Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
11 яну 2017, 21:55
Тази статия е част от темата "Скандалът с "Фолксваген".

"Фолксваген" ще плати заради "Дизелгейт" историческа глоба

От Дневник
Последна промяна в 23:25 на 11 яну 2017, 3298 прочитания, 16 коментара
Германският концерн "Фолксваген" (Volkswagen) се призна за виновен по три наказателни обвинения във връзка със скандала "Дизелгейт" и ще плати на американското правителство 4.3 милиарда долара, обяви главният прокурор на САЩ Лорета Линч, цитирана от световните агенции.

Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-голямата глоба за автомобилна компания в историята на Съединените щати.

В съответствие със сделката "Фолксваген" ще бъде глобен за сложна схема за манипулиране на тестове за вредните газове, отделяни от автомобили на германския концерн. Компанията ще плати 2,8 милиарда долара наказателна глоба и още 1,5 милиарда долара по граждански искове.

Американските власти ще повдигнат обвинения на шестима души, изпълнителни директори и служители на "Фолксваген", във връзка със скандала. Те са за заблуждаване на екологичните регулатори и унищожаване на компютърни файлове с доказателства.

"Фолксваген" освен това се задължава да сътрудничи на разследването, което може да доведе до нови арести.
Компанията представи контурите на сделката още вчера.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Най-ново от Кариерен клуб: Финанси
Пени акции / Penny stock
Акции, които се търгуват на сравнително ниски цени и пазарна капитализация спрямо останалия пазар. Обикновени тези акции се считат се за високо спекулативни и рискови, заради ниската си ликвидност, широкият спред между поръчките купува-продава, нисък рейтинг на представяне на регулярна информация. Този тип акции обикновено се търгуват на алернативните борсови сегменти - OTC.
Още от Речник
Реклама