Пълната забрана за пушенето изгоря

© Анелия НиколоваБойко Борисов, премиер:
Забраната няма как да се случи нито веднага, нито когато и да е. Познаваме се, българите.

Да отпадне пълната забрана за пушене в заведенията, която трябваше да влезе в сила от 1 юни тази година. Това предложение за промени в закона за здравето внесоха седем депутати от ГЕРБ. То беше приветствано от ресторантьори, хотелиери и производители на цигари. Засега само непушачи от опозицията в парламента са против. Пълната забрана за пушене във всички други обществени места се запазва.


Идеята за смекчаване на режима беше лансирана още преди месец от депутата от ГЕРБ Емил Димитров, който сега не е сред вносителите на законопроекта. До юли 2009 г. той притежаваше половината от дружеството "Симеон 2". То участва в "Табак трейдинг партнърс", занимаващо се с дистрибуция на цигари. Димитров е бил и шеф на асоциацията на производителите и търговците на тютюн.


Предложението на ГЕРБ предвижда за заведения до 100 кв.м собственикът сам да определя дали да се пуши или не. При помещения над 100 кв.м собственикът ще трябва да обособи отделни зони за пушачи, които да са добре изолирани. Мотивът на ГЕРБ за промените е, че пълната забрана в заведенията ще се отрази много лошо на бизнеса в условията на криза, а и няма да се спазва. Според един от вносителите на промените - Светлин Танчев от ГЕРБ, преходът трябва да е по-плавен и тоталната забрана може да бъде въведена след 4-5 години."Отпадането на възможността да се пуши на обществени места няма как да се случи нито веднага, нито когато и да е. Познаваме се българите. Би трябвало днес в парламента депутатите да са казали, че ще помислим върху възможността нощни барове, дискотеки и подобни такива, където няма как да се спрат пушачите, да се пуши. В много европейски държави нещата са така. Ще направим обществена дискусия и ще решим въпроса. Вчера говорих с много хора и една част ми казаха "браво", а други - "пушачите да излязат навън", коментира премиерът Бойко Борисов.


Съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова и шефът на здравната комисия Лъчезар Иванов (ГЕРБ) подкрепиха идеята. Фидосова отбеляза, че ще се създаде по-работещ механизъм, защото така или иначе пълната забрана няма да се спазва. Според Иванов с предлаганите промени България не прави крачка назад от препоръката на Европейската комисия.
"Много неевропейско. Това е много балкански манталитет, даже ориенталски", коментира лидерът на ДСБ Иван Костов.


"Ние многократно сме заявявали, че сме против идеята за рязко въвеждане на забрана за пушенето", каза Атанас Димитров от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според него 60% от активното население в страната пуши и обществото още не е готово за такава забрана, заради което и заведенията са очаквали "драматична ситуация" през юни.


"В момента така или иначе сме силно затруднени от кризата, постоянно правим съкращения, новият закон щеше съвсем да ни довърши", смята Димитров. По думите му по принцип забраната за пушене би помогнала на заведенията, тъй като няма да се налага да правят постоянно разходи за вентилационна техника и освежителни ремонти, но на този етап  няма достатъчно търсене на места за непушачи.


Производителите на цигари също подкрепиха предлаганите от ГЕРБ промени. "Въвеждането на строга забрана за пушене на обществени места със сигурност щеше да рефлектира негативно върху бизнеса ни. Смятаме, че предложенията са балансирани и в период на криза ще подпомогнат не само цигарените компании, но и туристическия и ресторантьорския бранш", заявиха от "Булгартабак". На същото мнение са и конкурентните му компании "Филип Морис" и "Джапан табако интернешънъл". 


От Министерството на здравеопазването, което трябваше да отговаря за въвеждането и спазването на забраната, не пожелаха да коментират промените на ГЕРБ с мотива, че ведомството е изпълнител, а не законодател. Маша Гавраилова, национален координатор на програмата за отказване от пушенето, само коментира, че в повечето от страните, въвели пълна забрана, сърдечно-съдовите заболявания са намалели чувствително. Гавраилова припомни, че пушачите у нас са над 3 млн.


Тоталната забрана на пушенето от 1 юни 2010 г., включително в ресторантите, баровете и кафенетата, беше прокарана през парламента миналата година от тройната коалиция. Тя беше в отговор на препоръката на Съвета на ЕС до 2012 г. всички европейски страни да въведат пълна забрана на пушенето в закрити обществени места. Всяка държава има право да реши какви ограничения да наложи, като подобен на новия български модел вече има в Австрия, Дания, Гърция, Белгия.


Бойко Борисов, премиер:
Забраната няма как да се случи нито веднага, нито когато и да е. Познаваме се, българите.

Ключови думи към статията:

Коментари (286)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на serdinka
  serdinka
  Рейтинг: 435 Гневно

  ...Мотивът на ГЕРБ за промените е, че пълната забрана в заведенията ще се отрази много лошо на бизнеса в условията на криза...

  нищо подобно, тук от пет години е приет този закон, спазва се от всички и няма нито един фалирал бар...пък си пушим на тротоара и вътре е много по-приятно

 2. 2 Профил на Payakoff
  Payakoff
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Явно ГЕРБерите имат сериозни интереси в тютюневия бизнес...

  Post tenebras spero lucem
 3. 3 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1366 Гневно

  хе, измислиха нов термин "активно население в страната"... баси измекярите.

 4. 10 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Подкрепа за ДПС и съвместния им общ бизнес. Нищо учудващо. Мотивите са повече от безумни, а твърдата им позиция, дето е на 180 градуса от сегашната беше само от преди седмица.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 5. 15 Профил на Минаващ
  Минаващ
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ако вляза в заведение и има пушек, правя неприязнена физиономия и си излизам.

  Ще стане като в заведенията с чалга - първоначално бяха масови, но после мениджмънта се усети, че не всеки е селянин и всъщност гонят голяма част от потенциалните клиенти.

  "На нож препасан и на звяр, на тиха бара, на женски поглед и на цар да нямаш вяра." - Панчатантра
 6. 19 Профил на simeonius
  simeonius
  Рейтинг: 8 Гневно

  До сега ми беше забавен, но вече го намразих този бабаит. Да ми изтъква доводи, че законите не се спазвали е невероятно! Този субект как стана премиер, боже в каква страна живея!

 7. 20 Профил на simeonius
  simeonius
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако се забрани на повече места, ще спрат стимулите келешите да пушат от 14 годишни, защото няма да се правят на гъзари в кафенетата ако щеш...

 8. 21
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 9. 24 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  SorryLol, защо наричаш опит за следене, след като приеха закона в оригиналния му вид?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 26 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Пълен цирк, пълен.... Цирк "ГЕРБ", с невероятните клоуни Симо, Боби, Цецко, Цецка, потомката на Джаба Хатянина Фиодоска...

 11. 29
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 12. 32 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 551 Весело

  Забраната може да не се отрази на заведенията, ама ще се отрази на мен и моя кеф Три пъти ура !!! Предлагам на непушачите да се гръмнат преди да сме ги довършили ние задимяващите :ДДД

  Американската пропаганда трие мозъци!
 13. 34 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Смешната милиционерска партийка ГЕРБ (Голтаци и ЕнтЕлИктОалци за Разсипването на България), заедно с ненормалника Волен Сидеров и семейната му партийка (б)Атака, ни отдалечиха на светлинни години от европейския начин на живот... Даже Турция и Маккедония са по-цивилизовани от нас

 14. 37 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#33] от "Az":

  долни лъжи..... ако не е задимено, не влизам! Бар в които на лъха на уиски, барут и цигарен дим не е никъв бар, а сборище на меки китки.

  Американската пропаганда трие мозъци!
 15. 38 Профил на simeonius
  simeonius
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да оставят на мира и проститутките, за да подпомогнат туризма!

 16. 43 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 957 Неутрално  Бат' Бойко, "познаваме се, българите" ...Познавам и аз, че си просто един пореден бушон... сещаш ли се. Поредния мишок! Много ми се иска, ако има твой човек, съблюдаващ писанията по твой адрес из преса и форуми, да направи така, че да установите контакт с мен, ще ми се да поговорим!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 17. 45
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 18. 49 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#5] от "Stefan":

  Пушачите в заведение са точно толкова убийци, колкото непушачите в същото заведение са самоубийци. Щом усещате смъртна опасност в заведенията с пушачи, просто избягвайте тези места. Нима животът ви струва по-малко от неудобството да се противопоставите на компанията?

  gradinko.bg
 19. 51 Профил на N.Yo.
  N.Yo.
  Рейтинг: 711 Неутрално

  "Мотивът на ГЕРБ за промените е, че пълната забрана в заведенията ще се отрази много лошо на бизнеса в условията на криза, а и няма да се спазва"
  Може и да не съм чак толкова интелигентен, но не са ли те (държавата), които трябва да съблюдават дали се спазват законите!? Представям си ако за всеки закон започнат да си казват така...
  Голяма излагация!

 20. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  И като автомобилите тровят, значи да не пипаме цигарите? Бахти логиката??? Разбира се, че ще има повече места при непушачите, щото те са склонни да направят компромис, за разлика от наркоманизираните димялки.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 21. 58 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 519 Неутрално

  От днес обявявам пълен бойкот на всякакви мизерни кръчмета без добра вентилация! Не ми пречат пушачите, самият аз съм бивш пушач - но искам, когато с приятелите ми (почти всички непушачи) отидем в заведение, да има перфектна вентилация, ако не е забранено пушенето. Колкото и да обичам шкембе чорба, ще предпочета да хапна в "Хепи", отколкото да ме одимяват разни агро-господа в кварталната кръчма

 22. 60 Профил на Pro-european
  Pro-european
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Добре дошли в България - страната на неспазените ангажименти!

 23. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  007, виж сега. Я помисли логиката на Владо Кузов. Той е педофил, значи, в София има педофили. Той няма да ходи в детските градини, но на улицата ще си ходи. Децата, които не искат да бъдат малтретирани от него просто да не ходят в София.

  Как ти се струва?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 68 Профил на Воден дух
  Воден дух
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Хора, разберете - пушенето вече не е "куул"! Ама явно във всяко нещо се движим с 10-20 години закъснение...

 25. 71 Профил на гого
  гого
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Герб направо ми паднаха в очите!

 26. 72 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  И от ориента не е - Турция прие забраната...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 27. 74 Профил на gg2
  gg2
  Рейтинг: 228 Неутрално
 28. 77 Профил на Jim Stark
  Jim Stark
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Гражданска петиция против облекчаване на забраните за тютюнопушене и за отстраняване на депутата Емил Димитров от парламентарната група на ГЕРБ
  http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html

  БИВШ ТАРИКАТ... ВЯРНО, ЧЕ ТУЙ НЕ Е ДЪРЖАВА, НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...
 29. 80 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Аха, и обяснението е в цигарите, а не че по това време случайно се разви и една криза, дето удря първо точно по забавленията и кръчмите?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 84 Профил на Whiskey&Gunpowder
  Whiskey&Gunpowder
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#41] от "Az":

  Че е шега шега е :Д Ама като гледам колко минуси събирам, мисля си, някои колеги съфорумци ще се гътнат от стрес преди аз от цигари :ДДД

  Американската пропаганда трие мозъци!
 31. 85 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на България?!

  Истината ни прави свободни.
 32. 86 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  То няма и логика да пострадат кръчмите, хората не си купуват цигарите от там все пак?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 88 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Ха стига, де! Второ форуме пълните с истерии. Най-големият проблем на държавата и гражданите й. Да наврем пушачите в някоя пернишка мина! Та петиции, та протести, та правителство ще бутаме, та всички пред парламента. Дъра-бъра! А бе, днес да не е световен ден на хипохондрика? Чакай да видя Гуглето, слагат подходящо за случая лого...brb.
  Тц, тече някаква олимпиада. Много странна работа!
  пп: Руска тенджера на ядрен котлон искат да ви монтират-мълчите като пукъли. А за две цигари в заведение-восточен въпрос правите. Гаче там си раждате и кърмите децата!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 34. 89 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  007, пропускаш, че обявено като заведение за обществено хранене е обществено място. Като иска собственика да си прай квото иска - частен клуб и толкова.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 95 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Ехехехех, армани, ти обвърза пиенето с пушенето ли бе? И като го гледаш от тая чисто кръчмарска гледна точка, що не помислиш, че един пушач припада точно на половината на пиенето на един непушач?

  И все още няма кой да ми обясни - какво ще докара загуба на заведенията, когато има цялостна забрана за пушене?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 104 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Ами много ясно - заведението си е на собственика - той си решава. Ако иска го прави само за непушачи, ако иска - само за пушачи. От къде накъде трябва да му дреме за някакви невротични аскети - да ходят на друго място!

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 37. 106 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Ми то тогава собственика мое да иска да не спазва хигиенни норми, ама има закон за тях, нали?

  Ае некой пушач да ми обясни - защо са задължителни предпазните колани, не е ли ограничаване на личния избор?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 111 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Серящия номер 108 - ми изсери се бе, ама по-добре пред непушачи, те ще помислят, че е някаква нова мода и ще почнат всички да серат

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 39. 112 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Слаш, кажи за коланите, как може такова ограничаване на правата, простаци...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 113 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Тони! - сравнението между пушенето в заведението и слагането на предпазен колан е меко казано тъпо. Мисля, че сам разбираш защо. И пак казвам - нека има всякакви заведения, на който където му харесва. Само без опити за налагане на масови забрани. Щото пък аз мога да поискам да не влизат грозни в заведенията, че развалят гледката...

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 41. 114 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Не е тъпо, щото и двете би трябвало да са личен избор. Защо е забранено да караш пил? Ти като си трезвеник и те е страх - ми не карай по улицата?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 42. 115 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Абе какви бели държави, бе, човекът ви е казал, че на летището във Виена дори има пушалня. Единствените държави, в които пушенето е забранено напълно са скандинавските и долу-горе Англия. Ми отивайте там да живеете, ама тогава пък ще ревете, че едно малко е 10 евра

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 43. 119 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Слаш, не ти ли се струва, че тоя с вредния навик е редно да се изнася, ако ще има изнасяне? В Иран не е забранено, добра идея, нали?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 44. 120 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Тони! - ако караш пил, поставяш на опасност своя и чужд живот. Ако пушиш в заведение просто димиш. Ми ако някой не го кефи - да излезе, бе.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 45. 123 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Вкуса си е мой и не е работа на истерици, които са вечно кисели, щото ядат марули, не пушат, не пият, искат да таковат, ма не могат, бачкат по 15 часа и бичат по 2 часа във фитнеса. И като говорят или тропат с крак, или удрят по масата.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 46. 124 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  ооо, muncho, и ти ли си бил тука бе, всъщност що ли се чудя - модерно е да си непушач... Всички заведения трябва да са пълни с непушачи - мюсюлмани с розови ризки, нали, muncho?

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 47. 126 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Навремето един министър казваше ...егати държавата щом аз съм министър. Вече можем да кажем ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА щОМ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ КАЗВА чЕ ЗАКОНИТЕ ТАКА И НЕ СЕ СПАЗВАЛИ, ТА НАМАЛО СМИСЪЛ...
  Аз не съм гласувал за герб.

  Колкото повече, толкова повече!
 48. 128 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Забелязвам, че непушачите сте доста агресивни, в психологията агресията се описва като изява на вътрешно неудовлетворение... За стотен път ще кажа - нямам нищо против да има всякакви заведения. Не искам да пуша в болници, училища и министерства. Обаче искам като си пална цигарка с уискито в някой бар да не предизвиквам гневни погледи на разни невротични кифли и гейо..., пардон, метросексуални.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 49. 129 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#117] от "muncho":
  КЕФ МУ...НАБЛЮДЕНИЕТО....ВОАЙОРСИ ДЕЛА


  Свобода за СЛАВЕНА!
 50. 130 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  АМИ НЕ ЗЯПАЙ...КАТО СИГАНЧЕ...ИЗПРОСИ ФАС

  Свобода за СЛАВЕНА!
 51. 131 Профил на 熊
  Рейтинг: 559 Гневно


  Красив бразилски автогол със задна ножица...

  Сериоооозно ще си помисля за кого да гласувам на следващите избори, за каквото и да са те. Сериоооооооозно.

  Baka wa shinanakya naoranai
 52. 132 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  КАТО ТЕСТИС....ПРЕД АКВАРИУМ....БЛИЗО ДО СЪБИТИЕТО ....НИКОГА ВЪТРЕ

  Свобода за СЛАВЕНА!
 53. 133 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  muncho - сега е момента да кажеш, че всички пушачи са расисти

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 54. 134 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Слаш, и аз не искам да карам из дворовете на детски градини, но искам да карам пил по улиците. Каква е разликата? Аз заплашвам чужд живот - ти като си димиш също заплашваш моя. Ми като не те кефи направи си улица само за трезвени?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 55. 135 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  НЕ СЕ МЪЧЕТЕ ... РИЛАКС ...ПАФНЕТЕ ЕДНА... ЗА ЛЕКА НОЩ

  Свобода за СЛАВЕНА!
 56. 136 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Тони! - като ти е еднакво заплашен живота от пиян шофьор и от пушач, може би предпочиташ да те тресне камион вместо да те опушат в заведение... Вярно, второто е къде-къде по-опасно....

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 57. 138 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  А, ДА ... ЖИВОТ В БИОКАМЕРА...ПРОБВАХА ГО...НИЩО НЕ ИЗЛЕЗЕ...ЯЛОВА РАБОТА

  Свобода за СЛАВЕНА!
 58. 140 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  НИКОЙ НЕ СЕ Е ИЗМЪКНАЛ...ОТ ТОЗИ ЖИВОТ....ЖИВ!
  МАМА МУ!

  Свобода за СЛАВЕНА!
 59. 141 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Препоръчвам на всички непушачи да прочетете какво казва един велик човек - Джеръм К. Джеръм - за пушенето. Ако, разбира се, не считате, че четенето е остарял навик, присъщ за 19 век и поради тази причина четете само рекламни брошури, т.е. гледате картинки

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 60. 142 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Слаш, от пияни шофьори годишно измират около 70човека, а от рак на белите дробове, в следствие на пушене около 3000.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 61. 143 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  ЕЙЙЙ, ША ФАНА ДА ГИ ОТКАЖА...ИЛИ ПЪК ДА ГУШНА ЧИМШИРА...ДА ВИДЯ КАКВА ЩЕ Я МЪДРИТЕ

  Свобода за СЛАВЕНА!
 62. 144 Профил на 熊
  Рейтинг: 559 Любопитно


  До коментар [#128] от "Slash":

  Понеже си голям психолог, да те питам, ти чувал ли си за хомофобията, като патологично състояние?

  Според някои учени признаците на хомофобия са защитна реакция на мъжествеността срещу чуждия експресивен фемининен модел на отношение със света. Типична е за този тип момчета и мъже, които изпитват трудности със затвърждаването на собствената мъжественост, собственият аз, както и възприятието за околния свят. Те са заключени в бинарни опозиции по модела на архаичното митологично мислене — мъже/жени, силни/слаби, мъжествено/женствено, добро/лошо.

  Ако анализираме сравнително еднообразните ти постове, определено може да се замислм дали и ти не страдаш от хомофобия. Гледай само да не се окаже, че ти си хомосексуалист, защото хомофобията съчетана с хомосексуализъм се нарича егодистернична хомофобия, която вече е силно деградивна за психиката ти и може да доведе до дълбоки депресии и дори самоубийство. Един вид храненето по форумите няма да ти помогне.

  Така... Дължиш ми 120 лв.

  Baka wa shinanakya naoranai
 63. 145 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1366 Весело

  МОНИТО ДЯНКОВ ЩЕ ВИ ОТНЕСЕ ГЛАВИТЕ....АКЦИЗНО....МЛЕКЦЕТО, ДА РЕЧЕМ....КИСЕЛО, ПРЯСНО...НАРЕД. И НА ВАРЕНИТЕ КАРТОФКИ ША ПОСЕГНЕ...ДА ЗНАЕТЕ! ДУПКА КОЛОСАЛНА...БЮДЖЕТНА. БЕДА НАДВИСВА...НАД РОДИНАТА.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 64. 146 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Доктор Фройд под номер 144 - разбирам тайната ти надежда да има хомосексуалисти във форума, но можеш да се насочиш към тия с розовите ризки, те са ... хм, модерни Аз съм консервативен - пуша, пия, слушам хеви метъл, живея със жена и изобщо предпочитам Бар Рафаели пред Миро от Каризма

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 65. 147 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Слаш, нещо избягваш статистиката ми от горния пост...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 66. 148 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Тони! - ми не, просто, както вече ти казах, това сравнение е тъпо. Когато ми кажеш за някой починал от рак вследствие на опушване с цигарен дим от други хора, тогава може да коментираме. Щото и двамата знаем, че има доста хора, починали от ДРУГИ пияни шофьори. Просто двете неща са несравними, все едно да спорим кое е по-жълто - канарчето или озоновата дупка.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 67. 149 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1040 Весело

  Лично аз палвам една цигарка и пожелавам лека нощ на всички готини хора

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 68. 150 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  Слаш, статистиката е не за починали пияни шофьори, а за починали хора в катастрофи, станали заради алкохол.

  А пасивното пушене, на което са обречени непушачите не е нито новост, нито тайна, последиците са точно наполовина от активното пушене. Та към тая бройка спокойно можеш да прибавиш 1000 пасивни пушача.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 69. 153 Профил на 熊
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Тайната ми надежда е да беше разбрал, че се надявах да не си хомосексуалист, защото в комбинация с хомофобията ти би било пагубно за теб.

  Колкото до Бар Рафаели - няма нужда да ни рекламираш обектите ти на онания. А Киро от Миризма бих го пребил. Та дори да ме обявят за хомофоб. Хахахах

  Между другото на ясно си, че Slash няма много общо с хеви метъла, нали... Също така много от кумирите и приятелите му са педали... Оставаше и той да е обратен... Слаш... Чернокож-Евреин-Хомосексуалист... Хахаха

  Baka wa shinanakya naoranai
 70. 154 Профил на 熊
  Рейтинг: 559 Весело

  И аз пуша една лула и лягам... Хахаха... Бах мааа му... Представяш ли си..

  Аре лека и се надявам да сме останали в добрия тон.

  Baka wa shinanakya naoranai


ощеЗа да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах