Македонски вестник: За щастие, Борисов няма време за нас

© Дневник"България има достатъчно свои вътрешни проблеми, които трябва да решава, и за правителството на Бойко Борисов отношенията с Македония няма да бъдат приоритетни", твърди в днешна публикация македонският всекидневник "Време", цитиран от БТА.


"Македонските политици и експерти оценяват, че българските власти ще положат усилия най-напред да променят лошата представа, която Европа има за България като една от най-бедните и най-корумпирани държави в Европа", допълва още изданието.


Припомняйки думите на Борисов при среща с български изселници в САЩ преди няколко месеца, че с повече инвестиции България трябва да се опита да "спечели" македонските граждани, вестникът цитира представители на "македонците в България, които смятат, че изборът на Борисов не е най-лошата новина за тях".
"В предизборния период той на няколко пъти повтори, че е за това на всички български граждани да бъдат гарантирани етническите и религиозни права в съгласие с европейските конвенции. Това ни дава надежда, че отношението към македонското малцинство би могло да се промени", е цитиран Ботьо Вангелов, член на ОМО "Илинден" - ПИРИН.


"Време" цитира и депутата-ветеран в македонския парламент Стоян Андов, който не очаква влошаване на отношенията между България и Македония.


"Той беше известен със своите националистически изявления, свързани с нашата страна, но смятам, че правеше това, за да не отидат гласовете му в партия "Атака", която, също така, заема националистически позиции по отношение на македонския въпрос. За него сега най-важна е борбата с корупцията и за достъп до фондовете на ЕС", казва Стоян Андов.


Драстични промени в отношенията между България и Македония не очаква и професорът по международно право в университета ФОН в Скопие Душко Стояновски. Според него "за новия български премиер приоритет ще бъде подобряването на икономическата ситуация в страната".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (213)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 4 Профил на Alexander Pelev
  Alexander Pelev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Видяла жабата, че подковават вола - и тя вдигнала крак!

 2. 6 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5167 Весело

  Во Скопие си мислаат дека целиот свет го гледа регионот око Вардарот што се кажува FYROM и дека живеат истинските наследувачи на античките македонци, зер су многу важни...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 3. 7 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Какви само думички редим.
  Време е да се обединим!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 4. 9 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Кусур ни и Македония с албанските си проблеми.
  Сякаш други си нямаме.
  Да се обединяват с Косово и Албания.
  Друг няма да ги вземе.
  Като им знам гадния характер.

  Попътен вятър в главите!
 5. 13 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1128 Весело

  Гражданите на Македония с краката си ще покажат,
  къде е по-добре за тях. След година, две България
  отново ще е икономически стабилна и ще изпитва
  глад за работна ръка.
  Пък техните политици да продължават в същия дух.
  То само с пара на свирката не става.,
  трябва да се пуска и на буталото.
  Колкото повече македонци взимат българско гражданство,
  толкова повече отричат техните политици.
  Границите не са това което бяха,
  хората искат да живеят добре сега, а не
  в светлото бъдеще.

  Комунизмът/социализмът, фашизмът и ислямският фундаментализъм са еднакво човеконенавистни идеологии за методично изтребване на човечеството!
 6. 14 Профил на Haftor
  Haftor
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Мюнхен - много ама адски много точно казано Скопие наистина смята че цял свят само от тях се интересува ....

 7. 20 Профил на Luc
  Luc
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До 16 - очевидно трябва да се закрие ДПС в днешния и вид на етническа партия. Това би трябвало да е възможно, ако БСП наистина падне от власт...

 8. 43 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Абе тия не разбраха ли, че Гърция се занимава с тях? Ние официална област "Македония" нямаме. Явно гърците са им малък дерт и са решили за всеки случай да напомпат и България срещу тях, ха-ха-ха ... Като гледам имат големи изгледи за успех.
  ББ първо да види какво ще правим с Турция? Че там е пълно с олимпийски шампион по гласуване- за има-няма 5 секунди гласуват. Та първо да се оправим с югоизтока, пък тогава, ако много държат от Скопие, може и на тях да се объне внимание. Засега обаче оттам не идват 88 хил. бюлетини и наистина е редно да са на втори план. Не са ручали достатъчно, ха-ха-ха ... Пък и добрите съседски отношения не би трябвало да се нарушават с изземане приоритетите на Гърция, ха-ха-ха ...

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 9. 47 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Ето- Хакан сега ще ви обясни след малко какво ще прави с македонките август месец като вземат власта шиптърите, ха-ха-ха ...
  Хакане, Хакане, с грешен български език и промит мозък не смяташ ли, че си объркал форумите, мен? Нали тука турско щеше да правиш- Македония на шиптърите, на албанците, на косоварите или и нея турска ще правиш?
  П. П. Ха положи малко усилия да пишеш по-нормално на тая латиница, че постовете ти са като научен трактат "Как да не се излагаме по форумите в интернет с незнанието на чужди езици".

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 10. 51 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Хакане, Хакане, не стига, че без да знаеш български си влязал в български форум, ами и не различаваш малцинствата в България, ха-ха-ха ...
  Ами жените идват, понеже им такива като тебе им построиха джамии и им казват, че са много хубави и че там, където си, търсят такива като тях. И те, жениците, като знаят български колкото тебе (тоест не го знаят, но тука поне не ги лъжем че го знаят), понеже в главите им е набито, че са горди наследници и твои сънародници, идват да си търсят късмет при вас (тука, както ти казах, не са интересни).

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 11. 52 Профил на tmladenov
  tmladenov
  Рейтинг: Весело

  само божидар димитров

 12. 60 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Най - гадното е, че едно време дедовците на тия си проляха кръвта на по 20 години за обединение на България...Сега собствените им внуци с действията си им плюят по гробовете...

  Хубавото на новината е, че има и по-прости парчета от нас...

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 13. 62 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Тия македонци се взимат прекалено насериозно. Като неуловимия Джо дето се криел, ама в полицията не знаели, че го търсят. Ептен фира почнаха да дават наще съседи.

 14. 63 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Хакане, Хакане, и твойта не е лесна, ха-ха-ха ...
  Хем мразиш българите, хем искаш да продължаваш да се възползваш от българския си паспорт. Е, заради такива като тебе трябва да премахнем двойното гражданство за поне 50 год., ха-ха-ха ...
  Хакане, ти видял ли си как живеят турците в Германия? Че там гетата са турските квартали.
  Видял ли си турския квартал в Лондон? Факултето е направо чистота в сравнение с там. Полицаите стигат до спирката на метрото, обаче пък там са на тълпи.
  А и как да не работят българите в Гърция, когато вашите от Гюмюрджина нищо не е в състояние да ги накара за 5 пари работа да свършат?
  А това, че Берлускони има за любовници българки означава, че има добър вкус, ха-ха-ха ... Ама той го е и доказал, ха-ха-ха ... Тебе какво, яд те е че при вас от България идва само намазани незнаещи турски и пушещи навсякъде с български паспорти моми ли? Ами до там сте го докара ли, ха-ха-ха ...
  А, казваш, шиптърите и албанците ни мразели, а? Ами албанците май мразят повече вас, че малко сте ги понаклали. А ти как мислиш- гърци, сърби, румънци, херцеговци, хървати, араби, кюрди и т. н. кой мразят повече? Българите или турците?

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 15. 66 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Абе, папагал, тръгнал нас на демокрация да ни учи, читака, ха-ха-ха ...
  Я ми кажи ти на мене как се гласува за 5 сек. бе, папагал? Ти на малоумен ли ми се правиш сега? Когато България е имала демокрация вие сте имали султан. Когато България е дала свобода на хората да изразяват ралигиозните си възгледи вие сте убивали собствените си сестри и дъщери с камъни ако не носят забрадки.
  Когато вие сте колели жени, деца и старци в Армения (защото тя турската армия е толкова велика, че ако не спечели някоя битка срещу жени и старци и никой няма да я зачита), ние сме ги приютили.
  Та не ми говори за демокрация точно ти, че ставаш смешен.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 16. 67 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "След като разкара Доган, Волен сега няма с кой да се занимава и ще подхване сърбоманщината" - да бе ще подхване. Меката китка Болен Фюреров не може и собствения си член да подхване:

  Голата истина” за фюрерчето на Атака, надеждата на Фсички националисти, “новият” ЛеФски - Волен Сидеров. Всичко в снимките е на ползу Роду. Ръйш.

  http://atakavt.com/print.php?plugin:forum.969

  Автор на черно-белите актови снимки на Волен Сидеров е майсторката на обектива Румяна Чапанова. Публикувани са в списание "Лейди" 1993 година.

  Пък и Боленчо Фюреров бил махнал Доган. Ша падна от смях! С_ кво го е махнал бе, куха лейко? С порнографските си снимки ли? Ега ти извратеняците сте атакистчетата.

 17. 72 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Хакане, гледам аз в Гугъл ърт да я видя тая райска градина в Анадоля, ама само чукари се вижда бе! каманци, пясъци, тук-там около реките и морето има и земеделски земи, верно, ама и бая каманак има. Та къде казваш ги гледате тая земеделска праодукция? Под земята ли?
  Колкото до докаранитес пари българки- ами нали затова искаме да махнем Доган бе, рожбе! Нали затова е тоя зорда се откъснем пак от вас! И ние знаем от какво забогатяха вашите хора изведнъж тука- проституция, наркотици и пари от фундаменталистки фондации.
  Само да вметна, че българите не си продават дъщерите. Това е характерно за някои етноси в България, но не за българите

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 18. 76 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Весело

  много е вероятно след 20 години България и Албания да имат обща граница. От нас българите зависи откъде точно ще минава тя.

  low riders team
 19. 85 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "на кое викаш порнографско, че не разбрах?" - ах, пардон муцка, "актови" снимки. Олии, колко обидчиви са станали меките китки от Атака! Напрао се изчервявам!

 20. 87 Профил на Димитров
  Димитров
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Имам снимка, която направих в Истанбул на възпоменателна плоча със следния надпис:
  "ЗА СПОМЕНЪ на братята Димитъръ и Константинъ Миладинови, българи отъ гр. Струга-Македония, велики труженици и мъченици за спасението на своя народъ, по вражески интриги погубени въ Цариградъ презъ 1862 год.
  Никой не знае где почива техниятъ свещенъ прахъ, но безсмъртниятъ имъ духъ окриля националното съзнание на целия Български народъ.
  ВЕЧНА ИМЪ ПАМЕТЪ!

  Цариградъ
  2 Августъ 1932 г.

  Отъ Българите-македонци
  живущи въ Цариградъ"

  Оригиналният правопис е запазен, доколкото е възможно (без носовките и ятовите гласни). Толкова за вистинските наследници на Александър Македонски и илинденци. БЮРМ да се занимае с вътрешните си въпроси, преди да са я прекръстили на югоизточна Албания.

 21. 88 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Османе, я ми кже батьовото как така сте гласували със средна скорост 15 сек. за глас? На някои места сте достигнали до умопомръчителните под 5 сек. на глас? И защо питаш нас как така при близо 89 хил. гласа за ДПС има и 151 за Атака? Нали вие им намирахте "преводачите", с които хоратъа в Турция влизаха да гласуват? Така им е казал "преводача", така са глсували. Пък и с тая "скорост" как да не сгрешиш?
  Видяхме ние как разбират в Турция демокрацията, много хубаво видяхме даже?

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 22. 92 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Към макетата трябва да се прилага политиката на моркова и тоягата. Вече 20 години ядат моркова време е за тоягата. Иначе съвсем се разпасаха.

 23. 93 Профил на Мишо
  Мишо
  Рейтинг: 628 Неутрално

  "Толкова за вистинските наследници на Александър Македонски и илинденци." - ама моля ти се! Македонците и пирамидите са построили.Пък и Хеопс си е напрао маке. Вистинско. Откъдето и да го гледаш.

 24. 97 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Хакан е типичен пример защо започваме да не обичаме турците. Е как така нямаме проблеми с евреи, арменци, гърци, власи, гагаузи, руснаци и т. н. а само на мюсюлманите правата са накърнени? Арменска партия има ли? Еврейска партия има ли? Партия на власите да сте чули? Обаче ей такива като Хакан насъскват мюсюлманите в България да се противопоставят на другите и една част от тях му вървят по акъла. Седнал той на нас да ни обяснява за демокрация и за градините в Анадола, ха-ха-ха ... Ние не сме като тези, които ви слушат, Хакане? Ние сме си завършили образованието, а вашите въпреки всички улеснения , които им дадохме, масово не знаят български и немогат да се оправят с най-елементарната работа защото не разбират какво им казваш! И така ще си останат докато ви вървят по гайдите. Ама то на вас такава ви е народопсихологията- с Ирак се скарахте, с Иран сте скарани, с арабите се дърлите постоянно, с Гърция се карате постоянно, сърби, хървати, херцеговци настроихте даже срещу вас с политиката ви в Косово, македонците с шиптърите, албанците не ви обичат и се чудят как да влязат в ЕС та да се отърват от вас, само с България имахте що-годе добри отношения последните 20 год., обаче с Доган и нас настройвате и явно докато не получите каквото търсите- няма да мирясате. Близо сте. Много близо даже. Само че пак вие ще се скриете в двуличието си и ще оствите такива като Осман да живеят в държава, вкоято всички ги отбягват задето са ви вървяли по акъла.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 25. 101 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Османе, Доган си играе на етнически войни. Никой няма да позволи етнически конфликт в рамките на ЕС и НАТО, така че можете да забравите за косовския вариант. Още повече, че никой не е тръгнал да се разправя с вас. 130 год. ако сте имали проблеми с властите- не сте имали проблеми с хората. Сега пробем с властите нямате, но не настройвайте всички срещу вас. Едва ли ще се чуствате комфортно, ако народът реши да ви изолира.
  Ние кръгове от фирми, купуване на гласове, шуробджанащина и чужди интереси не подкрепяме. Не се прави на невидиждал безобразията по избори в Ардино! Сами си решавайте какво искате, обаче докато крепите Доган се дистанцирате.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 26. 107 Профил на Vlaev
  Vlaev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  дам когато се опитваш да пишеш на български с разнебитена сръбска пишеща машина излизат особено редки бисери

 27. 108 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Гневно

  XXL, недей да лъжеш! Сами си избират там ДПС-то и след това му сърбат попарата. Според много от познатите ми, които са от онзи край, има етническа чистка и всички българи от администрацията се гоня и на тяхно място назначават само мюсюлмани. Може и да са без образование и без ценз- няма значение, мюсюлмани да са. Аз лично в Джебел съм питал пет човека къде е полицията и чак петият можа да ми отговори на развален български.
  След като живеят в България и имат безплатно образование как завършват 8-ми клас без дамогат да говорят на български? Как да вемеш такъв човек на работа, когато няма език, на който можете да се разберете? Български незнаят, английски незнаят, руски незнаят, само турски говорят. Като отидеш в Америка на какъв език се разбираш в администрацията- на български или на английски?
  Я ми кажи по-хубва (защото съм го виждал) как гласуват хора, които немогат да говорят български? Как разбират какво пише на българската бюлетина? Ако не знаеш- питай Осман. Той е от Ардино и ги е виждал тиянеща на всички избори.
  Ние зорлен искаме да ги направим членове на обществото и да използват всички възможности, те сами се капсулират и неискат да се възползват от възможностите, които им даваме.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 28. 110 Профил на Vlaev
  Vlaev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  факт много точно изказване, човек моге да бъде и патриот и националист без да бъде кусоглед расист

 29. 112 Профил на Vlaev
  Vlaev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Orfei,
  shte proshtavash no Dio ne zna4i nishto na latinski. Bog = Deus
  ili Dominus/Pater noster v obrushteniq i molitvi

 30. 117 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Осман, изборът си е ваш! Имате всички права, които имаме и ние, но няма да избягате и от задълженията.
  Коя партия да отвори клуб в населено място, където са гласували 98% за ДПС? Да не са луди само да им трошат имуществото! Имаше партии, имаше и организации и всичко. Само че там започнахте да гласувате по този начин и получихте това! Ако искате да го промените- гласувайте по друг начин. Или очакваш Станишев да започне да говори на турски за да го разберат? Вижте какво правим ние- като някой не става го сменяме- БСП, СДС, НДСВ, после тройната, сега ББ. Така докато не намерим това, което искаме. Ако ББ се провали и него ще го сменим.
  Вие само ревете, че никой не идвал, а като идваха никой не излизаше на митингите. Естествено, че един политик ще отиде там, където има избиратели и няма да отиде там, където никой няма да излезе.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 31. 127 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1808 Неутрално

  В казаното от ххл има доста истина. За съжаление коментарите тука са пълни с плюене по турците. За кого да гласуват? И кой е отишъл при тях? Ама не само преди избори, а през цялото време. Правилния подход е с тези хора да се общува непрекъснато, да се решават проблемите в тези региони, а те са сред най-бедните. Добро решение е например да се улеснява вътрешната миграция - към големите градове където има работа. Да се вземат мерки за образоването им, в т.ч. тези които не им се учи след 10 клас да им се дава професионално образование. А хора от тях с образование и опит да се издигат в другите политически партии. Когато една група усеща, че държавата е и нейна тя се държи като всички други.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 32. 135 Профил на Напред
  Напред
  Рейтинг: 5 Весело

  Що е Маке се е юнак , що е юнак се е лайно!

 33. 142 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Лили, а римските бани, които ги има и по българските земи както и поцяла Европа пак ли турците са ги открили?
  Я ти ми кажи по-добре знаеш ли какво е била най-голямата джамия в Истамбул преди да стане джамия? Църква!
  Че сме взели от турците- кебапчетата, турлю (даже то е малко спорно, ама айде), кадаиф,... ми май това е всичко. А я давидим сега къде сме били преди тях? Държавност, писменост, според някои наченки даже на Ренесанс.
  От Турция сме получили само 5 века робство и данъци Лили. Прочети си историята внимателно и ще разбереш. Недей забравяй, че българската история не е като македонската с дупка от 2 000 год.
  Не отричам турската култура, дори не я познавам. Но за българската ще ме извиняваш много. Едно от първите неща, което са напрвили нашите възрожденци е да се дистанцират от турската и гръцката култура и да елиминират влиянията им върху българската. Това се нарича Възраждане (Ренесанс) по цял свят.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 34. 150 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Александър (което не е македонско име!?, за справка прочетете Илиадата на Омир и ще разберете защо Филип Македонски кръщава така венценосния си син) Македонски/Велики е имал за учител Аристотел с който са се разбирали без преводач. Македонците, траките и още някои Балкански племена не са наричани от древните елини (гърци) "бара-бара" което е равносилно на днешното дъра-бъра и се е развило в звучната думичка "варварин" и означава някой, който не се разбира какво говори. Т. е. македонците, траките и елините са говорили на близки езици. Македонският език е бил с древногръцкия това, което за нас днес е новият македонски език- просто като един по-силен диалект. Това, както и други исторически факти говорят за общ корен между тези древни народи.
  Днешните български, македонски, сръбски, хърватски и т. н. са славянски, а не елински езици. Древните македонци са претопени още по времето, огато тука е била Римска империя.
  Самуил няма въобще да го коментирам. Смятам обаче, че докато този южнославяноалбаношиптъронамкво си народ иска да има достойно бъдеще и да бъде признат от всички е време да кажат "Ние СЕ определяме като такива. Нямаме претенции към историята нито на Гърция, нито на България." Дотогава ще ги газят гърците, а ако имаме късмета да доживеем свястенбългарски премиер ще им създаде още повече пречки на тия лъжци и крадци на чужда история докато не оставят България на мира.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 35. 151 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Александър (което не е македонско име!?, за справка прочетете Илиадата на Омир и ще разберете защо Филип Македонски кръщава така венценосния си син) Македонски/Велики е имал за учител Аристотел с който са се разбирали без преводач. Македонците, траките и още някои Балкански племена не са наричани от древните елини (гърци) "бара-бара" което е равносилно на днешното дъра-бъра и се е развило в звучната думичка "варварин" и означава някой, който не се разбира какво говори. Т. е. македонците, траките и елините са говорили на близки езици. Македонският език е бил с древногръцкия това, което за нас днес е новият македонски език- просто като един по-силен диалект. Това, както и други исторически факти говорят за общ корен между тези древни народи.
  Днешните български, македонски, сръбски, хърватски и т. н. са славянски, а не елински езици. Древните македонци са претопени още по времето, огато тука е била Римска империя.
  Самуил няма въобще да го коментирам. Смятам обаче, че докато този южнославяноалбаношиптъронамкво си народ иска да има достойно бъдеще и да бъде признат от всички е време да кажат "Ние СЕ определяме като такива. Нямаме претенции към историята нито на Гърция, нито на България." Дотогава ще ги газят гърците, а ако имаме късмета да доживеем свястенбългарски премиер ще им създаде още повече пречки на тия лъжци и крадци на чужда история докато не оставят България на мира.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 36. 154 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Александре, не им обръщай внимание и даже не ги чети. Просто им удряй по един минус пътьом и ако имаш време само се гъбаркай с тях, иначе ще те изкарат рано или късно извън кожата ти и ще кажеш нещо, за което после ще съжаляваш (поне при мене така се случи де). Затова като видиш че се ядосваш или не ги чети, или го удряй на майтап. Неможеш да спориш с тях- те нямат логика в мисълта си, само злоба. Как да спориш ако не се следва някаква логика? Става размяна на нападки.
  Не се поддавай на емоциите им.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 37. 155 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Лили, истината е съвсе-е-е-ем друга за твое съжаление. Ами какво ще кажеш за фактът, че в престолния Велико Търново е имало квартал на търговците от Дубровник, от Венеция, от Франция и т. н.?
  Напротив, точно по времето на Османското робство българи, сърби, гърци, македонци и т. н. не са могли да се движат свободно като крепостни (робството турците си го запазват за Анадола, но тука са били крепостни). Чак след като кърджалиите почти обезлюдяват Балканите започва (забележи- САМО ЗАПОЧВА) процес на разбиване на крепостничеството от немюсюлманите.
  Лили, незнам дали ти е направило впечатление, че нашите революционери или са се крили по горите и полята, или са си вадили фалшиви пътни листове за а могат да отидатъ оттук до там.
  Толкова за "свободната" обмяна на култура.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 38. 161 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Лили, за чергите сега се досещам как Алеко описва сергията с български фолклорни сувенири, които много вървяли защото били почти абсолютно същите като индианските. Ако се заровиш във фолклора (особено пък такива изследвания са правени върху мотивите от приказките) ще видиш, че явно има нещо вярно в историята за първия човек, на който приличаме всички. Това обаче не едовод, съжалявам.

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 39. 165 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Александър, дръж ги в невидение. Некада четат кое какво значи, ха-ха-ха ... Готов съм да се хвана на бас, че въпреки всички жокери никой в този форум (с=освен тебе може би) не знае кой герой в Илиада е наричан Александър, ха-ха-ха ...
  До Лили Костова
  Съгласен съм да разглеждаш турската култура като някакво интересно културно богатство. Но недей да забравяш, че това е най-малдата от всички балкански култури (изкл. новомакедонската) и по-вероятно е турците да са взели основни фолклорни мотиви от народите на Балканския полуостров, отколкото ние да сме взели нещо от турската култура. Освен това никога недей забравяй, че това е културата на народът, който е разрушил всички визнатийски културни паметници както и почти всички български и гръцки културни паметници. Не ги величай чак толкова много извън "първична".

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 40. 173 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Лили, ти в България ли живееш в момента? Защото ако живееш в Бг би трбвало да се досетиш откъде идва това отхвърляне на всичко, свързано с Турция в момента. Един жокер- Доган!
  А колкото до такива като 168- бийте му минусите и несе хабетеда го четете въобще. поне докато не се научи да пише на родния си език книжовно, а не на диалекти (ха-ха-ха ... т'ва беше гадно
  След съобщението, че Армстронг е кацнал на луната нали знаеш какво е писало в македонската преса? "Ех ти земльо Македонска, па ли ке те делиме"- ха-ха-ха ...

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 41. 178 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1808 Весело

  168,

  Вие не сте просто местни. Имате пряка връзка с първия човек. По точно с пра-пра-пра-дядодо му. Нема да се плашиш само. Още 100-200 г. и ще станете хора.

  Дневник, разкарайте таз малоумна визия!
 42. 188 Профил на Boriaz
  Boriaz
  Рейтинг: 924 Весело

  Лили, последно ти го казвам дано да го разбереш- Османската империя за нас е много по-лоша от всички останали, защото ни е ПОРОБИЛА, т. е. имало е българи и българки, продавани за роби из пазарите на Азия и Африка точно заради турците. Прочети и другите източници преди да спориш, защото настройваш хората срещу себе си. Дори и след Априлското въстание английски, френски и руски журналисти описват как християни са продавани за роби в Анадола въпреки официалната забрана на робството на хартия, като тази търговия с роби е ставала пред лицето на властите. Това, Лили, се нарича РОБСТВО.
  Турската култура е различна от османското робство. Само че в родният ти фолклор са описани "три синджира роби" неведнъж и дваж. Или ти вярваш на турски писатели а невярваш на фолклора на собствения ти народ?
  Никой не слага знак за равенство между мюсюлманите в България и търговците на роби в отоманската империя. ОБАЧЕ не се опитвай да подменяш историята. Защото и Доган не признава геноцида в Армения въпреки че е признат от ЕС.
  днешно време вече ни писна македонците да ни казват как сме македонци а турците да ни наричат гяури. Етнически мир има тогава, когато всички са равни, а не когато едните се издигат над другите. Господстващи народи в Западна Европа няма вече над 60 год., отскоро се опитваме да няма и на Балканите, но точно Турция с кюрдското си малцинство е най-лошият пример, който можеше да дядеш. При това на най-лошото място в момента (тъкма наглоста на Доган започнахме да я позабравяме).

  Искането няма мярка- даването има КРАЙ!
 43. 203 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Весело

  македонците - кажи моля те откъде ги четеш тия неща. Доста е забавно, особено това как България ще бъде погълната от македония. Това е като боата, глътнала слон, чел ли си Егзюпери? Ааа, той дали не е от "френските македонци" - все пак Франция е стара македонска земя, хаха...

  low riders team
 44. 205 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално
 45. 210 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1651 Весело

  Оппааа.
  Къде стъпи и ти у жабуняка?
  Кой на кого?

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах