Дългият път на виното

У нас редовно идват жадни за нови винени знания чужди туристи


В Мелник всичко е подчинено на идеята за вино и туризъм

© Анелия Николаева

В Мелник всичко е подчинено на идеята за вино и туризъм



Изящен рубиненочервен цвят с виолетови нюанси, аромат, в който се долавят червени плодове, виолетки, мускус, подправки и ванилия. Има хора, които се отнасят към вината така, сякаш пишат любовни писма. В букета от нюанси на виното долавят сухи горски листа, орех, подправки и тютюн. Познавачите намират във всяко вино аромати и вкусове, които обикновеният човек не си е представял, че въобще съществуват събрани на едно място. Откриват интензивен аромат, усещане за свежест, цитрусови нюанси с доминираща зелена ябълка например. Или ягодов конфитюр, или пък сушена смокиня... Описанието на вината често звучи така, сякаш някой се надвесва над чашата и прави заклинание. Същите тези специалисти доливат още масло в огъня, като твърдят, че да се получи хубаво вино често е въпрос на магия. А пък туристите просто са длъжни лично да проверят каква е тази история.


Ключови думи към статията:

Коментари (5)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на vinoljubec
    vinoljubec
    Рейтинг:

    Ama tezi maistori vinari i 4uzdi ezici govorjat.Eto tova e rezultat ot blagotvornoto vazdeistvie na te4nostta ot ba4vite.

  2. 2 Профил на Lj9iFBqFlG
    Lj9iFBqFlG
    Рейтинг:
  3. 3 Профил на галош
    галош
    Рейтинг:

    Когато се водят туристи на дегустация, требе да се земат едни мерки и теглилки.
    Да им се осигурят по-вехти дрехи, лигавници, памперси и прочее полезни за таквиз неща вещи. И снимки с камера, за да си припомнят събитието.

  4. 4
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите.

  5. 5
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите.

  6. 6 Профил на Darina
    Darina
    Рейтинг:

    Zashto e zabraven edin star venen grad - Pleven. Ima Institut po lozarstvo i vinarstvo, chudesna izba, grozde i vino...

  7. 7 Профил на gotina
    gotina
    Рейтинг: Весело




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах