Бартер с декан

Александър Воденичаров

Александър ВоденичаровДа отпадне ограничението за два последователни мандата на деканите. Тази промяна в Закона за висшето образование прие вчера на първо четене парламентарната комисия по образование. Ако текстът мине през пленарната зала на Народното събрание, това ще означава, че някои декани могат да бъдат пожизнени. Колко мандата ще имат ще решава университетът. В същото време за ректорите не се предлага подобно изменение.


Промяната в закона е внесена от независимите депутати Петър Берон и Христо Величков и Станислав Станилов от "Атака". Законопроекта подкрепиха депутати от ДПС, НДСВ и "Атака". Против гласуваха социалисти и представители на десницата, по думите им "възмутени от наглостта на колегите си".


Заседанието на комисията премина при бурни спорове и обвинения. Според Мирослав Мурджов от Българския народен съюз колегите му прокарват поправката, за да удовлетворят интересите на скандално известния декан на Правно-историческия факултет в Югозападния университет в Благоевград Александър Воденичаров, който имал намерение да се кандидатира за трети мандат. Според Мурджов поправката ще създаде
предпоставки за корупция


и ще въведе грозен прецедент - промяна на закон заради амбициите на един човек.


Докато депутатите заседаваха, в Благоевград се провеждаше общо събрание, което трябваше да избере декан на факултета. Воденичаров е заемал поста два последователни мандата и според сегашния закон няма право на трети. Депутати веднага казаха, че точно заради това е лобистката атака за поправки в закона по никое време. От факултета не коментираха случая до редакционното приключване на вестника. Оттам се затрудниха да посочат колко точно мандата е бил декан Воденичаров, като предположенията варираха между един и два.


"Деканът е пряко свързан с учебния процес и докато си върши добре работата, няма никакво основание да му се ограничава броят на мандатите." Това е аргументът на вносителя Петър Берон. Депутатът и колегите му се позоваха на


прецедента в Българската академия на науките


Там преди няколко години учените премахнаха ограничението от два мандата на председателя и той може да заема поста доживот.


Според другия от вносителите - Станислав Станилов, мандатността ограничава развитието на факултетите. "Деканът тъкмо е задвижил механизма, но минават 4 години, идва друг, който има нова политика, сменят се и започва бъркотия", твърди депутатът. По думите му обаче това няма да има нищо общо с ректорите. За тях ще настояваме твърдо да бъдат назначавани от министъра, който е техен работодател, и няма да отпада ограничението им за два мандата.


Подобна теза разви и Татяна Калканова, която преди броени дни се отцепи от НДСВ. "С настоящия закон за научните степени и звания често изпадаме в ситуация, в която няма млади и енергични хабилитирани преподаватели, които да станат декани", коментира депутатът. Според нея премахването на мандатността "ще развърже ръцете на факултетите", които имат добър ръководител, който е бил ограничен от мандатност. "Не сте права, госпожо Калканова. Ние сме тези, които доведоха университетите до положение да нямат качествени кадри. Ние създадохме 43 висши училища и куп бъркотии", репликира я Мурджов.


Димитър Камбуров от ДСБ също смята, че законът се променя


под лобистки натиск


По думите му това е подигравка с Народното събрание, което променя закони заради определени хора. Според Мурджов поправката ще ощети всички онези декани, които не са успели да се възползват от нея. По данни на депутатите тази година се провеждат избори за ръководства на университетите в цялата страна. Една малка част обаче се притаяват и изчакват да мине поправката, за да се възползват от нея.


Председателят на комисията по образование Лютви Местан от ДПС също подкрепи поправката. По думите му тя няма нищо общо с изборите на декани, защото имало още много време, докато законът мине и на второ четене. Според Местан висшите училища трябва сами да определят мандатността на деканите и шефовете на катедри, защото това е в унисон с автономията им. Депутатът също се позова на прецедента в БАН.


Последва остро изказване и на Иван Славов от БСП. "Във време, когато министерството на образованието налага мандатност на училищните директори, ние правим обратното. Нека не правим длъжността декан вечна", обърна се депутатът към колегите си. Недоволството си изрази и Андрей Пантев. Според него 12 години мандат са множко на един декан. По думите му поправката се прави за точно определено лице. Вносителите на текста обаче отрекоха да лобират за Воденичаров.


Председателят на съвета на ректорите Йорданка Кузманова коментира пред "Дневник", че такава частична промяна не е демократична спрямо университетските ръководства. По думите й е по-добре мандатността да си остане записана в закона, а не да се определя от университетите. "Отдавна трябваше да се направи нов Закон за висшето образование, а не този да бъде променян толкова пъти заради лобистки интереси", добави Кузманова.Александър Воденичаров изкара почти пълен мандат като член на Висшия съдебен съвет (ВСС). Докато беше в кадровия орган на съдебната власт, синът му Асен Воденичаров беше назначен за районен съдия в София без конкурс, а след това рекордно бързо, само след година стаж, беше повишен в градския съд. Професорът не участва в гласуванията, но след това непрекъснато обясняваше какъв добър юрист е синът му и че шеметната му кариера като магистрат е напълно заслужена. Година след това, при една от най-големите групи назначения без конкурс, за които ВСС беше критикуван от европейските посланици, негова близка асистентка в Югозападния университет стана съдия в Благоевград. Отначало тя беше назначена само по заместване, но после със съдействието на Воденичаров щатът й стана постоянен. Професорът разбуни духовете и когато предложи бившият районен прокурор на София Славчо Кържев да получи почетен знак при напускането на системата. Сега Кържев е подсъдим за престъпление по служба и срещу правосъдието.Като декан на правния факултет в Югозападния университет Александър Воденичаров нашумя с това, че при него дипломи "по бързия начин" получиха известни политически и културни дейци. През 2005 г. в. "Струма" писа за заведените няколко дела от главен асистент Петър Дошков срещу университета заради незаконния прием в специалността "Право" на 200 души. Те са записани директно във 2 и 4 курс в началото на първия декански мандат на Воденичаров.


Сред студентите бяха бившият директор на БНР Поля Станчева, бизнесменът Илия Ризов, моделът Евгения Калканджиева, спортистът Бранимир Кочев, бившият кмет на Дупница Пламен Соколов и съпругата му, шефът на РДВР - Благоевград, ген. Богомил Янев, политикът Гюнер Тахир. Факултетът е завършил и скандалният зам.-министър по бедствията и авариите Делян Пеевски.


Тогава от университета коментираха, че да се поставят под съмнение почтеността и усилията на висококвалифицирани университетски преподаватели, които заемат престижни позиции в образователната и правосъдната система, е, меко казано, позорно.

Коментари (42)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 2 Профил на Йонка
  Йонка
  Рейтинг: Неутрално

  Малко повече информация за Воденичаров и неговите хора - тук:

  http://zalashopov.blog.bg/

  Както се вижда, Воденичаров е боклук, но не е евреин, при това го подкрепят боклуци-бивши активисти на боклука "Атака". Моля, уебмастърът да не допуска антисемитски глупости, които само снижават нивото на форума и спамират тема, която е достатъчно сериозна, както се вижда от постингите в горния блог.

 3. 3 Профил на Йонка
  Йонка
  Рейтинг: Неутрално

  Корекция: подкрепят го и настоящи боклуци от "Атака". А "професорът" е в основата на не един и два скандала:
  http://zalashopov.blog.bg/

 4. 4 Профил на Йонка
  Йонка
  Рейтинг: Неутрално

  От
  http://zalashopov.blog.bg/

  "Поне що се отнася до ситуацията в Благоевград, много на пръв поглед необясними неща си идват на мястото, ако вземем предвид позицията и намесите на сегашния декан на Правно-историческия факултет в ЮЗУ, проф. Александър Воденичаров – човек с власт и с обществено влияние. Започнал научната си кариера с монографията „Ролята на Димитровския комунистически младежки съюз в държавното управление на НРБ” (София: Наука и изкуство, 1972), работил след това по тази и други сходни теми, той разбираемо е крайно снизходителен към липсата на научни приноси от страна на Йордан Шопов. За сметка на това деканът Воденичаров изтъква други аргументи: „Господин Шопов ми е бил личен приятел, колега, уважаван колега и аз бих предложил да има такава зала. Не може един декан на факултет, който е бил толкова години да не бъде почетен.” (тук и по-надолу изказването е цитирано според извадката от протокола на заседанието от 27 април 2007 г., оповестена от Стефан Дечев).

  Мерките на Воденичаров са решителни. Няколко дни след откритото писмо на Дечев той му се обажда по телефона, за да го предупреди, че ако „не влезе в крачка” до два месеца ще намери начин до го освободи от работа. След обсъждането на темата „Аудитория Шопов” във форума на списание „Анамнеза” Воденичаров специално отива на съвместно заседание на двете катедри по история на 27 април. Тук той отправя предупреждение за прекратяването на кампанията срещу наименуването на аудитория "Шопов" и вече пред всички повтаря, че алтернативата е освобождаване от работа. Воденичаров подчертава, поне две неща, които подсказват, че разполага с извънредни властови ресурси. Той твърди, че има възможност да се разкрие кой пише анонимни сведения по Интернет („много бързо мога да разбера от кой интернет-клуб е излязло и мога да изясня точно кой го е подал”), и че като юрист ще намери законния начин да уволни недоволстващите („Аз ви казвам, че като юрист ще намеря съответните правни механизми да го реализирам.”, „Не прекъснат ли тези неща, ние ще ги прекъснем чрез кадрови промени.” и др.).

  Не бива да се съмняваме, че тези предупреждения са произвели определено впечатление сред академичния състав. При положение, че по това време Ал. Воденичаров е член на Висшия съдебен съвет, членовете на катедрите е трябвало само да си припомнят поговорката „Ако съдията ще ти е даваджия, Господ да ти е ярдъмджия”. В други случаи Ал. Воденичаров е показвал, че знае как да „намери законния начин” да прокара на пръв поглед невъзможни решения. Част от тях са предмет на критични публикации в пресата (http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2265&sectionid=2&id=0000301; http://www.mediapool.bg/show/?storyid=116989&srcpos=6). Най-актуалният случай е, че макар да е изкарал два последователни мандата като декан на ПИФ, той успява да „намери законния начин” и да се наложи като единствен кандидат и за трети мандат. Перспективата за задържането му на тази позиция (изборът все още не е проведен), и властовият ресурс, с който разполага, блокират и занапред проявяването на разногласия сред историците в ЮЗУ."

 5. 5 Профил на Цонка
  Цонка
  Рейтинг: Неутрално

  За друго не знам, ама др. Воденичаров беше отличен комсомолски работник. Помня първата му научна книга "ДКМС и държавното управление на НРБ".

 6. 6 Профил на пак съм аз
  пак съм аз
  Рейтинг: Неутрално

  Ами нека си пишат по вестника, но доколкото разбрах всичко е минало нормално и проф. Воденичаров днес е започнал третия си мандат като декан.

 7. 7 Профил на питащ
  питащ
  Рейтинг: Неутрално

  Какво търси професор Воденичаров в банката на ТИМ-ЦКБ.Сигурно го е уредил покойният Никола Дамянов.Малко са му били парите,та лапаше и от ВСС.Колко ли пари смъкна,за да оневини по дисциплинарното дело прокурора Яни Костов.Или му е било достатъчно ходатайството на Никола Дамянов

 8. 8 Профил на Sweti Kliment Ohridski
  Sweti Kliment Ohridski
  Рейтинг: Неутрално

  @5
  Да, Сашо Воденицата - така му викахме ние неговите съученици от 32-ра политехническа гимназия "Климент Охридски" в София - наистина беше виден комсомолски функционер. Тогава "Свети" пред името на Климент Охридски нямаше, беше строго забранено от комунистите.
  На една бригада в софийското село Клисура, което се намира близо до Банкя, докато ние учениците от 8-те класове копаехме дупки за залесяване на един гол баир при 30 градусова жега, Воденицата обикаляше като полицейска хрътка и душеше, кой се подпрял на лопатата, кой е седнал за малко да отмори, и след това на ком. събранията правеше злостни коментари за съучениците си. Та така сме го запомнили, с тази му "полезна" дейност и изявите му по комсомолска линия.Доколкото си спомням, след това комсомолската му кариера продължи в ЦК на ДКМС / Централен комитет на Димитровския комунистически младежки съюз/.
  Та няма защо да се чудиме, защо българските дипломи за висше образование не се признават в цивилизования свят.

 9. 9 Профил на Анти
  Анти
  Рейтинг: Неутрално

  Този Югозападен Благоевградски университет май че най-добре е да го закрият. Такива неща съм чувал за него и то от очевидци...

 10. 10 Профил на Филип
  Филип
  Рейтинг: Неутрално

  Освен, че трябва да го закрият, нека обявят за невалидни и дипломите издадени от там. Макар, че аз имам приятели, които се дипломираха там - педагогика - и сега работят по специалността си. иначе се сещам за няколко "бизнесмена", които имат дипломи от там. Вярно е, че не могат едно смислено изречение да кажат, но пък са хора си дипломи!

 11. 11 Профил на z
  z
  Рейтинг: Гневно

  Гнусна и мазна комсомолско-комунистическ муцуна. Докога тези изроди ще "учат" българските деца?

 12. 12 Профил на z
  z
  Рейтинг: Гневно

  Гнусна и мазна комсомолско-комунистическ муцуна. Докога тези изроди ще "учат" българските деца?

 13. 13 Профил на Съдия
  Съдия
  Рейтинг: Гневно

  Имал съм възможността да се срещна лично с така наречения професор Воденичаров. Изключително гнусна и безскруполна личност. Гьонсурат. Ще направи всичко възможно да постигне целта си без да го интересува дали с това нарушава закона. Това, че е професор по право е само бутафория и в същото време средство за придобиване на влияние и купуване на още по-голямо такова. Не случайно предния парламент го избра за член на стария ВСС. Толкова много депутати и техни съпрузи и деца, които никога не са и сънували, че ще имат диплома за висше образование, станаха юристи в неговия факултет без да са ходили и на една лекция. Сега същите тези променят Закона за висшето образование, за да му дадат възможност да е декан доживотно, че да има дипломи и за внуците и правнуците. Ама нека и ние го разберем човечеца. Той учен никога не е бил. Мила му е властта. Там му е стихията. Едно време като шеф във комунистическия комсомол, а сега като шеф кадровик на магистрати и на печатница за дипломи. Той вече понесе един тежък удар -вече не е член на Висшия съдебен съвет. Много ще му дойде в рамките на 2 месеца само да загуби и втора ключова позиция - декан на най-близкия до София юридически факултет. Като ги няма тия два властови поста, тогава ТИМаджиите може де си кажат "Ами за кво ни е тоя в Управителния съвет на Централна кооперативна банка?"

 14. 14 Профил на Горбачов
  Горбачов
  Рейтинг: Неутрално

  Тук можеш да прокараш закон, с който да изкараш точно определен сводник от затвора-Ванко. Защо да не да не прокараш закон, с който да бетонираш един декан.

 15. 15 Профил на един пълен наивник
  един пълен наивник
  Рейтинг: Неутрално

  Добре е, че тази статия се появява и дава надежда да се пресекат продължаващите амбиции на този индивид за още и още власт. Ал.Воденичаров влияе корумпиращо на всички около себе си и хората в самия ЮЗУ явно нямат нужната решителност, за да го спрат.

 16. 16 Профил на Стари Влах
  Стари Влах
  Рейтинг: Гневно

  Внимавайте, като пишете, че гледайте с какви възможности разполага бившият комсомол:
  "Той твърди, че има възможност да се разкрие кой пише анонимни сведения по Интернет („много бързо мога да разбера от кой интернет-клуб е излязло и мога да изясня точно кой го е подал”), и че като юрист ще намери законния начин да уволни недоволстващите („Аз ви казвам, че като юрист ще намеря съответните правни механизми да го реализирам.”, „Не прекъснат ли тези неща, ние ще ги прекъснем чрез кадрови промени.” и др.)."

  http://zalashopov.blog.bg/

  Аман от ченгета!!!

 17. 17 Профил на FXX
  FXX
  Рейтинг: Неутрално

  Ама тоя университет още ли не са го закрили? комуноиден хрантулник гнусен

 18. 18 Профил на Друг съдия
  Друг съдия
  Рейтинг: Неутрално

  до "Стария влах" - а, той не бил ченге! Така поне се произнесе "Комисията по разкриване на досиетата"! Не е ченге! Не е! Тъй да знаете! Но добре е усвоил "ченгаджийските" приоми!

 19. 19 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: Неутрално

  Какво сте се хванали за човека такъв бил онакъв бил.Ама нали всички дето сега тук плюете сте същите.Задайте си въпроса колко пъти и къде всеки от вас се е вреждал тук и там и сте търсили или ползвали връзки и лобита.Аз разбирам да го плюете ако той е някакво изключение в цялата държава.А всички на 100% сме такива.Характерна за нас е и завистта например,че той малко повече се е уредил,защото е професор и доктор по правни науки все пак.Гадни хора сме ако някой успее да се издигне повече започваме да го ядем,ами направете и вие нещо де стига сте виселе по форумите,седнете си на задниците и работете ,учете.....

 20. 20 Профил на azbukiwedi
  azbukiwedi
  Рейтинг: Неутрално

  Ама Санди Воденичаров с УЧЕНЕ ли е постигнал всичко. Аз пък мислех, че с гьонсурат и нарушаване на закона

 21. 21 Профил на Istorik
  Istorik
  Рейтинг: Неутрално

  проф. Ал. Воденичаров пред историци от ПИФ на ЮЗУ, 27 април 2007 - Реч, с която е той изразява категоричността си, че трябва да се реализира предложението на доц. Кристина Попова за аудитория на името на неговия приятел покойния Йордан Шопов, макар да нямал научни приноси. В този смисъл Воденичаров предупреждава да спрат всякакви писания в Интернет по случая зала "Шопов" и срещу Кристина Попова
  """""“За микрообстановката в катедрите. Някои проблеми предизвикаха сериозни дебати. Това беше залата на проф. Шопов. Колеги, Факултетният съвет взе решение по ваше предложение. Господин Шопов ми е бил личен приятел, колега, уважаван колега, и аз бих предложил да има такава зала. Не може един Декан на факултет, който е бил толкова години, да не бъде почетен. Какво е това да се публикуват писма, да се изнасят в сайтове. И какво като се публикуват. Искам да ви кажа, че ако това продължава, ще се разделим с някои хора. Ще вземем съответни правни механизми да се разделим с тях, безкомпромисно. Няма да позволим да се наруши микроклимата в катедрите. Има няколко исторически факултета в страната, има исторически музеи, дали си хабилитиран или не, няма никакво значение, но няма да работиш в Правно-историческия факултет на ЮЗУ. Ако в срок от един месец микроклиматът не се възстанови, ние, като ръководство ще вземем съответните мерки. Няма да допуснем да се развали микроклимата. Зала на проф. Шопов ще има, защото го е решил Факултетният съвет. Въпросът е приключен. В правото това се казва решението има сила на присъдено нещо. Залата ще я направим на съвременно равнище, както сме направили другите зали. Всеки ще се съобразява с волята на колектива. Дотогава, докато се вземе решение, може да се говори. След като се вземе решение, ако искаш да си с тоя колектив и да крачиш в една стъпка, крачиш. Ако не - излизаш извън строя. Искам ясно и точно да го кажа. Може да съм много категоричен, но ще го направим. Аз ви казвам, че като юрист ще намеря съответните правни механизми да го реализирам. Деканското ръководство има подготвени варианти за управленска реакция, ако нещата не утихнат. Дали е правилно решението, не го дискутираме. Вече има решение на Факултетния съвет. Който желае можеше да подаде възражението си писмено до нас, а не да си кореспондираме с Интернет. Мога да кажа, че много бързо мога да разбера от кой интернет-клуб е излязло и мога да изясня точно кой го е подал. И утре във „Вяра” или в „Струма” да напиша, че еди кой си не смее да излезе тук и да го каже открито, използва анонимно. И този интернет-клуб да бъде закрит или съответно от кой личен компютър. Затова не искам да стигаме до там, колеги. И да се разберем ясно и точно. Не прекъснат ли тези неща, ние ще ги прекъснем чрез кадрови промени. Имате възможност да поставите тези въпроси до вземането на решение на Факултетен съвет. Когато има проблем, той трябва да се постави открито, а не чрез анонимни писма. Молбата ми е да се обединим.”""""""

 22. 22 Профил на no namw
  no namw
  Рейтинг: Неутрално

  Не мисля,че само връзките и парите са достатъчни за случая,трябва и АКЪЛ.Защо не пробваш и ти само с връзки и пари да станеш някъде декан или например член на ВСС,ако нямаш и ценз.

 23. 23 Профил на no name
  no name
  Рейтинг: Неутрално

  към azbukiwedi
  Не мисля,че само връзките и парите са достатъчни за случая,трябва и АКЪЛ.Защо не пробваш и ти само с връзки и пари да станеш някъде декан или например член на ВСС,ако нямаш и ценз

 24. 24 Профил на Стари Влах
  Стари Влах
  Рейтинг: Неутрално

  Е, Воденичаров е пример, че може и само с връзки, без акъл.

 25. 25 Профил на Венци
  Венци
  Рейтинг: Гневно

  Много съм разочарован от всичко! Аз учат в ЮЗУ и знам колко подмолно стават нещата! Все пак мисля, че не е само тук, но и на всякъде другаде. Отвращавам се от това, че няма честни неща в живота!

 26. 26 Профил на НОВ ПАРЛАМЕНТ е нужен !!!!!!!!
  НОВ ПАРЛАМЕНТ е нужен !!!!!!!!
  Рейтинг: Неутрално

  В полза роду ТРЯБВА:
  120 депутати, 10 коли САМО за представителни нужди - да ходят на работа със собствени коли, велосипеди или с градския транспорт, задължителен контрол в пленарна зала, като грасуването става с пръстов отпечатък - само лично !!!

 27. 27 Профил на student
  student
  Рейтинг: Гневно

  ти си гнусен Съдия или каъбто си там !!!! много си е готин а теб като те е иад жземи се грамни !!!!!!!

 28. 28 Профил на Стари Влах
  Стари Влах
  Рейтинг: Неутрално

  Виждаме, че привържениците на Воденицата не са много добре с правописа... Сигурно като самия него, ама за какво ти е правопис като можеш да си въртиш и без това ченгеджийско-банкерските далавери!

 29. 29 Профил на кирчо
  кирчо
  Рейтинг: Неутрално

  Статията много правилно е наречена "бартер с декан". Воденичаров е раздал много дипломи на влиятелни хора, а те му връщат услугата. Така че съвсем нормално е да има и привърженици, но просто ме е гнус от такива хора.

 30. 30 Профил на priak nabliudatel
  priak nabliudatel
  Рейтинг: Неутрално

  Александър Воденичаров има толкова големи връзки във всички етажи на властта, че не бих се учудул ако е декан и в задгробния си живот.
  Всички си затварят очите за огромните нарушения които извършва, включително и манипулирайки университета и студентите и нарушавайки Закона за Висшето образование многократно.Всички продължават да му се подчиняват безпрекусловно, включително и ректора на университета.

 31. 31 Профил на zalashopov
  zalashopov
  Рейтинг: Неутрално

  По отношение на декана Воденичаров вж също http://zalashopov.blog.bg/

 32. 32 Профил на студентка
  студентка
  Рейтинг: Неутрално

  Александър Воденичаров е един от любимите ми преподаватели в ЮЗУ .Впечатленията ми са,че е добър човек.Радвам се на всички негови, на сина му и на пр-историч.факултет успехи!

 33. 33 Профил на Йонка
  Йонка
  Рейтинг: Неутрално

  Айде, обадиха се и подлогите на Воденицата! Ясно, че и студентки намазват, въпросът е срещу какво...

 34. 34 Профил на анонимно
  анонимно
  Рейтинг: Неутрално

  Стара комунистическа отрепка....мазен и много вреден за обществото.Вече има позиции и в управляващия екип на Благоевград.Но е доста страшно да се бориш с него.Той е от хората, за които целта оправдава средствата.Жалко за тази държава.Тези хора отдавна не са в обществения живот в другите източноевропейски страни.

 35. 35 Профил на анализатор
  анализатор
  Рейтинг: Неутрално

  В блога на Петър Дошков излезе юридическияй коментар за инфама Воденичаров, виж Първо Откровение: пред раздялата с ПИФ, Воденичаров и с Мирчев от ЮЗУ - petdoshkov.blog.bg
  Петър Дошков

 36. 36 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Неутрално
 37. 37 Профил на ot TI
  ot TI
  Рейтинг: Неутрално

  Е при толкова раздадени дипломи като коледни подаръци не може да не се появи и такъв човек дето да го похвали. Диплома си е това. При това дето не я заслужаваме. А чичо Санди ни я е дал.

 38. 38 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: Неутрално

  Ами като казвате, че Воденичаров давал дипломи - докажете го. Всичко останало са клевети.

 39. 39 Профил на valter
  valter
  Рейтинг: Неутрално

  Ха,ха. Цяла Горна Джумая го знае, нащия не знае. Доказателства искал. Не ме разсмивай бе приятел

 40. 40 Профил на honey
  honey
  Рейтинг: Весело

  без Воденичаров ПИФ нямаше да е това,което е днес...той направи и прави много за доброто име на университета

 41. 41 Профил на do honey
  do honey
  Рейтинг: Неутрално

  оденичаров е социално зло. Той е вече бивш декан на ПИФ, приемал е незаконно студенти, намесвал се е да решава дела. Воденицата е просто за затвора. Няма спор по този въпрос. Воденничаров кара близо сто души да ЛЪЖАТ, че го бил иизбрали за декан през 2005. Няма такова нещо. Отделно дето и да е вярно, мандатът му изтече още през ноември. Вече компетентни хора се изказаха, че Мирчев трябва да хо уволни ДИСЦИПЛИНАРНО.

 42. 42 Профил на анонимен
  анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Воденичаров е изключително нагъл и безскрупулен тип, пред който никакъв закон или спреведливост не може да има значение. Имал съм възможността за досег с тази личност, но при него вървиш само ако си от женски пол. Този човек има много грехове за състоянието на съдебната система в българия, особено за кадрите в нея и назначенията.

 43. 43 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: Неутрално

  Случайна попаднах тук...

  Но като видях снимката Му ...

  Изпитах усещане за любов от пръв поглед ...

  Какво излъчване има само ... !!!

  Невероятно ... !!!

  Иначе аз съм мъж де ...

  Ама ... каква снимка ....

  Наздраве на всички !!!


За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах