Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
11 яну 2017, 21:38

Лиляна Павлова смята, че Радан Кънев си "повдига" егото с коментари за "Хемус"

От Дневник
Последна промяна в 21:38 на 11 яну 2017, 3159 прочитания, 89 коментара
Министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова обвини лидера на ДСБ и депутат Радан Кънев в опити за манипулация. Така тя определи изказването му от по-рано, че последният търг за изграждането на участък от автомагистрала "Хемус" е спечелен от ГЕРБ и ДПС.

Неговият коментар е по повод станалото известно преди дни решение, според което за изпълнител на поръчка за изграждането на близо 10 км от магистралата е определен консорциум, в който има фирми, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Това са опити за манипулации, внушения и за съжаление опит за опорочаване и омаскаряване името на правителството и на агенция "Пътна инфраструктура", обяви Павлова.

Тя разказа, че процедурата е открита, съгласно Закона за обществени поръчки, съгласувана е с Агенцията по обществени поръчки. В нея са участвали 11 кандидати, от които 10 са допуснати до отваряне и на финансова оферта. Техните оферти са разгледани и процедурата е завършила с избран един изпълнител.

"Това предизборно помпане на мускули или повдигане на поувяхналото политическо его на някои политици в рамките на тази предизборна кампания е жалко, защото това е най-значимият стратегически обект за Северна България", добави още тя, цитирана от пресцентъра си. Павлова изради надежда, че доизграждането на "Хемус" няма да е приоритет само на това правителство.

Павлова посочи, че опитите да се омаскари правителството, процедурата или пътната агенция са в посока предизборна кампания, което е некоректно спрямо всички, които имат нужда от "Хемус".

Всички фирми, участвали в процедурата, имат възможност да обжалват, ако не са съгласни с решението, допълни тя. Срокът за обжалване е до 20 януари, след което компетентните органи могат да се произнесат. Тя изрази надежда предвид осигурения от правителството ресурс и след проведената открита процедура максимално бързо да започне изпълнението на проекта, да продължи в дух на приемственост и магистралата да бъде доизградена.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Реклама