"Ален мак" е спряла да плаща и вноските по застраховки на облигациите си

След като спря да плаща дълга си по облигациите, козметичната компания "Ален мак" не е правила и вноските по застраховката им, съобщиха от довереника по емисията Корпоративна търговска банка. За да не бъде прекратена полицата, от банката са платили на "Чартис Юръп" двете пропуснати вноски, които е трябвало да се направят до края на март.


С това срокът на застраховката продължава да тече, но само до 15 април. Ако и тогава "Ален мак" не внесе пари, тя ще бъде прекратена. От КТБ поясняват, че са предпочели да платят просрочените вноски, за да защитят интересите на облигационерите. От банката са изпращали писма до козметичната компания, за да напомнят, изпратили са и ново писмо за следващите плащания, но от съобщението става ясно, че засега от "Ален мак" не са възстановили парите и не са заявили намерение да правят новите вноски.


"Ален мак" е една от компаниите с проблемни облигации – дружеството има две емисии от 6.5 млн. евро и 592 хил. евро. Заради забавеното плащане облигационерите подадоха иск за обявяване в несъстоятелност на компанията, а на общо събрание преди няколко седмици решиха да търсят инвеститори за нея.

Ключови думи към статията:

Коментари (7)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на VaKY
  VaKY
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Източена и източвана от 20 години.
  Машините вътре сигурно са старички и не струват кой знае колко, пазарите им отдавна са загубени, останали са само желязото и сигурно земята.

  Pro bono publicum with a bit more gusto
 2. 3 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 556 Гневно

  Скапаняците съсипаха предприятието, създадено от прапрадядо ми!
  http://www.alenmak.bg/images/general/thumbPapazov.jpg

 3. 5 Профил на spoko
  spoko
  Рейтинг: 605 Разстроено

  Не е умишлено!Днешния ни "елит" може само това!Да краде!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах