История за бисквитката, в която се сипва кафето

© The Venture

Двама от създателите на Cupffee - Мирослав Запрянов и Младен Джалъзов



40 минути. Толкова запазва хрупкавостта си без да протече ядливата чаша за кафе, чието производство започва през март в Пловдив. Пълният й разпад настъпва след 20 часа. За сравнение пластмасата на практика не се разпада.



Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (29)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Hawaii
    Hawaii
    Рейтинг: 4650 Неутрално

    Поздравления !!!
    Дай Боже да се опазят
    от криминални,чиновнически
    и партийни рекетьори
    и от откровени мошеници,
    които веднага ще залеят
    пазара с имитации на продукта им

  2. 2 Профил на Terra pura
    Terra pura
    Рейтинг: 416 Неутрално

    И от мен поздрави за една наистина добра българска инициатива.

  3. 3 Профил на paf
    paf
    Рейтинг: 970 Неутрално

    Много добра идея. Браво на момчетата. Сигурно ще успеят.

  4. 4 Профил на ban
    ban
    Рейтинг: 1034 Неутрално

    До коментар [#1] от "Hawaii":
    Да се опазят, ама на не са написали патент имат ли! Ами ако те са я откраднали от някой! Не е ясно и колко струва!

  5. 5 Профил на Бенк-Бенк
    Бенк-Бенк
    Рейтинг: 1216 Неутрално

    -Поздравления за момчетата, дано успеят в това начинание и във всичко с което се захванат. Успехът им е гарантиран, щото не висят да пишат простотии по форумите, а мислят, учат и действат. Браво на тях.

  6. 6 Профил на outside
    outside
    Рейтинг: 742 Неутрално

    [quote#5:"'"]ще започне да се произвежда в наето и оборудвано вече помещение в Пловдив.[/quote]
    Дано не започне някой друг

  7. 7 Профил на subaru
    subaru
    Рейтинг: 940 Неутрално

    Браво! Патентовайте го/ако не сте го направили/ и наводнете света.

  8. 8 Профил на neut
    neut
    Рейтинг: 9405 Неутрално

    Поздравления на предприемчивите сънародници!

    In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
  9. 9 Профил на quatro_4x3
    quatro_4x3
    Рейтинг: 881 Неутрално

    [quote#4:"ban"]Да се опазят, ама на не са написали патент имат ли! Ами ако те са я откраднали от някой! Не е ясно и колко струва!
    [/quote]

    Нямат патент, откраднали са я и струва поне 5 лв. бройката!
    Гадно нещо е успехът на другите, нали?

    РУСОФИЛЪТ Е СЪВРЕМЕННИЯТ АНАЛОГ НА ТУРКОФИЛА ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО.
  10. 10 Профил на cristo_n
    cristo_n
    Рейтинг: 1390 Неутрално

    Хитро, обаче... Един ден ни говорят колко важно било да ядем здравословни храни, я друг ден ни рекламират нещо наистина интерсено, обаче... представете си колко Е-та и химия има в тази чашка, че да издържи 40 минути на сипана в нея гореща течност! Аз това не бих го ял!

  11. 11 Профил на cristo_n
    cristo_n
    Рейтинг: 1390 Неутрално

    Иначе комплименти за идеята и дано никога не се продадат на някой гигант, като Нестле и това винаги да се произвежда в България, и да се изнася за цял свят!

  12. 12 Профил на Люси
    Люси
    Рейтинг: 282 Неутрално

    Поздравления за момчетата и Пловдив!Въпреки всичко,нашата родна Тракия е земя за плодородие,а не за оловно-цинкови заводи.

  13. 13 Профил на valtoro
    valtoro
    Рейтинг: 1911 Неутрално

    Поздравления, не само за продукта но и за
    времето и усилията за разработката му !!!

  14. 14 Профил на rainmaker
    rainmaker
    Рейтинг: 249 Неутрално

    Cookie cup не е нещо ново нито революционно. Идеята няма как да просъществува в голям мащаб /поне не реализирана от тях/, но може и да посъберат някой лев от инвеститори.

  15. 15 Профил на the_axel
    the_axel
    Рейтинг: 642 Неутрално

    Всички гениални решения са прости.А биоразградимата чашка не е задължително да се изяжда , ако някой има съмнения за състава и. Важното е, че може да се изхвърли като органичен боклук без да замърсява природата. Използвам случая да напомня на създателите и почитателите на новобългарски език , че кафето , като всички течности , се НАЛИВА , докато насипни стоки , като сол , захар , ориз , се СИПВАТ ! Разбираемо е когато в една селска кръчма се каже - "сипи една ракия" ! , но медиите не трябва да следват кръчмарски стил , а да следват правилния български език , който много уважаваме и дори сме му посветили празник !

  16. 16 Профил на phillipov
    phillipov
    Рейтинг: 490 Весело

    До коментар [#6] от "outside":

    Споко! Да те копират означава, че вече си успешен в бизнеса - и това му е хубавото!

  17. 17 Профил на znayko84
    znayko84
    Рейтинг: 625 Неутрално

    Това ще го пробвам задължително! Звучи страхотно.

  18. 18 Профил на outside
    outside
    Рейтинг: 742 Весело

    До коментар [#16] от "phillipov":

    Е все пак нека и ние да имаме Илон Мъск
    Не само идеи!
    И пари трябват

  19. 19 Профил на rio
    rio
    Рейтинг: 403 Неутрално

    До коментар [#4] от "ban":
    До коментар [#10] от "cristo_n":

    Чашата е направена изцяло от натурални и екологично чисти суровини- предимно зърнени продукти. Влаго и термоустойчивостта се дължат на тесто замесено по специална рецепта. Защитена е с действащ полезен модел от Българско патентно ведомство
    и с авторско право от
    Библиотеката на конгреса в САЩ.


    http://cupffee.com/bg/за-cupffee.html

  20. 20 Профил на rio
    rio
    Рейтинг: 403 Неутрално

    До коментар [#4] от "ban":
    До коментар [#10] от "cristo_n":

    Чашата е направена изцяло от натурални и екологично чисти суровини- предимно зърнени продукти. Влаго и термоустойчивостта се дължат на тесто замесено по специална рецепта. Защитена е с действащ полезен модел от Българско патентно ведомство
    и с авторско право от
    Библиотеката на конгреса в САЩ.

    http://cupffee.com/bg/за-cupffee.html

  21. 21 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9268 Неутрално

    Много хубава, и то българска инициатива. Поздравления!

  22. 22 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 7390 Неутрално

    Това е чудесно. А каква ще е цената на чашата.

  23. 23 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 3439 Неутрално

    Страхотна идея, браво на хората. Намери ли са си пазарна ниша, дано я заемат успешно и развият бизнеса си.

    Точка първа от наръчника на форумният агитатор: 1) Като не можеш да опровергаеш информацията - компрометирай източника!
  24. 24 Профил на 2.5
    2.5
    Рейтинг: 5032 Неутрално

    “Имат идея занапред да разработят чаши с различни форми и големини от първоначалната, и с различен вкус...”

    Aко произведат и с вкус на кафе, кафеджиите ще започнат да рвализират икономии...

    I Want To Believe
  25. 25 Профил на Cassi
    Cassi
    Рейтинг: 4292 Неутрално

    Ами супер.
    Хем си пиеш кафето, хапваш си чашката и бъркалката, и накрая даже и кошче за боклук не търсиш .

    Джордж Бърнард Шоу: „Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея”
  26. 26 Профил на evelina_m
    evelina_m
    Рейтинг: 267 Разстроено

    Кой може да слага минуси на хубави коментари за такава полезна инициатива?!

  27. 27 Профил на alicekapital
    alicekapital
    Рейтинг: 419 Неутрално

    Страхотна идея. Дано да е патентована.

  28. 29 Профил на hasanço
    hasanço
    Рейтинг: 629 Неутрално

    Адмирации за тримата Филибелийци.Да вземат патент за продукта и да станат богати.И по ве4е да се 4уват подобни новини.В Турция съм ял яхния в издълбан и препе4ен сомун хляб т.е. зърнената 4а6а си има своя пъвоизто4ник, без да претендирам за оригиналност, но едва ли има зърнен "съд" който да издържа цели 20 4аса с горе6та те4ност отвътре.Това е новост.Браво и пе4алби на мом4етата.

    ne mutlu türküm diyene.




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах