Откриха болница "Токуда" в София

Заведението получи и разрешение за лечебна дейност

© Дневник

Болница "Токуда" се намира в кв."Лозенец" до тенис-клуб "Малееви"Болница "Токуда" получи днес разрешение за лечебна дейност от Министерството на здравеопазването .
Това каза в приветствието си при откриването на лечебното заведение д-р Румен Панов - изпълнителен директор на болница "Токуда".


Днес след обяд болницата беше открита официално в присъствието на министрите на здравеопазването - проф. Радослав Гайдарски и на икономиката и енергетиката - Румен Овчаров.


Екипът на болницата, както и всички гости, бяха поздравени от името на Симеон Сакскобургготски.
"Изключително съм щастлив от възможността да присъствам на откриването на болница "Токуда" в София. - каза на български език посланикът на Япония в България Коичиро Фукуи. Пожелавам успех на болницата и на медицинския екип, работещ в нея. Очаквам тя да се превърне в успешен пример, който да привлече и други японски инвестиции в България."


Това е една от най-големите болници на корпорация "Токошукай" извън Япония, отбеляза в приветствието си министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски. По думите му "има договорка между Министерството на здравеопазването и болница "Токуда", че в нея ще се работи по всички правила в България, добави министър Гайдарски".


След много перипетии това е най-голямата инвестиция в българското здравеопазване за последните 17 години, посочи министър Румен Овчаров. Инвестицията е в размер на 140 милиона лева, а болницата осигурява 1000 нови работни места. По думите му болницата е най-високотехнологичната на територията на България и на Балканския полуостров.


Гостите бяха поздравени от вицепрезидента на "Токошукай" д-р Тецо Токуда, който поздрави присъстващите от името на своя баща д-р Торао Токуда, собственик на болницата.
На откриването на лечебното заведение присъстваха много депутати, представители на различни чуждестранни мисии у нас, лекари, гости.

Коментари (47)
  1. Подредба: Сортирай
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах