Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
17 фев 2017, 14:56

Прокуратурата ще провери обществените поръчки в Министерството на отбраната

От Дневник
Последна промяна в 15:16 на 17 фев 2017, 1079 прочитания, 6 коментара
Прокуратурата ще извърши проверка на обществените поръчки в Министерството на отбраната, съобщи пресцентърът на държавното обвинение. След разпоредената от служебния премиер Огнян Герджиков ревизия във всички министерства стана известно, че най-много нередности при търговете има във военното и регионалното ведомство. Във вторник пък се разбра, че служебният министър Стефан Янев ще сезира прокуратурата за откритите нередности.

"Във Военно-кръжна прокуратура в София е получен одитен доклад за извършен извънпланов одитен ангажимент за консултиране за планирането, възлагането и изпълнението на обществени поръчки в Главна дирекция "Отбранителна аквизиция", пише в съобщението на прокуратурата. Одитът е обхващал периода от 1 януари 2016 г до 31 януари 2017 г. и е бил изготвен от дирекция "Вътрешен одит" на Министерството на отбраната след заповед на служебния министър Стефан Янев.

В доклада имало данни за 28 процедури за обявяване на обществени поръчки, както и за приключени такива. За някои от тях е имало информация за допуснати нарушения от възложителя, за което предстои да бъдат извършени предварителни проверки.

Преди дни бившият министър на отбраната Николай Ненчев определи като персонална атака изнесената информация от служебния вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев за нарушения в над 100 обществeни поръчки. Заяви и че не може всички обществени поръчки да са с нарушения.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Реклама