НСО ще пази Волен Сидеров

&nbsp;Волен Сидеров<br />

© Анелия Николова

 Волен СидеровДвама служители на Националната служба за охрана (НСО) ще пазят лидера на Атака Волен Сидеров заради заплахите, които той получи. "Така ще се чувствам по-спокойно в работата си", коментира той.


Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Фотограф
  Фотограф
  Рейтинг: Неутрално

  Още по-оригинално щеше да е ако го бяхте фотографирали не през процеп, а през една малка дупка, за да се вижда само върха на носа му. Допълнително предимство е, че една такава снимка с подходящ текст върви с която и да е статия.

 2. 2 Профил на Майка
  Майка
  Рейтинг: Гневно

  Докога ще плащаме за пазванти на тоя глупак ! Никой не пази децата ни в училище и на улицата. Никой не пази вляковете и другото държавно имущество. Пазят бадндюгите. За сметка на бюджета от нашите пари.

 3. 3 Профил на Реклама за сметка на държавата.
  Реклама за сметка на държавата.
  Рейтинг: Неутрално

  По добре проверете дали той сам не си е организирал заплахите?
  Защо се мълчи по тоя въпрос?

 4. 4 Профил на RED ON
  RED ON
  Рейтинг: Неутрално

  ДПС е проклятие за България! - Беше казал Костов. Днес от ДСБ искат да се разгледа разработката "Лиани" в комисията по нац. сигурност. А заплашителните писма ги получава Сидеров, за който Доган никога не е говорил нещо лошо.

 5. 5 Профил на ВАРНЕНЕЦ
  ВАРНЕНЕЦ
  Рейтинг: Неутрално

  МНОГО ГЛУПАЦИ НА ТОЗИ СВЯТ-ТОВА СА ИБРИКЧИЙТЕ.ВСИЧКИ ТЕЗ ГЯУРИ ЩЕ ГИ ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА ИЛИ САМИ ЩЕ СЕ САМОУБИЯТ.КАУЗАТА НА ВОЛЕН Е ПРАВИЛНА !

 6. 6 Профил на RED ON
  RED ON
  Рейтинг: Неутрално

  Я, от града на пирамидите и на групировката ТИМ също имали мнение по въпроса!

 7. 7 Профил на Антиатакист
  Антиатакист
  Рейтинг: Неутрално

  Не го харесвам тоя човек и това е ...

 8. 8 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: Неутрално

  Браво на фотографа! Хванал е налудничавото му излъчване. А, ние ще плащаме за охраната му. Вместо някой от него да ни пази.

 9. 9 Профил на Делян
  Делян
  Рейтинг: 644 Неутрално

  трябва си една партия като Атака! за да балансира българското в тази държава!

 10. 10 Профил на до Делян
  до Делян
  Рейтинг: Неутрално

  Атака балансира фашизма и комунизма.

 11. 11 Профил на Народ-Наивник
  Народ-Наивник
  Рейтинг: Неутрално

  Атака и ДПС са двата края на тоягата, която БСП размахва!

 12. 12 Профил на a
  a
  Рейтинг: Неутрално

  Мисля,че някой се е избазикал с тях за да бъде бъркотията по-голяма.

 13. 13 Профил на ...
  ...
  Рейтинг: Неутрално

  а нас кой ще ни пази от Волен Сидеров?

 14. 14 Профил на hella
  hella
  Рейтинг: Неутрално

  Тоя психар трябва да бъде опазен от самия себе си, май!

 15. 15 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: Неутрално

  Защо НСО пази мафиота, терорист, чужд агент и подпалвач на български гори Ахмед Демир Доган?

 16. 16 Профил на Габи
  Габи
  Рейтинг: Неутрално

  Треска ги тресе управляващите и крадците.

 17. 17 Профил на антинационалист
  антинационалист
  Рейтинг: Неутрално

  Ами както казах вчера водачът на комплексарите си осигури транспорт за наша сметка. Ама не е луд този, който яде зелника. И този влак си има пътници.

 18. 18 Профил на Рейнски
  Рейнски
  Рейтинг: Неутрално

  Някои се вземат много на сериозно. Напр. врачките, астроложките, Сидеров и заплахите срещу него!? Като гледам в Сф неговите симпатизанти с черни тениски и надписи АТАКА, се питам:
  А нас кой ще ни пази от неговите хулигани?

 19. 19 Профил на Троглодит
  Троглодит
  Рейтинг: Неутрално

  Чутовният храбрец пак се насра. Сега вече и за презервативи ще ходи с тълпа от 20 атакистки диваци + телохранители от НСО.
  Ужас!

 20. 20 Профил на Очевидно
  Очевидно
  Рейтинг: Любопитно

  Прехвърлят се правомощия от ДПС на АТАКА

 21. 21 Профил на ДУГАНЯР
  ДУГАНЯР
  Рейтинг: Неутрално

  Тука всички мнения са от случайни клиенти.

 22. 22 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: Неутрално

  Бог да прости бившата държава България, настояш Доганистан,и бившите българи!

  Те погребаха България
  http://www.vbox7.com/user:gioto

 23. 23 Профил на Кака Сийка (не комшийката й)
  Кака Сийка (не комшийката й)
  Рейтинг: Неутрално

  театрото на абсурда бъка от противоречия, но докарат ли го до етнически конфликт (това е модерната дума, а иначе му викат война), България ще изкяри разширени граници - срещу мн висока цена - а София ще разцъфти в дупки видими от космоса.
  И.Лостов играе и на двете игрища. В свободното време играе "опозиция".

 24. 24 Профил на Нека го пазят!
  Нека го пазят!
  Рейтинг: Неутрално

  Че при тази задълбочаваща се политическа и започващата икономическа криза комунягите и депесарите като нищо могат да му спретнат някой золум само за да разбунят духовете на етническа основа за да отклонят вниманието и да си консолидират електората.

 25. 25 Профил на bg
  bg
  Рейтинг: Неутрално

  Много коентари, много хумор, да умреш от смях! Добре, нека помислим:
  1. Сидеров бил фашист и налудничав тип. Ок - да приемем, че е така. Погледнете обаче снимките на Доган: подпухнало от пиянство лице, налудничав поглед на садист, който пребива от бой поредните си жени и любовници, тъй като със сигурност има сериозни проблеми в хетеросексуалното общуване. За физиономиите на Сергей и бат'Бойко да не говорим: единият излъчва ведър дебилизъм, другият - серионо, неподплатено с имтелект мутраджийско присъствие.
  2. Сидеров бил страхлив, та затова си измислял заплахи. Е, Доган е много смел: някой от противниците на Атака да се е запитал колко за охранителите на Доган и Догановите сараи? Да не говорим за "смелостта" му след убийството на Амин. Къде е сега Доган? Защо не се показва пред медиите, за да сподели с народа поредните си "философски размисли" по темата?
  3. Много пари на данъкоплатците отивали за охранителите на Сидеров. Вж. втората част на т. 2.
  4. ДПС и Атака са двата края на тоягата, която размахва БСП. Може и така да е, но защо тогава всички политически сили са се наговорили да плюят Атака: и мнозинството, и т.нар. парламентарна и извънпарламентарна опозиция, т.е. Герб?
  Изводите са следните:
  -истерията около Атака и Сидеров като харизматичен неин лидер съвпада с окончателния провал на доверието в БСП и ДСП, подсилено от последните корупционни скандали и политически убийства. Социологическите проучвания неохотно, но все пак признават постоянно покачване на доверието в Атака;
  -не Атака, а ДПС и БСП са готови на всичко (включително на етнически конфликт), за да се задържат на власт и да продължават да крадат;
  -на изборите всеки трезвомислещ човек би трябвало да гласува за Атака, тъй като това е едниствената партия, некомпрометирана във властта. И досега няма корупционна афера, която да се прикачи на националистите. Ако я имаше, послушните медии досега да са я раздухали;
  -ако Атака не вземе повече гласове на изборите, ще ни управляват пак комунисти и турци, но този път с приятеля на президента Гоце бат'Бойко начело.
  И тогава пак ще ни е срам и ще се питаме в каква държава живеем: мафиотски Булгаристан или България.

 26. 26 Профил на антисидерист
  антисидерист
  Рейтинг: Неутрално

  В сутрешното предаване на НТ пред Коритаров Сидеров спомена как не вярвал в някакви самоубийства на "проф.Радонов" и на "турчина масон". Прозвуча ми отвратително за кой ли път! Като оставим настрани безумния му поглед, скандалното му хулиганско поведение и стремежа му да доведе страната до кръвопролития, възпитанието му е на нулево ниво. Той, Шопов, отвратителният Сираков, лудото Мите и други страшни типове като офицерите от ДС, които по неизвестни причини не са получили куфарчета с пари като другите, избиват някакви комплекси на гърба на най-просташки настроената част от българския народ. Пази, Боже, от такива управници!!! Само че явно Господ от нищо не ни опазва, опазването ни е в собствените ни ръце.

 27. 27 Профил на Те по**ебаха България
  Те по**ебаха България
  Рейтинг: Неутрално

  Атака и ДПС са двата края на тоягата, която БСП размахва! А ГЕРБ са двете топки, които сами се размахват!

 28. 28 Профил на 2012
  2012
  Рейтинг: Неутрално

  Волен Сидеров: Ситуацията в България вече е толкова истеризирала, че е възможно и политическо убийство

  В oпозицията не трябва да има сърдене и заяждане, а отговорни синхронизирани действия

  Георги Коритаров*

  - Г-н Сидеров, какво представляват заплахите, които получихте, и гледате ли на тях сериозно?
  - Не искам да ги преекспонирам, но не искам и да ги омаловажавам. Затова вчера осведомих всички медии, защото съм действал винаги така - директно, открито и прозрачно. Нека да се знае тази страна от моето битие, където има хули, клевети, тормоз, за да е ясно, че човек, като се хване с дейност като политиката, трябва да е готов на такива неща. За да могат хората да преценяват по-обективно и по-добре. Мнозина си мислят, че политическото битие е свързано само с някакви облаги и благинки, има го и това.
  Чие дело е е заплахата, може само да се разсъждава. Може да е дело на някой психопат, на човек засегнат, обиден - има ги такива, има и такива, които злобеят срещу мен. Въпросът е в това, че цялата атмосфера, цялата ситуация в България вече е станала толкова истеризирала, толкова психопатична, толкова мафиотизирана, че всичко е възможно. Ние виждаме как бива самоубит един експерт като проф. Радонов, който се изказа по случая "Белнейски" с една нестандартна теза. Бива самоубит турчинът масон от с. Козица, мистериозният човек в сянка на Доган. Биват наказвани, претрепвани, заплашвани и самоубивани хора. Цялата тази атмосфера е вредна. България става една много страшна за живеене страна, в която не се вижда перспектива, не се вижда нещо добро. Това смятам, че трябва да бъде основна цел за нас, политиците, да го променим. Затова бих говорил повече за това какво застрашава България, не е толкова важно какво застрашава Волен Сидеров. Аз съм имал и друг път заплахи. Заплаха със смърт има и към други двама мои колеги. Това са писма, които ние получихме вчера по пощата и аз веднага уведомих полицията, защото смятам, че така е редно. Не придавам прекалено много голямо значение, но и не омаловажавам такива актове, защото има и достатъчно причини да бъда пречка за определени кръгове в България, има и достатъчно хора, които не ме харесват, озлобявам ги. Явно тормозът трябва да продължава, тъй като вие знаете, че преди броени дни завърши делото, което се точеше 2 години и половина - един определено добре нагласен инсцениран тормоз върху мен, който имаше за цел да отклони усилията ми в политиката. Този тормоз завърши неуспешно за сценаристите, имаше оправдателна присъда.
  - Сега над един от сценаристите виси заплаха от присъда.
  - Да. Това може да го приемете като знак от съдбата, но явно някой е преценил, че тормозът върху мен трябва да продължи в друга форма.
  - Точно когато сте оправдани по делото с автомагистрала "Тракия", идва една много зловеща заплаха: "Смъртта е вътре в теб, остава ти месец", с адрес "Витоша"2. Има ли нещо, което да идентифицира този адрес или просто фиктивно е написан?
  - На "Витоша" 2 е Съдебната палата, така че тук има скрита символика, която не означава, че това не е някакъв болен мозък. Много хора ми казаха - ако някой иска да прави нещо, той няма да те предупреждава. Така разсъждават повечето хора. Но пак казвам, това е част от един тормоз, който явно са преценили, че трябва да съпътства моите усилия. Аз затова се убеждавам още повече че съм на прав път, т.е. нещата, които върша като политика и определени действия, са правилни и ще продължа да ги правя. Разбира се, ще взема някои необходими мерки, защото не ми се ще да повтарям грешките от 2006 г. Тогава погледнах лекомислено на възможността да имам някаква охрана и се случи магистрала "Тракия". Сега няма да гледам така лекомислено. Бойко Борисов открай време е с охрана, Ахмед Доган - също, хората дори не ги питат какво ги застрашава.
  - Това не е ненормално да има един лидер на партия охрана. Тук въпросът не е нито в съобщаването, преекспонирането или омаловажаването на подобни събития, а да се намери политически отговор и причини за това състояние, в което българското общество се намира.
  - Политическият отговор трябва да го търсим с отговорни и насочени действия. От доста време повтарям и няма да се изморя да го повтарям - необходими са отговорни синхронизирани действия, не симпатия или антипатия, не заяждане или сърдене, цупене. В политиката това не трябва да го има, а отговорни, премислени и синхронизирани действия. Имам предвид за действия на опозицията, които трябва да бъдат обединени в един предизборен блок, а не следизборен. Защото следизборното коалиране или търсене на общи действия е политически хазарт. В сряда имаше конференция на известни политолози и те потвърдиха това, което говоря от много време: ситуацията е патова, ако всеки играе сам за себе си. ГЕРБ щял да играе със своя бюлетина, за да си измери присъствието. На нас ни остава да играем със своя. Добре, ще влезем в следващия парламент. Така казват социолозите. Но после какво става. После Борисов е изправен пред патова ситуация. Ще трябва или да наруши това, което е казал, да направи тежък компромис, или ще трябва да отиде в опозиция. Но за това не са гласували хората.
  - Какво означава тежък компромис?
  - Това означава да се коалира с партии и фигури, с които е казал, че няма да се коалира - БСП и ДПС. Аз затова казвам, че този, който не иска предизборно обединение, на практика играе за оставане на статуквото, за тези, които сега управляват.
  - Имате предвид предизборна коалиция?
  - Имам предвид обединяване на всички опозиционни и отговорни български политически партии в една бюлетина, за да има възможността да се измести това управление, което е сега.
  - Имате ли социологически данни, които да дават научно обяснение и мотивировка за подобна идея? С колко такъв един предизборен блок би бил по-силен, отколкото явяване на принципа на ветрилото?
  - Категорично би бил по-силен. Това се потвърждава от доста социолози и политолози, защото там има друг психологически елемент - на вълната. Там всеки ще разбере, че това ще успее, а иначе аз си гласувам за моята си партия, за моя си лидер, означава неубеденост, че той ще бъде определящ фактор. Първото би било една вълна, която безспорно ще спечели едно голямо мнозинство от над 160 депутати, които ще правят всякакви радикални реформи, които са нужни на България, без проблем.
  - Ако има такова мнозинство, то дори би могло да промени конституцията. Въпросът е дали има обща идейна основа за подобен предизборен блок, защото това означава да има обща платформа, обща програма.
  - Задължително трябва да се стикова по някакъв начин. Нужна е план-програма. Аз съм написал 10 точки, разпространявам ги, показвам ги и казвам, че това трябва да се направи. Това би направила АТАКА, ако има властта. Нека сторят същото ГЕРБ, СДС, РЗС, земеделски и патриотични формации, които сега са опозиционни. За съжаление, не чувам такива неща.
  - Ние разглеждахме преди време тези 10 точки. Една от тези 10 точки беше "прокуратурата да стане елемент от изпълнителната власт". В контекста на тази точка стигнахме до извода, че това не може да се случи без Велико народно събрание и без промяна на конституцията. Вие казахте, че ще инициирате разговори в рамките на опозицията в това направление. Случи ли се нещо?
  - За съжаление не се е случвало като разговори с опозицията, защото тази опозиция си прави оглушки. Аз съм откровен и директен, няма какво да заблуждавам хората. Има разминаване сред опозиционните лидери. Няма го това синхронно мислене. Аз не казвам всеки да се съгласява с другия и да прегърне неговите идеи, но няма го този разговор, който да доведе до нещо конструктивно, не по моя вина обаче. Аз съм приканвал много пъти, но не чувам от другата страна готовност. Това е необходимо, нужно е на България. Иначе потъваме в тази атмосфера на България, която става все по-мрачна, все по-безумна. Вече не знаем откъде какъв скандал или труп ще изскочи или ще се случи. Трябва да се сложи край.
  - Водил ли сте разговори отделно със СДС, ДСБ или в по-широк формат, в рамките на който да се опитате да излезете с обща идея.
  - Опитвам се да ги водя. Защото този диалог е много труден. В момента няма обединена опозиция, защото те не искат да разговарят по този въпрос. Това подканване продължава вече месеци наред. Аз не се уморявам да ги подканям, защото за мен това е дълг и отговорност, но защо те не го правят, трябва наистина да отговорят. Не им харесва нещо в мен или в партията, която водя, или пък в точките, които съм написал, добре, но седни и го кажи, предложи ти нови 10, други. Има достатъчно компетентни юристи, които да кажат как е по-добре, да стане дискусия, но да направим формулата, по която България трябва да се отърве от тази мрачна картина.
  - Всички социологически данни не просто сочат, че АТАКА ще бъде част от следващия парламент, някои дори предвиждат, че ще бъдете втора политическа сила. При такава добра предварителна предстартова позиция, която ви се определя, защо толкова много искате предизборен блок, след като и сами ще постигнете много добър резултат?
  - Защото имам чувството за отговорност за това, което правя. В политиката трябва да влезеш с идеята, че искаш да промениш нещо и да го правиш. Иначе аз мога да седна и да се радвам на процентите, които ще взема, да играя някакви пазарлъци да спазарявам това, което съм постигнал като проценти, срещу някакви облаги или възлови постове. Това ли е крайната цел?!
  - Тук има голям риск. Вашата идея крие голям риск. Такъв предизборен блок във вида на партиите, които са сега налице, рискува да се превърне в оранжевия блок "Наша Украйна" на Юрий Тимошенко, който да влезе и да се разпадне, защото са различни субекти.
  - Пълна застраховка няма. Всичко е въпрос на отговорни действия на тези, които го правят. Ако те действат отговорно, няма да се разпадне. Ако се сложи една програма, в която да се каже това ще се изпълнява точка по точка и ние го гарантираме пред хората, ако се състави някакъв надпартиен кабинет, гарантиран от политическите сили и ние да кажем: който сгази лука, веднага ще изхвърчи, защо да не може да стане това нещо?! Това ще промени България много бързо.
  - Казахте, че разговори за ВНС или за принципна основа на обединение не са водени. Казвате, че опозицията си прави оглушки. Казвате, че в момента няма обединена опозиция. Логично ли е да очакваме да има предизборен блок?
  - Аз съм длъжен да призовавам за това.
  - Логично ли е да го очакваме при това състояние на нещата?
  - Всичко е въпрос на мислене. Мисленето на човек може да се промени, може да еволюира. Ако питате дали е реалистично, по-скоро не е реалистично. Но аз съм длъжен да ги призовавам тези хора. Не може всеки да си играе за собствената си нивичка и да искаме хората да имат доверие в нас. Не може! Доверието на хората ще пада, ако играем по този егоистичен и хазартен начин. Призовавам ги и до последно ще ги призовавам, както направих на президентските избори: призовавах до последно за обединение, не се получи, играх сам. Вероятно и сега така ще направя. Но съм убеден, че по-добре за страната е обединяването на база на конкретна и алтернативна много ясна програма за България.
  - Можем да опитаме след време да съберем лидерите от опозиционни партии и да проверим на практика дали е възможно такова нещо.
  - Много добре ще бъде и ако го инициирате като медия, няма да има взаимното подозрение: това е идея на еди-кой си, той ще си направи някакъв пиар. Аз съм готов да застана и да кажа с какво съм съгласен и с какво не.
  - Хората трябва да знаят какво да очакват и как да правят разлика между реалистично и популистко.
  - Ние сме длъжни да дадем това на хората, защото имаме в себе си ресурса, възможностите, информацията и в крайна сметка отговорността.

  * Интервю по Нова тв в предаването "Коритаров лайф"
  http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&amp;story_id=54597&format=html

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах