Списък на бившите приватизационни фондове и информация за преобразуването им, както и списък на регистрационните агенти

Име на приватизационния фонд и борсов код на холдинга-наследник


Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mi6o
  mi6o
  Рейтинг: Гневно

  какво означава -отписан? Става въпрос за Енергоинвест.В този фонд вложих приватизационните бонове на семейството си и на родителите ми.Получихме едни лъскави хартийки със съответния брой акции. Повярвахме на този фонд , защото в неговата управа се цитираха имената на Дянко Добрев и Никита Шевернадзе|бивш министър на енергетиката|И двете имена означаваха нещо в енергетиката! За толкова години нищо не се чу нито за фонда нито за тях!!!! И със замъка на Хранков бе същата история!!За нас остана по една чаша студена вода!!! Та въпросът ми е- какво значи отписан и на какво правно основание става това?!!

 2. 2 Профил на знаещ
  знаещ
  Рейтинг: Неутрално

  Питащия отписан означава отписан от публичния регистър на БФБорса и станал закрит-затворен не публичен. Търси информация за него чрез Гугъла , в Дакси и други подобни или в регистъра Булстат в статистиката . Няколко лева ще ти струва в статистиката.

 3. 3 Профил на mi6o
  mi6o
  Рейтинг: Весело

  Благодаря на знаещия ще проверя вГугъл ! Приятна вечер и все така да знаеш!!

 4. 4 Профил на знаещия
  знаещия
  Рейтинг: Неутрално

  Радвам се че успях да помогна.

 5. 5 Профил на к
  к
  Рейтинг: Неутрално

  Какви акции, какви пет лева? Тя орташката работя - кучвта я яли. Всеки нормален човек, който има контрол над акционерно дружество, не го е еня за дребните акционери. Защо ще им давам дивиденти? Не мога ли да си харча печалбата за разни екстри? Нали като имам болшинство в общото събрание пак ще се избера начело? Винаги мога да източа пари в мои фирми. Нали в 100% частно дружество, целесъобразността я решават акционерите - т.е. АЗ! Винаги ще одобря собствения си отчет за миналата година.

 6. 6 Профил на един разбиращ човек
  един разбиращ човек
  Рейтинг: Неутрално

  Мога да Ви информирам, че интернет страницата на "Централен депозитар" АД не е съвсем актуална. Например "Юнити Инвест - 99" АД - гр. София е с отнет лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник още през септември 2005 г.!!!
  Ако искате информацията, която публикувате да е достоверна, Ви съветвам да черпите данни от страницата на Комисията за финансов надзор, www.fsc.bg!

 7. 7 Профил на Моля, попълнете полето за "автор"!
  Моля, попълнете полето за "автор"!
  Рейтинг: Неутрално

  Някой знае ли за колко се пазарят техните акции сега? В мрежата никаква информация няма за тях - само за съдебни дела, кражби и скандали намирам... Може ли да се има доверие на регистрираните агенти че няма да ме излъжат?

 8. 8 Профил на 555
  555
  Рейтинг: Неутрално

  Не съм в час с българския фондов, а и съвсем бях забравил, че си дадох боновата книжка в Акционерен Фонд Фаворит навремето, който разбирам сега се нарича Фаворит Холд АД. Имате ли представа колко акции са ми били записани срещу книжката и дали човек все още може да се разпореди с тях както намери за добре?

 9. 9 Профил на Румен
  Румен
  Рейтинг: Любопитно

  Здравейте на всички... Аз пък скоро се сетих и проверих за моите бонове- Имал съм към Мултигрупелити Развитие. Взел съм си временни удостоверения на времето, но от Централния депозитар имам разписка само за Развитие индустрия холдинг.
  Лошото е, че не знам какво мога да направя сега по въпроса - някой да помагне??? Благодаря предварително.

 10. 10 Профил на жоро
  жоро
  Рейтинг: Неутрално

  искам да си продам боновите книжки и колко мога да взема за тях и как мога да се свържа с Фаворит Холд АД защото никаде няма тел. за връзка благодаря предварително

 11. 11 Профил на mr.DI
  mr.DI
  Рейтинг: Неутрално

  Понеже работата ми е свързана с посредничество при продажбата на акции и бонове, да обясня - боновите книжки сами по себе си не се търгуват, търгуват се акциите разпределени в някое от дружествата, като документа доказващ собственост е Депозитарна разписка. Ако нямате такава съответно не можете да търгувате с акциите си. Има два вида посредници които работят с акции на БФБорса: Регистрационни и Инвестиционни. Обикновено регистрационните са и инвестициционни, но понеже аз извършвам само покупко-продажба съм само инвестиционен посредник.Ргистрационният брокер може да провери наличните ви акции в Централен депозитар и да ви издаде депозитарна разписка, а ако е и инвестиционен посредник може и да ги продаде от ваше име с вашето съгласие разбира се. /Ако тръгвате по този път внимавайте какви документи подписвате и с какво се съгласявате!!!/ Ако желаете можете да наредите на регистрационния посредник само да издаде Депозитарна разписка за притежаваните от вас акции, с които да търгувате на по късен етап от време. Ако имате съмнения регистарционен брокер посетете, както казва "един разбиращ човек" сайта на Комисията за финансов надзор: www.fsc.bg и проверете за актуалността на брокера. Ролята на инвестиционен посредник пък изпълнява примерно Търговска банка "Алианц България" АД -сайта е: bank.allianz.bg, където можете да видите клоновата мрежа и което е достатъчно условие да имате доверие в посредника. Цените на притежаваните от вас акции можете да проверите на www.bse-sofia.bg - официалния сайт на БФБорса; www.investor.bg - където можете да проверите и дали компанията в която са разпределени акциите ви се търгува на БФБорса. За това кои фондове са преименувани и как се казват в момента, дали са отписани или са "вляти" в друг фонд, проверете в сайата на Комисията за финансов надзор: www.fsc.bg и в сайта на БФБорса като потърсите името на фонда. Надявам се да бях полезен.

 12. 12 Профил на mr.DI
  mr.DI
  Рейтинг: Неутрално

  След като веднъж сте проверили цената на акциите си, имате Депозитарна разписка и искате да продадете притежаваните от вас акции, можете да отидете при инвестиционен посредник който да ги регистрира за продажба. И пак казвам ако искате да сте сигурни че нещата ще минат гладко и няма да "потънете" първо си проверете цената на акциите и второ ползвайте услугата в банка - инвестиционен посредник каквато е ТБ "Алианц България" АД. Не забравайте, че безплатен обяд няма и за всичко си има цена или с други думи питайте за таксите и комисионните при Регистрационните и Инвестиционните посредници.

 13. 13 Профил на ПИСТЪН
  ПИСТЪН
  Рейтинг: Неутрално

  Как стоят нещата с платените дивиденти през годините...? Загубени ли са или се връщат обратно като неразпределена печалба....? Моля за инфо по въпроса! Мерси предварително!

 14. 14 Профил на Nikolay
  Nikolay
  Рейтинг: Неутрално

  имам бонова книжка с акции на ПФ “МНК Инвест”
  доколкото разбирам фонда е отписан през 2003г. дали все още имам тези акции?

 15. 15 Профил на Виолета Минкова
  Виолета Минкова
  Рейтинг: Неутрално

  Заинтересована съм от информацията която ни давате, ще се опитам чрез другите адреси да получа по-точна за 2 фонда в които баща ми има закупени бонови книжки. Има и депозитарни разписки мисля.Ще ги продадем, общите събрания на управителните съвети и на двата фонда са взели решение - да не изплащат на дребните "акционери" дивиденти.Няма и да решат друго -всичко си е в техни ръце. За предпочитане е да си вземем поне част от вложението, което сме направили преди години - обогатиха се силните на деня и това не подлежи на промяна.

 16. 16 Профил на Виолета Минкова
  Виолета Минкова
  Рейтинг: Неутрално

  Заинтересована съм от информацията която ни давате, ще се опитам чрез другите адреси да получа по-точна за 2 фонда в които баща ми има закупени бонови книжки. Има и депозитарни разписки мисля.Ще ги продадем, общите събрания на управителните съвети и на двата фонда са взели решение - да не изплащат на дребните "акционери" дивиденти.Няма и да решат друго -всичко си е в техни ръце. За предпочитане е да си вземем поне част от вложението, което сме направили преди години - обогатиха се силните на деня и това не подлежи на промяна.

 17. 17 Профил на Костадин георгиев
  Костадин георгиев
  Рейтинг: Неутрално

  На какъв адрес да търсим фондовете,чиито акции несе търгуват на фондовата борса.

 18. 18 Профил на dental.et
  dental.et
  Рейтинг: Неутрално
 19. 19 Профил на С.Георг
  С.Георг
  Рейтинг: Неутрално

  С голям интерес прочетох коментара на брокера,макарче е от 2007 год.Имам депозитарни разписки,но какво да правя с тях? Да си продам акциите или да чакам дивиденти? Някой може ли да каже какви дивиденти изплаща напр.Петрол или колко се търгуват акциите.Да не излезе,че ще платя по вече на бокера отколкото ще взема? Моля помогнете със съвет.

 20. 20 Профил на Г.Рангелова
  Г.Рангелова
  Рейтинг: Неутрално

  Аз имам депозитарна разписка за 18 (000)от ХВ Хранков!Изобщо съществува ли това дружество и какво да правя с тази разписка?
  Ако някой ми даде информация ще съм благодарна!

 21. 21 Профил на деси
  деси
  Рейтинг: Неутрално

  БОНОВА КНОЖКА 01522728 СПРАВКА

 22. 22 Профил на н.в.в.
  н.в.в.
  Рейтинг: Неутрално

  Имам акции и искам да ги продам.помогнете ми как да го направя.

 23. 23 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Здравейте!Продавам акции на дружество "Фармация", емисия ФАДУА ,номинал:1000лв...На БФБ същите не се предлагат-къде мога да ги предложа на заинтересовани купувачи..!?

 24. 24 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#20] от "Г.Рангелова":

  За сега акциите не се предлагат на БФБ..Но ДР си я пазете..., може пък да ги пуснат някога.../справка-LANOLORD 31 , AUKRO./

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах