Нели Куцкова: Мафията е вече съвсем видима

Нели Куцкова: Мафията е вече съвсем видима

© Надежда Чипева, Капитал

Мафията, тоест срастването на държавата с организираната престъпност, вече е съвсем видима, имаме фасадна демокрация, която показваме пред външния свят. Това коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви Нели Куцкова, съдия от Софийския апелативен съд и говорител на Съюза на съдиите. Тя е сред хората, подписали Харта 2013: За възстановяване на демокрацията и върховенството на закона.


Тя коментира още, че безсрамието е взело връх в държавата, шуробаджанащината, която задушава частните инициативи, е проникнала навсякъде, не се позволява на честните хора да се развиват в професиите си, без да се подмазват на силните на деня.


Нели Куцкова припомни, че Съюзът на съдиите в България винаги е реагирал с ясна позиция до Висшия съдебен съвет на негативните процеси и на скандалите в съдебната система. Според нея това е едно от нещата, които трябва да се правят във всяка област, за да се стигне до промяна. Куцкова сподели, че когато никой в обществото не е реагирал на посочените от съдиите проблеми в тяхната сфера, тя се е учудила, че безобразията се множат и никой не реагира.


Щом са толкова недоволните от сегашното статукво, трябва да се съберат предложенията и да се обсъдят, за да се стигне до по-конкретни идеи.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: