Нашествието на странджанските блогъри

Заинатената устойчивост на управата се захранва единствено от пълното бездействие на гражданите, които си намират най-разнообразни основания да не правят нищо

Нашествието на странджанските блогъри


Странджански блогър стана феномен. Още неразпознат феномен, но феномен. До няколко дни Бойко Борисов, човекът с най-изострената медийна интуиция в страната, вероятно ще започне да наобикаля странджанските блогъри. Няма да му е лесно. Странджанският блогър е особено животно. Той си няма очевиден разпознавателен белег. Не е като каракачанската овчарка, която повечето хора също не са виждали, но могат приблизително да я опишат.


Той по нищо не се отличава от обикновения пешеходец. По-млад е от средностатистическия българин, но как да го разпознаеш по тази вяла характеристика. На всичко отгоре странджанският блогър е неуловим. МВР реши, че той е гражданин (в оня смисъл на думата), и го привика на справка. Цялата будна българска общност прихна от смях. И от гняв. И от благодарност към съдбата, която й прати такова глупаво МВР.


Ако ББ беше малко по-светнат, щеше да се нахвърли върху бившите си колеги, така, на шега, както той обича да си се нахвърля, в защита на привикания на справка блогър. Но на него ще му трябва още малко време, за да включи. За странджанския блогър обаче ГЕРБ е малко провинциален феномен. ГЕРБ се заиграва с идеята за Граждани, които уж били за Европейското Развитие на България. А странджанският блогър е за глобалното й развитие. Освен това той не се заиграва.
Говори с в прав текст. Всъщност ББ вече надуши, че има нещо в странджанския блогър. Надуши като тези полицейски кучета по аерогарите, които са обучени да надушват наркотици. И макар че кучетата не знаят за какво са наркотиците, тях много ги бива да ги откриват и да лаят край куфарите. Та така и ББ надуши, че следващата логична цел на странджанския блогър би могла да бъде затварянето на "Кремиковци" - нещо, което от доста време се споменава по блоговете. И което е най-близкото нещо до ума на всеки нормално мислещ човек, който на излизане от София се заглежда в пушеците от ляво на пътя.


Какво е всъщност странджанският блогър?


Той (и, разбира се, не по-рядко, тя) води името си от успеха на акцията за спасяване на Странджа. Странджа беше спасена с едно особено решение, за което някои казват, че било в пряко нарушение на принципа на разделението на властите. Това обаче не е важно в случая. Важното е, че властите се огънаха под натиска на една общност от необременени хора, които макар и малко на брой, притежават такива редки за нашите земи характеристики като съвест и некорумпирана енергия. За по-старите кучета странджанският блогър е наивно животно, което не знае как стоят нещата и най-вече не знае, че "онези" си правят каквото си искат.


Странджанският блогър няма нюх за "онези". Той е напълно лишен от разбиране на такива свещени принципи като "да правят к'вото щат", "нищо не можеш да направиш" и "тук е така". Той демонстрира и дълбока липса на уважение към нашите обичани традиции, които са родили множеството любими поговорки като "преклонена глава сабя не я сече", "много хубаво не е на хубаво" и "да би мирно седяло, не би чудо видяло". Той предава (в смисъл на предател, а не на предавател) завета на дедите ни "абе, не си търси белята". Което е най-дразнещо, прави го не за келепир, а заради единия принцип, заради загрижеността си за нещо, от което нито той, нито родата му ще намаже.


С цялата си наивност и дразнеща незрялост той си мисли, че ако се развика за нещо, и нещото ще се промени. А най-потискащото е, че се оказа прав.


Феноменът странджански блогър се разпростира не само върху тия, които пишат блогове за оня дето духа и безцензурно ругаят "онези", които искат да съсипят Странджа или някоя друга планина или квартална градинка. Той покрива и всички ония, които ги четат, както и ония, които не ги четат, но които, като разберат, че ще се демонстрира в името на някакъв принцип, излизат и те на улицата.


Засега това изглежда малка група хора, както би казал Тодор Живков, "некаква незначителна група граждани". Тази незначителност е много измамна привидност. Странджанският блогър живее у всички българи, които не се отнасят цинично или примирено към властта, а я схващат по-скоро като нещо, което трябва да бъде контролирано и дори управлявано.


Появата на странджанския блогър е


признак на промяната на значението на думата гражданин


и на дефинирането и спрямо категорията "управа". Ние гледаме на новата си история така: "До 1989 година гражданин беше човек, който подлежеше на привикване на справка от управата. От 1989 година насам гражданите все по-рядко подлежат на привикване за справка от управата." Това е всичко. С развода между гражданите и управата се изпълни десетилетия копненият блян на гражданите. Оказа се, че и управата е много доволна от този развод, защото тя е още по-свободна, да си блудства по своему.


Именно затова управата се присмива на онези, които не се възползват от развода, и затова подмята простотии за тишината в спалнята. Ние дълго бяхме опиянени от развода с властта. Разводът съвсем активно присъстваше в борбата за новия строй под формата на весело площадно пеене на песента "Развод ми дай". Гражданите получиха онова, което искаха.


Опиянението обаче скоро премина в тежък махмурлук, който нищо не може да разсее. Потиснатите граждани очакват от развелата се с тях управа по някоя и друга бира и мизерна издръжка. Това желание напълно устройва управата, която от време на време излиза от шумната спалня, за да раздаде каквото се очаква от нея.


Тук се появява странджанският блогър, който се оказва в пълно неведение за договорката с развода. В неговото съзнание не управата вика гражданина за справка, а гражданинът вика управата за справка. И то не от време на време, а постоянно. Странджанският блогър не е наясно с възгледа за демокрацията като периодична коректно проведена изборна процедура. Той гледа на демокрацията като на перманентен контрол. Той добавя към нашата кратка нова история изречението "...От 2007 година гражданите започнаха все по-често да привикват управата за справка." Това, че МВР повика на справка един от блогърите, е само привидност. Всъщност се случи точно обратното. Блогърите повикаха на справка МВР. И МВР се обърка и оплете. И така ще е занапред.


Цялата история около вероятно частичното спасяване на Странджа показа нещо много просто - колко крехка е управата. Всяка управа. Нейната заинатена устойчивост се захранва единствено от пълното бездействие на гражданите, които си намират най-разнообразни основания да не правят нищо - развиват конспиративни теории или привиждат навсякъде ръката на партията, комсомола, турската мафия или държавна сигурност. Странджанският блогър е обаче онова явление, което


ще разбута този захранван с всеобщо вайкане уют


Утре странджанските блогъри ще хвърлят око на "Кремиковци". Ще минат няколко месеца или година-две и "Кремиковци" ще се превърне в еколивада. После странджанският блогър ще хвърли око на президентството. Той няма да се вайка, че България има президент-агент. Направо ще запита - за какво й е на България тая институция? И ще я привика на справка, за да обясни своята състоятелност. И ако тя не е в състояние да го направи, ще я разтури.


После може да подхване строителните регулации, паркирането в София, парвенюшката забрана на каруците, енергийната зависимост на България, западналото училище и допотопните национални лечебници. Неговото поведение е непредвидимо, особено от хора, които гледат света през призмата на далаверата. През тази призма странджанският блогър не се вижда. Няма го. Въобще не съществува. С просто око обаче се вижда много ясно. Седи си пред компютъра, разглежда света, целия свят, и кротко, но безкомпромисно, формира неговата съдба.


Единственото, което ББ може да направи, е да започне сам да пише, доколкото може да пише, блог за планините на България. Например bblog39.bg. В България, ако се не лъжа, има 39 планини. И да се направи и той на странджански блогър. Дали някой ще му се хване на номера е отделен въпрос.


* - Други коментари от Юлиан Попов може да прочетете на блога му www.julianpopov.com

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Борислав Борисов
  Борислав Борисов
  Рейтинг: Весело
 2. 2 Профил на захари
  захари
  Рейтинг: Неутрално

  От цялото си същество се моля авторът да е прав.

 3. 3 Профил на Веселяк
  Веселяк
  Рейтинг: Неутрално

  Много добре написано. Така трябва да бъде.

 4. 4 Профил на Бат'Киро
  Бат'Киро
  Рейтинг: Неутрално

  Статията е много добра! Поздравления!

 5. 5 Профил на Продан
  Продан
  Рейтинг: Неутрално

  Този текст ми изглежда малко романтично наивен.
  А как ми се иска да греша.

 6. 6 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: Весело

  Porednata dobra statia na gn. Popov!

  Dano, DANO v Bg se poiaviat parvite priznatzi na probujdane i sazdavane na grajdansko obshtestvo! Imenno na grajdani, a ne na podannitzi, koeto e masovata indentifikatzia u nas.
  I taka leka poleka moje da pozaprilichame na normalna darjava. Togava ot "samosebesi" shte dojdat i investitziite, u za uchilishta i bolnitzi shte ima sredstva. Sled dupkite v glavite i dupkite po ulitzite sami shte se zatvoriat i niama da sme opashkari v Evropa!

  DANO da ima smisleno badeshte za BG!

 7. 7 Профил на li
  li
  Рейтинг: Весело

  Имало и светлинка към края на тунела Много, много хубаво! Браво! Дано сте прави, че вече не остана въздух. А на мен ми е нужен.

 8. 8 Профил на Pencho
  Pencho
  Рейтинг: Гневно

  Само едно не мога да разбера - откъде-накъде ББ ще прави каквото и да е за блогърите? Нали именно той беше този, който каза, че няма да им позволи "да се търкалят в краката на немския президент", когато последният бе в София, а блогърите искаха да протестират по повод "Странджата"?
  Явно и авторът е един от десетките журналистки, които всеотдайно подкрепят ББ в желанието му да стане лидер, мъж, премиер, какво-ли-не. НО докато за журналистките е ясно какво предпочитат у ББ, какво точно е намерил Попов?
  Стига сте възхвалявали мутрата ББ и вместо да го обрисувате само с най-прекрасни думи, по-добре извадете информация за контактите му с подземния свят, за бизнес-интересите му, за това как банката на гаджето му обслужва все държавни организации, докато същият ББ ги хули публично и т.н., и т.н.
  Едва тогава ще може да ви се повярва, ако кажете и някоя хубава дума. Но само свирки да правите - шъ ме прущавате, ама не става.
  А, още нещо - защо някой не провери как си е извадил дипломата от Варненския университет?

 9. 9 Профил на Pencho
  Pencho
  Рейтинг: Неутрално

  А по поводо коментара за блога - то блог си има: <a href=http://boikob.blogspot.com>http://boikob.blogspot.com</a>

 10. 10 Профил на Pencho
  Pencho
  Рейтинг: Неутрално
 11. 11 Профил на CommonSense
  CommonSense
  Рейтинг: Неутрално

  Сигурно сте гледали някоя от многото холивудски продукции, в които земята е заплашена от сблъсък с метеорит.
  Очевидно подобни сюжети се опитват да постигнат една наднационална визия за човечеството обединено пред лицето на заплаха която би го унищожило без разлика на национална, етническа, религиозна, расова и т.н. принадлежност.

  Нека погледнем обаче една подробност от тези филми взиранерто в която на пръв поглед може да изглежда безсмислено.

  Във всички случаи решението което се предлага е метеоритът да бъде унищожен чрез ядрен взрив - например в Армагедон Брус Уилис трябва да заложи ядрена бомба която да взриви метеорита.
  Въпросът е защо именно ядрено е решението на проблема, което холивуд предлага?
  Някой би казал това е художествена измислица.
  ОК.
  Ето още едина художествена измислица която някак си досега не е хрумвала на холивудските сценаристи: както знаем лазерите са устройства които позволяват свтлината да бъде концентрирана в такава степен че те се използват дори за разтопяване на метали. разбира се в условията на земна атмосфера това е възможно само на близки разстояния тъй като атмосферата разсейва лазерният лъч. Но в космосът атмосфера няма. Следователно е достатъчно да имаме мощен лазер/лазери/ в орбита които да бъдат насочени достатъчно рано и буклвално да разтопят и изпарят метеорита преди той да достигне до земята. При това светлината се движи със скорост 300000 км/с - със пъти в повече от това което могат да достигне най-добрата ни космическа технология.

  И сега като се върнем на холивудските продукции нека си спомним какво казват психоаналитиците за страха - ако страха е основателен, т.е. той е породен от действителен проблем и поражда търсене на реални решеня за предпазването от него той е савсем нормално и полезно чувство. Но ако страхът е породен от несъществуващ проблем и още повече намира неадекватни решения за него говорим за невроти4ен страх.

  Та главното питане е трябва ли да създаваме чувство за общност непременно като предизвикваме невротично-параноични изживявания и съответно предлагаме невротично-параноични начини за разрешаването им?
  Няма ли те да създадат още повече проблеми?
  Тук разбира се нямам предвид че климатичните промени вследствие на глобалното затопляне не са факт - особенно пък това лято.
  Както е известно отново от психологията отричането на очевидни факти е също много любопитен симптом. Така че аз не бих застанал на страната на тези които в името на икномическия растеж пропускат незначителната в техните очи възможност последстията от този растеж буквално да задуши планетата.
  Нещо повече - твърдя че малоумното изкуствено предизвикване на невротично-параноични изживявания е именно патент на институции като МВР.
 12. 12 Профил на bob
  bob
  Рейтинг: Неутрално

  Чета си я статийката(за която поздравления) и чувствам как се преврьщам в "странджански блогьр"...

 13. 13 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  Шест - от мен. Заради бб. Мутра, дето не иска да каже нищо за Гоце!

  Как успя да каже за Доган, че е най-добрият български политик, а пропусна да каже какво става с Гоце? Как успя да коментира Костов, Станишев, Царя, Румен 1, Румен 2, НДСВ, БСП, ДПС, СДС, ДСБ - всичките били маскари!

  А Гоце?

 14. 14 Профил на ps
  ps
  Рейтинг: Весело

  Чудесна статия.Поздравления за автора! Всички големи обществени промени тръгват от младите.И управляващите се панират.На 2.07. си спомниха си как играехме футбол на малки вратички насред Орлов мост.....Дано още повече си повярваме че можем да променим нещата.Да не казваме повече "тука са забъркани големи пари -нямаме шанс" ШАНС ВИНАГИ ИМА.Трябва само да протегнеш ръка към него.

 15. 15 Профил на Mr. Bad guy
  Mr. Bad guy
  Рейтинг: Неутрално

  Aj stiga ste gi prevyznasjali teja be. Kato che lisa super izvestni, nekvi ubitaci bez rabota deto im daj da si izlivat komplexite. Rabota njamate li, zadylzhenija, semejstva ili samo pishete gluposti kato tazi statijka. Vizhte posveta kvi blogove ima, ama tva ne e Bulgaria deto vsjako seljache veche ima blog i se e prevyrnalo v edno vlechugo zad pc to.

 16. 16 Профил на Eна
  Eна
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! Чудесна статия. Толкова е точна и всичко е казано с прекрасно чувство за хумор. Протестите за Странджа и в защита на свободното слово ме карат да се гордея, че съм българка.

 17. 17 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Би трябвало някои от участниците в дискусията да са по снизходителни към ББ,все пак и той прави необходимото държавността да придобие човешко изражение и да станем част от развитите демократични държави в ЕС.Освен негативите трябва да се виждат и позитивите.Само дето трябва да се внимава :Дали хора които говорят едно не правят съвсем друго?Айде,чао.Няма да мине много време и държавността ни ще придобие граждански оттенък.Не се притеснявайте това ще бъде така.

 18. 18 Профил на Жандармерия срещу блогърите
  Жандармерия срещу блогърите
  Рейтинг: Неутрално

  Юлиан Попов е ненадминат в тази статия.Много е яка!Естествено е кметът на София да се страхува и да преследва блогърите. Те могат да разрушат политическата му кариера само с дискусии си върху зелените площи и градската инфраструктура на столицата. Могат да го изхвърлят от политиката, заради всички дивотии, които прави. А Борисов няма как да изпрати жандармерията срещу тях, както направи срещу протестиращите в Суходол.С управлението си Борисов превърна кварталите на София в гета. Оставя на поколенията един средновековен град с тесни улици. Улиците на София трябва да се разширят с от две до четири платна, за да поемат автомобилния поток, но той изцяло погреба тази перспектива. Заедно с копумпирания си екип издава разрешителни да се строи плътно до третоарите и осуетява всяка възможност за разширяване - дори в новите квартали, където такова разширяване преди него беше възможно. В много европейски столици , ако строителят не е осигурил по две външни паркингови места за всеки строящ се апартамент той не получава право на строеж (Така е не само в Европа. Такъв закон има и в Япония. Прилагат го дори в Токио, където нямат нашите пространства.) Кметът навсякъде нарушава интензивността на застрояване. Масово застроява градинките, които са част от зелената среда за почивка и възстановяване на обитателите на вече съществуващите жилищни сгради, променя оптималния баланс на застроената и свободната среда. Когато се строени новите квартали, те са проектирани при оптимален коефициент на интензивност (КИНТ), който е 1.0-1.2 за комплексно застрояване. С градоустройственият си план, който потъпква Наредба No5, кметът ликвидира половината от зелените площи в столицата в нарушение на закона – ЗУТ, чл.22, ал.4, внушавайки на софиянци, че коефициентът на интензивност на застрояване вече трябва да бъде друг. Какъв? Без площи за възстановяване и отдих. Такова безобразие не си позволяват дори в асфалтовите джунгли на мегаполисите. Там оставят зелени площи и за игрите на децата, и за отдиха на по-възрастните, и за майките с количките и бебетата. Жителите на кварталите недоволстват от управлението на Борисов. За кратко време той направи невероятни поразии. Софиянци се ужасяват, ако трябва да го търпят цял мандат. На евро-вота за неговата партия ГЕРБ гласуваха едва 57 000 души от почти двумилионното население на София. Вече се готви отделянето на „Люлин”, „Младост” и „Дружба” от столична община. В Банкя са пред бунт , защото софийската община застроява площите, предвидени за трасе на метрото до Банкя. Ако Борисов продължи да стои на кметския стол от софийска община може да остане само центъра.


 19. 19 Профил на Mickey! Oп-па-а, Ю Попов е и тука,
  Mickey! Oп-па-а, Ю Попов е и тука,
  Рейтинг: Неутрално

  , и отново загрижен за любимата си Мутра(бате му Бойко)!
  Признавам, че този път ПиАра му е по-завоалиран, но цяла статия ОТНОВО посветена за затлъстелия му кумир, пак е нещо.(как експерта Ю.П.разбра възраста на блогърите и това ,че били глобалисти,не стана ясно, ама иначе като магьосник вписа, незнайно по какви причини Б.Б. в цялата тази боза)
  Чудя се, как това лице намира начин да публикува в Медиапул, Дневник, дори в Кафене.нет !?? Ако някой плаща на медиите да публикуват любовните пасквили на Юлианчо за Мутрата му, не трябва ли да пише ,че е ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ?

 20. 20 Профил на chichovoto
  chichovoto
  Рейтинг: Неутрално

  Interesno e kak izobshto normalen chowek mozhe da kazhe neshto hubawo za tazi statia, a i za BB. Trjabwa da se pomni, che tozi zadnik (da proshtawa, ama lice ne e) ne mozhe i ne biwa da se wyzhwaljawa IZOBSHTO.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 22. 22 Профил на Sunder
  Sunder
  Рейтинг: Неутрално

  Ако го искаме, има начин.
  Романтична - може би. Реалистична - определено!

 23. 23 Профил на до анонимен
  до анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Ти човече си бил много задръстен(извинявай).Не виждаш ли,че от тоя Б.Борисов освен полицейска мутра друго не става!Като си го обичкаш толкова заведи си го по родните места да ти ги оправя!!!

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 25. 25 Профил на Stoian
  Stoian
  Рейтинг: Неутрално

  Желиколепна статия, при това с прекрасно чуство за хумор. Браво на автора. Проблемите са два:

  1. Половината от фоерумците са толкова отвеяни, че въобще не схващат хумора и иронията към популиста-генерал
  2. Всички коментират, но никой нищо не казва за следващата акция. Нека е Кремиковци. Или Гоце. Или нещо друго. Но ако няма друга акция, странфжанския блогър ще си остане само оптимистично видение.

 26. 26 Профил на +-
  +-
  Рейтинг: Неутрално

  не разбрах какво общо има Бойко със "странджанските блогъри", но какво да се прави...това си е за моя сметка (не че съм фен на "баце Бойко". Иначе ми се струва, че малко се преувеличава значението на тези блогъри в конкретния казус със Странджа. Определено това, което се случи, беше положително за изграждането на така желаното "гражданско общество", но май е още твърде рано да говорим за такова. Не ми се вчрва в скоро време, въпросните блогъри да успеят да направят нещо повече. Само вижте какво се случва в Иракли. За Иракли има не по-малко написано и не по-малко протести, но какво от това?

 27. 27 Профил на GG
  GG
  Рейтинг: Неутрално

  Браво, браво... тая заблатена страна току-виж се размърдала

 28. 28 Профил на Поздравления за статията
  Поздравления за статията
  Рейтинг: Неутрално

  Следващата статия трябва да е "10 стъпки за да станеш странджански блогър". Защото въпреки, че се интересувам от темата не съм от София и не мога да ходя на протести пред МС.

 29. 29 Профил на Sasho
  Sasho
  Рейтинг: Неутрално

  Ами 28 и аз не съм от София, но с интернет може и да си от Индия и пак да направиш нещо за Иракли или Кремиковци или за смъкването на ченгето Гоце. Пиши, разнасяй идеите и стой гневен.

 30. 30 Профил на RTD
  RTD
  Рейтинг: Неутрално

  Аз гласувам за акцията против Гоце. Рибата се вмирисва от главата, защо да не се и прочисти от главата.

 31. 31 Профил на Mina
  Mina
  Рейтинг: Неутрално

  Най-добре е да се продължи с нещо реалистично. Кремиковци например.

 32. 32 Профил на Опарен
  Опарен
  Рейтинг: Неутрално

  Ще се намери ли кадърен, който да направи блог, сайт, форум за потърпевшите от "топлинното" ни законодателство. Заробването ни от топлофикациите се задълбочава с наглостта на топлиннте счетоводители и обединеното им парламентарно лоби. Вече е в сила наредба, според която и да ползваш и да не ползваш парно да плащаш прищевките и джакузитата им. Няма ли кой да организира потърпевшите от "топлинната наглост"?

 33. 33 Профил на бай Сандо
  бай Сандо
  Рейтинг: Неутрално

  Статията е добра.
  Когато можеш да четеш И между редовете,разбираш колко скрит смисъл има в нея.

 34. 34 Профил на richard
  richard
  Рейтинг: Неутрално

  ДНЕС ОТ 16.30 ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ЩЕ ИМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ЛЪЖИТЕ НА ГОЦЕ-ПЪРВАНОВ.МОЖЕМ ДА ПОКАЖЕМ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ ЖИВЕЯТ НОРМАЛНИ ХОРА,КОЙТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ПРИМИРЯТ С ЛЪЖИТЕ НА АРХИТЕКТА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ.

 35. 35 Профил на Еко
  Еко
  Рейтинг: Неутрално

  А пък ако решите да подкрепите кампанията за защита на блогърите можете да направите това на: http://freenet.bluelink.net

 36. 36 Профил на Берта Мария Бендер
  Берта Мария Бендер
  Рейтинг: Неутрално

  Да живеят странджанските блогъри! Завинаги един от вас!

 37. 37 Профил на Bodensee
  Bodensee
  Рейтинг: Неутрално
 38. 38 Профил на E
  E
  Рейтинг: Неутрално

  Strashno se radvam che ima nai posle hora s chisti surza koito imat smelosta da gi slushat i energiata i smelosta da napraviat neshto. iskam da pomogna!

 39. 39 Профил на до Стоян 25
  до Стоян 25
  Рейтинг: Неутрално

  Как го е вързал блогъра с Бойко Мутрата , тоя Ю. Попов!?
  Чети му и други статии на Ю.П., за да видиш отношението му към Б.Б.!
  Лиже си вмирисания Мутренски задник, авторчето, и въобще не ни учи , за какво ставало дума в статията. Става дума ,че Мутрата трябва да е навсякъде!

 40. 40 Профил на Kompetentna към Bodensee
  Kompetentna към Bodensee
  Рейтинг: Неутрално

  Хайде, да не пишем на чужди езици като не ги разбираме, а?

 41. 41 Профил на Kompetentna
  Kompetentna
  Рейтинг: Неутрално

  Как какво общо има бате ви Бойчо Огнянов
  Той трябва да е навсякъде. Дойсоха си медиците и PR "специалистите" му си блъскаха главите няколко часа какво да измислят, за да го вкарат и него, милия, в събитията.И измислиха следното:
  Столичният кмет Бойко Борисов обеща да осигури учител по компютърна грамотност на петте български медицински сестри.
  Стачкуваха в Пирогов и кой пак беше в събитията:
  Столичният кмет Бойко Борисов става патрон на протеста на медиците от "Пирогов", който този следобед ще блокира центъра на София за около 4 часа, и на стачката, която ще започне следващата седмица.
  Защо да не се намести и сред блогърите...
  Ех, Бойко, Бойко Който е навсякъде - той не е никъде.

 42. 42 Профил на Ирина Марудина
  Ирина Марудина
  Рейтинг: Неутрално

  До автора на коментар 32, опарен :

  Нали знаеш приказката за неволята. Та в този дух защо ТИ не започнеш борбата, те другите сами ще дойдат и ще се присъединят!

  П.С. Стига сме чакали някой друг да дойде на бял кон и да ни "спаси" - трябва да си заслужиш мястото, в което живеем, да е красиво, приятно, чисто и безопасно.

 43. 43 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: Неутрално

  симпатична и мила статия.

 44. 44 Профил на Българин
  Българин
  Рейтинг: Неутрално

  Браво! Подкрепям автора на статията. С вас съм БЪЛГАРИ!

 45. 45 Профил на Константин дичев Зелени Балкани
  Константин дичев Зелени Балкани
  Рейтинг: Неутрално

  Не е важно как ще получим свободата, а е важно дали сме достойни за нея

 46. 46 Профил на Бонбонко
  Бонбонко
  Рейтинг: Неутрално

  Бойко Борисов вече си има блог - за него: http://boikob.blogspot.com

 47. 45 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Родена съм в Странджа, имам Блог, но не щЪ да се срещам с ББ...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 48. 46 Профил на Калибър-опит за четене фиаското на ДНЕВНИК
  Калибър-опит за четене фиаското на ДНЕВНИК
  Рейтинг: 1277 Любопитно

  В Странджа е пълно с глигани. В София е пълно с мутри.
  Какво е общото?

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 49. 47 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Дали някой ще му се хване на номера е отделен въпрос.[/quote]
  Ужаас. Ужас. Още му се ловят на номерата. Но няма да е за дълго.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 50. 48 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  До коментар [#47] от "Γαλλα":
  [quote#45:"Γαλλα"]но не щЪ да се срещам с ББ..[/quote]
  Правилно. Че после ще се чудя къде да те водя да ти леят куршум против уплах.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 51. 49 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#48] от "kалибър":
  Глиганите са дошли в София и са станали мутри.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 52. 50 Профил на Калибър-опит за четене фиаското на ДНЕВНИК
  Калибър-опит за четене фиаското на ДНЕВНИК
  Рейтинг: 1277 Весело

  До коментар [#51] от "ПАВЛА - SorryLol":

  По манталитет и агресивност...да, но има нужда от преструктуриране на ловният сезон за мутиралите глигани.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 53. 51 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#52] от "kалибър":
  Споко. Те си се отстрелват сами. Ама нещо забавиха процеса напоследък. Да вземат да се активизират, че изостават с нормата.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 54. 52 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Кой олигофрен ни ходи по петите и смее да оценява коментари от времето, когато нямаше система за оценяване?!
  Да нсе говоря, че хората отдавна ги няма в Дневник!
  Трий, Моди, за триене ми е коментара, но ми писна от малоумни анонимници!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 55. 53 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1622 Весело

  Юлиан Попов живее от години в Лондон! Интересно защо не хвърли усилията си да напише едно продължение на "Мисия Лондон". Стига да се договори с Алек Попов. Тогава Бойко Борисов може да бъде главен герой, който се среща с Кралицата! Предполагам, че това е една отдавнашна мечта на Бойко. Книгата ще се отпечата в милионен тираж. Ще бъде преведена на всички езици на страните-членки на ЕС. И общо взето "конграчулейшънс! "

  The best way out is always through Robert Frost
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах