Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
15 фев 2017, 23:18

Служебният министър на туризма очаква ръст до 10% спрямо 2016 г.

От Дневник
Последна промяна в 23:31 на 15 фев 2017, 1736 прочитания, 5 коментара
Служебният министър на туризма Стела Балтова очаква ръст от 7-10% спрямо 2016 г. "Ранните записвания от пазарите Русия и Германия са положителни", каза тя при откриването на 34-то издание на международната туристическа борса "Ваканция и СПА експо", съобщиха от пресцентъра на министерството на туризма. На форума в "Интер експо център" в София са представени над 350 туристически компании и повече от 40 общини.

На откриването присъства и служебният премиер Огнян Герджиков, който подчерта, че последната година е била изключително плодотворна за българския туризъм. Премиерът посочи, че през изминалата година България е била посетена от над 8 милиона чужди туристи, а приходите от международен туризъм надхвърлят 6 млрд. лв. Според министър-председателя тези великолепни резултати се дължат на първо място на прекрасната природа на България и на това, че все повече знаем как да оползотворяваме природните дадености".

"Туризмът е уникален бизнес, тъй като той е насочен към хората, взаимно можем да си опознаваме народите и да бъдем гостоприемни домакини на много, които искат да видят нашата прекрасна страна", каза още министър-председателят и пожела успех на всички участници в изложението.

Министърът на туризма съобщи и, че зимният туризъм се развива успешно. По отношение на Закона за туризма Стела Балтова посочи, че въпреки липсата на законодателна власт в този мандат, тя ще работи за хармонизиране на вижданията за промените във връзка с гаранционния фонд.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Най-ново от Кариерен клуб: Финанси
Лот
Най-малката единица от даден актив, предмет на търговия. На БФБ - София, 1 лот е равен на 1 акция.
Още от Речник
Реклама