Преглед на печата от 27 март

Преглед на печата от 27 март

© ДневникДържавно управление


Ключови думи към статията:

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4594 Неутрално

  Живущите могат да поемат сградната инсталация на свои съседи
  Работната група, която беше създадена към общината заради високите сметки за парно, вече е готова с доклада си с мерки и предложения

  тия прекаляват !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 827 Неутрално

  "Еврокомисията: Бедността в България е тревожна"
  ==============================
  Ами, тревожете се. Па направете и нещо по въпроса!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 3. 3 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Интервю

  Сега

  Водим над 1000 дела срещу неизправни купувачи на държавни фирми
  Някои от ръководствата на продаваните дружества крият реалното им финансово състояние, казва Руси Статков от Надзорния съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол
  ==============

  Тоя цървен мушмурок където не можеха да му затворят устата когато беше депутат я гледай къде се скатал и рупа ли рупа Държавни парички а ние мислим, че върши работа.
  Алоу ГЕРБ и тоя ли сте го оставили за ПРИЕМСТВЕНОСТ ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 4. 4 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Това заслужава да бъде разгледано по-обстойно - "Създават две работни групи към министерствата."
  Министър-председателят в служебното правителство и министър на външните работи Марин Райков издаде днес заповеди за създаване на две междуведомствени работни групи. Целта на първата работна група е подготовка на цялостен подход към програмите за енергийна ефективност за програмния период 2014-2020 г. Председател ще бъде вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. В състава на работната група ще бъдат включени и министрите Илияна Цанова, Асен Василев и Юлиян Попов, заместник-министрите към четири министерства и главен експерт в Дирекция “Програмиране на средствата от ЕС” към Министерския съвет.
  Втората междуведомствена работна група ще създаде правила за публичност и управление на риска, свързан с управлението на паричните потоци на държавните предприятия и държавните дружества. Целта е да се приемат универсални указания на Министерския съвет, които да бъдат спазвани от всички министри и всички държавни предприятия и държавни дружества. В състава на втората работна група влизат всички министри от служебния кабинет, чиито ресори са свързани с управлението на държавни предприятия, както и министърът на финансите Калин Христов. Председател на работната група е премиерът Марин Райков.
  Това си заслужава да бъде разгледано по-обстойно.
  Служебното правителство има временен характер и вместо да решава само текущите въпроси на вътрешната и външната политика и да насочи цялото си внимание към определените му функции и задачи с цел провеждането на нови избори вкл. да организира самите избори (съгласно Решение № 20 от 23.XII.1992 г. на КС на РБ по конст. д. № 30/92 г. - II. Относно правомощията и срока на служебното правителство ), то си играе на редовно правителство, въпреки непарламентарния източник на неговите правомощия и липсата на парламентарния контрол, упражняван върху него. Министерския съвет взел да си създава някаква работна група за подготовка на цялостен подход към програмите за енергийна ефективност за програмния период 2014-2020 г., което може да бъде задача само на редовно правителство, като Председател щял да бъде вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева. В състава на работната група щели да бъдат включени и министрите Илияна Цанова, Асен Василев и Юлиян Попов, заместник-министрите към четири министерства и главен експерт в Дирекция “Програмиране на средствата от ЕС” към Министерския съвет.
  Втората междуведомствена работна група трябва в СПЕШЕН ПОРЯДЪК да създаде ЯСНИ правила за публичност, процедури и механизми за прозрачност и управление на риска, свързан с управлението на паричните потоци на държавните предприятия и държавните дружества и те да бъдат бързо приети с постановление от МС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах