Лозан Панов към президента Радев: Като "арбитър" между властите проверете срещата в ЦУМ (пълен текст)

Председателят на ВКС Лозан Панов

© Анелия Николова

Председателят на ВКС Лозан Панов"Дневник" публикува пълният текст на писмото на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов до президента Румен Радев с искане за специална комисия, която да разследва срещата между главния прокурор Сотир Цацаров, бизнесмена и издател Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2495 Неутрално

  Навсякъде е пълно с МАСКАРИ. Това го знаят и децата от малкия коментар. До като на такива маскари, не им се продаде цялото имущество на публични търгове, а те не влязат за по 15 години в панделите оправия няма да настъпи.

 2. 2 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 1076 Неутрално

  В момент когато институционалното доверие в страната е пред пълен срив, а имиджът на държавата ни е на път да катастрофира, Вие, като най-висшестоящия и обективен арбитър, бихте могли да предотвратите тези негативни последици.
  -----
  Ами имиджът на ВКС тотално катастрофира с това недоразумение начело. "Прекършен човек", така го характеризира Георги Близнашки.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 3. 3 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3361 Весело

  "Молбата ми към Вас ще завърша с една мисъл на великия Уинстън Чърчил: "Отговорността е цената на величието". В очакване на Вашия отговор, господин президент, оставам с уважение,”

  “Clash of the Titans” !
  :-)

  I Want To Believe
 4. 4 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Дълбок поклон пред Лозан Панов!
  Тоя човек се бори с зъби и нокти за правова държава. Искрено се надявам, че президента ще разгледа писмото и ще защити държавността, етиката и морала.
  Не може цялата нация да изпитва отвращение към срещата и героите на срещата в ЦУМ, а всички институции да се правят на ударени.
  Г-н Президент, докажете, че сте достоен мъж, а не поредната пионка на мафията и КОЙ!

 5. 5 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Така...
  Преди време аз сякаш бях ЕДИНСТВЕНИЯТ АКАДЕМИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, който се отнесе напълно СЕРИОЗНО към думите на господин КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ, че от Лозан Панов ВСИЧКО може се очаква.
  Тези думи можеха да означават за мен, като професионален академичен изследовател, само две неща:
  ПЪРВО - гражданинът ЛОЗАН ПАНОВ е под ПЪЛНИЯТ КОНТРОЛ на неидентифицирани, но мощни социално-политически фактори;
  ВТОРО - гражданинът ЛОЗАН ПАНОВ НЕ Е ПОД РАЦИОНАЛНИЯТ КОНТРОЛ ДОРИ НА САМИЯТ СЕБЕ СИ.
  Заключенията да си прави Президентът, до когото е изпратено това съвършено абсурдно писмо.
  Професор, доктор по философия и доктор на философските науки Здравко Тошев Дунов.

 6. 6 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Напълно подкрепям призива на председателя на Върховния касационен съд г-н Лозан Панов до президента Румен Радев с искане за специална комисия, която да разследва срещата между главния прокурор Сотир Цацаров, бизнесмена и издател Сашо Дончев и бившия член на ръководството на БСП Георги Гергов.

  Дано Президента има топки за разлика от банкянския тюфлек.

  Navigare Necesse Est
 7. 7 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Ами имиджът на ВКС тотално катастрофира с това недоразумение начело. "Прекършен човек", така го характеризира Георги Близнашки.
  До коментар [#2] от "дуле":

  Ако точно Близнашки ти е реперът, тежко ти и горко! Най-слугинския служебен премиер ще квалифицира единствения, който опитва да разбута бунището на мафията - Лозан Панов!

 8. 8 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1688 Весело

  хахаха... комуняата у форумо са разтревожни... :)

  имам два президента - единия е самовлюбен токсичен пърдел, а другия подла рушняшка подлога...
 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9279 Неутрално

  За съжаление това е отчаян зов за помощ. Нещо като последния електромагнитен импулс, изпратен от колабирала звезда преди да се превърне в черна дупка.
  България колабира и се затваря в себе си (в мафиотските структури на "тримата шишковци" по д-р Филипов и Ю. Олеша) подобно на черна дупка. Аз не съм оптимист за бъдещето и...

 10. 10 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1238 Неутрално
  До коментар [#5] от "sokrat41":

  Преди време аз сякаш бях ЕДИНСТВЕНИЯТ АКАДЕМИЧЕН ИЗСЛЕДОВАТЕЛ, който се отнесе напълно СЕРИОЗНО

  Елейното слово за ББ??!! от вчера или 2006 година!
  Боже опази от близашки писания!
  Професоре, изгори си хабилитацията!!!

 11. 11 Профил на Kami
  Kami
  Рейтинг: 1073 Неутрално

  До коментар [#5] от "sokrat41":
  ++++
  Мисля, че без да имам някакви академични степени успях още преди много време да разбера същността на действията на този магистрат. В интерес на истината преиграва яко и явно му пари под краката. Като на човек с мисия/задачка за изпълнение/.
  Жалко, че някак е загубил способността да прецени как го виждат с подобни изяви другите. Т.е. да бъде обективен. А наглостта да говори от името на всички български граждани е направо симптоматична.
  И затова приемам следното за вярно:
  "ПЪРВО - гражданинът ЛОЗАН ПАНОВ е под ПЪЛНИЯТ КОНТРОЛ на неидентифицирани, но мощни социално-политически фактори;"

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 12. 12 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 701 Неутрално

  В писмото има силно МОРАЛНО присъствие на Л. Панов, но само толкова. Ако оценим писмото му до президенка като ПРАВНО искане, то е несъстоятелно. Просто защото дори и президентът да смята, че трябва да му отговори с "да", то право на такова "да" конституцията не му дава. Както самият Панов сочи, правомощията на президента са в чл. 98 - 101 от Конституцията и в тях такова нещо като "да сформирате специална комисия, която да разследва случая ..." - просто няма. Проблемът е, че след като нещо липсва в Конституцията, то липсата трябва да се запълни по законодателен път. Иначе казано - връщаме се на до болка познатата ни фраза на И. Татарчев: "Над мен е само Господ!". Печално, но факт - Dura lex, sed lex!

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8018 Неутрално

  И Радев каза, ще стане, ама друг път.

 14. 14 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 958 Неутрално

  23.05, 18:30 ч - Марш за европейско правосъдие
  Инициатива "Правосъдие за всеки"

  https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/

  Приятели и съмишленици,
  Моментът е преломен! Държавата ни се разпада, овладяна от олигархията, която е превзела всички власти. Имаме парламент без реформаторски партии, правителство, което явно няма намерение да продължи съдебната реформа, и правосъден министър, който я обяви за приключена само преди година.
  Имаме Висш съдебен съвет, в чийто символ се превърнаха кървавите агнешки главички - еманация на страха и зависимостите от политиците и мафията. Всеки опит на независимите и почтени магистрати да повдигнат там въпросите за върховенството на правото или спазването на морала и закона се сблъсква или със стена от мълчание, или с водопад от хули, обиди и заплахи. Вече имаме и опит за публично заклеймяване и може би дори за бъдещо отстраняване от поста на председателя на Върховния касационен съд, само защото не следва линията на пълно подчиняване на Съда на Прокуроската воля!
  Имаме главен прокурор, който се изявява като самодържец, не дължащ отчет и обяснения никому и за нищо, а моделът „ЦУМ“ явно е новият символ на паралелната власт.
  Имаме и президент, който явно не мисли, че има проблем в сенчестите контакти на висши магистрати и в заплахите към свободни медии!
  До края на 2017 г. България трябва да изпълни 17 конкретни препоръки на Европейската комисия в областта на правосъдието, да избере новия състав на Висшия съдебен съвет и нов председател на Върховния административен съд. От тези действия и избори зависи нашето европейско бъдеще, а оттам и бъдещето на нашите деца и внуци!
  Не се ли противопоставим сега, оставяме всичко в ръцете на олигархията и сенките на бившата Държавна сигурност, които вече си присвоиха държавата пряко!
  Ние, от Инициатива „Правосъдие за всеки“, разбираме, че в настоящата ситуация пътят пред нашите идеи за радикална съдебна реформа е блокиран. Несъмнено същата съдба ще сполети и всяко желание за промяна или съпротива срещу беззаконието в която и да е сфера, ако те засягат интереси на силните на деня.
  Затова призоваваме всички свободни граждани и активни граждански организации да се присъединят на 23 май от 18.30 ч. към Гражданския марш за европейско правосъдие. На тази дата е взривен в колата си до Палермо един от най-смелите борци срещу мафията в Италия – независимият прокурор Джовани Фалконе, станал символ на тази борба в световен мащаб. На 24-ти май е празникът на писмеността и словото – имаме какво да кажем и да изискаме от нашите държавници по тези два повода!
  Нека защитим заедно демокрацията, свободата на словото и върховенството на правото. Да потвърдим европейската ни принадлежност и да поискаме истинска правосъдна реформа за независимо, ефективно и достъпно правосъдие, за държава на гражданите, а не на мафията!
  Ще обявим допълнително мястото на събиране и маршрута на шествието. Моля, който желае да участва като съоганизатор, да заяви тук включването си като граждански организации в срок до 18.05.2017г.!

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 4097 Неутрално

  А г-н Президентът е длъжен да вземе отношение по казуса инак какво излиза, че Президентът с негов Указ назначава Главен Прокурор но няма правомощия да го оттегли при явни нагли отношения в офиса в ЦУМ не само с Висш партиен функционер на БСП а и с Почетен Консул на Русия във България какъвто е Георги Гергов.
  ===============
  Чл. 103. (Доп. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от десет до петнадесет години, както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9.
  ================

  http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529

  ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ!
 16. 16 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#10] от "Alexander97":

  Както се оказах абсолютно прав за Бойко през 2006 година, така съм абсолютно прав и сега. Ако не го спрат, той сам не може, Панов ще бъде съден за тежко нарушаване на Конституцията и законите. Впрочем, това си е негова работа. Аз съм европейски авторитет като изследовател. Казах. Толкова.

 17. 17 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#11] от "Kami":

  Изразявам своите изключителни почитания към Вас. Умът е дарбаа и рядкост. Комуто - толкова. На Вас - колкото сте си пожелали! Чест имам!

 18. 18 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Сега ще си проличи Радев истински генерал ли е!

 19. 19 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Аз съм европейски авторитет като изследовател. Казах. Толкова.
  —цитат от коментар 16 на sokrat41


  Като си европейски авторитет, не драскай по форуми, а напиши сериозен текст, който изпрати на някои медии. Тогава, ако наистина си авторитет, гласът ти ще се чуе. Авторитетите нямат нужда да казват "Авторитет съм".

  Айде. И аз казах.

 20. 20 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Медиите четат и разбират всяко мое изречение.
  Даже не само медиите.
  Всички, които имат отговорност към своята нация и към своята държава.
  Повече приказки за коментаторите.

 21. 21 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 239 Неутрално

  Медиите четат и разбират всяко мое изречение.
  Даже не само медиите.
  Всички, които имат отговорност към своята нация и към своята държава.
  Повече приказки за коментаторите.

 22. 22 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  До коментар [#11] от "Kami":"ПЪРВО - гражданинът ЛОЗАН ПАНОВ е под ПЪЛНИЯТ КОНТРОЛ на неидентифицирани, но мощни социално-политически фактори;"
  Напротив, напълно идентифицирани са!

 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 3866 Неутрално

  Очаквам с интерес отговора на льотчика на съвсем резонния призив на Лозан Панов! Очаквам и много да се смея, но през сълзи!

 24. 24 Профил на eqy50503529
  eqy50503529
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Въпреки патетиката и силния изказ лицемерието и двойните критерлл ми идват в повече.Никой не е забравил ,че Панов беше на неформално посещение /така да го речем/в една от най-мощните адвокатски кантори,поела защитата на афериста на новото време,Ц Василев.Ако срещата на Цацаров е така дълбоко компрометираща и предизвиква неистова реакция,то тази на Панов защо не е оценена "по достойнство"Възмутих се от грозния театър с агнешките главички и ако усилията потърпевшия и подкрепящите го бяха насочени към разкриване и разобличаване на авторите ,бих ги подкрепила.но този цирк,в който вкарвате институциите и държавата,само рониавторитета,уважението и преди всичко доверието към всички участници в него.

 25. 25 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 2867 Неутрално

  А президента ще потърси в Устава какво се прави в такива случаи,ще изчака заповеди "отгоре" и чак тогава ще отговори в писмен вид.
  Жалка картинка. Фуражка има...ама панталон?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 26. 26 Профил на agile
  agile
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  "Няма пречки президентът да упражнява и извънконституционна намеса при определени политически ситуации."
  Това са някакви абсурдни интерпретации на Конституцията от страна на Лозан Панов -Вместо да се занимава с интриги, опитвайки се да вкара Радев в някакви неконституционни схеми, Лозан Панов, като най-високопоствения магистрат в България ( в качеството му на Председател на Върховния касационен съд) може да потърси съдействие от т.н. опозиция във ВСС (Галина Карагьозова, Калин Калпакчиев, Соня Найденова и Юлия Ковачева неведнъж са изразявали критично отношение към действията на мнозинството във ВСС). И според Закона за съдебната власт да поиска ( заедно с поне още двама члена на ВСС) оставката на гл. прокурор- на основание уронване престижа на съдебната система. Оттам нататък това се вкарва в дневния ред на ВСС и трябва да се гласува. Разбира се, едва ли мнозинството ще отстрани Цацаров, но все пак той ще бъде първия главен прокурор, влязъл в процедура за импийчмънт. И това ще създаде силен отглас сред магистратите и ще даде психологиче1ски импулс в борбата срещу статуквото.

 27. 27 Профил на Кърти Вонегът
  Кърти Вонегът
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Ами имиджът на ВКС тотално катастрофира с това недоразумение начело. "Прекършен човек", така го характеризира Георги Близнашки.
  —цитат от коментар 2 на дуле


  Не мога да го проумея, шефът на БКС иска да принуди президентът да наруши Конституцията?

  И каква "кампания" са му организирали, през ден статии, ама май не хваща дикиш!

  Левичарството е детска болест на дементни бивши комунета, сега се пишат за "десни"!
 28. 28 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3055 Весело

  До коментар [#27] от "Курт Вонегът":

  Другарю комунист, откога започна да разбираш и от Конституция? Или става дума за димитровската?

  Левичарството е детската болест на комунизма
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах