Политическият неутралитет в МВР беше нарушен по времето на Георги Костов, обяви вътрешният министър (коригирана)

Политическият неутралитет в МВР беше нарушен по времето на Георги Костов, обяви вътрешният министър (коригирана)

© Велко Ангелов

Георги Костов е нарушил един от основните принципи в МВР - политическият неутралитет. Това заяви пред Нова телевизия служебният вътрешен министър Пламен Узунов относно освобождаването на Костов като главен секретар на МВР.


По думите му той е нарушил интересите на министерството и на обществото и уточни, че са били сменяни висши ръководители с мотив, че не се харесват на определен политик. Узунов подчерта, че надпартийността в МВР е била нарушена от Костов.


Вътрешният министър допълни, че в момента се проверяват детайлите около убийството на 15-годишния Георги Костов в Борисовата градина. Той подчерта, че се води и разследване дали предполагаемият му убиец е бил разпознат от записа от съучениците си и директора на училището, в което учи, но не уточни дали има шанс някой да бъде наказан за укриването му.


Узунов каза още, че тази нощ в столичния кв. "Младост 4" е бил взривен микробус. Той е собственост на юридическо лице, а по данни на Нова телевизия бусът е използван от човек, занимаващ се с транспорт на храни за училища.

Ключови думи към статията: