Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

"Кауфланд" откри 11-ия си магазин в София

От Дневник
Последна промяна в 16:36 на 15 фев 2017, 4131 прочитания, 31 коментара
Веригата "Кауфланд България" откри своя 11-и хипермаркет в София днес. Той се намира на бул. "Ген. Тотлебен" 36 в парцела, където преди десетилетия се намираше предприятието "Балканкар Средец".

Компанията обещава на потребителите достъп до 20 000 артикула, между които прясно месо, риба, млечни продукти и деликатеси, плодове и зеленчуци, включително биопродукти, и над 60 вида печива.

Българските стоки достигат до 70% в продуктовите категории, в които България има установени производствени традиции, уверяват от компанията. Заради повишения интерес на потребителите в магазина има и щандове за азиатска, руска и турска кухня.Новост е бързозарядната станция за електромобили на паркинга пред хипермаркета. Съоръжението може да зарежда два автомобила едновременно, а клиентите на веригата се възползват от услугата безплатно.

В магазина е внедрена система за комбинирано отопление и охлаждане. Тя използва отпадната топлина от хладилната инсталация за отопление през зимата и отпадната студенина за охлаждане през лятото. Енергийно ефективното осветление и системата за преработване на отпадъци ще позволят на сградата да намали въглеродния отпечатък с толкова, колкото биха изхвърлили във въздуха 72 дизелова автомобила за цяла година, а със спестената електроенергия биха могли да се захранят 58 домакинства в продължение на 12 месеца, пресмятат в "Кауфланд България".

От днес веригата има 57 филиала в 33 града в България.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Най-ново от Кариерен клуб: Финанси
Пазарна капитализация
Цената на една акция, умножена по броя на обикновените акции на компанията.
Още от Речник
Реклама