Антимафиоти срещу торенти - войната продължава

Антимафиоти срещу торенти - войната продължава


Три дни след арестуването на собственика на arenabg.com Елиан Гешев в петък и последвалата полицейска заповед към доставчиците на интернет да ограничат достъпа към сайта Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" сама се отказа от крайната мярка, призна, че е загубила битката, и заяви, че ще продължи войната.


Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ????
  ????
  Рейтинг: Неутрално

  Един от аргументите на охраната срещу медиите беше, че репортер е ухапал по ръката полицай.

 2. 2 Профил на ???
  ???
  Рейтинг: Неутрално

  Този път не сте се допитали до "шефа" на Интернет Общество Вени Марковски?
  Него защо го пазите от въпроси свързани с торентите?

 3. 3 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  е явно некомпетентен. Какво му е образованието на това ченге? Докога по електронните медии и тиражните вестници ще отразяват само позицията на ГДБОП?

  http://tickey.me
 4. 4 Профил на Dr. Watson
  Dr. Watson
  Рейтинг: Неутрално

  Айде Дневник да си направите справка в АПИС или ДАКСИ или СИЕЛА кой кой е - Въпросния Гешев има само две участия във фирми - и от там може да бъде направена връзката с истинския собственик - РОСИСЛАВ ЛЮБОМИРОВ ОРЕШАРОВ - този който изкупи Техно-линк, Евро-нет, Бубу-то и др. и направи АренаБГ - и че той елементарно може да се види с кои лица е има и е имал фирми - Маджо, Маргина, Руснака, Пашата, Стоил Славов (с гръмнатия асаньор), Бай Миле ... Е ще каже някой "Ма този Росислав е само съдружник в друга фирма" А защо ли същия Росислав купи (то в БГ не винаги трябват пари, може и убеждение да се предложи) и mp3-bg.com ... и идете на 4storing.com т.е. ecash.bg ... А каква е схемата - питайте собствениците на LAN-ки и големи провайдъри - плащаш и имаш достъп до съдържание, не плащаш - не те бият дори ,-)
  Айде със здраве и да живее "разследващата" журналистика ... т.е. да се посмеем дружно ... а кой е Явор Колев ... това е тема за друг разговор - идете и питайте някой на масите на Славейков ... има няма от 10 години го познават ,-)

 5. 5 Профил на сс
  сс
  Рейтинг: Неутрално

  Много отдавна никой не плаща за достъп. Т.е. плаща се но на МАН оператора, чиято оптика ползваш и това е плащане за пренос. В интернет-а достъпа е безплатен.

 6. 6 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: Неутрално

  Има много ясна и проста причина за това, което става в България и ако някой си мисли, че тя е загрижеността на държавата или дори натиск от Европа много се лъже.
  В Европа има не по-малко и не по-отявлени пирати от България. Който не ми вярва да отиде в пазарен ден (Неделя) на битпазара в град Глазгоу, примерно, самото Британско Кралство.
  Местния Славейков е само бледо копие на това, което може да се види там.
  За Интернет няма какво и да обяснявам - да не би някой в БГ точно да седи и да троши западни програми на килограм?

  Не, просто сектора се приватизира по най-простия и успешен в БГ начин - като се използват държавни служби за изпълнение на частни интереси.

  Това е още една добра причина човек да пиратства с чисто сърце.

  След като другите го правят, аз да не съм по-глупав?!

 7. 7 Профил на Free Thinker
  Free Thinker
  Рейтинг: Гневно


  Един от греховете на Агробизнес банк (4е Ицо салфетката беше не на място е друга тема) Пловдив беше 4е по4на да подпомага военно промишления комплекс на България - заеми, организиране специализирано изложение на Панаира .
  Противопоставяйи се на недвусмислените заповеди от Големия Брат, който пък обслужваше едни други интереси (на Израелеския ВПК). И се по4на една по ефекта на доминото .
  И досега т.нар. служби обслужват контрабандните канали , както и трафика на хора и наркотици.
  за някакви си торент тркери ли ще имат скрупули от ГДБОП????

 8. 9 Профил на TatkoBarba
  TatkoBarba
  Рейтинг: Неутрално

  Какво се случва мене не ме интересува. Кой е Елиан Гешев също. Аз се интересувам от собствените си интереси. Държавата ми нарушава правата, а трябва да ги защитава. Нека си преразпределят пазар, да правят каквото искат. Въпроса е да не позволим това, което става, да става за наша сметка...

 9. 10 Профил на прах
  прах
  Рейтинг: Неутрално

  Аз питам докога под "борба с организираната престъпност" ще се разбира "борба с торент-тракерите"?? Откога тракерите се занимават с въоръжени грабежи и трафик на наркотици?

 10. 11 Профил на Естетичен вкус
  Естетичен вкус
  Рейтинг: Неутрално

  такааа... Та значи има един с име на дърво /което много му приляга междувпрочем/, та питам аз - какво има на раменете си това Дърво - глава или задник. И тия счупени ушенца, къде ги счупи бе, мама? Ми то много ти приляга да стоиш до Б.Б.Б. Ама сте си лика-прилика... И коефициента ви на интелигентност е скромен /меко казано/... Абе тия да не ги назначават според степента им на дебилност? Ма такива хора ли ни управляват - не знаеш, кой е мутра и кой управник. Те общо взето не се различават. Особено като гледам това Дърво и Б.Б.Б.

 11. 12 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: Неутрално

  Е как така се чудите защо ГДБОП се занимава с тези проблеме, а не с много по-сериозните...Ами отговора е много ясен...Защото това ней-лесният начин да се покаже, че тази институция, и въобще институцията на МВР работи...Зашо трябва да залавят с трафика на наркотици,оръжие и хора и с въоръжените грабежи, като е по-лесно да хванат 1-2 собственици на торент сайтове и след това 2 седмици да бъдат по първите страници на вестниците...Ами естествено че по този начин се оправдава заплатата и местото,което заема г-н Румен Петков и на много други висшестоящи полицай и политици......

 12. 13 Профил на От Стефан Стефанов
  От Стефан Стефанов
  Рейтинг: Гневно

  "тя беше наистина крайна мярка и имаше за цел да защити потребителите",- тово казват Полицаите.
  ХАЙДЕ ХОЛАНД, АЗ СЪМ ПОТРЕБИТЕЛ И НЕ ИСКАМ НИКОЙ ДА МЕ ЗАЩИТАВА.
  Това ми мирише на мрачните БКП-Тодор Живковски времена. И тогава ни пазеха от проникването на ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА...а в същото време тяхните ДЕЦА обикаляха по заведенията на Света за наша сметка...и ставаха наркоманчета.
  ВСЕ ОЩЕ СТАРИТЕ ЧЕНГЕТА СА НАВЛАСТ В ПОЛИЦИЯТА НИ!!!

 13. 14 Профил на Nik
  Nik
  Рейтинг: Неутрално

  От кратунка-кратунки. Та и тоя с дървеното именце така. Ще се изкефя като го осъдят за клевета. Лично него, дето се "загрижил" за потребителите. И заради титаничният аргумент, че условието за лична отговорност било написано с малки букви, което на било честно. Истината е,че с парите от нашите даници тоя и другарчетата му разчистват пазара за Армутлиевата. Без да им пука нито за закон, нито за Конституция. И тоя нагъл дебил ще ни обяснява, че така се бил грижил за нас, горките.
  Що не си ........... айката.

 14. 15 Профил на Nebulo
  Nebulo
  Рейтинг: Гневно

  Не може държавата (и то със силовите си органи) да взима страна в частни спорове. Въпроса трябва да бъде уреден от съда. Държавата може да създаде само законовата рамка. Следователно в случая говорим за прокарване на интересите на определени субекти.

 15. 16 Профил на Nebulo
  Nebulo
  Рейтинг: Неутрално

  Господа журналисти от Дневник, попитайте и напишете ясно, коя политическа сила носи отговорноста за силовите средства срещу интернет обществото и интернет мрежата като цяло. Не мисля, че е цялата тройна коалиция.

 16. 17 Профил на пешо
  пешо
  Рейтинг: Неутрално

  "За 2 дни по пътищата загинаха рекордно число пътници - 13. Между тях 6-има младежи на по 17-19 години и едно 4-годишно дете"
  В резултат на неуморната и системна работа по прилагането на Закона за движение по пътищата е налице и този резултат. Живота ни е ад от безобразията по улиците и пътищата. Истински тормоз от своеволията, но това никого не интересува. Торенти та торенти...

 17. 18 Профил на ТАНЯ ТРОПЧЕВА
  ТАНЯ ТРОПЧЕВА
  Рейтинг: Гневно

  Не мога да разбера на тия медии какъв им е проблема. Вечно недоволни и все те са правите. Добре де като са толкова загрижени за реда в държавата, питам се защо се захванаха с облеклото на г-н Евгени Тропчев, а не с истинския проблем- освобождаването на Гешев.
  Българска му работа.!!!!!!!!!
  Направо не мога да повярвам как за 2 дена ще отшуми цялата история за Гешев, а ще се провежда разследване кой кого е избутал и охапал в Съдебната палата.
  И какво в крайна сметка Гешев да се спасява, защото корумпираната съдебна система не може да го осъди, както се случва в повечето случаи, а служителите на съдебната полиция да бъдат потърпевши и обвинявани начело с шефа им. Понеже е по- лесно, всичко е документирано. Искаше ми се преди да се бяха изписали всичките тези статии и коментари някой да си беше направил труда да изгледа пак заснетия материал, Да види плешивия журналист как сам се бута в служителите на съудебната охрана. Сам се буташе. Абе бута се и вика "Не ме бийте". Е това ако не е провокация...
  Другото за което се хванаха уважаемите журналисти- въпросната въздушна целувка. Еми както и да беше реагирал на провокативните им въпроси, пак щяха да го украсят както те си знаят. Не смятам, че има нещо лошо да се опита г-н Тропчев да внесе малко ведрост в тази нелепа ситуация.
  Иска ми се да всички медии да бяха насочили вниманието си повече в задържането на Гешев, на ЛОШИЯ в случая, а не на служителите на реда.
  Гешев излезе от съда чист и невинен, а ако има последици за Евгени Тропчев...просто наистина няма шанс да се оправим.

 18. 19 Профил на keinlbc
  keinlbc
  Рейтинг: Неутрално

  Ами да госпожо,
  докато лица като съпругът ви си мислят, че могат да си правят каквото искат ...
  е няма да се оправим. Личното ми мнение е, че дори е задължително да понесе последствия
  П.С.
  Не ми се иска да коментирам облеклото на длъжностна личност.

 19. 20 Профил на BIJETO
  BIJETO
  Рейтинг: Гневно

  STANI DEPUTAT ZA DA STANEH BOGAT!GOSPODA UPRAVLIAVAJI NAPRAVETE NI DOHODITE KOLKOTOVASHITE NO S DALAVERITE VI I TOGAVA NI GOVORETE ZA PIRATSTVO I KRAGBA NA INTELEKTUALNA SOBSTVENOST.JALKO JE NE MOGE DA SE RODI VTORI PINOJET I DA VI ZAKARA NA STADIONA ,I TOGAVA DA SI GOVORIM ZA DEPUTATI I POD DEPUTATJETA MINISTRI I POD MINISTARJETA.

 20. 21 Профил на Потребител
  Потребител
  Рейтинг: Неутрално

  Днес в парламента бе отправено запитване към вътршния министър относно своеволията с торент тракерите.

  Вътрешния министър освен вече обичайното непознаване и незаинтересованост към принципите на работа на торент технологиите (за пореден път се твърди, че те имат пиратско забележете "съдържание", показа непознаване на собственото ни законодателство като окачестви тракерите като престъпление, а не като административно нарушение в ролята им на "помагач" (както се изразява закона). Министър Петков демонстрира и пълно невежество относно позицията на Европейския Парламент (който наскоро прие поправки към директивата за Интелектуалната Собственост оневиняващи потребителите и тракерите от нарушения на Интелектуалната Собственост), като размаха знамето, че видите ли вече сме били в Европа и не можело повече да правим такива "некултурни" неща, като да ползваме интернет и торенти, та дори да става дума за такива от други държави. Прав сте господин министъре - в Европа сме време е властта да прекъсне своеволията нарушаващи конституция, закони и права. Човек да се запита - доколко правото ни да гласуваме е действително или и то е опорочено?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах