Неистините за Ботаническата градина

ДИСКУСИЯ

Във връзка с публичните твърдения на министъра на културата проф. Стефан Данаилов по повод спора между СУ "Св. Климент Охридски" и Министерството на културата за Ботаническата градина в Балчик уведомяваме за следното:


Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 2 Профил на Коко
  Коко
  Рейтинг: Неутрално

  А,Културен ли е министъра на културата?
  Лице,което цял живот е учило и повтаряло стотици пъти чужди мисли, чужди думи
  приемайки ги за свои,смятате ли че сега изказва свои бледи мисли или пак повтаря след СУФЛЬОРА?
  Какво ще кажете драги Дейци на Културата?

 3. 3 Профил на Светла Асенова
  Светла Асенова
  Рейтинг: Неутрално

  Скъпи съграждани,
  Тази година за пръв път видях приказната Ботаническа градина, а вече изглежда, че е бил и последен. Много тъга ми донесе тази агресивна низост от страна на държавата, отново насочена срещу всички нас, които копнеем поне да запазим красивото тук. Ако все пак не съумеем да запазим това вълшебство, Ботаническата градина, това ще означава не просто, че не можем вече да се борим, а и, че сме престанали да виждаме красотата. Нека не оставаме безучастни и този път! Място за хотели и басейни на ненаситните ни политици има предостатъчно, още повече, след като опожариха половината страна, за да си осигурят възможността да изцедят още от силите на природата и да строят безвкусни сгради, придавайки на страната ни още по-глуповат облик! Освен болката, която изпитвам, струва ми се, че вече отдавна се срамувам от това, че съм гражданка на България!
  Нека спрем това!

 4. 4 Профил на Станимир Пеев Стайков
  Станимир Пеев Стайков
  Рейтинг: Неутрално

  Не можах да повярвярвам, че унищожението на културното наследство е приоритет на Министерството на културата. И започвам да се чудя колко е културата на мистъра. Кой на кого е слуга в тази "държава"? Дали властта на мутрите или мутрите на властта? Докога? Аз съм Българин и Тракиец, а Стефане ти какъв си, бе? Или си някакъв, ама на ужким. Или си забравил вече какъв си?

 5. 5 Профил на отвратена
  отвратена
  Рейтинг: Неутрално

  Просто нямам думи... Но така ще е, когато управниците ни инвестират единствено в източници на лично богатство, като не крият подкрепата си от страна на съмнителни групировки, и нехаят за националното благосъстояние... А няма нещо по-страшно от народ без култура и история, с които нашата мила родина изобилства, но хората, от които зависи съхранението и развитието им, са вдигнали ръце и само тъпчат собствените си задници и опошляват и очалгяват нацията... Не забравяйте обаче, че и вашите деца учат и живеят в тази държава!

 6. 6 Профил на Граматиков
  Граматиков
  Рейтинг: Неутрално

  Е, нали този министър, по време на погребението на Катя Паскалева, написа в траурната книга: "Збогом, Катя!" със "З". Вие какво чакате от такъв неграмотен овчеглавец!? Ама браво и на нас, че си го трайкаме за културен министър. Той е некултурен, бе, ееееей!!!

 7. 7 Профил на антисергей
  антисергей
  Рейтинг: Неутрално

  Сергей до Сергей - гъста гора.............

 8. 8 Профил на Градинар
  Градинар
  Рейтинг: Неутрално

  До:
  професор Боян Биолчев
  Ректор на
  Софийски Университет Св. Климент Охридски  Здравейте.
  Пише Ви възпитаник на Факултета по биология към Софийския Университет.

  Искам да споделя с Вас моята потресеност от действията на Ваш служител.
  Така наричаният, д-р Косев, директор на университетските ботанически градини, изживявайки се не на директор, а на Диктатор - причинил следните щети на университета:

  - от както е на длъжността ”директор”, броят на напуснали по взаимно съгласие, уволнени или с прекратени трудови договори е повече от 50 за няма и 2 години. Това може да се провери в личен състав.

  - Студентите по ботаника във факултета по биология посещават ботаническата градина на околовръсното, а не тяхната си... нашата. Тази която носи названието университетска. С две думи ботаниците не ходят в ботаническата градина.

  - Градината във Варна вместо да расте на растително разнообразие, тя се превръща в конюшна. Просто му се искало на диктатора да има кон.

  - Градината в Балчик....кой прави постоянно скандали? Кой иска да има постоянна суматоха? Кой има полза от това? Да наистина има полза.

  - Ботаническата градина в София. За нея...
  След като се приключи с каквато и да е научна, изследователска дейност, тя се превърна в терен за купони, партита, сватби. Магазин за цветя ще Ви посрещне още на входа. Сега вече е и Фирма...университетска фирма за озеленяване.

  Та след една десета от изброените щети (знаете откъде може да вземете още) бих искал да направя следните изводи.

  Два апартамента в София, кола не каква да е, а Волво, цветарски магазин на ул. Раковски и още 2 в Русе, оранжерия в Княжево и още доста неща. Как се купуват с една заплата? Дори тя да се равнява на професорска.
  Защо ли има постоянно някакви ремонти в Градините? Кой краде в суматохата? Колко лева е отчел в счетоводството от магазините за цветя на входовете на Градините? Видяхте ли кабинета на директора на градините? Видяхте ли кожения салон вътре? След като си направи предаване ”Цветен магазин” по БНТ на гърба на Университета, си отвори фирма ”университетски озеленители”.Та това ли е работата на университета? Какво направи той за науката през тези 6 години? Къде е научният му екип? Къде е какъвто и да е екип? Ако това е реномето на моя университет, то аз не се гордея с него.

  Считам написаното дотук е достатачно, за да вземете адекватни решения по въпроса с директора на УБГ. Когато едно растение има паразити, то се пръска с инсектициди. Когато една Университетска Ботаническа Градина има паразити....Вие знаете какво да правите.

  *Това писмо ще бъде пратено на възможно най-много хора, запознати с обстановката.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 10. 10 Профил на дървояд
  дървояд
  Рейтинг: Разстроено

  Според мен културата (респективно Министерството на културата) е за ботаи страни и нации. Ние не сме такава и до като не станем песента ще е все една и съща - някой от някъде (или от някого) краде!
  Виж ботаническата градина е друго нещо - това е "наука" - понятие което нашите културни дейци не проумяват от никъде. За тях това е просто една малка, но много апетитна хапка. Сега какво ще застроят малки курортни къщички (поне 7 етажни).
  Не е ли тяхната мисия да съхранят достиженията на нашите предци и съвременници (за справка хилядите паметници на културата, по повод на които се бият в гърдите макар, че са дело на хора живели преди столетия.)Ботаническата градина има десетилетна история и в нея е развивана селекция струваща огромни срдства (не само финансови, но и интелектуални), защо сега да не разтурим всичко? На кого са му притрябвали някакви пършиви растения? Виж хотелите са друго нещо?
  Срам, срам, сто пъти срам...

 11. 11 Профил на newqrwa6ta na laji
  newqrwa6ta na laji
  Рейтинг: Гневно

  абе идиоти ли сте всички не виждате ли че К.Косев ходи там зааа да си пие и пее на никои не му пука за кактусите и палмите.те бяха изкарани за пред камерите и след това върнати обратно.аз бях на разходка в балчик и видях жсичко с очите си.много културна касиерка ми обясни как стоят нещата.подчетажам че тя беше служител на "ДВОРЕЦА".знаите хора нищо не се онищожава жсичко си така както беше!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах