За 29 собственика на язовири е започнало наказателно производство

снимката е илюстративна

© Цветелина Белутова, Капитал

снимката е илюстративнаДържавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е проверила 205 язовира, при които са били установени нарушения. Проверката е извършена в периода януари - март, съобщават от институцията.


Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Петърчо
  Петърчо
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Кажете за язовир Бели Искър нещо..

 2. 2 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5728 Неутрално

  Имаше информация за 81 язовира на наша територия, които представляват потенциална опасност за населението и околната среда - няма информация какво се случва с тях

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 3. 3 Профил на mitaka71
  mitaka71
  Рейтинг: 370 Неутрално

  сменете си заглавието, че от ден на ден ставате по-смешни-от наказателно до административно наказателно производство разликата е огромна...и на практика новината Ви с това заглавие се явява фалшива такава, целяща само генериране на трафик!

 4. 4 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9101 Неутрално
 5. 5 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Списъкът ще стане ясен при поредното наводнение или как?

 6. 6 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  От 205 язовира с нарушения едва на 14 собствениците са ги отстранили. Това показва приключилата проверка на водните съоръжения, при които имаше проблем, съобщиха от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 7. 7 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 2230 Любопитно

  Собственик на язовир? Я пак? Наследил ли го е? Сам ли го е посторил след 10.11.1989г? Демокрацията им даде МНОГО! Че и правото да не изпълняват предписания! Не е права Нинова! Демокрацията не взе, тя само даде!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 8. 8 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 2034 Неутрално

  Историята с язовирите е като къпалнята Мария Луиза. И къмпингите по северното черноморие. Можеш ли да приватизираш нещо и то да не се държи като себе си? Можеш ли да приватизираш къпалня и тя да не работи като такава? Можеш ли да приватизираш къмпинг и да го оставиш да се руши? Можеш ли да приватизираш язовир и да го оставиш да се заблати? Какви съдебни реформи? Какви смени на конституции? Толкова е просто:
  В приватизационния договор има ли клауза, че къмпингит ще е къмпинг, къпалнята - къпалня и язовира - язовир? Ако не, тези, дето са го сключвали, в панделата. Ако да, тези, дето не го изпълняват, в панделата! За какви реформи плачете?

  Платената тролщина трябва да бъде криминализирана!
 9. 9 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  Проверката е висша форма на доверие, както беше казал един умен човек.Язовирите у нас бяха раздадени на Сулъо и Пулъо и трябва редовен контрол за тяхното стопанисване, защото това засяга живота и здравето на хората, както и опазване на тяхното имущество, ниви и посеви.Трябва да има строги санкции за ползвателите и собственици на язовири, които не спазват изискванията и предписанията. Всички тези съоръжения бяха построени по времето на соца с парите на цял народ, а ги раздадоха на свои хора като за бог да прости. Мислеха, че само ще печелят от тях, ама се оказа, че има и разходи, които са наложителни. И започнаха инциденти с наводняване на цели селища и хиляди декари земя. Това не се плаща с малко, тези тарикати трябва да бъдат глобявани с такива пари, които да стигнат за компенсиране на загубите от золумите им. Ние не сме длъжни да покриваме нито загубите им, нито разходите им.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах