Поли Пантев, Големия Маргин, Галеви, Карамански и Маджо били служители на МВР

© Надежда ЧипеваПантю Тотев Пантев, Красимир Андреев Маринов, Ангел Христов Христов, Пламен Бориславов Галев,  Иво Александров Карамански и Младен Йорданов Михалев са свързани с МВР. Това показа проверка за за съпричастност към структурите на министерството, извършена в дирекция "Информация и архив" и дирекция "Човешки ресурси".


По-късно и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) също обяви резултата от проверката в архивите си, според която Ангел Христов, Пламен Галев, Младен Михалев, Николай Маринов, Красимир Маринов и Пантьо (Поли) Пантев, не са били секретни сътрудници (доброволни сътрудници), служители на прикритие, нито нещатни служители на агенцията.

Установено е, че в дирекция "Информация и архив" на МВР се съхраняват данни за:
1. Пантю Тотев Пантев, по-известен като Поли Пантев - сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел "Криминален", за периода 1986 - 1992 г.


2. Иво Александров Карамански - сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел "Криминален", за периода 1985 - 1992 г.


В дирекция "Човешки ресурси"- МВР се съхраняват данни за:


1. Иво Александров Карамански - като състезател по кану-каяк е служил като волнонаемен в отдел "Физкултура и спорт" през 1982 г.


2. Младен Йорданов Михалев - Маджо - като състезател по борба е служил като старшина в отдел "Физкултура и спорт" за периода 1986 - 1989 г.


3. Красимир Андреев Маринов - Големия Маргин - като състезател по борба е служил като старшина в отдел "Физкултура и спорт" за периода 1985 - 1987 г.


4. Пламен Бориславов Галев – един от Братята Галеви - започнал работа в системата през 1988 г. като милиционер в РУ-Станке Димитров към ОУ на МВР Кюстендил, служил в СОБТ в ЦСБОП до 1997 г.


5. Ангел Христов Христов - вторият от Братята Галеви - като милиционер служи в СОБТ от 1990 г., след това работи в РЗБОП при РДВР Кюстендил и в ЦСБОП до 1998 г.


За Константин Димитров Димитров, известен като Косьо Самоковеца, и Николай Андреев Маринов - Малкия Маргин, няма данни за съпричастност към структурите на МВР.


По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че днес по обяд ще бъде дадена официална информация за това кои от публичните личности, известни с прякорите си, са свързани със службите. Повод за разпоредената от него проверка стана появила се вчера информация в печатни медии, според която емблематични фигури като братя Галеви, Младен Михалев-Маджо, Николай Маринов-Малкия Маргин, Красимир Маринов-Големия Маргин и дори Иво Карамански са били тайни агенти на службите.


По-късно и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) също обяви резултата от проверката в архивите си, според която Ангел Христов, Пламен Галев, Младен Михалев, Николай Маринов, Красимир Маринов и Пантьо (Поли) Пантев, не са били секретни сътрудници (доброволни сътрудници), служители на прикритие, нито нещатни служители на агенцията.

Ключови думи към статията:

Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Black Dragon
  Black Dragon
  Рейтинг: 497 Весело

  Сериозно! Брей, да не повярваш!
  А вие какво очаквахте?
  На всички е ясно че мутрите са протежета на ченгетата, които от своя страна са протежета на комунистите!
  И пак стигаме до главните виновници...

  https://www.facebook.com/Mlekarite
 2. 14 Профил на Jim Stark
  Jim Stark
  Рейтинг: 1366 Весело

  голяма новина!!!!! преди 20-30 години някавки хора са работили за МВР.... напълно нормално е да се усетили навреме и да преминат на правилната страна

  БИВШ ТАРИКАТ... ВЯРНО, ЧЕ ТУЙ НЕ Е ДЪРЖАВА, НО ДОКАТО ИМА БАЛАМИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ...
 3. 20 Профил на Хиндо Ташаклийски
  Хиндо Ташаклийски
  Рейтинг: 388 Весело

  Някои пак си прави ташак с населението - Гномът Атанасов признава, че по негово предложение Трактора е назначен в края на миналия век под прикритие, пък сега нито дума за Петров в тези "разкрития" - що тъй, бе Борисов?
  ---
  Пак близалки за поданиците - 1986, 1988 година напуснали системата, фатмаци в спортната рота....майтап.
  ---
  Я сметнете по на колко години са били келеметата, когато са били под пагон - и някои забелязва ли, че с малки изключения тия тикви са били във военни поделения

 4. 23 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Голяма новина, няма що!
  А някой пита ли се дали всичките тези юнаци по-горе, щяха да бъдат мутри ако не са били преди това милиционери?!

 5. 28 Профил на pajok
  pajok
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#4] от "Мръвояд":

  По-точно: "милиционер-спортист, милиционер-спортист, милиционер-спортист."
  И сега какво?!

 6. 31 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  Тогава Луканов,наший генерал,
  ревна гороломно:"Млади ченгесари,
  венчайте България за кагебе!
  на вашата сила бекапе повери
  прехода,парите и себе дори!"

  ОТ ВСЯКА МАЙМУНА, ЧОВЕК НЕ СТАВА.
 7. 35 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 938 Весело

  Евала бе митница, Евала полиция! ! !
  Ебати държавата! Мамата си е еб*ло!
  Това май е капака на кенефа. Срам за хубавата природа!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 8. 47 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Подозрително късичкият списък подозрително е наполвина от мъртъвци. Другата половина- подсъдими.
  Както се очакваше ,избирателна лустрация на престъпниците.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 9. 62 Профил на Хиндо Ташаклийски
  Хиндо Ташаклийски
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Чукчи, четете и мислете - премиерът е наредил да се осветят мутрите - агенти на (спец)службите. А сега си отговорете сами откога физкултурния отдел е (спец)служба. То май само Пантев и Карамански са били доносници - не агенти - ама са отстреляни успешно и отдавна.

 10. 73 Профил на Хиндо Ташаклийски
  Хиндо Ташаклийски
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#67] от "чичо Вичо":

  чичо Вичо - че купи си тъмно криминално минало, намери магистрат да ти лепне една присъда, нещо по-така ...

 11. 89 Профил на wds23355772
  wds23355772
  Рейтинг: 1171 Любопитно

  Проблема очевидно е, че след 1989 г. се само армията но не и МВР! Да сте чули някой от структурите на армията да е свързан с мафията?! Не! Но МВР, които в момента са най-голямата армия у нас с повече от 80000 служители са хранилка на мафията! Били са такива през целия преход! Захранват с кадри, захранват с информация! Трябва полицията да стане 30-40х.д. като спестените пари то заплати и дрехи да се вкарат в оборудване и професионално обучение! Ние сме държавата с най-много полицай на глава от населението и с най-малка разкриваемост на престъпните деяния!
  Не може така повече!

 12. 101 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#72] от "Тих бял Дунав се вълнува":

  Какви гарги бълнуваш бе тъпак! Като непрестанно излиза информация за качеството на материяла в полицията, не ти ли идва на акъла, какъвто очевидно нямаш, че в съдебното производство се проверяват доказателствата, събрани от полицията. Съдът не може да се самосезира и да започне разследване, а полицията или не събира доказателства, защото прикрива някого или събраните са негодни. Всички т.нар. босове са със статут на информатори. В затвора вкарват само малоумници като тебе, а останалите са за парлама. И кого според теб е назначил Красйо? Ако не ти е известно делата ж съда се разпределят от специален софтуер и това става на случаен принцип.Съдиите са независими и никой не може да казва на съдията как да си реши делото. За разлика от съда органите на досъдебното производство - полиция, следствие и прокуратура са в служебна зависимост от висшестоящия. Така че като разпоредят на полицая да прави или не прави нещо по разследването и как да не го или го направи, то отива на майната си. Като разпоредят на прокурора да образува или да откаже да образува едно производство - той изпълнява. Интереса на тези структори се определя не от обществения, а от личния на някой високо в йерархията и най-вече на политиците. Използвам случая да благодаря на Цецо фискултурника - Благодаря ти Цецо, че премълча това което знаеш за съдиите, та не ми опадаха зъбите!

 13. 107 Профил на karada
  karada
  Рейтинг: Неутрално

  Значи никога не е имало мутри- само ченгета.

 14. 109 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1039 Гневно

  Да закрием МВР и ще е по-безопасно за гражданите. Както липсата на "Министерство на бедствията и авариите", от което Емел Етем (какво става с нея, апропо) открадна бая парици, не се забелязва.

  «Enjoy yourself. It’s later than you think.» - chinese proverb
 15. 114 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 609 Неутрално

  Абе,кретен сплескан,не виждаш ли че всичките мутри са сътрудничили далече преди 97г,далече преди Атанасов.Даже някои са били отстранени точно от него.Какво си се вторачил в човека ,с какво ти е неудобен.Щото той е неудобен за комунистите.Марш да изпълняваш поръчки в друг сайт.

 16. 130 Профил на skara
  skara
  Рейтинг: 1651 Весело

  До коментар [#89] от "Варненски":
  Не си прав И армията има челници: Митко Събев и Петрол; Красимир Узунов и агенция Фокус.... Аз толкова знам - да продължат други.
  Но не са толкова много де - все пак и хляба, и сиренето бяха във МВР и ДС

  Прави каквото трябва, да става каквото ще.
 17. 131 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 1068 Неутрално

  fighting fire with fire!!!

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 18. 133 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Има ли въобще престъпник който да не е бивш служител на МВР ?
  А настоящите служители на МВР какви са ? Бъдещи престъпници, или те и в момента са си такива само дето получават заплати от данъкоплатците освен работата за собствена сметка.

  Навсякъде е така.Не само големите имена. Скоро имаше публикация за Катаджии които със собствени пари си купили дрегер и организирали дублираща вахта обаче за лична сметка.
  Какво да правят хората.Криза.Децата им гладни.Цанко Цветанов се ,,грижи" за тяхното и на семействата им благоденствие.

 19. 139 Профил на Грую Груев
  Грую Груев
  Рейтинг: 435 Гневно


  Значи у нас мсички ченгета са мутри и обратното.Всички мутри са ченгета. Ами то е ясно,защо няма осъден.Всяка мутра е ченге и е "работел" под прикритие.
  Това са бизнесмените на прехода !
  Отврат !!
  МВР трябва да бъде закрито !

  Хубав човек.Че и красив май.Аз си се харесвам!Какво ще кажете.
 20. 147 Профил на Рижия
  Рижия
  Рейтинг: 648 Весело

  Гордея се със себе си защото съм разбрал че от тази клоака с партизанско име България и с истинско име Мутристан нищо не става от честен трудолюбив човек с достойнство освен дойна крава за гражданите ''първо'' качество наречени МУТРИ още през 1997 година и съм се изнесъл. Едва ли нещо ще се промени просто срока на годност на някои мутри изтече сега е ред на другите милиционери. Сменят екипа което дои стадото това е......

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах