"Витоша ски" заяви, че спира лифтовете на Витоша

© Анелия НиколоваТуристическата и ски зона "Алеко" на Витоша спира работа и няма да функционира тази зима, обяви собственикът на лифтовете в планината над София фирма "Витоша ски". 


От дружеството съобщиха пред dnevnik.bg, че никой от лифтовете на Витоша няма да бъде пуснат, което касае и използваните предимно от туристи лифтове "Симеоново" и "Бай Кръстю". 


"Витоша ски" заяви в съобщение до медиите, че до крайната мярка се е стигнало заради "обективна невъзможност зоната да работи законово" заради проблеми в новия Закон за горите, приет през пролетта. А също така и поради "липсата на перспективи за развитие" на туристическа и ски зона "Алеко".Петър Петров от ръководството на фирмата обясни за dnevnik.bg, че "Витоша ски" не може да изпълни задължението си да почисти и обезопаси просеките на лифтовете за предстоящия сезон, защото няма сервитутно право върху тези терени, каквото изискване беше въведено с новия закон.


По думите му, за да кандидатства за сервитут през Държавното горско стопанство-София, което е собственик на държавните земи в природен парк "Витоша", фирмата трябва да има подробен устройствен план. Проектът й за нов ски-курорт в парка беше спрян от екоминистерството с основание, че екооценката му е некачествена.


От дирекцията на природния парк "Витоша" обаче разпространиха становище, от което става ясно, че няма пречка за ползването на пистите над хижа "Алеко". От там припомниха, че "безлесните територии над хижа Алеко се използват вече повече от 80 години за каране на ски и могат да продължът да се ползват като такива и през настоящия период след заплащане на дължимия наем за ползване на държавна собственост".

"Витоша ски" няма законова възможност да пусне никой от лифтовете", каза Петров.


Шефът на Изпълнителната агенция по горите Бисер Дачев потвърди пред dnevnik.bg, че трябва да има влязъл в сила ПУП, който да не противоречи на плана за управление на парк "Витоша", за да се учреди сервитут. "Истина е, че законът е доста рестриктивен и в него има неработещи текстове", каза Дачев.


Следващата седмица шефът на ИАГ ще организира среща с "Витоша ски" и екоминистерството, за да се потърси решение на проблема в максимално кратък срок. "Ако се наложи да променяме закона обаче, ще са нужни месеци", заяви още шефът на агенцията по горите Бисер Дачев


Неотдавна по жалба на сдружението на витошките ски-училища последна инстанция на Върховния административен съд реши, че "Витоша ски" трябва занапред да изравни цените на лифт-картите за редови туристи и за ски-учители. Преди 2 години фирмата направи сезонните карти за учителите в пъти по скъпи - над 2000 лв., с мотив, че печелят на нейн гръб. Съдът обаче реши, че мярката е дискриминация. На въпрос ще се съобрази ли фирмата с решението, Петър Петров отвърна: "ски училищата имат едно съдебно решение, което могат да си сложат в рамка и да му се радват. Още не е ясно дали въобще ще работим и ще издаваме някакви карти тази година".


Председателят на сдружението на ски училищата на Витоша Аспарух Мачирски коментира, че този път интересите им с "Витоша ски" са общи и включват и използването на терени за ски писти. Според него Законът за горите създава неуредици за всички заинтересовани със ски обучението страни. 


"Законът за горите не е синхронизиран с останалите наредби, това е тъжната действителност. От април трябваше да се подготвят 23 наредби. Единият от проблемите е, че търговските дружества трябва да се явят на конкурс за терените, които искат да ползват, а такива конкурси още не са обявени", заяви той.


"Вторият проблем е, че няма наредба, в която да се определя ценообразуването. Аз досега плащах по 12 лв. на декар за 50 декара на Офелиите и Ветровала по една от предишните наредби - тази за странично ползване. Сега няма такова нещо", добави Мачирски.


Той заяви, че преди месец и половина заедно с "Витоша ски" са сигнализирали за проблема пред Държавното горско стопанство-София, но засега нямало отговор.


Подобна теза изтъкват и от "Витоша ски": "До момента не е организирана процедура за тяхното (на пистите) отдаване под наем, а и само писта "Витошко лале" има такъв статут. Останалите снежни полета не могат да бъдат отдавани под наем като писти. Не възможно е и да проведем категоризация съгласно Закона за туризма".


От "Витоша ски" обявиха, че се чувстват задължени да "информират по подходящ начин жителите на София". 


"Искаме да изкажем нашето голямо съжаление, че създадената ситуация ще ги лиши от възможността да практикуват зимни спортове в най-стария зимен туристически център в страната. Най-големи потърпевши ще бъдат предимно децата на София", се казва в съобщението на фирмата, която се свързва с председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев.


"Надяваме се, че създаденият законодателен хаос ще бъде преодолян и в най-скоро време туристическа и ски-зона "Алеко" в природен парк "Витоша" ще отвори врати", се казва още в съобщението.


От дирекцията на природния парк "Витоша" обаче разпространиха становище, от което става ясно, че няма пречка за ползването на пистите над хижа "Алеко". От там припомниха, че "безлесните територии над хижа Алеко се използват вече повече от 80 години за каране на ски и могат да продължът да се ползват като такива и през настоящия период след заплащане на дължимия наем за ползване на държавна собственост".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (138)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ЗаНи3А
  ЗаНи3А
  Рейтинг: 3208 Весело

  "липсата на переспективи за развитие" на туристическа и ски зона "Алеко" - е, това вече е НА ИНАТ на селото, пардон на столицата!

  Обогатявай своя свят, опознавайки света на другите...
 2. 2 Профил на niko
  niko
  Рейтинг: 500 Гневно

  МРЪСНО И ГАДНО ИЗНУДВАНЕ ЦЕКО.
  ЗАТВОРЕТЕ И БАНСКО ТОГАВА!!!

  I'm part of the problem...
 3. 3 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Категорично извиване на ръце. А и при тези цени, особено на кабинковия лифт, то по-добре сезонът наистина да бъде анулиран.

  generator
 4. 4 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да им се взимат лицензи и да се омитат. Ако има държава в тази държава, то тя трябва да определя правилата!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 5. 5 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Планината си е планина. И без тия ще е хубаво. Карането на ски далеч не е единственото нещо, което може да се прави в една планина. Напротив, ските с изсичането на гората за писти и съпътстващите ги съоръжения са най-съсипващия за една планина спорт.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 6. 6 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Който е живял по времето на социализма е карал ски. Сега настъпи тъмно средновековие в България. При управление на мутри няма каране на ски.

 7. 7 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Цекоминевщини...

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 8. 8 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  До коментар [#3] от "conTXT":

  По-добре е да анулират държавата.

 9. 9 Профил на kumbeto
  kumbeto
  Рейтинг: 523 Любопитно

  [quote#0:"статията"]тъй като проектът й за нов ски-курорт в парка (Специализиран Подробен устройствен план) бе спрян от екоминистерството с основание, че екооценката му е некачествена[/quote]

  Нали трябва да се лапат повече пари... Пък и нов ски-курорт, нови цени естествено!

  Няма невъзможни неща, така че ...пишете на кирилица! Римембъ ит!
 10. 10 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 2657 Весело

  Ми няма да има - тя Витоша си е застроена вече.
  Няма да ти летят ски под прозорците

 11. 11 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#6] от "dissident":

  Брей, то тагава по Австрийско е жив комунизъм!

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 12. 12 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Сега няма ли да се намери някой да им плати едно обезщетение на "Витоша ски"? Че горките, ще претърпят загуби заради държавата...

 13. 13 Профил на Politemoose
  Politemoose
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Ами да им отнемат концесията и да я дадат на друг!

 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4549 Неутрално

  Няма лошо. Да си разкарат и съборетините само и да оставят планината на мира. Лошото е, че Нона ще даде разрешително и простотията ще продължи.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Някой политик ще поеме ли отговорност, че на Витоша няма да се карат ски? Фирмата може и да фалира, но защо с нея зачеркваме и ските във Витоша.

 16. 16 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Отдавна карам ски само инцидентно. Следя обаче какво се случва в курортите ни. Ако това е цената за да се запази Витоша от Цеко и мутрите - аз съм ЗА.

 17. 17 Профил на Един Градинар
  Един Градинар
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Корпоративната империя отвръща на удара!

  Small scale, decentralised, decriminalised, sustainable, responsible biz ASAP!
 18. 18 Профил на m_art_in
  m_art_in
  Рейтинг: 409 Гневно

  До коментар [#12] от "buran":

  Ами да, чустват се ощетени хората, защото ги карат да спазват закона...
  Скиор съм, ходя на Лалето и през седмицата и ми е много удобно, но тия са супер нагли и не трябва да отстъпват институциите!!!!

 19. 19 Профил на AlaBalaPortokala
  AlaBalaPortokala
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Като изсмукано от пръстите! Егати наглия тип.

 20. 20 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Да си ходят! Аман от комуноидни мутри, които се занимават с туризъм. Унищожиха Банско, ама Витоша засега не успяват. И сега какво се цупят, като кокони?! Няма, мутренце, няма да плачкаш... Иди утре и си купи нова баничарка, забий някоя чалгаджийка и друсни шкембе във фолкклуб... и ще ти мине. А на нас остави планината, че си я обичкаме.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 21. 21 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#6] от "dissident":

  Извинявай, ама на Банско уиндсърф ли се кара?

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 22. 22 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 4549 Неутрално

  До коментар [#17] от "Един Градинар":

  На кой удар? Че им подариха още заграбени територии в Банско ли?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 23. 23 Профил на zarzawat
  zarzawat
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Всяка година се опитват да мина с подобен номер. Лалето си е изчистено в момента - лъжат като дърти цигани че не им дават. Проблема на Цеко е че в концесията която е подписал няма нищо общо с обявения от него план за пистите. Той не иска да смени сегашните съоръжения с нови на същите места. Иска да направи второ Банско.

 24. 24 Профил на Драги ми господине
  Драги ми господине
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Да видим. Той Цеко всяка година сипе подобни заплахи.

  Да им отнемат концесията... Ще я отнемат, колкото затвориха Лукойл.

  На Бойко не му стиска да го направи, щото олигарсите като Цеко Минев, Цветан Василев и Валентин Златев могат да отнемат неговата концесийка и тогава ще трябва да си ходи в Банкя.

  Природата е най-важният капитал, с който разплага България. Да го опазим.
 25. 25 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#18] от "m_art_in":

  кой говори за хората, аз за Цеко Минев питам дали няма да го обезщетят

 26. 26 Профил на methodman
  methodman
  Рейтинг: 455 Неутрално

  В никакъв случай не трябва да се правят компромиси с мафиота Цеко Минев. Като му пречи законът, да се измита от Витоша. Всъщност, ще ми е интересно да видя една зима как изглежда планината без обработване на пистите. Сигурно е магическо. Смятам да нарамя дъската и да се катеря до Черни връх. Фрийрайд форевър!

 27. 27 Профил на Мерилин
  Мерилин
  Рейтинг: 806 Разстроено

  законът е доста рестриктивен и в него има неработещи текстове

  Затова ще има и неработещи лифтове.

  Поддържането на АСТА е позор, независимо от партийната принадлежност.
 28. 28 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Донякъде е прав.
  Тоя абсурд лифта да минава над балконите на некви тумбаци сутрин дето си пият кафето с цигара е пълна кретения. Не беше ли това на Плевнята комплекса от затворен тип там всъщност, а?
  Трябва да има поне 10 м широка просека - с пътека и път за атв под нея.
  Много добре аргументирано становище. Браво на хората от Витоша ски - явно им е писнало да си прехвърлят топката.
  Тук официалния текст:
  http://www.skivitosha.com/

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 29. 29 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 810 Неутрално

  ОК, чудесно. Конкурс за концесията. Хайде на бас, че ако се направи истински конкурс с добре формулирани условия, ще се намери концесионер, на който да не му пречи гората.

 30. 30 Профил на Grimalkin
  Grimalkin
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  До коментар [#6] от "dissident":

  И май само в карането на ски е разликата

 31. 31 Профил на г-жа Вихронрав
  г-жа Вихронрав
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Цеко си е нагласил така нещата, че да изглежда, че някой друг, в случая държавата, е виновна за затварянето на пистите на Алеко. На него това му е целта. Никога не е искал да развива "курорта", а да го унищожи.

 32. 32 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 491 Неутрално

  Ей "Витоша ски" ае стига сте се правили на ощетени.

 33. 33 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 581 Неутрално

  вашта ...... пибаджийска!
  Мислите си че ще уплашите общината и държавата??? Ами давайте си лиценза и се изнасяйте оттам.
  После новата фирма може и да й дадат сервитутно право, така че да се справя по добре.
  Аман от Цеко Миневски монопол.
  Я вижте Цветелина Бориславова след Пампорово ще й бъде много приятно да вземе един обект по-близо до любимия

 34. 34 Профил на planetarian
  planetarian
  Рейтинг: 466 Неутрално

  На добрия скиор писта му не трябва. Останалите мераклии ще се пуснат по друга мода този сезон.
  Всичко е окей.

 35. 35 Профил на г-жа Вихронрав
  г-жа Вихронрав
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Десен":

  какво значение има откъде минава лифта? нали няма блокове, които трябва да заобикаля... не казвам дали е правилно или не да има там жилищни комплекси, но не виждам никаква връзка на това със ски сезона на алеко

 36. 36 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  Мрете мутри, трябва да ви смаже държавата за тия опити за извиване на ръце. Из аз ще изтрая без Витоша тоя сезон ,че и повече ако това ще помогне да не я унищожите.

  Спирай концесията.

  К** за руслямският халифат и емира ал Джуджани!
 37. 37 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#13] от "Politemoose":

  Витоша Ски концесия няма никаква дори за земята под лифтовете, а те самите са купени като старо желязо. Кмет на София тогава беше (изненада!) Бойко Борисов.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 38. 38 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Нещастници. Ако щат, бе! Ако не, да флират и да се омитат! Сега като трябва да плащат концесия, а нямат приходи да ги видим колко са печени.

  Аз нямам проблем да се качвам и пеша до Черни връх и да спускам надолу в неотъпкан сняг, както са правели скиорите едно време.

 39. 39 Профил на Arexander
  Arexander
  Рейтинг: 700 Весело

  Хахаха, ченгето Цеко си мисли, че като затвори Витоша ще се изсипят хиляди скиори в "перлата" му БансЧо. FAIL! Ще си караме ски в Австрия и Италия, в краен случай в Боровец и Пампорово, а Цеко да духа тапетите. Смешник!

 40. 40 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 695 Неутрално

  "От фирмата заявиха, че до крайната мярка се е стигнало заради обективна невъзможност зоната да работи законово "

  ??? Защо просто не ремонтирахте лифтовете и влековете
  Да така е няма как да има щото влекове няма а лифт на Лалето и Романски са си "малко на магия" ... Как да има то няма съоръжения които да бачкат

  2. Защо беше нужна оная гола сеч покрай Лале, такава хубава смерчова гора имаше разкош, сега има грозна картинка, ами некачествен е ... Да така е неможе да оголите планината както оголиха без никакъв смисъл но Лалето

 41. 41 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 806 Неутрално

  До коментар [#23] от "zarzawat":

  Абсолютно. Явно Цеко Минев под "почистване на просеките" има предвид ново разбиване на морени и сеч на още гора. Няма да му мине номера! И аз съм скиор, но наглостта на "Витоша ски" не трябва да се търпи, ако ще и с цената на провален(и) сезон(и)!

  При всички случаи те губят повече, а това им заявление е просто блъф.

  Да ги изритат от Витоша най-после тия!

 42. 42 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  ПУП, ЗУТ, КИНТ - всяка баба от Банско ги знае

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#35] от "s_mi":

  Айде стига моля ти се. Редно е да има сервитутни права които да се ползват по концесията.
  Ако се наложи да се смени кабел, да се постави нов пилот ли как ги нарчат тия стълбовете с колелата, да се укрепи друг, от долу трябва да има достъп.
  Абсурд е да изпълняваш дейност без учреден сервитут, ама седнем ли да ровим ще се види кой е строил под лифта без разрешение и кой е взел пачките за това.
  Горе, ако няма да им уредена писта и ползване, кой ще ти прави разходи за техника, ток, заплати, ако ще се качват под определен брой пътници.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 44. 44 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1540 Весело

  Айде бе! Ще катерим до "Зелената" на рало и няма да да сме най-добрите?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на София
  София
  Рейтинг: 561 Неутрално
 47. 47 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1682 Гневно

  Мда.. какафония по балкански...
  Мъртвороден закон с невъзможни изисквания. Блокиране на всякаква дейност, дори и разумна.
  Цеко се появява на сцената, жалва се за дечицата на София. Възмутени граждани пи6ат писмо до Главния Маркуч. И ето, ТОЙ се появява, целият в бяло.
  Постановява там каквото си требе, по целесъобразност. (това законите, те са врата в полето).
  Лифтовете зарадотват, инсталациите за изкуствен сняг съ6то.
  Завесата пада, публиката се разотива, доволна...
  Остава ръмженето на резачките и бръмченето на бетонобъркачките... ЕЙ, не се ли наядохте бре МУТРИ!! Долу ръцете от Вито6а?!?

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 48. 48 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 667 Неутрално

  Някой, който скоро е ходил на лифта може ли да каже колко стигнаха билетите? Защо ми се върти една сума от 5 лв за възрастен? И това, за да те влачат по едно въже. Горките лифтаджии, умряха от глад.

 49. 49 Профил на skior4eto
  skior4eto
  Рейтинг: 516 Весело

  Явно на Цеко Минев (ПИБ, БФСки) му дойде тази година в повече: и на Банско го карат да си плаща реалните концесионни такси и на Алеко, остава сега да му спрат парите от министерството на спорта за "обучението" на деца и "световните" купи на Банско, които не знайно защо само той получава въпреки наличието на конкуренция в българската ски-индустрия.

 50. 50 Профил на reagan
  reagan
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ама на Витоша наистина има нужда от разчистване! Половината от горите около Алеко на напълно изсъхнали и няма кой да прибере нападалите като след тунгуски метеорит борове! Гледката е повече от нещастна! Който не вярва - да се качи. Всичко е ужасно старо и соц изпълнение. Трябва да се намери форма тези момчурляци да ходят да спортуват заедно с бащите си. Иначе - дрога, кражби и пиянски збивания! София беше единствената столица в Европа, до която от центъра до ски пистите се ходеше за 40 минути - и това ли ще погубим?!!

 51. 51 Профил на poshbook
  poshbook
  Рейтинг: 409 Гневно

  Останали нещо в тази държавица, което да не е съсипано?

 52. 52 Профил на Mechanosaurus
  Mechanosaurus
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Цеко Минев (ПИБ) изнудва държавата!

 53. 53 Профил на Usted
  Usted
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Аха, липсата на УП пречела--- И Витоша ски случайно имат един готов под ръка. Чуйте, общество, лошите хора от МОСВ са виновни, бъдете будни и негодувайте срещу хората, които ви лишиха от Ски Сезон..

 54. 54 Профил на Mechanosaurus
  Mechanosaurus
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#50] от "reagan":

  Това е оправданието, дори и да си прав, те искат да свършат други неща.... По-добре тунгуски метеорит от Цеко Минев ...

 55. 55 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1682 Разстроено

  Трагедията на еБанско и разсипването на Пирин следва да са много ясен сигнал какво замислят мутрите с Вито6а...
  Налги и алчни мутанти, ненаситни при това...

  Не следва да се забравя че с тези кратки и безснежни зими, с тези малко писти на ниска надморска "височина" така или иначе цялата история няма дългосрочна перспектива, освен ако не иска да се налапа об6тествен ресурс, разбира се.

  Да се мисли да се развива целогоди6ен туризъм, при това активен. Пролетта се качих от Симеоново до Алеко - по "царската пътека". Почти жива ду6а не сре6тнах. А горе на капанчето (като попитах за разписанието на рейса) ме гледаха почти като извънземен че съм до6ъл пе6а...
  А после мрели хората от заболявания....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 56. 56 Профил на filmir
  filmir
  Рейтинг: 440 Гневно

  Искам си възможността да си карам ските на Витоша, защото с моя доход не мога да си позволя да се разходя някъде извън града за почивните дни. И съм сигурен че не съм единствен. От 25 години прекарвам на Витоша всяка свободна зимна минута и ми писна вече някакви "корпоративни зелени" и "ДС бизнесмени" да ми пречат на здравословния начин на живот.

 57. 57 Профил на rrv
  rrv
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Опитайте пак другата година

 58. 58 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1750 Неутрално

  До коментар [#50] от "reagan":

  Изсъхналите гори и подръжката на парка са в задълженията на съответните институции и последния който има работа там е Цеко Минев. Заща те не си вършат работата като харата вече е съвсем отделен въпрос.

  И не, ски зоната няма да бъде унищожена, просто всичко трябва да се направи като хората с внимание към околната среда и парка. Има място за всчико, но да стана като в белите страни и по правилата. И без мутри.

  К** за руслямският халифат и емира ал Джуджани!
 59. 59 Профил на Планинар
  Планинар
  Рейтинг: 530 Любопитно

  и главните виновници за проблемите на Цеко на Алеко са пуснали пресове по скандала:

  http://www.park-vitosha.org/content/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8

  Наш дълг е да опазим планините и за нашите внуци!
 60. 60 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Трябва да издържим годна - две , но да не си дадем планината
  на мутри и други подобни изроди !
  Изтърпели сме много по-лоши неща - и това ще изтърпим...

 61. 61 Профил на qwertzz
  qwertzz
  Рейтинг: 860 Неутрално

  До коментар [#49] от "skior4eto":

  Тази година европейското е в Пампорово!

 62. 62 Профил на Mechanosaurus
  Mechanosaurus
  Рейтинг: 524 Разстроено

  До коментар [#28] от "Десен":

  Не е това комплексът на Плевнята, Плевнята е построила резиденшъл парк до новата сграда на НР, оттатък Околовръстното.

  Онова чудо "манастира" на мястото на старото ТКЗС в Симеоново е на някакви мутри. Там сега е супер зле, наоколо стърчат изоставени строежи, ИКЕАта се е цвъкнала на най-хубавата ливада в Малинова долина, до нея се гради поредният мол, строи се магистрала... Някой път си викам: дано изригне Витоша да си прибере вересиите....

 63. 63 Профил на Mechanosaurus
  Mechanosaurus
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#61] от "qwertzz":

  Тая година няма да има снег и за детска школа по ски ....

 64. 64 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#59] от "Планинар":

  Браво на управата на Национален парк Витоша!

 65. 65 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 466 Весело

  Пука ми. Аз си джиткам всеки викенд в Гармишпартенкирхен.

 66. 66 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Е как шъ добият сервитут, като кабинката прелита над частни дворове в Симеоново?! И изобщо кой позволи да се построят къщи в такава близост до трасето?!

  Защо "Титаник", а не "Аврора" ?!
 67. 67 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 848 Неутрално

  До коментар [#56] от "filmir":

  "Искам си възможността да си карам ските на Витоша, защото с моя доход не мога да си позволя ...."

  Ами оправи си доходите бе приятелю, то ските не са хляб, не се умира без тях, всички цървули все с това се оправдавате - "нямам пари за синя зона, затова паркирам в парковете, тревните площи, по тротоарите", "Скъп е билета за градския транспорт и за това карам гратис" - ми като е скъп, ходи пеша, като нямаш пари за ски, играй шах, това поне е безплатно

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 68. 68 Профил на Mechanosaurus
  Mechanosaurus
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#65] от "e2e4":

  Верно, кара ли ски тая година ?

 69. 69 Профил на Mechanosaurus
  Mechanosaurus
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#56] от "filmir":

  Кои са корпоративните зелени? Лифтовете ги е спрял корпоративният Цеко Минев, собственик на ПИБ

 70. 70 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 753 Неутрално

  най-лошо управляваните зимни съоръжения . и влекове и писти и кръчмите са пълна трагедия. хората на 30 + помнят хубавите години на витоша

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"


ощеЗа да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах