Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
17 фев 2017, 13:36
Тази статия е част от темата "Избори 2017".

"Нова република" искат от Герджиков да извади Овчаров от "Лукойл"

От Георги А. Ангелов Всички статии на автора
Последна промяна в 14:15 на 17 фев 2017, 2865 прочитания, 93 коментара
"Нова република" поиска от служебния премиер Огнян Герджиков да оттегли Румен Овчаров, като представител на държавата в "Лукойл". Мартин Димитров напомни, че на 18 октомври ГЕРБ са обещали да махнат Овчаров, но това не е спазено. Димитров съобщи, че са поискали от премиера отчета за работата на Румен Овчаров по закона за достъп до информация. "Искаме отчет на работата му до момента – какво е свършил, как е защитил интересът на държавата – помогнал ли е за конкуренцията на пазара на горива, събираемостта повишила ли се е", добави Димитров. "Ако резултатът е негативен, каквото е нашето усещане, искаме от премиера да бъде махнат. Не приемаме отговор от рода: ама то не зависи от нас. Ще го направиш ли Герджиков", попита задочно Димитров.

Няма да го направи Герджиков по същите причини, по които не го е направил Борисов, добави Атанас Атанасов. Според него по конфиденциалните канали на държавата Борисов е научил, че Кремъл не е съгласен, и за това не го е направил.

За така наречената ревизия на служебното правителство Атанасов каза, че е действано избирателно. "Аз съм изключително учуден, че не са намерени нередности в министерството на транспорта и екологията", добави той. В "ревизията" няма нищо за дейността на министър-председателя. Служебното правителство работи да изобрази една изкуствена патица, че ГЕРБ и БСП са нещо различно, каза още Атанасов.

"Чухме някакви неща, които са като излезли от устатата на говорителя на прокуратурата. Чухме нещо за монополи и картели, но не чухме какво държавата прави и кои са представителите на държавата в картелите", каза политическият говорител на "Нова република" Трайчо Трайков за доклада на Герджиков. Той обърна внимание върху тезата на Герджиков, че е невъзможно да се спази законът и да осигури машините за гласуване, и също попита задочно служебния премиер защо е станал такъв, като е знаел това.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Реклама