Creative destruction за "традиционната десница"

Лицата на десницата преди изборите

Лицата на десницата преди изборитеДревната китайска поговорка гласи: "Мъдрите се учат от грешките на другите. Глупаците - от своите." Древните китайци приемат, че не съществуват такива хора, които да не се учат и от своите грешки. За съжаление ситуацията в момента показва, че това, което условно наричаме "традиционна десница", усърдно отказва да се учи и от своите грешки. В друга ситуация това не би било проблем.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Хахахахахаххахахаха, по-смешен МАТРИЯЛ скоро не бях чел.
  Единственото интересно е в резултат на каква стенограма е писан- публикувана или непубликувана .........
  А на въпроса (публично формулиран от Петър Москов вчера сутринта) с какво обединението на икономическа, медийна и политическа власт (иначе известен като моделът #КОЙ ) при Пропиев е по-добро от това при Пеевски - отговор в сия газета няма да получим.
  :) :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 2. 2 Профил на Dreamer69
  Dreamer69
  Рейтинг: 399 Неутрално

  ГЕРП и дясна партия?!? Две напълно противоположни понятия.
  А истинското дясно ще се прероди и ще се завърне с много по-голяма сила. Време беше старите десни политици да се оттеглят и да дадат път на нови лица в политиката. Както показаха изборите, има една съществена част от избиратели, които не припознават ГЕРП и ще гласуват за истинска дясна и неопетнена партия.
  Оптимист съм, че за да се започне начисто, първо трябва да се изчисти всичко старо. Времето ще покаже, но мисля, че ГЕРП получиха последен шанс от избирателя. Ако и този път се провалят, ще започнат стремително да залязват. Хората ще се осъзнаят най-накрая.

  Величието не е в това да не падаш, а да ставаш всеки път, когато си паднал. Конфуций
 3. 3 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Щом до скакауеца опре дясното, пиши го бегало.
  Костов и неговите протежета също допринесоха за разцепването (ДСБ, Нова република).
  Да България пък заби последния пирон в ковчега.
  Дано да възкръсне все пак, но си трябват нови хора...

 4. 4 Профил на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  Рейтинг: 1594 Неутрално

  При наличието на тотално компрометираните БСП и ГЕРБ, да взимаш по 2% на изборите не е за всеки. Иска се безкрайна некадърност и тотално разминаване с действителността. Толкова за досегашните т.нар. "десни лидери". Дано скоро тенденцията се обърне.

 5. 5 Профил на трън в петата стария дневник не беше скучен
  трън в петата стария дневник не беше скучен
  Рейтинг: 6839 Неутрално

  Тези юнаци от снимката са еталона на некадърност с високо самочувстдие, алчност за власт и самовлюбеност, на тях всички са им виновни и грешни че те не са на софрата

 6. 6 Профил на testimone
  testimone
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Стигнах до 1012 и се отказах да чета. Автора къде е чел истоията за десницата, в теменужената лаборатория ли? Като говори за МаЛтинчо и "бламирането" на новото споразумение на Синята коалиция, той дали, аджеба, го е чел? Щото там пишеше, без да цитирам, че председателя на СДС го представлява в Синята коалиция и може да взима решение, независими от тези на Националния съвет и НИС. Всъщност Костов искаше да подчини и претопи СДС с административни хватки, както винаги е правел. Какви решения е щял да взима същия тоя МаЛтинчо видяха всички, след като СДС отказа това споразумение - напусна собствената си партия, за да пристане на Иван.
  Ясно е защо се пускат подобни нездрави писания - наново предстои обединение и лабораторните мишоци търсят по-предни позиции пред обществото...

 7. 7 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  "За Радан Кънев се оказа, че беше точният човек на точното място.", написано след "Новият проект на Радан Кънев се цели в десните избиратели, подкрепили Радев" звучи меко казано странно.

  Москов с неговите "червени барони" е точният човек, изпреварил малко времето си. Продължението, „Аз не съм от едно котило с г-н Герджиков и никога не съм бил.", също е точно, както и допълнението за модела "КОЙ".
  http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/petar-moskov-nikoga-ne-sam-bil-v-edno-kotilo-s-ognjan-gerdzhikov.html

 8. 8 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 534 Любопитно

  Първото нещо, което трябва да направят претендиращите да представляват "автентичните десни" е .........да повярват, че такива има.
  Второто - да проумеят, че ние не сме глупави - интересуваме се, следим, знаем и помним кой какво е/НЕ Е правил.
  Трето - и през ум да не им минава, че могат да ни баламосват. Тутакси биват разкривани. И наказвани.
  Ще дам прост пример:
  Големи приказки бяха против монопола на Лукойл и високите цени на горивата.
  Но така и не внесоха, конкретно Мартин Димитров, проект за изменение в закона за акцизните складове. Няма да се впускам в обяснения, но този закон дефакто бетонира господстващото положение на Лукойл. Не вярвам, че око бяха внесли такъв законопроект той би бил приет. Но те не го внесоха.
  А сега, като са извън парламента, за 10 дни го били изготвили. И щели да разчитат на Марешки да го внесе.......
  Хора, това "минава" пред електората на другите партии.
  Но пред потенциалния ваш електорат "не минава".
  Да припомня и онази щуротия с промените в закона за адвокатурата.
  Вменявате ми абсолютно излишни разходи - адвокат да ме представлява пред данъчните например. как този адвокат ще ме представлява при данъчна ревизия за възстановяване на ДДС? Какво му разбира кратуната от счетоводство, данъчна практика....? Защо плащам на счетоводители? Това, мили хора, пряко ме касае. Разбирам го. И ви се "пише" на избори.


 9. 9 Профил на dnp_m
  dnp_m
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Държат се като шопа във вица. На вуте да е зле, ама на мен още по-зле.

  Никакви идеи, идеите са им от преди 20 години. Трябва да спрат с единствения лозунг. БСП вън от власта. Хората които не са живели по комунизма сега са на 45 години. На тях не им пука това дали бивши комунисти БСП или ГЕРБ ще управляват.
  Важно е че и двете партии са във парламента. За тях гласуваха много много хора.

 10. 10 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Всеки проект вклюващ Раданчо, е осъден на гибел.

 11. 11 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 2354 Любопитно

  Щурм-е и ти ли?
  Какво и е дясното на Да БГ? Събра част от десните гласове и дотам. Предполагам, че те ще се върнат при десницата, а Да БГ ще "точи" електорат от сродни партии като АБВ, Движение 21, Зелените (ако коалицията се разпадне), БСП и ГЕРБ...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 12. 12 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Аре на Щурм! Да разрушим креативно, това най-добре го можем! След нас нищо да не остане, да бъдем вечна опозиция, фейса, протести, кафенце и празни приказки. В това време ГЕРБ да свърши работата. Пълни нещастници.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 13. 13 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  При сегашните турбулентни времена, партия която няма ясна национална (пак повтарям НАЦИОНАЛНА) доктрина няма шанс да влезе в парламента. Или дори и да влезе, представителството и ще бъде твърде незначително.
  Това е фундаментът, върху който би трябвало да се градят всякакви други идеи и опити за реализация.  Panta rhei....
 14. 14 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 534 Весело

  До коментар [#2] от "Dreamer69":

  Времето ще покаже, но мисля, че ГЕРП получиха последен шанс от избирателя. Ако и този път се провалят, ще започнат стремително да залязват. Хората ще се осъзнаят най-накрая.
  ----------------------------------------
  Да-а-а, ще се осъзнаят.
  И ще гласуват за Корнелка.

 15. 15 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  До коментар [#14] от "fras":

  Няма да гласуват за Корнелийка, а за напълно нови формации като "Да, България!" и БСДД. Както кръвта ни периодично се прочиства в тялото ни, същото важи и за политическата класа. Една партия има смисъл дотолкова, доколкото върши някаква работа в полза на обществото - спре ли да го прави, определено върви към залез и към архива на историята.

 16. 16 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 534 Весело

  До коментар [#15] от "Читател":

  Завиждам на оптимизма ви!
  А дано сте прав.

 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 4301 Весело

  "Важните уроци:
  Колективните партийни органи невинаги усещат реалната политическа обстановка. Гласуваното от тях невинаги е в интерес на гражданите, които представляват, или дори в техен собствен интерес.”

  Авторът не е зле да отчете, че когато говори за “колективни партийни органи” в ДСБ е коректно да ползва кавички.
  Колкото до примерът с Мартин Димитров, актуалната политическа констелация показва много ясно, защо преди 5 години му се наложи да се оттегли. Между другото, още тогава Димитров твърдеше, че се оттргля от политическа кариера, досущ като уважавания член на КС Филип Димитров!

  I Want To Believe
 18. 18 Профил на ПРОРОК ИЛИЯ
  ПРОРОК ИЛИЯ
  Рейтинг: 1175 Любопитно

  Creative destruction за "традиционната десница"

  Пореднот бабуване за съдбата на обречените за много дълго
  В страстната седмица отново за автентичните страсти на античните десни неокомунисти и сектанти. По следите на изчезналия кивот - общвественото доверие към неокомунистите.
  И отново - отгоре, отгоре. С традиционното оправдание ж- колко са виновни всичи други
  С изключение на най-новото оправдание - била най-виновна виновна .......избирателната система?!?

 19. 19 Профил на пасъм
  пасъм
  Рейтинг: 429 Любопитно

  "Когато си част от сравнително малко малцинство (на хората, борещи се за това България да се държи като нормална некорумпирана страна), не можеш да си позволиш да се конкурираш с единствените си възможни съюзници."

  Как така нормалното стана малцинство и КОИ докараха страна до това положение ?

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3128 Неутрално

  До коментар [#8] от "fras":

  Пишеш лъжи

 21. 21 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3128 Неутрално

  До коментар [#19] от "пасъм":

  Още преди 100г поета е казал“Свестните у нас считат за луди“ Толкова ни е капацитета.

 22. 22 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  До коментар [#15] от "Читател":

  Хората не обичат да гласуват, за нови формации, освен ако не им обещаят нещо...! Въпреки, че повечето от хората са наясно, че обещанията ще си останат напразни, са склонни да го направят в името на спорта. Освен всичко друго, тези нови формации трябва да достигнат медийно до хората, тоест новите им лидери да не слизат от екраните денонощно, за не по-малко от шест месеца! А това, струва много скъпо...! Сещайте се сам, кой може да влезе в ролята на политически инвеститор.
  Хората, обичат да им се обещава нещо конкретно. Да им говорят, как ще се вдигнат пенсии и заплати, как ще им оправят пътя, как ще има възмездие...! Хората не искат да слушат, за общи понятия, като съдебна или административна реформа. Хората не свързват по-доброто си бъдеще с провеждането на каквато и да било реформа, ами със съвсем други работи. Затова и нови партии, като "Да, България", са обречени...!
  Тъжно, но това е положението...!

  Искам да съм негър, в щата Алабама...!
 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Срамежливи се пропуска още една подробност! След скандала с царските конюшни и турските ваксини, както и след изневярата начинанията на военния земеделец, малко неубедително звучеше основният аргумент на аФтентичните - как щяло да преборят корупцията и да нормализират държавата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Специално МаЛтинчо има един огромен грях към България, който никога няма да бъде изкупен. Той и Дянков успяха да убедят Борисов, че са по-качествени икономисти от ректора на ИНСЕАД и не го допуснаха до вицепремиерския пост.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  До коментар [#8] от "fras":

  Всъщност цялата дандания с акцизните складове е обикновен фоерверк за да забележи някой, че маЛтинчо и мИтоди ги има!
  През януари в страната са произведени 165 хиляди тона бензин. Вносът е 20 хиляди тона, доставките в страната са 38 х. тона и износът е 152 х. тона при намаление на запасите с 5 х. тона.
  Т.е. ако Нефтохимик прекарва през акцизните складове само своето гориво на него му трябва капацитет ,през който да мината над 162 хиляди тона, при това за цикъл производство договаряне, износ или продажби на дребно. На вносителите, които нямат производствен цикъл загинали нужда от + 20 хиляди тона капацитет. Дори и всички доставки за вътрешния пазар да бяха на вносители съотношението щеше да е ясно, че нужните капацитети на Нефтохима са близо 80% от всички.

  При дизелът пък вносът е бил 50% от зареденото в страната.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на ПРОРОК ИЛИЯ
  ПРОРОК ИЛИЯ
  Рейтинг: 1175 Любопитно

  До коментар [#19] от "пасъм":Още преди 100г поета е казал“Свестните у нас считат за луди“ Толкова ни е капацитета.
  —цитат от коментар 21 на hodounski


  И кои ,според Вас са свестните, и кои лудите?

 27. 27 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2602 Любопитно

  Тези юнаци от снимката са еталона на ...
  —цитат от коментар 5 на shileto

  Не съм страстен последовател на Ломброзо, ама на снимката виждам някакви типични физиономии на босове от Камората или сицилианската мафия.Само не мога да намеря
  къде е.. капо де тутти капи.:)

 28. 28 Профил на fras
  fras
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#25] от "tribiri":

  Това с царските конюшни си е скандал. той показва, че освен крадливи тези хора са и тъпи. Схемата с кражба на държавни имоти отдавна е дискредитирана. Има далеч по интелигентни схеми, при това по-доходоносни.
  Това с турските ваксини е МЕДИЕН скандал. Разумните "автентично десни" разбираме, че това не е реален скандал. Най-малкото - няма как да се корумпираш като приемеш дарение, нали? Той е насочен към друга целева група БГ граждани, малко по-малко мислещи..
  За акцизните складове да разсъждаваме логично:
  Ако сте прав, че е фойерверк, то защо
  Първо - Лукойл платиха на Петрол(М. Събев) над 100 млн. евро за базите?
  Второ - защо никой не внесе промени в този закон?
  Явно така разписан закона устройва Лукойл.

 29. 29 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Цитат от статията: "Когато си част от сравнително малко малцинство (на хората, борещи се за това България да се държи като нормална некорумпирана страна), не можеш да си позволиш да се конкурираш с единствените си възможни съюзници."


  Можеш! Защото ако се прочетат коментарите във форума на "Да България", човек остава с впечатлението, че на 7 януари при основаването на партията, "основателите" от "Позитано" 20 са били ако не мнозинство, то доста внушителна група! Вмъкнали са се дори в ръководния орган на партията и още от следващия ден, не говорят за политики, а само за САМОСТОЯТЕЛНО явяване на изборите! И още, по никакъв начин не се разбира леви ли са или десни. С корупцията ли ще се борят или с десницата. Единственото което се разбира на 100 процента е че ръководството на тази формация (Да България) ще се бори първо с идеята за обединение на десницата, а след това (ако остане време) и с корупцията. За тях няма никакво значение фактът, че ДСБ напусна РБ който Радан създаде, за да подкрепи Христо Иванов на практика и на теория! Въобще, няма никакво съмнение, че ДС и "Позитано" 20 са изпратили огромен контингент още в деня на основаването на партията! Следователно, обединението на десницата трябва да започне само от ДСБ и СДС! Пътната карта е ясна. Двете партии се разпускат и се основава нова партия (не коалиция и не блок) с единно ръководство и един лидер! Обединителният конгрес ще избере лидер! Логото на двете десни партии, трябва да се запечати в плик и да се заключи в сейф на БНБ! Ключът от този сейф трябва да се изхвърли в Дунава. От средата да дунавския мост. На "Да България", колкото и да звучи невероятно, не може да се разчита, защото тази партия е овладяна от "странни" личности още на 7 януари 2017 г. Не вменявам никаква вина на Христо, но той е безгласна личност там... За да се убедите в това, което казвам е достатъчно да следите (прочетете) коментарите в иначе добре оформения сайт на партията. Това е положението.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1336 Весело


  СХОЛАСТИЧНИТЕ ДИСКУСИИ за ДЯСНОТО => приключиха !

  Изчитихме статистическите грешки - под 3 %
  Наказахме двойкаджиите ~ 2 % с червен картон

  и се затвърди дясно-център = ГЕРБ
  като единствена реална сила.

  - БОЛИ, НАЛИ .... ??!!

  VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
  (поучително-назидателно)

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 31. 31 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8569 Неутрално

  За сега освен ГЕРБ друга дясна формация няма и отпадналите от парламента трябва да се поучат от грешките си, не на всеки човек му допада "каруцарски" език, дори и на по обикновеният избирател.

 32. 32 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  До коментар [#30] от "barcelonski - Махнете ръбестите форми - дразнят":

  Пита се, какъв е смисъла от единствената реална сила в дясно, която се казвала ГЕРБ, след като България, твърдо и уверено си остава най-бедната държава в Европа?!
  Дали и кого го боли, не знам...! Виждам само, че почти не ми останаха съученици в България. Повечето заминаха, някъде по света със семействата си...! Мене ме боли, че след още четири години, ако ГЕРБ изкара пълен мандат разбира се..., България ще се е стопила с още 300 хиляди души в работоспособна възраст! Ама, явно това е повод за гордост при някои...!!!

  Искам да съм негър, в щата Алабама...!
 33. 33 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2034 Любопитно

  В една посткомунистическа кочина понятия като ляво и дясно звучат страшно условно и дори глупаво...бсп е точно толкова лява ,колкото герб десен

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7458 Неутрално

  Като се обърна колата, пътища много, но само един верен. Остава да се намери.

 35. 35 Профил на Cassi
  Cassi
  Рейтинг: 3714 Неутрално

  На мен анализът ми хареса. Има нужда от такива публикации.

  Джордж Бърнард Шоу: „Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея”
 36. 36 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1490 Неутрално

  Добър анализ с някои неточности - Да БГ никога не е била дясна формация, не разбирам защо се мъчат да я прикачат към нас.
  Радан е лузър и няма повече място в какъвто и да е ръководен орган. Няма да е лошо и останалите стари муцуни в ДСб да се разкарат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах