Изказването на Бойко Борисов пред затворената врата на Министерския съвет

© Красимир Юскеселиев, foton.bgНие сме готови. Аз няколко пъти го каня на дебат. Търся го, искам да говоря в тоя кабинет, пред всички медии, пред цялото общество. Това да не е баща му да ни кара във вторник или в сряда където той реши. Искам в неговия кабинет. Да му е уютно, на неговия стол да си седне, да зададе всички въпроси, които има към мен.


В пет часа (17 ч. - бел. Ред.) ме е поканил, а аз в осем (20 ч. - бел. ред.) го чакам в неговия кабинет.


Това не е ли широка аудитория. В момента броим колко камери и микрофони са – 11 камери. Искате да кажете, че вашите редактори биха цензурирали мен или Станишев. Аз вярвам на българските медии и считам, че е нормално всички да имате равнопоставеност когато дебатираме с него. Не вижда защо трябва една телевизия, едно предаване да се политизира.
Аз научих от вас, че са ме поканили на дебат. Всички медии се изредихте да ме питате дали във вторник ще участвам в предаването. На всички ви казах, че след като премиерът в пет часа ме е поканил, значи е готов, значи е тук и тъй като и аз съм подготвен по всяка една тема съм тук. Искам да го питам защо над 3 млрд. бяха блокирани за водоснабдяването и канализацията на България. Защо 440 млн. безвъзвратно загубихме... Искам да го питам и го търся от две седмици. Искам да го питам защо праща цигани да изсипват кофите с боклук, да ги разритват и да бягат.


Той има наглостта да стоя пред неговия кабинет, пред неговия стол и да нарича тази сграда (на Министерския съвет – бел. ред.) улица. Толкова ли в Министерски съвет няма една стая, където да влязат всички журналисти и да си зададем въпросите към него и към мен. Защо в държавната телевизия, която е негова подчинена. Нищо против нямам. Ще пратя във вторник експерти на дебата. Защо неговият евтин PR продължава месеци наред? Всеки негов провал го прехвърля на другите хора. Май-юни ще сме в предизборна кампания. Два месеца ще се наслушат хората на дебат. Сега е времето да работим. Както виждате в пет ме кани и аз в осем седя пред кабинета му. Трябваше, тъй като играх футбол, да си сменя сакото и да се приведа в някакъв по-приветлив вид. Заедно с моя експерт в икономиката сме дошли да дебатираме пред всички камери, микрофони и телевизии. Колко да чакам?


За радост БСП си заминава завинаги. На Станишев баща му и Полтбюро ги няма, за да определят кой къде да ходи и какво да прави. След като в Банкя някой те покани да се биеш, или се биеш веднага, или бягаш. И аз понеже съм мъж съм дошъл тук, пред неговия кабинет да стоя и да го чакам. Той е в София и го няма. Аз съм тука, пред неговия кабинет. Информирахме го в 18 часа, че ще го чакам тук. Повече дебати - на изборите. Аз съм тука. Обявил съм го от преди два часа и го чакам. Ако той не дойде, е страхливец.


Аз съм сигурен, че той сега беснее срещу неговите PR-и, които са му казали "Иди на дебат с Борисов. Предизвиквай го, защото може по някоя тема да го хванеш, че не е запознат, тъй като ти като премиер всеки ден си в Брюксел и си по-компетентен". Аз съм компетентен по кметските въпроси. Няма досега случай премиер да е канил в неизборна кампания кмет на диспут. Въпреки всичко аз дойдох. Ще ходя да се разходя малко и пак ще се върна. Трябва да говориме за сигурността, защо сме първи по бедност, защо махна Румен Петков, защо махна Овчаров, защо ще продават сега "Булгартабак", защо искат да разпределят ефира точно преди изборите и ДПС да вземе телевизиите и мултиплексите. Виждате ли, че той е един страхливец и евтин PR. Всички тези покани бяха, за да се шуми само и да си пропагандира, че много знае. Видяхте ли, че излъга онзи ден, че Брюксел са му обещали толкова пари. Колкото пуснаха трети реактор на АЕЦ "Козлодуй", толкова ще видят и компенсации преди изборите. За да се запушва това медийно внимание, кани Борисов на дебат. Той до такава степен се е върнал във времето на баща си, че определя държавната телевизия като негова за място на дебата. Тя негова ли е, че определя там да се явя. Защо не при някой друг известен български журналист.


Във вторник ще му изпратя най-силния си икономически екип. Нито той, нито аз сме професионални икономисти. Ще му докарам хора, които водят организациите, които се справят със световната финансова криза. Такива хора ще му докарам, а не като Корнелия Нинова, Румен Овчаров, Румен Петков и други.


Искам да го помоля да престане с тези селски номера и с този евтин PR. Много пари плаща. Да спре да иска да ме изкара мен по-страхлив, а него по-куражлия. Неговите щабове са разчели всичко без това, че аз съм безстрашен човек. Все пак аз съм израснал в Банкя на улицата и много пъти съм бил в тежка битка, когато той се е водил с "Мерцедес" без номер на училище, аз се биех с чантата на гърба от нас до училище и обратно. Това са селски номера. Не обиждам селяните. Той е интелигентен човек. Да не се подвежда от тези покрай него. Вкарват го в големи капани. Казвам му го, защото в личен план ми е симпатичен.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на bulphila
  bulphila
  Рейтинг: Неутрално

  Леле, селско изказване, селяните дано са го разбрали.

 2. 6 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Казвам Ви тези двамата се обичат безгранично.За всичко са им виновни П.Р . екипите. инеразбраните българи.Страхотен латино сериал.

 3. 8 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Не знам ама като ги гледам на снимката ми приличат на гръмнати с двуцевка .На интелигентния човек винаги му блокира апаратчето от този род изказвания.

 4. 11 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  "Казвам ви го защото в личен план мие симпатичен."Без коментар.

 5. 16 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Кани ме в5 и виждате аз в 8 седя пред кабинета му"-Еей никоя жена няма да ме чака три часа за среща освен ако е болна на легло.Пък аз да си ритам топките на стадиона.Другото е без коментар.

 6. 19 Профил на Х X X
  Х X X
  Рейтинг: 533 Неутрално


  Бойко е много прос...

  Като стане премиер ще е голям срам, и не само.
  .

  think different
 7. 20 Профил на oleeeee
  oleeeee
  Рейтинг: 418 Весело

  Леле! Толкова хилене не съм се хилил откакто Жорж Ганчев искаше президент да става!
  Напиках се да се хиля заради простотиите на този малоумник!
  Нема да го закачате, ей! Оставете го да весели народа, че в тая криза малко радост ни остана!

 8. 34 Профил на САРФОШ ГОШО
  САРФОШ ГОШО
  Рейтинг: Неутрално

  Като му гледам физиономиата ми става иасно,че отново се е задала борческа особа!!!
  Хаерлиа да е на Балгариа и балгарите...

 9. 49 Профил на Тошко Африкански
  Тошко Африкански
  Рейтинг: Весело

  Хахахахаха - ЦИРК! И този човек ще стане премиер?! Чалга, ракия и Бат Бойко... Направо, България цъфти и върже

 10. 52 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1856 Любопитно

  На тази сценка и липсва само масовката от млади жени неистово крещящи "Искам дете от лидера".

  Но след изборите и това може да стане.

  "Спокойствие и здрава храна"?

 11. 53 Профил на Тошко Африкански
  Тошко Африкански
  Рейтинг: Неутрално

  Такива страшни ями по улиците по времето на Софиянски - нямаше. Сега все едно София е претърпяла бомбандировка. Околовръстното от Овча купел до Люлин е като швейцарско сирене, булевард Овча купел, Борис... Дупка до дупка. Къде отиват парите, които плащаме като пътен данък?

 12. 55 Профил на Тошко Африкански
  Тошко Африкански
  Рейтинг: Неутрално

  По - добре БСП, отколкото мутри и чалгаджии в парламента!

 13. 61 Профил на Lelevale
  Lelevale
  Рейтинг: Неутрално

  ГОРКО НИ БРАТЯ БЪЛГАРИ !!!
  " Нямам нищо против селяните"... и пожарникарите, но този Бойко направо изби рибата...
  и понеже България е страната на абсурда, е понеже ние сме овце....той на вероятно ще стане и Министър Председател.
  Едно не мога само да разбера...след като медиите се бият в гърдите , че са независими...защо се навалят само свирки да му правят...?
  София затъна в боклуци- криза няма...София е цялата в дупки- дупки няма...имоти се продават - подписа не бил негов.....
  ХОРА , СЪБУДЕТЕ СЕ.....КАКВО СТАВА?????

 14. 66 Профил на alexnenov
  alexnenov
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Много ми е интересно всички вие които го плюете Бойко дали ще гласувате? Всички мразим Сер Гей но вие мразите и Бойко? А кой да ви управлява? Турчина? Дедото дето му викат цар? Друг измамник? Има ли някой до сега който е читав? Не! Вие няма да отидете да гласувате, силните само във форумите а сте страхливци като Станишев, после ще дойде на власт друг и вие пак ще си мишувате във вашите хралупки и ще пишете глупости по форуми и блогове. Истината е че имаме нужда от премиер който да управлява страната ни силно както е правел Стамболов едно време. Неудобен, мразен но властен и с радикални решения които са дългосрочна инвестиция а не предизборни трикове.

 15. 75 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Весело

  И на мен мие симпатичен в заден план а в преден ще попитам професор Вачков, а в бъдещ по добре да не съществува дори и в съзнанието ми.Вече твърдо се замислям да се изнеса от Б.Г.заради такива като него .От ден на ден се убеждавам че в тази страна тъпаците не свършват а се роят един след друг серийно.Жалкото че са млади хора и говорят за своя лидер -идол сякаш той е техния осеменител .Историята се повтаря.Със всеки изминал ден.Въртим се в омагьосания кръг-ходим ходим и пак сме в изходно положение.Господ дава но в кошара не вкарва.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах