"Ню Йорк таймс": Мафията пробива с мускули в българската политика

 "Политиката се играе на живот и смърт в България, където животът на политиците може да е евтин колкото изстреляните куршуми, а сенчести бизнес групировки водят смъртоносна битка за своя дял от всичко - от имотите до милионите помощи от Европа."

Така започва обширна статия в броя от сряда на авторитетния в."Ню Йорк таймс", посветена на България. С минимално актуализиране заради последните събития около братя Галеви статията е публикувана и в днешния брой на в."Интернешънъл хералд трибюн". Излизащият на английски в Париж вестник е собственост на групата, издаваща "Ню Йорк таймс". Към тази публикация има и серия снимки "Гробовете на българските мафиоти". В момента статията е най-често препращаната по електронна поща от читателите на сайта на IHT.

В нея авторите Дорийн Карвахал и Стивън Касъл казват още:"По време на миналогодишния бурен политически сезон беше подпален домът на председателката на общинска избирателна комисия, а срещу гаражите на няколко кмета бяха хвърлени запалителни бомби. Кметът на курортен град в централна България беше застрелян със 7 куршума, както се случи и със заможния председател на общинския съвет на идиличното черноморско пристанище Несебър.

"Другите държави си имат мафия. В България мафията си има държава", казва Атанас Атанасов, депутат и бивш шеф на контраразузнаването, който се е превърнал в магнит за изтичащи документи за корупция.


"По почти всички критерии България е най-корумпираната държава от Европейския съюз. След присъединяването й през миналата година, тя се превърна в обица на ухото за западните страни, изправени пред грубата реалност и тежката цена да привлекат бившите комунистически държави в своята орбита и далеч от руското влияние.

Членството в ЕС стори малко за укротяване на криминалните мрежи в България. Всъщност се твърди, че то е направило тези мрежи по-богати и засилва тревогите, че ако съюзът не може да се справи с престъпността в член като България, вероятно ще има нищожно влияние върху други крехки държави, желаещи да се присъединят", допълват Карвахал и Касъл и посочват милионите долари американски инвестиции и помощи и обещаните от Брюксел 11 млрд. евро за 7.5-милионната България в следващите няколко години.

Вместо да пресекат престъпността и насилието, в действителност тези пари засилиха корупцията. Щом като сенчестите бизнесмени разбраха за колко много европейски пари става дума, те преминаха от купуването на политици към директно участие в политиката, обясняват много от защитниците на реформите в София. И затова Брюксел замрази почти 670 милиона долара финансиране това лято и може да спре още милиарди, разтревожен от свободно ширещите се престъпници с бели якички с връзки до най-високите етажи на властта.


Местните "мъже в черно" - мутрите - контролират строителни проекти на общинските съвети. Бизнес мрежи със съмнителна репутация се прехвърлят от свиващия се черен пазар за контрабандирани цигари и алкохол към инвестиции в процъфтяващия имотен пазар. Те са оставили отпечатъка си в атмосферата на столицата - "дебелите вратове", както ги наричат, се появяват из облените в неон нощни клубове като "Син Сити" и "Червило" или надзъртат от паркираните отпред джипове мерцедес и ауди. Туристическите гидове за София съветват: Избягвайте ресторантите, привличащи бизнесмени с четирима или повече души охрана.

Сега същите тези хора пробиват с мускули по обществените служби.


Връзки с върховете на власттаСлужителите на агенцията на ЕС за борба с корупцията работят върху групата Николов-Стойков - разпрострял се конгломерат от десетки фирми с интереси от обработката на месо и съхранение на замразени продукти до вторични суровини и черноморски курорт.

Водещите партньори в нея - и двамата задържани за кратко миналата година по подозрение в измами - притежават връзки по върховете. Людмил Стойков финансира кампанията на президента Георги Първанов, организира група бизнесмени в негова подкрепа и поддържаше връзки с бивш заместник министър на външните работи.

Стойков, който не е обвинен в никакво престъпление след задържането си, отрича да знае за каквато и да е престъпна дейност с пари от европейските фондове. "Категорично отхвърлям тези опити да се опетни името ми и да бъда третиран като престъпник. Не ръководя и не финансирам компании с незаконна дейност", заяви той в отговор на писмено зададени въпроси.

Стойков потвърждава, че е дал 25 хиляди лева за кампанията на българския президент. "Участвах с дарение съгласно всички изисквания на закона. И никой не твърди обратното", допълва той.

Партньорът му Марио Николов, който би трябвало да се изправи пред съда следващата седмица, е изградил дискретни връзки с премиера Сергей Станишев, твърдят договори и документи за банкови депозити, предадени миналата седмица на прокуратурата от софийския кмет Бойко Борисов, яростен съперник на премиера. Документите показват, че той е превел от фирмите си над 137 хиляди долара дарения за БСП.


В необичайно острия доклад, изтекъл към медиите това лято, служителите на ОЛАФ обвиняват групата Николов-Стойков, че е прикритие на "престъпна мрежа от компании, съставена от над 50 български фирми и различни европейски и офшорни дружества".

Сред изредените от следователите на ЕС обвинения са измами с данъци и субсидии: вземане на помощ за ново оборудване, внасяне на древни машини от бившата Източна Германия и прибиране на разликата. Компаниите бяха обвинени също в нелегален внос на огромно количество китайско заешко месо за износ към Франция и Германия с фалшиви ветеринарни сертификати от Аржентина.

Европейските следователи смятат, че щетите от измамата и опита за измама може да надхвърлят 30 млн. евро. След като го открихме в софийския офис на неговата "Еврофриго" господин Николов на няколко пъти отказа да коментира документите, сочещи, че е правил дарения за партията на премиера, които според прокуратурата в момента се проверяват. След публикуването на доклада на ОЛАФ Николов заяви: "Превърнах се в обществен враг номер едно. Страхувам се за живота си".


Премиерът Станишев не отговори на десетте ни опита в рамките на 6 дни да получим неговия коментар. Бивш журналист и възпитаник на London School of Economics, миналата година господин Станишев беше наречен "Mr. Clean" от президента Джордж Буш заради усилията му да се бори с организираната престъпност. След като Европейският съюз започна да се оплаква от измамите с помощи, Станишев публично заяви, че няма чадър над богати бизнесмени или фигури от организираната престъпност.

Но когато той направи този коментар още не беше известно, че през 2005г. се е срещал с Николов. Петминутен видеозапис, с който разполага софийският кмет, показва Станишев да поздравява Николов в неговото месопреработвателно предприятие, да оглежда оборудването и маса с кренвирши и да обядва с бяло вино.

Няколко седмици по-късно, според документите, предадени от Борисов на прокуратурата, потичат даренията към партията на Станишев.


Сред документите е и такъв да се дарят почти 250 хиляди лева на БСП "в продължение на нашето споразумение". Изредени са имената на 15 души - ако се съди по фамилиите им са свързани лица - всеки от които дарява по 10 хиляди лева. В добавка е обещанието за 45 хиляди лева в брой и 38 хиляди лева под формата на предизборни материали.


Западен дипломат, който говори под условие да не се посочва името му поради участието му в деликатни преговори в България, твърди, че копията от договорите за дарения изглеждат автентични: "Което означава, че те няма да бъдат преследвани, така че защо да сключват тайни контракти?"

Споразумението е било адресирано до Румен Петков, който ръководи по това време кампанията на партията и преди няколко месеца подаде оставка като вътрешен министър сред разкрития, че се е срещнал с хора от организираната престъпност, известни като братя Галеви. Техни имоти бяха сред 13-те обекта, проверени тази седмица от специални полицейски части в търсене на доказателства за финансови престъпления.


Генезис на престъпността


Западни дипломати и специалисти по организираната престъпност са изчислили, че има между 20 и 50 заможни бизнесмени, описани в един доклад като "изключително богати предприемачи" с мистериозни източници на впечатляващото си богатство. Ядрото на сивата икономика в България е оплетено кълбо от множество политически обвързани фирми, които влизат и излизат от бизнеса според това дали изникват възможности или се изправят пред законови пречки, твърди доклад на Центъра за изследване на демокрацията в София.

Според центъра и други участници в борбата с корупцията босовете обикновено регистрират компаниите си на името на свои дългогодишни служители. Ако изникнат проблеми, фирмите бързо се ликвидират без да има връзка с действителните им шефове. Междувременно, печалбите от различни източници като контрабандни цигари и алкохол се изливат в подставени компании като футболни клубове, където се перат пари чрез огромни суми за трансфери на играчи. Конкуренцията е брутална: последните трима президенти на футболния клуб "Локомотив" Пловдив бяха убити, единият от тях - от снайперист на Черноморието.


В София - една смес от панелни комунистически блокове, луксозни магазини и грозна силно охранявана архитектура, известна като "мутро-барок" - хората плащат цената на страха и слабите органи на реда като си наемат охрана. 75% от българските бизнесмени имат охрана, което е далеч повече от която и да е държава в Източна Европа, сочи анализ на Enterprise Surveys, изработен за Световната банка.

Подобно на Русия и други балкански страни, корупцията се просмукала във всекидневието. В София пред болниците процъфтява черен пазар за кръв, а пациентите договарят количествата с дилъри, съобщават българските медии, следящи цените.


Корените на тази организирана престъпност са в рухването на комунизма в началото на 90-те години. Хиляди тайни агенти и спортисти, включително подкрепяните и обгрижвани от държавата борци, бяха изхвърлени на улицата. По време на ембаргото на ООН срещу Сърбия през 90-те те сграбчиха възможностите за контрабанда и подсилиха мрежите си.

Специално борците развиха частни охранителни сили и застрахователни компании, които не бяха нищо повече от средство за рекет. Други станаха сенчести бизнесмени с близки връзки с правителството.

Бодигардовете спират градския трафик, когато босовете им пристигат в "Син Сити". Сигурността е железен закон. През последните 5 години в България имаше убийства с автоматично оръжие и изобретателни удари посред бял ден. Поръчкови убийци се дегизираха като пияни и като попове. През 2004г. с мобилен телефон бе взривена бомба, поставена върху асансьор, в който уби бизнесмен и трима телохранители.

Според списък, съставен от американското посолство в София, от 1993г. насам са извършени над 125 поръчкови убийства. В него не са добавени поне четирима души, убити тази година, включително шефът на енергийна компания. Повечето убийства остават неразкрити.


Цели истории разказват надгробните паметници в Централните софийски гробища, където семействата са издигнали плочи от италиански мрамор със снимки и прякори като "Доктора", "Руснака" и "Кръстника".

Започва заграбването на власттаВлизането в ЕС не спря касапницата, но стимулира грабенето на власт. Според борещи се с корупцията и наблюдатели на избори тук се пазаруват гласове - в зависимост от това колко голям е градът - от няколко цигари марихуана до 100 лева. Хората удостоверяват, че са пуснали правилната бюлетина като я снимат с мобилния си телефон, разказва Ива Пушкарова от Съюза на съдиите (в действителност госпожа Пушкарова е в неправителствената организация за борба с корупцията "Рискмонитор" и е бивш изпълнителен директор на Съюза на съдиите в България - бел.ред.). "Гласовете се купуват свободно на улицата, убиват и заплашват хората без капчица срам. По-евтино е сам да си въртиш бизнеса и е далеч по-сигурно, отколкото да караш политик да го прави вместо теб", допълва тя.


Корупцията поразява много части от обществото, но ефектът е особено видим в правораздаването, където хора без политически връзки са принудени да наемат подставени адвокати от страх, че документите им по делата ще изчезнат, ако бъдат предадени в ръцете на определи служители от юристи, за които се знае, че работят за тях.

"Кремиковци", изпадналият в несъстоятелност стоманодобивен завод от времената на комунизма и една от най-големите компании в България, се превърна в пробен камък. Чуждестранните кредитори - много от които американски хедж фондове - отправиха иск за 474 милиона долара, докато бившия изпълнителен директор се разследва от българските власти за измами и злоупотреби.

"Когато правораздавателната система не чисти корупцията в собствените си редици, какво можем да сторим. Буквално няма абсолютно никого, при когото можем да отидем в България", обяснява Джъстин Холанд, съветник на Съвета на инвеститорите на "Кремиковци".


Стефан Попов, изпълнителен директор на "Рискмонитор", казва: "Това не са солидни структури като тези в Сицилия или Ню Йорк. Лошите момчета са вътрешни хора. Едно е да имаш някого от мафията, който корумпира държавни служители. И е съвсем друго, ако този човек на мафията стане служител."

Търпението на Запада се изчерпва


Сред страните на Запад нетърпението расте, особено по отношение липсата на съдебни процеси срещу високопоставени служители, обвинени в корупция.


Франц-Херман Бауер, генералният директор на ОЛАФ, предупреди в изтеклия в медиите доклад, че "влиятелни сили в българското правителство и или държавни агенции нямат интерес да видят наказан някого от престъпните банди".


Както казва Франс Тимерманс, холандският министър по европейските въпроси, "Трябва да видим хора, изправени пред съда, обвинени и вкарани в затвора".

Меглена Плугчиева, новоназначеният вицепремиер за контрол на еврофондовете, твърди, че според нея страната напредва по същия начин, по който са го сторили държавите от първата вълна на разширяването на ЕС през 2004г. Разликата е, че тогава имаше ентусиазъм за разширяването, а днес "ситуацията е напълно различна", допълва тях. Освен това Плугчиева обвинява богатите държави в двойни стандарти и дава за пример скандала с развалено месо в Германия през миналата година. "Има много примери за корупция", обобщава тя.


Михаил Миков, новият вътрешен министър след изгонването на Петков, се опитва да извърши това, което той нарича "прочистване"

Но следователите от ОЛАФ се оплакват, че подробности от техните проверки все още изтичат към проверяваните хора и Миков потвърждава, че това си остава сериозен проблем. Той обвинява за това наследството от комунизма. "В продължение на много години системата беше разрушавана. Съществува вакуум и престъпните организации проникнаха в системата."

Бойко Борисов е по-циничен. С впечатляваща осанка, гръмовен глас, димяща пура и осем телохранителни той твърди, че европейският натиск оказва известен ефект. "Сега правителството казва: "Спряхме да крадем от ЕС". Това не е вярно, сега крадат нашите пари", обяснява той.

Някои европейски страни просто вдигнаха ръце от българското правосъдие.

Германия се оплакваше, че получава недостатъчно помощ в опита си да преследва Константин Хаджииванов "Коце-Маца", заможен бизнесмен и член на общинския съвет в Петрич. Затова германците го изчакаха да премине в съседна Гърция, за да задействат молбата си за арест. Днес той е в килията по обвинения за контрабанда на цигари и е подследствен по други подозрения за измами.

Но е въпрос само на известно време той отново да се върне в родината и да продължи политическата си кариера, твърдят поддръжниците и съпругата му, бивша Мис България.

В събота бяха повторени отменените заради нередности избори в Петрич. От килията Хаджииванов се кандидатира отново, но избирателите най-накрая се разбунтуваха - той спечели под 1%.

Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Mischo
  Mischo
  Рейтинг: Разстроено

  Нали вие донесохте тази демокраия, нали вие назначихте това правителство.Нали това правителство(коруптното както вие го назовавате) ви подписа за безплатните американски бази, нали всички правителства които изпълниха вашите заповеди за "приватизиране" на България бяха одобрени от вас,
  и Костов който който с неговата 10 % бана разпродаде България за жълти стотинки.
  Какво пак сте недоволни?
  какво искате още?
  Само критикувате България а с нищо не можете да помогнете, наемите за базите дори не си плащате?

 2. 2 Профил на Бравос
  Бравос
  Рейтинг: Неутрално

  Дай Боже още такива статии. Нека света вади кирливите български ризи. Бравос.

 3. 3 Профил на Общ работник
  Общ работник
  Рейтинг: Неутрално

  Къде е сега президентът Първанов (агент Гоце), да обясни в ефир, че това е поредната провокация и антибългарска кампания. И да размаха пръст на Щатите, че те цял президент си застреляха и да не реват към дребните проблеми на прехода на суверенни държави.

 4. 4 Профил на Прав си е вестникът!
  Прав си е вестникът!
  Рейтинг: Неутрално

  Слепи ли сме, че не им виждаме колите /от 100 000 евро нагоре/, замъците в полите на Витоша по за няколко милиона, многобройните им мутренски охрани? Слепи ли сме или тъпи, че не виждаме как са си едно цяло с полиция, с прокурори, със съдии, с политици? Всъщност кой точно е мафията? И на кого се сърдиме - какво сътворихме за двайсет години "преход"? Нъръчник "Как да слеем държавата с мафията."!

 5. 5 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Те си мислеха че помагат на нормални хора, а не на "ТЪПАЦИ" каквито живеат в България, и са горди само с историята която имат а не се интересуват от настоящето, или пък нямат сили да сменят нищо защото са много умни а не са тъпи като "ПРОСТИТЕ АМЕРИКАНЦИ"

 6. 6 Профил на Yankee
  Yankee
  Рейтинг: Неутрално

  Точното заглавие би било:

  Комунистическата мафия пробва мускули...

 7. 7 Профил на Rumen I
  Rumen I
  Рейтинг: Неутрално

  Благодарствено писмо.

  Благодаря на политиците на Българиа за хубавото мнение което успяха да изградят за моята татковина.
  Не само че го изградиха успешно, но го потвърждават всеки ден.
  Думата Бългрин ще се идентефицира с корупция, кажби и убииства в ушите на всеки Европеец и Американец.
  Това мнение ще се асоциира с нас и с децата ни. Това мнение ще е първата асоцияция когато кандидатстват Българи за работа в Европа. Тази връзка ще е в съзнанието на всеки който иска да даде по-големи отговорности на своя служител.
  Корупция и убииства ще е на първа страница във всеки дю=дилиджънс и в ума на всеки чуждестранен инвеститор решил да инвестира в България.

  Уважаеми политици, благодаря ви за вашите усилия. Те бяха успешни.
  Благодаря и на българският народ, за това че позволи това да се случи със своето бездействие.
  Румен

 8. 8 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: Неутрално

  И аз чакам реакция от Гоце на тази поредна анти-българска кампания!

 9. 9 Профил на Общ работник
  Общ работник
  Рейтинг: Неутрално

  #4, не сме слепи, виждаме го това. Но нали трябва да има правосъдие и закон, за да си получат мафиотите заслуженото. А след като у нас такива няма, остава законът на джунглата, където, уви, мафията е в стихията си.

 10. 10 Профил на Стамбол Стефанов
  Стамбол Стефанов
  Рейтинг: Неутрално

  ПОРЕДНАТА АНТИБЪЛГАРСКА КАМПАНИЯ!

  България като държава и българите като народ са най-нетолерантните спрямо всички мафии на всички вселени!

  Да живее народната демокрация!
  Смърт на фашизма!
  Свобода на народа!
  Да живее Агент Гоце и неговите мезонети!

  винаги ваш,
  Стамбол Стефанов,
  ЦЕО и Председател на съвета на директорите на Антибългарска Компания АД

 11. 11 Профил на Проватизатор
  Проватизатор
  Рейтинг: Весело

  Едиственото по-лошо от бавната приватизация е липсата на такава.

 12. 12 Профил на Добри Божилов
  Добри Божилов
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Британски дипломат в свой анализ написа, че в Афганистан е по-добре да се постави лоялен на запада диктатор, защото настоящият демократичен президент няма никакво влияние и не може да направи нищо. Твърде вероятно е скоро подобни тези да станат актуални и в България.

  www.komentari.com
 13. 13 Профил на стършел
  стършел
  Рейтинг: Неутрално

  Има начин да се спре коирупцията в България но за това следва да се възстановят структурите на Агенцията зап държавен вътрешен финансов контрол.
  Одиторите да преминат на подчинение на Министъра на финансите а не както сега в Общините вътрешните одитори се назначават от кметовете.
  Освен това "с тризи маймуни на се ловят"
  с по 400-500 лв. заплата
  одитора няма да е мотивиран
  Всичко това се знае от управляващите но като че ли по обясними причини не се реагира. Практиката в Европа не може да се ползва в България в този случай защото много ни трябва за да придобием чисто европейските качества.

 14. 14 Профил на Кочо
  Кочо
  Рейтинг: Неутрално

  Все трябва да се започне отнякъде.

  Като начало Станишев вън - на пичка си матушка.

  Гоце марш в Сирищник.

 15. 15 Профил на Народът с главно "Н"
  Народът с главно "Н"
  Рейтинг: Неутрално

  Комунистически изверги, до кога ще ви търпиме и днеска изтопанчили при Коритаров "нашата партия" - Есхумата Лилов, да говори за олевявание на партията, Кой ще олевее, олигарсите или руските подлоги.Окрадохте България и направихте така, Българин, да е срамна дума
  Господ да ви убие! Нещастници!

  Смърт на комунизма, свобода на народа!!!!!!

 16. 16 Профил на Pchelichko
  Pchelichko
  Рейтинг: Неутрално

  Прочетой оригинала...много силна статия.
  На българските журналисти обаче май не им стиска да пишат такива статии...или може би и повечето от тях са в играта

 17. 17 Профил на Хайдер
  Хайдер
  Рейтинг: Неутрално

  Откровена статия известни на всички факти. Критиката към ЕС е малка. Когато на крадеца му даваш пари, той се чувства на прав път. ЕС трябва да действа по-твърдо и се надявам да следи по-добре техни пратеници "а-ла Фратини", както и че националистически партии там, ще печелят гласове, като питат, кого всъщност хранят в България техните данъкоплатци!

 18. 18 Профил на Зз
  Зз
  Рейтинг: Неутрално

  Даже на медиите от Икономедия не им стиска да са толкова директни.. ясно, че е лесно от Америка да говориш открито за мутрите ама не там е работата

 19. 19 Профил на например:
  например:
  Рейтинг: Неутрално

  Драшков бил покрил разследване на Догановата мафия и черните й каси, затова Доган се бил загрижил за него!

  "Отстраненият от поста зам.-председател на ДАНС Иван Драшков вероятно е прикрил спецразработка срещу ДПС, обяви председателят на ПГ на СДС Йордан Бакалов.

  "На мен ми прави впечатление активната защита на Ахмед Доган спрямо Драшков. Тя е свързана с това и той тепърва ще започне да се пазари за определени позиции", заяви пред bTV синият депутат.

  "Имаше разработка срещу ДПС преди време, която впоследствие беше прикрита. Такава активна позиция аз досега от Доган не съм виждал", заключи.

  Преди време в медийното пространство се пусна слухът за разработката "Лиана", която е свързана с черни каси на ДПС, в които били събирани парите от рушвети от дървената мафия в страната.

  "Лиана" е тръгнала от делото "Сови", при което били установени митнически нарушения - прикриване на ДДС и занижаване на цените на вносни стоки.

  Опозицията твърди, че данните са изпратени в прокуратурата, която образувала досъдебно производство срещу двама души, но делата били спрени поради липса на доказателства."
  Това мафия ли е или що?!

 20. 20 Профил на Изпитвам.....
  Изпитвам.....
  Рейтинг: Неутрално

  ...същите чувства като номер 15 и си позволявам да ги повторя с призив към всички честни българи да ликвидираме тая напаст!!!"Комунистически изверги, до кога ще ви търпиме и днеска изтопанчили при Коритаров "нашата партия" - Есхумата Лилов, да говори за олевявание на партията, Кой ще олевее, олигарсите или руските подлоги.Окрадохте България и направихте така, Българин, да е срамна дума
  Господ да ви убие! Нещастници!

  Смърт на комунизма, свобода на народа!!!!!! "

 21. 21 Профил на blq blq
  blq blq
  Рейтинг: Неутрално

  и все хубави приказки пишат и говорят за хубавата България

 22. 22 Профил на Стани шеф
  Стани шеф
  Рейтинг: Неутрално

  Това е гнусен пасквил срещу народната власт организиран от загниващия капитализъм.

 23. 23 Профил на 4algadzia
  4algadzia
  Рейтинг: Неутрално

  ПРАУД ТО БИ БЪЛГЕРИЪН!

 24. 24 Профил на 22
  22
  Рейтинг: Неутрално

  Чудя им се на акъла на ЕС как така ни приеха при тях! Българин съм, ама такава държава и аз неща в ЕС!

 25. 25 Профил на Другар
  Другар
  Рейтинг: Неутрално

  Другари! Костов е виновен, че научи партията ни да краде народа си така, както турчин не го е крал.

  Нека всички дружно да го заклеймим, този гробокопач на комунизма, този мръсник.
  Другари, само един другарски съд ще го вкара в пътя!

 26. 26 Профил на Seamus
  Seamus
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Колко анти-българско!

 27. 27 Профил на Ремутатор
  Ремутатор
  Рейтинг: Неутрално

  РАДОСТНАТА ХЕГЕМОНИЯ ОТ НАЧАЛНАТА ЕСЕНЦИЯ НА ЧУВСТВАТА СЕ превърна в БЕТОННИ РЕЛСИ НА ЧУВСТВАТА!

  Нормално е, че Дорийн Карвахал и Стивън Касъл са проумели, че България е ЛУДНИЦА.

  В ЛУДНИЦАТА, НА ЛУДИТЕ ИМ СЕ ДАВА ПО ЕДНА БЪЧВА БЕЗ ДЪНО. ТЕ ТРЯБВА ДА Я ПЪЛНЯТ ПЪЛНЯТ С ВОДА ДОКАТО НАЙ-ПОСЛЕ ПРОУМЕЯТ, ЧЕ БЪЧВАТА Е БЕЗ ДЪНО.

  Така, те вече не са луди?

 28. 28 Профил на Кочо
  Кочо
  Рейтинг: Неутрално

  Най-любопитното в цялата работа е, че от NYT се подразбира какви чувства изпитва демократическият елит отвъд океана към комунистическата шайка у нас. Вижда се, жертвите сред цоциалистите ще бъдат безброй.


  Камуняците, като образцови идиоти, не разбират какво ги чака и реват за Обама като за последно. Ще плачат за Буш кога Мадлин Олбрайт размаха камшика.

 29. 29 Профил на Гоце, лекуващ се
  Гоце, лекуващ се
  Рейтинг: Неутрално

  Отново виждаме, в този тежък за страната ни момент, как се надигат антибългарските настроения на зложелателите на нашата родина. Призовавам компетентните органи незабавно да разследват откъде е изтекла класифицирана информация към този чужд вестник, който както всички знаем не се ползва с добра репутация сред нашите европейски партньори!

 30. 30 Профил на Тъжно ми е
  Тъжно ми е
  Рейтинг: Неутрално

  Прочетох статията и коментарите под нея. За съжаление ми стана тъжно от коментаторите.
  1. В статията не се казва нищо ново
  2. В публикуването и няма нищо смело.
  Защо мисля така - ами всичко това отдовна е известно и това, че го пише НЙТ го прави известно на американците и, уви публикуването и коментарите, всяват поредната илюзия, че някой друг ще ни оправи бакийте. За съжаление истината у нас е много по-тъжна и се основава на логиката на коментаторите. Какво имам пред вид.
  1. Може да ги наричаме мутри и ниски чела, но това че са корумпиращи престъпници и мафиоти не ги прави тъпи. Те също четат вестници и си имат доста по-умни анализатори, които вземат пред вид общественото мнение, което в България не се отличава с особена интилигентност.
  2. За съжаление същото не може да се каже за интелектуалния потенциал на масовия журналист. Повечето от тях са моноканални - т.е. всички ще пепишат тази статия без да покажат опасностите, които се появиха напоследък и по тази причина не са били забелязани от американските журналисти (съгласете се че е смешно един американски журналист да прави по-добър анализ за България от български журналист - ако наистина е така нямаме нужда от журналисти а от преводачи).
  3. Българския журналист е невероятно евтин. Става въпрос за игри за милиони, а повечето ще напишат псевдо статия и за 250 лв.

  Какво е тъжното нещо, което очаквам да стане.
  1. Появяването на "лява" или "дясна" партия искаща да се разправи с досегашните корумпирани политици. Всъщност целта е да се разкарат ненужните пешки. Пример е появилата се в Петрич "Комунистическа" партия основана от местни мафиоти. Лесно могат да бъдат пързулнати по този начин и местни лидери на "Атака" и ГЕРБ (нямам нищо против тези партии)
  2. На 10 журналисти по 250 лв - 2500 лв за статии, описващи как новата партия ще разкара "гнилите" политици.
  3. Интелектуалното ниво на българския народ, който хич и не ще да мисли, а с отворени обятия очаква поредния месия.

 31. 31 Профил на хероинчо и/или амфетамично
  хероинчо и/или амфетамично
  Рейтинг: Неутрално

  Какви са приликите и разликите между хероина и амфетамина ? Те врагове ли са или са в една и съща лодка ? Лодката спасителна ли е или потъваща ?

 32. 32 Профил на ххх
  ххх
  Рейтинг: Неутрално

  Западът вади една след друга кирливите ризи на правителството,а премиерът не сваля усмивката от лицето си и се държи неадекватно.

 33. 33 Профил на Ж. Михаилов
  Ж. Михаилов
  Рейтинг: Неутрално

  Колкото и да атакуват Иван Костов, колкото и да се надпреварват да го дескредитират и да го пенсионират, той си остава политикът, който може да направи най-много за тази страна, ако стигне отново до управлението. Младите хора на България, тези, които никога не са гласували, лишени от предрасъдаци и не са с промити мозъци от пропагандата, вече различават Костов, като единствения лидер, който стои зад всяка своя дума, говори за нещата, такива, каквито са и придава смисъл на изречението.
  Прости работи, но явно непосилниза останалата част от политическата палитра. Младите хора на България, съзнават, че ще им се наложи да стоят в тази държава достатъчно дълго, за да позволят да живеят в един постоянен политически експеримент, какъвто представлява България в последните 7-8 години.Те са по умни и едва ли ще удостоят с гласа си всеки следващ шарлатанин, размахал нелепи и неизпълними обещания. Те са прагматични и могат да се ориентират в политическото говорене. А направят ли го, единствен избор сред съвременните политици в България, остават Иван Костов и ДСБ.

  Из статията на Жаклин Михаилов

 34. 34 Профил на NYT
  NYT
  Рейтинг: Неутрално

  New Classified Information Leaks From Bulgarian Secret Service

  On Thursday, October 16th, several Bulgarian news agencies and newspapers, notably "Yellow Trud", published what has been determined to be strictly confidential government information regarding Bulgarian organized crime networks involved in politics. With an unexpected twist in developments, the leaked information penetrates the very center of the Bulgarian mob, unveiling the man who has been in control of all corruption networks in the country - the "brain" of the operation. "Kostov is at blame", notes a reliable source connected to the Bulgarian secret service, wishing to remain anonymous. While acknowledging the leaked information proves without a doubt Kostov's responsibility for Bulgaria's issues with corruption and lost Eurofunds, Bulgaria's President, Georgi "Goce" Parvanov has vowed to find the people responsible for the information leak. "This is unacceptable for a socialist society, even though I have no doubt Kostov is indeed responsible for all this", notes the head of the Balkan country, who has recently received a visa suspension for EU-15.

 35. 35 Профил на Скандинавия
  Скандинавия
  Рейтинг: Неутрално

  Г-н Михайлов,прав сте без да идеализираме Костов-той е олицетворение на европейските ценности т.е.,нещата към които младите се стремят!

 36. 36 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Добра е статията, само дето не са снимали една истинска мутра, та да знаят американците за какво им говорят.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 37. 37 Профил на Кочо
  Кочо
  Рейтинг: Неутрално

  NYT, кефиш!!!

  Ама колко ще те разберат.

  И колко помнят Peppy's blanket.

 38. 38 Профил на Трубадурите
  Трубадурите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  #30 - плаша се колко си прав.

  Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.
 39. 39 Профил на usa
  usa
  Рейтинг: Неутрално

  Копелдаците Станишев и Парванов дано пукнат

 40. 40 Профил на НАРОДА
  НАРОДА
  Рейтинг: Неутрално

  Хората, постепенно се отърсват от "гьобелсовата" пропаганда на комунистите и разбират, че единствения свестен политик в България е Костов.
  Той е единствен от едната страна на барикадата и чака народа да се осъзнае и да го поведе в историческата война срещу червената мафия за спасяването на България

 41. 41 Профил на Тодор Александров
  Тодор Александров
  Рейтинг: Неутрално

  Току-що прочетох цялата статия в оригинал. Аз също не мисля, че в нея има нещо ново за всеки един от нас. А обяснението на генезиса на явлението - хиляди служители на "службите за сигурност" и "атлети" бяха "изхвърлени на улицата" в началото на 90-те - не само че ни е втръснало, но и не прави чест на един истински анализатор.

 42. 42 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: Неутрално

  Докога ще ги търпим тези мутрокомунисти бе хора?!

 43. 43 Профил на митко
  митко
  Рейтинг: Неутрално

  Добре е да има повече такива статии в чуждия печат, защото те са единствените, които продължажат да оказват сериозен натиск върху нашите политици. Помните ли, когато излезе статията за ББ в Конгрешънал куотърли? Май само тогава стана дискусия за връзките му с мафията.

 44. 44 Профил на KLM
  KLM
  Рейтинг: 8 Неутрално
 45. 45 Профил на Българче
  Българче
  Рейтинг: Неутрално

  Тази статия е написана без любов за България ,не може така!

 46. 46 Профил на perj
  perj
  Рейтинг: Неутрално
 47. 47 Профил на Дон Вито
  Дон Вито
  Рейтинг: Неутрално

  "Бойко Борисов е по-циничен. С впечатляваща осанка, гръмовен глас, димяща пура и осем телохранителни той твърди, че европейският натиск оказва известен ефект. "Сега правителството казва: "Спряхме да крадем от ЕС". Това не е вярно, сега крадат нашите пари", обяснява той."

 48. 48 Профил на Делян
  Делян
  Рейтинг: 521 Неутрално

  всичко е вярно с изключение на думата мафия, тя трябва да се смени с думата комунисти, тогава всичко ще си съвпадне точно....

 49. 49 Профил на костов
  костов
  Рейтинг: Неутрално

  Стига сте писали по форумите колко съм велик демократ нали имах пулната власт нали имах 4 години да направя пулна лустрация нали направих прозрачна приватизация нали оправлявах толкова добре че народа си ИЗБРА комунистите нали толкова обичах народа си че след това не му говорих нали мовех всичко аиде даите ми пак да мога всичко!Баси тъпото стадо сме прав е Г.Марков наистина сме способни на всичко но ''само ако не се губи моето'' няма протести няма митинги значи всичко е наред ако не беше би трябвало да има протести щом няма няма как да се промени нищо чкаме си изботи на избори ще ни купят и пак така така че не мрункаите по форумите всичко си е наред никои не протестира народа доволен

 50. 50 Профил на изумена
  изумена
  Рейтинг: Весело

  Като журналистически материал, статията може да се определи, меко казано, като посредствена. Очевидно е преписана от разни изпаднали новини по други издания. Мафията отдавна изостави мускулите в политиката. тя просто си купува всичко-гласове, политици и пр. Кютекът остана за тия дето си отварят устата, когато не трябва. Което общо взето, г-да журналисти от НЙТ, е доста по-лош вариант от директното пробиване с мускули. Това първо. Второ, стига сте се оревавали при първата лоша публикация за БГ в което и да е чуждо издание. Нима излагацията пред хора, които не знаят къде е България е по-важно от хала, в който живеем? питама щото виждам колко жалващите се отдолу с аготови на промени. Направо са наизлезли с вили и сопи по улиците.

 51. 51 Профил на Pchelichko
  Pchelichko
  Рейтинг: Неутрално

  @ 30,41

  Естествено че няма нищо ново за вас, само че статията не е писана за вас, а за читателите на NYT, които едва ли се информират всяка седмица за това какво става в България.

  В този смисъл статията е изключително добра, защото на 3 страници събира цялата тъжна история на българския преход и илюстрира с конкретни примери (купуването на кръв и т.н.) колко са ЗЛЕ нещата.

  Определено журналистика на високо ниво

 52. 52 Профил на относно костов
  относно костов
  Рейтинг: Неутрално

  Колкото и да атакуват Иван Костов, колкото и да се надпреварват да го дескредитират и да го пенсионират, той си остава политикът, който може да направи най-много за тази страна, ако стигне отново до управлението. Младите хора на България, тези, които никога не са гласували, лишени от предрасъдаци и не са с промити мозъци от пропагандата, вече различават Костов, като единствения лидер, който стои зад всяка своя дума, говори за нещата, такива, каквито са и придава смисъл на изречението.
  Прости работи, но явно непосилниза останалата част от политическата палитра. Младите хора на България, съзнават, че ще им се наложи да стоят в тази държава достатъчно дълго, за да позволят да живеят в един постоянен политически експеримент, какъвто представлява България в последните 7-8 години.Те са по умни и едва ли ще удостоят с гласа си всеки следващ шарлатанин, размахал нелепи и неизпълними обещания. Те са прагматични и могат да се ориентират в политическото говорене. А направят ли го, единствен избор сред съвременните политици в България, остават Иван Костов и ДСБ.

  Из статията на Жаклин Михаилов

 53. 53 Профил на другари, мислете бързо
  другари, мислете бързо
  Рейтинг: Неутрално

  Съвсем случаен съвпадък, но едновременно с тая статия Лилов също подава глава от тайника на своето дълго затишие. Да каже какво? Ми че България е на "последно място в ЕС". Не разбира се като "най-корумпирана и опасна в ЕС", както е оценена от света, а БГ-я просто е съвсем НЕВИННО на последното място. Ето и др.Плугчиева припява същото - Германия да би да е идеална. Кво толкова! Важно е дали следващото правителство ще "изведе" БГ по-напред в класацията.(!?)
  Е, знае ли се какво точно ще стане, но едно е факт. Лилов никъде не показва и сянка от свян или критика по отношение корупцията и организираната престъпност, които извеждат БГ на ПЪРВО място в ЕС.
  И някак си, изпод воала на лилЬовите мъгли и тарикатски словоплетеници, недвусмислено се откроява едно остро ПОДХВЪРЛЯНЕ, от желязна ръка - като как ще я докарат другарите, та и след следващите избори статуквото да си е същото. И понеже стилът на Лилов е нищо друго, още по-малко пък нещо гениално, а ПРОСТО един изработен ганюбалкански похват да се прави на интересен, бащински нежното определение на всевечния партидеолог за "погрешност в модела на управлението" звучи наистина интересно. Въпреки че тоя филм вече сме го гледали, винаги е любопитно все пак да се види един нов къвър - като как наистина другарите ще го оправят МОДЕЛА, та занапред да избегнат критиките на Запада. Не че става въпрос за ПРОМЕНИ срещу корупцията и т.н. или нещо такова де. Напротив, другари. То сто години не било в тикви, та в кратуни.

 54. 54 Профил на Петър
  Петър
  Рейтинг: Неутрално

  Това видео дето Бойко Борисов го има за Станишев нещо ме е пропуснало. Някой виждал ли е нещо подобно?

 55. 56 Профил на Robinson
  Robinson
  Рейтинг: Любопитно


  Защо тогава наддържавната прокураура на ЕС не окошари примерно Черепа - за малко, да го поразпита за точене на банки, апорти, пране на пари, свързаност с бандити. Все пак Черепа е доста богат, залогът е голям...

 56. 57 Профил на 101 dalmatinci
  101 dalmatinci
  Рейтинг: Неутрално
 57. 58 Профил на MGUK
  MGUK
  Рейтинг: Неутрално

  О-о-о, закачката Борисов-Станишев се пренесла на страниците на "Ню Йорк таймс", ей тъй на...

 58. 59 Профил на do tagno mi e-otgovor kam, #30
  do tagno mi e-otgovor kam, #30
  Рейтинг: Неутрално

  Отговор до "Тъжно ми е",#30
  Статията първо е написана да информ.американският читател и англоговорящите читатели защото обикновенният читател там си няма понятие от това което става в БГ.след 1990г.
  Да за повечето българи това е ясно и известно отдавна.Но все пак вестника информира хората в САЩ, а не в Б-я.
  Информацията е за тях,да имат представа за спецификата на постком.период в страната.
  Ударението в статията,насочва мислите на читателя за прехода/перестройката/,модла който е в Русия,прави се паралел.Б-ят модел на прехода близк с руския,в по-малък
  мащаб,почти копие на практика.

 59. 60 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  48, нека те питам откъде идва според тебе мафията. от Италия и САЩ, а не от комунистическа България. още преди БКП да бъде на власт, в САЩ и Италия на власт са били гангстерите и рекетьорите. така че спри най-накрая да плюеш по комунистите. комунситите бяха едни от най-готините хора

 60. 61 Профил на срамна история
  срамна история
  Рейтинг: Неутрално

  Всички роднини от Щатите и Канада се обадиха да ми кажат за статията.Това е информацията,която знаят американците,канадците и повечето европейци за България.Това ли заслужаваме всички-гласувайте за СерГей.

 61. 62 Профил на az
  az
  Рейтинг: Неутрално

  излишна била статията за нас - друг път! бас държа че поне 70% от 'населението' не ги разбира тези неща (виж резултатите от изборите). не че те четат Дневник, но това е друга тема.

 62. 63 Профил на до готиния 60
  до готиния 60
  Рейтинг: Неутрално

  готини, по-готини, най-готини, още по-най-готини, супер готини, върхА на готиното ...
  Откъдето идват мафията и капитализЪма, оттам идват и твоите "готини", и готиния ти "комунизъм".

 63. 64 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  НЮТ нека напишат статия и за процъфтяването на американската и сицилианската мафия преди 10 години в САЩ. как бяха заловени босове на американската мафия само преди 4-5 години в Ню Йорк, но гангстерите продължават да са като октопод в американската държава и никой не може да им каже нищо. сега са в основата и на финансовата криза в САЩ като перат кинтите в търговия с имоти и имат и собствени банки и играят с деривати на Уол Стрийт. но САЩ не са комунистическа държава. така че поне не изопачавайте историческата истина за комунистите и спрете да манипулирате младите, че комунистите имат нещо общо с мафията. напротив Костов и неговите "демократи" и адвокати в Народното събрание и в СДС позволиха на мафията да се разрасне в България

 64. 65 Профил на DS
  DS
  Рейтинг: Неутрално

  Това е една злостна империялистическа кампания на зап.пропаганда и печат против България.
  Не им вервайте.Вервайте само на нас.Ние Ви казваме само истината.
  Заклеймете ги.

 65. 66 Профил на Тъжна история
  Тъжна история
  Рейтинг: Неутрално

  След 1944 г. избиха елита на БГ. Интелигенцията изпратиха по лагерите, други интернираха по селата и малките градчета. Настаниха се в апартаментите им. Национализираха предприятията им и станаха директори в тях. Живяха охолно на гърба на държавата, а народа държаха затворен за да не "избяга на запад". Когато окрадоха всичко и разсипаха държавата си спретнаха капитализъм. Откраднаха парите от задграничните дружества и 11 милиарда заеми отпуснати на закъсалата ни държава. Създадоха банки и пирамиди за да ги фалират след като си раздадоха милиарди кредити с нашите пари. Създадоха си мутри за да ги охраняват. Създадоха си сателитни партии като ДПС, Атака и ГЕРБ за да останат за винаги. Назначиха си внук на член на ЦК на БКП за главен прокурор за да не ги съдят. И така - до края на света. Президент - агент, Мин. председател руснак, предател, Патриарх - комунист и агент на ДС, Главен прокурор - потомствен комунистически елит, кмет - комунист и мутра. Едрият бизнес - в ръцете на комуноидите. Народ.... Тъжна история

 66. 67 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  66,я кажи като си такъв спец преди 9 септември кой уби поета Вапцаров, а Смирненски, ами в трите войни водени, а туберкулозата и глада от 20-30 година?! сигурно комунстите пак а?! върви се скрий и преведи някой лев на Костов че май отива ня кино. а за национализацията може да си сигурен че след приватизацията, реституцията и прочие друг грабеж, пак ще има конфискация

 67. 68 Профил на Българският модел няма нищо общо с руския
  Българският модел няма нищо общо с руския
  Рейтинг: Неутрално

  В Русия КПСС беше разформирована, БСП обаче бе просто преименувана.

  България е разрушена без надежда за оправяне дори в ЕС, а Русия вече 8 години прави средно по 9% ръст на БВП годишно.

 68. 69 Профил на демократ
  демократ
  Рейтинг: Неутрално

  След 1989 елита на България беше унищожен икономически от комунистите и руските подлоги.
  Целта на комунистите и руските подлоги е да провалят европейското членство на България....

 69. 70 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  не е точно така понеже БСП почти няма общо с БКП. с помощта на "социалистите" от БСП приеха конституцията и други закони които позволяват финансирането на много партии, "независимост" на съда, реституция и приватизация на държавните капитали и създаването на частни монополи като фирмите за "охрана", рекет, наркотици, търговия с имоти, източване на банки с фалшиви кредитни карти и контрабанда през границата. членовете на БКП са били винаги против тия тумори на пазарната икономика. оттук и разликата между БСП и БКП. тя е огромна

 70. 71 Профил на До #70
  До #70
  Рейтинг: Неутрално
 71. 72 Профил на изумена
  изумена
  Рейтинг: Весело

  но най-наивната изцепка в статията е че търпението на Запада се изчерпвало. на кой Запад? Ако аФторите визират ЕС, той и сега си търпи Италия, независимо дали оттам смърди на боклук или на мафия или на пици. колко му е да изтърпи още 7 млн.,, които заплашват да се стопят още заради лошата демографска картина. А ако визират Щатите..Е , сега пука им на брадърите, те не ни дават кинти, че да си търсят обратно...

 72. 73 Профил на До 67.
  До 67.
  Рейтинг: Неутрално
 73. 74 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  не се майтапя. просто четете добре историята, а не какво пишат платените журналисти от Ню Йорк Таймс. специално пък Ню Йорк е царството на гангстерите и измамниците и може да те застрелят както си вървиш по улицата. но там нали няма комунисти и мафията има съвсем друг произход - Италия и САЩ

 74. 75 Профил на Ъ
  Ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Отново в БГ Децата и внуците на бивши величия от времената на комунизма са виновни и така до края на света ???
  66 колко поколения трябва да се сменят за да потърсим проблемите на БГ и в нас самите ?
  "Назначиха си внук на член на ЦК на БКП за главен прокурор за да не ги съдят. "

 75. 76 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  цялата система трябва да се смени и да се върнат пак БКП на власт. иначе няма оправия, защото Коза Ностра използва т. нар. пазарна икономика за да купува политици, съдии че и цялата държава и просто си пере кинтите чрез държави като България

 76. 77 Профил на до.
  до.
  Рейтинг: Неутрално

  от. що не си одиш на.... в Русия

 77. 78 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  ходи си ти в Америка, а не стой в България. както всичко е тръгнало след 10 години в България ще останат само циганите дето бюджета им плаща и покрива масрафа. но ти сигурно ще бъдеш в Америка и ще миеш чиниите в някой гангстерски ресторант

 78. 79 Профил на nagli
  nagli
  Рейтинг: Неутрално

  66 им написа истината и комуноидните гангстери и наследниците им започнаха "газ да пикаят".

 79. 80 Профил на До 76
  До 76
  Рейтинг: Неутрално
 80. 81 Профил на Капка Некапната
  Капка Некапната
  Рейтинг: Разстроено

  Не ме интересува дали Запада се е обидил. Искам държавата ми да е нормална страна, където да се живее нормално, а не облика и да се определя от арогантни и деградирали същества.

 81. 82 Профил на До 75
  До 75
  Рейтинг: Неутрално

  Ти да не си паднал от Марс?

 82. 83 Профил на догога ще плащаме освобождението си?
  догога ще плащаме освобождението си?
  Рейтинг: Неутрално

  Цялата престъпност в България се има за пример, вдъхновява се и даже се направлява от Русия.Целта е да се скъсат колкото може повече връзките с Европа и България да се върне в блатото на тоталното руско влияние. Това тук не го виждат само слепите. За съжаление слепците са по-голямата чест от днешният деградирал български народ.България трябва да скъса всякакви връзки с Русия.Иначе загиваме...

 83. 84 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  не знам какво пикаеш ти, но пък за твоите крадливи демократи и гангстери ще ти кажа че все още не са платили нищо за милионите избити и загинали по време на войните и икономическите кризи между тях. сега всеки може да лъже каквото си иска че тия са били ония или че ония са били тия, но фактите са очевадни кой краде и убива - гангстерите, частниците, рентиерите и реститутките. при комунистите такива просто не съществуват, а са заличени като субекти

 84. 85 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  83 искаш да кажеш че престъпността идва от САЩ и ЕС. неслучайно думата "рекет" е с английски произход, а думата "мафия" с италиански произход

 85. 86 Профил на ники
  ники
  Рейтинг: Неутрално

  щом и във форума на "Дневник" е пълно с л...а, които очевидно гласуват съзнателно за бившите комунисти, какво да говорим за Бълария като цяло...

 86. 87 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  а ники приятелю моля без обиди на личностна основа. това че на теб не ти харесва комунистическата идеология, не значи, че трябва да обиждаш хората с такива изрази. дай факти и данни като аргументи, а не лични обиди

 87. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 88. 89 Профил на до всички
  до всички
  Рейтинг: Разстроено

  Ей хора, направо Ви се чудя как може да делите управляващите боклуци на комунисти, седесари, депесари и т.н. и т.н. Не усещате ли, че всичко е "прах в очите" и пълна заблуда. На всичкото отгоре, крадящите управляващи нямат и грам мозък, че с тази си политика след някоя година няма да го има "тъпия народ", който да ги храни. Не за друго - просто обикновения човечец ще умира от глад, студ и болести.

 89. 90 Профил на Vency
  Vency
  Рейтинг: Неутрално

  Като чета коментариите дори и те са пропити от МАФИОТИЗЪМ.

  Добре че на време се махнах. Като чета тика какви сте ги написали и аз май щях да ги приказвам тия групости ако бях в България.

 90. 91 Профил на Една българка
  Една българка
  Рейтинг: 369 Неутрално

  КЪМ 74 - ТИ ТОВА СЕРИОЗНО ЛИ ГО МИСЛИШ? ЩОТО АКО Е ТАКА, НАИСТИНА СМЕ МНОГО ЗЛЕ...

 91. 92 Профил на До 67
  До 67
  Рейтинг: Неутрално

  Драги, Вапцаров наистина е добър поет, но любимата ти Партия го набутва в шамарите. Сигурно знаеш, че тогава България не е била окупирана от никого, но шумкарите се обявяваха за редовни части на Червената армия. Е, срещу кого са се борили тогава? Срещу българската власт, каквато и да я именувате. Я излез сега в Балкана и започни да правиш золуми, ще ти цепят ли басма. Само дето сега няма смъртно наказание. А Смирненски си е умрял от туберкулоза, за твое сведение.

 92. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 93. 94 Профил на мутрокомуноидът
  мутрокомуноидът
  Рейтинг: Неутрално

  Е, от 93 коментара до тук, все трябва и един мутрокомуноиден боклук да се появи. Поне да види какво пише народът, то не че бетонната му тиква ще вдене нещо.

 94. 95 Профил на Vency
  Vency
  Рейтинг: Неутрално

  Замириса на нещо лошо във форума, значи Мишо е тука.Маскирал се е под ника: на сапун

 95. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 96. 97 Профил на Марвин Джон Химаер
  Марвин Джон Химаер
  Рейтинг: Гневно

  Как един МЪЖ се е разправил със системата:
  http://pach.blog.bg/viewpost.php?id=144340

 97. 98 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  американската мафия е водеща в света със своите финансови ресуси и тук САЩ са водеща страна в света заедно с Италия. ето и последните процеси срещу известни мафиоти в Ню Йорк:
  -две от мутрите на Кармино Персиче съдени за двойно убийство през 1999 г.
  - Джон Готи обвинен за рекет, 13 убийства, отвличания, незаконно и кожодерско лихварство, незаконна лотария, укриване на данъци и т.н. осъден доживот и умира з затвора;
  - Джон Готи Младши, син и наследник на Джон Готи, арестуван през август 2008 г. за трафик на кокаин на едро и убийството на трима мъже от Ню Йорк през 90-те. в момента в затвора във Флорида.

  и още много други имена, които всеки може да намери в Интернет.

 98. 99 Профил на SOS
  SOS
  Рейтинг: Неутрално

  ТОВА Е НАЙ-ПРЕСТЪПНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛА!

 99. 100 Профил на Ода, О - да!
  Ода, О - да!
  Рейтинг: Неутрално

  След идването си през 1944 г. (черна дата за България) комунистите избиха елита на Бг. Изпратиха Интелигенцията по лагерите, други интернираха по селата и малките градчета.

  Настаниха се в апартаментите им. Национализираха предприятията на умните и можещите и станаха директори в тях.

  Живяха охолно на гърба на държавата, а народа държаха затворен за да не "избяга на запад".

  Когато окрадоха всичко и разсипаха държавата, тогава рекоха да си спретнат капитализъм.

  Станаха собственици на всички фабрики, заводи, хотели, офиси. Откраднаха парите от задграничните дружества и целия им сграден фонд, откраднаха 11 милиарда заеми отпуснати на закъсалата ни държава.

  Създадоха банки и пирамиди за да ги фалират след като си раздадоха милиарди кредити с нашите пари.

  Създадоха си мутри за да ги охраняват. Създадоха си сателитни партии като ДПС, Атака и ГЕРБ за да останат за винаги на власт.

  Назначиха си внук на член на ЦК на БКП за главен прокурор за да не ги съдят.

  И така - до края на света! Президент - агент, Мин. председател руснак, предател, Патриарх - комунист и агент на ДС, Главен прокурор - потомствен комунистически елит, кмет - комунист и мутра. Едрият бизнес - в ръцете на комуноидите.

  Народ.... Тъжна история

  П.С. Текста много ми хареса и затова го изкопирах и го пращам пак. Надявам се автора да не ми се сърди.
  О - да!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах