Детските надбавки ще бъдат увеличени догодина

Социалните партньори предложиха 6% увеличение на бюджетната заплата

Предвижда се през следващата година да бъдат увеличени детските добавки, каза пред журналисти заместник социалният министър Явор Димитров. Добавките за второ дете ще бъдат повече от добавките за първо, както и сега. В момента се получават 18 лв. - за първо, и 20 лв. -  за второ дете.


По думите на заместник-министъра по смисъла на сегашния закон детските добавки са помощ и не може да се мисли за отпадане на подоходния критерий. Министерството обмисля обаче прагът за достъп до детските добавки да бъде увеличен. В момента той е 200 лева. 


В националния план за действие за 2006 г. за изпълнение на демографската стратегия, одобрен днес от социалните партньори на тристранен съвет, се предвижда да бъде разработена национална програма за профилактика на болести, включително подобряване на здравето на жените в детеродна възраст, съобщи Явор Димитров. 
Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди днес и проект, регламентиращ политиката по доходите на правителството в бюджетната сфера за 2006 г.т.


Проектът предвижда увеличаване от 1 юли средно с 6 процента на средните месечни брутни заплати в бюджетната сфера.

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
  1. Подредба: Сортирай
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах