Откъс от "Край на мита за добрата майка" на Алисън Шейфър

Откъс от "Край на мита за добрата майка" на Алисън Шейфър

© издателствоРедакцията публикува отново откъс от "Край на мита за добрата майка" на Алисън Шейфър като част от проекта "Начинаещи родители", посветен на хората, на които скоро им предстои да станат родители или вече имат малки деца. В книгата, излязла под марката на издателство "Колибри", семейният психотерапевт обобщава горчивия опит на много съвременни майки, които в старанието си да са съвършени, са се оказвали на прага на отчаянието.Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Longanlon
  Longanlon
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  безсмислени врели некипели.

  http://kaka-cuuka.com
 2. 2 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 596 Неутрално

  феминаци бълвоч, съчетан щедро с либерални ценности. Да не се чудят после защо питомците им, като порастнат, са такива мързеливи и неадекватни хора.

 3. 3 Профил на hashtag
  hashtag
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Защо се публикуват такива глупости, толкова по-хубави книги има.

 4. 4 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Аз възприемам повече психологията на Юнг, отколкото тази на Адлер. Сега въпросът е - лоша майка ли съм?

 5. 5 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Идеята на книгата не е лоша, но е удавена в красиви приказки без особен смисъл. Прилича на посещение при шринк - предимно бла бла... Родителите правят много грешки, някои от тях фундаментални, но от книгата няма да разберете къде грешите и как да се поправите, защото повечето информация е смес от плява и добри пожелания.

  Много често се среща явлението - писанието задава ясно формулирани въпроси, които вълнуват доста хора и претендира, че ще им даде отговор. Отговор така и няма, след като дочетете докрай не сте в състояние да отговорите на въпросите.

 6. 6 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 663 Неутрално

  "Аз възприемам повече психологията на Юнг, отколкото тази на Адлер."
  ++++++
  " - Нашата психическа структура повтаря структурата на Вселената и всичко случващо се в Космоса се повтаря в безкрайно малкото и единствено пространство на човешката душа.
  - Всички най-висши добродетели, както и най-огромните злодеяния са индивидуални.
  - Човек е способен да преодолее абсолютно невъзможни трудности, ако е убеден, че това има смисъл. И претърпява провал, ако при всички нещастия е принуден да признае, че играе роля в приказка, разказана от идиоти.
  - Дори и в най-щастлив живот не може да няма част мрак – думата щастие би загубила смисъла си, ако не се уравновесяваше от скръбта.
  - Казват, че нито едно дърво не може да стигне до Рая, ако корените му не стигнат до Ада. Двупосочното движение е заложено в същността на махалото.
  - Най-тежкото бреме на плещите на децата е неизживяният живот на техните родители.
  - Проблемите се решават, когато човек започне да разбира, че междуличностните конфликти често възникват заради различното възприемане на света, а не заради егоцентризъм или зла умисъл.
  - Ако не осъзнаваме какво се случва вътре в нас, то отвън ни се струва, че това е съдба"
  Карл Густав Юнг
  Няма как да сте лоша майка,ако харесвате и прилагате тези, или част от тези неща,при общуването с детето си.Или поне най-важното:"Най-тежкото бреме на плещите на децата е неизживяният живот на техните родители."Защото:"-"Ние не раждаме децата за себе си,а за самите тях,за да тръгнат по своя път и да вървят и когато няма да ни има."-С.Бъчварова Така си мисля,може и да бъркам.
  Всичко добро!

  До коментар [#4] от "zenola":

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах