Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
17 фев 2017, 19:05
Тази статия е част от темата "Региони".

Човек е загинал при инцидент в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово (допълнена)

От Дневник
Последна промяна в 22:55 на 17 фев 2017, 5777 прочитания, 58 коментара
Един човек е загинал при инцидент в ТЕЦ"Брикел" ЕАД - Гълъбово, а петима са ранени, съобщи агенция "Фокус" като се позова на говорителя на Окръжна прокуратура - Стара Загора Нейка Тенева.

По-късно БНТ съобщи, че трима от ранените са прегледани и освободени.

Инцидентът е станал при изпълняване на почистваща операция на наслоявания от гипсова суспензия - налепи по стените и тавана. По време на почистването, от тавана се е откъснало парче от суспензията и е паднало върху работниците, което е довело до смъртта на един от тях и до раняването на още четирима.

Причините за инцидента се изясняват. На място са следовател, който извършва оглед, съдебен лекар и окръжния прокурор. Образувано е досъдебно производство. Разследването продължава.

"Брикел" ЕАД съществува юридически от 30.06.2000 година, а през 2004 година след приватизация става 100% собственост на фирма "Калиста 2004" ЕООД гр. София, гласи информация на сайта на дружеството. То е създадено чрез вливане на "Брикетна фабрика" ЕАД в ТЕЦ "Марица изток-1" ЕАД. Крайният собственик на "Брикел" е регистрираното в Лондон дружество "Бакар лимитед", регистрирано през май 2014 г., непосредствено преди нотифициране на планираното придобиване на българското предприятие, пише в регистъра на Комисията за защита на конкуренцията. По документи лондонската компания се представлява от Дейвид Фордам.

В публикация на "Клуб З" през 2014 г. дружеството е на бизнесмена Христо Ковачки чрез "Калиста 2004"ЕООД, който заради законови ограничения се е наложило да прехвърли собствеността от офшорки върху регистрирани извън тези зони дружества. Така при предишен собственик на "Брикел"ЕАД - "Молре корп" сега той е "Бакар".
  • Зарче
Етикети
Реклама
Реклама