Пари от излишъка - и за полицейски коли и охранителна техника

Според Станишев трябвало категоризация на управленията на МВР из страната

Законите важат за всички, българските евродепутати трябва да ги спазват и да не заплашват полицаите. Това заяви премиерът Сергей Станишев (вляво) на лидера на "Атака" Волен Сидеров (вдясно). Сидеров причака Станишев и вътрешния министър Михаил Миков пред столичното Трето районно полицейско управление, за да ги пита дали по време на ареста на активисти на "Атака" в края на юли е бил бит евродепутатът Димитър Стоянов

© Георги Кожухаров

Законите важат за всички, българските евродепутати трябва да ги спазват и да не заплашват полицаите. Това заяви премиерът Сергей Станишев (вляво) на лидера на "Атака" Волен Сидеров (вдясно). Сидеров причака Станишев и вътрешния министър Михаил Миков пред столичното Трето районно полицейско управление, за да ги пита дали по време на ареста на активисти на "Атака" в края на юли е бил бит евродепутатът Димитър СтояновПремиерът и лидер на БСП Сергей Станишев в сряда намери още едно перо, по което обеща да бъдат отпуснати пари от бюджетния излишък за тази година. След като управляващите вече обясниха, че със средства от излишъка ще бъдат финансирани инфраструктурни проекти, ще се компенсират спрени еврофондове, а се очаква да се заделят и пари за социалната сфера, в сряда Станишев обяви, че ще се търсят начини от излишъка още от тази година да се купи охранителна техника, компютри за дознателите и коли за екипите, които отиват на местопрестъпления. Той посети заедно с вътрешния министър Михаил Миков Трето районно полицейско управление, което е с най-лошата материална база от столичните поделения на МВР.


Коментари (14)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Автор:
  Автор:
  Рейтинг: Неутрално

  баси отвращаващата снимка!

 2. 2 Профил на учител
  учител
  Рейтинг: Неутрално

  А от излишъка дали ще се намерят пари за обещаните 650 лева средна заплата за учителите? Това обещаха след"седенката" Вълчев и Орешарски. Странно мълчание цари по въпроса. Първи юли мина и замина-заплатите на учителите едва-едва порастнаха.Учителите не са забравили.

 3. 3 Профил на ura
  ura
  Рейтинг: Неутрално

  Да живее ченгесарията в Булгаристан!

 4. 4 Профил на Мислещ
  Мислещ
  Рейтинг: Неутрално

  Пари за полицейски мотори има, за да може бързо милиционерите да достигат до протестите на гражданите и да ги разгонват. Пари за заплати на учители, лекари, и учените от БАН няма. Българи, това не се оправя с псуване по форумите, а с ГЛАСУВАНЕ ЗА АТАКА!

 5. 5 Профил на Grazdanin - Varna, Bulgaria
  Grazdanin - Varna, Bulgaria
  Рейтинг: Неутрално

  КОГАТО, под оглушителен медиен шум Република България стана равноправен член на Европейската Общност, без да е покрила нито една клауза както се полага, (01.01.2007.!), никой не се сети, че ЕО следва да поеме сериозни гаранции на екуализация по отношение на милион-два пенсионери. Нещастни трудови ратници на вседържавен строй, за който никой от тях не подозираше, (Бе забранено и да помислят!), че изведнъж ще рухне. Оказа се; (От това едва ли се интересуват европейските комисари, посещаващи страната да похапнат на корем - животът всекиму е труден!); че независимо от клаузите на безброй международни конвенции за човешки права и свободи, ратифицирани, както от правителството на покойния Тодор ЖИВКОВ, така и от многобройните правителства от 1989. насам; социалната осигуровка на тези остатъчни безпомощни люде, бе и остана в ръцете на държавата. Която не се посвени да ги сегрегира по европейски, чрез закон, в две основни групи:

  Пенсионирани преди 1999. година, и

  Пенсионирани подир 1999. година.

  Първата група, около 2 000 000 души, (Устойчиво намаляват!), получава пожизнени трудови пенсии, пресмятани върху база около 90 евро.

  За втората група пенсиите биват пресмятани върху база около 130 евро. Останалото е методика.

  Някакви особени съображения? Нищо друго – освен политически презумпции. Нищо друго, освен дребен балкански сметкаджилък. Предназначен, още по-добре да напълни гушите на ръководителите на всевъзможните посткомунистически имитационно-демократични партии и

  партийки, общо над 300 на брой, докато кабинетът остава чист.

  Освен, че е изключително несправедливо, подобно положение е изцяло нетърпимо, и отдавна е изправило нашите бедстващи бащи и майки пред дилема – или пред кофите с боклук – или далеч от материалния свят. Безочливо сегрегиране напомнящо първите стъпки на твърде добре уреденото пенсионното дело в Нацистка Германия. Предшестващо

  концлагерните методи за избягване на социални катаклизми. Да напомняме ли, че само за първото тримесечие на 2008. самоубийствата в Стара Варна надхвърлиха цифрата сто?

  Налага се мнение, че практически Република България оцелява, както се види, за сметка на орязване на неизвестно где пропадналите тоталитарни фондове. Включили в себе си отчисления от трудови натрупвания, не само от времето на тоталитаризма, но и всички онези многобройни осигурителни фондове безпощадно национализирани и укрупнени, (1947.!), от начинаещата комунистическа власт на Георги ДИМИТРОВ.

  Отчаяно прегладнели старци подхвърлят, че включването на покойния Огнян ДОЙНОВ в екипа на съмнително изчезналия Робърт МАКСУЕЛ, би могло да бъде свързано именно с управление на изпарилите се тоталитарни, а всъщност всенационални пенсионни фондове.

  И наистина. В началото на осемдесеттях години на миналия век, на борда на своята моторна яхта „Southern Breeze“, Роберт МАКСУЕЛ доста дълго гостува на Тодор ЖИВКОВ, на котва в морето недалеч от Евксиноград. А той бе, както е известно, съвършен експерт по пенсионно осигуряване.

  ПРЕЗ МАРТ 2007., един самотен петчленен инициативен комитет, базиран в град Варна и оглавен от инж. Петър Стоянов ПЕТРОВ, сезира главния омбудсман на Република България г-н Гиньо ГАНЕВ, представяйки подписка от 452. жалващи се пенсионери, между които

  висшисти и преподаватели от висши учебни заведения. Хора, за които новите методи на бизнес-организация и печалбарство са недостъпни, а възрастовата граница от 35 години, подир която мнозина остават на улицата, е невъзвратима. Да не говорим за фокусите, които местното Бюро по труда прилага, за да докаже, че безработицата в региона със всеки изминат час успешно намалява.

  Омбудсманът, мъдър мъж и държавник, бивш председател на Народното Събрание, си позволява да отговори уклончиво: Това не е в неговите задължения; В Народното Събрание специализирана комисия, (Без да бърза!), се труди по проблема; Предстои „широка обществена дискусия по проблема“.

  Демоде комунистически практики, целево предназначени за забаламосване на обществеността, на която й е отнет не само хляба, но и думата. И напомнят, че около два милиона българи отдали себе си за да бъде изградена промишлена България, а понастоящем безсмислено разорена, на този свят - са напълно излишни. И, че тяхното место е пред кофите за смет – и никъде другаде. Ако все още са живи.

  В ОТКРИТО ПИСМО до министъра на социалните грижи г-жа Емилия МАСЛАРОВА, един изтъкнат варненски икономист доцент Д. Стоянова, призовава министърката да предприеме спешни мерки и „да слезе на земята“, като осъвремени пенсиите на останалите живи от последните два милиона наивници на България. Налице е уравниловка +- 10%, която държи пенсионерите от преди 1999. на прага на бедността (За България

  около 75 евро за месец!) Писмото така и не се видя в медиите, макар да е „открито“.

  КОНСУМИРАЙКИ КОНСТИТУЦИОННИ ПРАВА И СВОБОДИ, инж. Петър ПЕТРОВ, заедно с група граждани, изпращат жалба до Европейския Съд в Страсбург (№ 19208/07), за която все още няма данни за отговор.

  Поразена от прогресиращ ганстеризъм, намалена раждаемост, масова дребна престъпност, пренаселени градове – потънали в боклуци, спекула и коруптивност, тежък екологически импакт, предстояща енергийна криза, безмилостна шосейна произшественост, неуправляемо национално образование, безпардонно разпродаване на подземните и

  надземни блага, малка България не престава да подтичва, за да влезе в крак с изискванията на Европейската Общност. Която не престава да ... помага. Кому? Дали това ще стане някога ясно? Може би. Но, не и за онези – които си отиват ...

  Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

 6. 6 Профил на разум
  разум
  Рейтинг: Неутрално

  Каква Атака,луд ли си?Ела да ги видиш на площада където уж протестират.Цял ден надуват по уредбата стари речи на водача им-психопат,който само крещи и гледа с изцъклен поглед.Не разбрахте ли вече,че този човек е луд?Е,не е съвсем луд щом направи сина си евродепутат.А и защо направи мутрата Слави Бинев евродепутат?Заради черните му очи ли?Мислете,не бъдете наивни!

 7. 7 Профил на Nora
  Nora
  Рейтинг: Неутрално

  Мили др. Станишев,
  моля и на мен да ми бъдат отпуснати пари от бюджетния излишък за тази година.

 8. 8 Профил на Deep Blue
  Deep Blue
  Рейтинг: Неутрално

  аре като говорят за закони които ги спазват всицки да направят така це всицки да имат толкова пари и имоти колкото имаха при приемането на сегашната конституция щото тя има една две поправки а некои имат милиони поправки в сметките си пьк и премиера и преди и сега не е имал нито един ден трудов стаж

 9. 9 Профил на факти
  факти
  Рейтинг: Неутрално

  България е на второ място в ЕС по брой на полицаи на човек от населението !

  България е с най-много разходи за обществен ред и сигурност в Европейския съюз !

  Така например, България е на второ място в ЕС по най-много полицаи на човек от населението!

  georgiangelov.com/?p=837
  georgiangelov.com/?p=852

 10. 10 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: Неутрално

  първо - не е излишък ! второ- на тая милиционерска държава и трябва повече образование ! излишъка представлява недофинансирането на образованието , здравеопазването като социални стълбове на обществото. при толкова много милиционерцина , повече здраве му кажи . ТРЕТО - обещанието не е като изпълнението !

 11. 11 Профил на часовник с кукувичка
  часовник с кукувичка
  Рейтинг: Неутрално

  Оня отпочиналия следва да смени масларката, че тя в тия жеги се разтърка по строежите на републиката и да започне да се изкъква на всеки кръгъл час както е наредил кръстника , за да не се говори за еврофондове, субсидии, корупции и мокри неща ми за образованието и ако може даже не за детските градини, ми за детските ясли- та хората да не си мислят глупости докато тече мандата. Който е измислил мандат от 4 години за народните избраници и то в БГ е напълно ненормален- тия за 4 месеца о.ират всеки процеп и ,ич им не требват 4 години

 12. 12 Профил на прав си 10-ти
  прав си 10-ти
  Рейтинг: Неутрално

  Не е излищък, ами е открадък от бедния народец в полза на братовчедите/главно по линия на ДДС-то/ , а за броя на милиционерите на глава от населението/същото важи и за депутатите на глава от населението/- ами те гледат да са много, та да се пазят от народната любов, защото от тях ние не можем да се опазим

 13. 13 Профил на Скандинавия
  Скандинавия
  Рейтинг: Неутрално

  Вече от няколко години в бедна Бг се говори за "излишъци"в бюджета,които се преразпределят меко казано безотговорно.
  Живея в страна,която ЕДИНСТВЕНА в света има ПОЛОЖИТЕЛЕН баланс,т.е НЯМА външни дългове (Норвегия)....Независимо от това правителството води изключително пестелива и неразточителна политика с парите на данъкоплатците,мислейки за бъдещето на идните поколения!

 14. 14 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Абе вие новини не гледате, полицаите нямат дори патрулки! В БГ имало повече полицаи на човек от населението, защото броят всички работещи в МВР, а не само пряко заетите в дейността Охрана на обществения ред т.е. Полицаи. Истината е, че има много секретарки, деловодителки, дори лафкаджийките ги водят служители на МВР, т.е. за такива като вас полицаи. Обаче всеки от вас, както и аз, като се случи нещо лошо се обръща към полицията. Айде моля ви се първо мислете, после пишете!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах