Много координатори - хилаво почистване

Лошо почистените улици затрудняваха придвижването и на колите, и на пешеходците

© Анелия Николова

Лошо почистените улици затрудняваха придвижването и на колите, и на пешеходцитеДесетина часа снеговалеж в София доведоха до срамна за местната власт ситуация, в която в първия работен ден на годината все още полупразната столица затъна в мръсен непочистен сняг и прехвърлящи си вината община, концесионери, фирми и полиция. Кметът Бойко Борисов обвини концесионерите, че го "лъжат безобразно" и че ще пита БАН дали е избрана подходяща технология, включи МВР в събирането на данни за снегорините и заплаши с прекратяване на договорите. От своя страна концесионерите заявиха, че прилагат нова технология - първо размекват снега и чак после ще го изриват и извозват, а и никъде не пише колко коли да изкарват. Продължиха и споровете докъде точно чистят градските фирми и откъде - тези на държавата.


Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на барабойко
  барабойко
  Рейтинг: Неутрално

  Още първият ден на новата 2008 година показа, че Борисов не е наясно нито кой чисти, нито каква научна организация прилага, нито какво ще прави когато утре отново се окаже, че градът не е почистен,....

  dnesplus.bg/Society.aspx?d=199665

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 3. 3 Профил на Adwokat
  Adwokat
  Рейтинг: Неутрално

  Абе кой изготвя и сключва тия договори на общината и Екуест, да ходя и аз да ми извърти едно договорче с едни авери?

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 5. 5 Профил на Koordinator
  Koordinator
  Рейтинг: Неутрално

  Тия координатори получават ли заплати? И ако получават, защо?

 6. 6 Профил на Sofianec !!!
  Sofianec !!!
  Рейтинг: Гневно

  Адресирано до Provincialist -а
  Този ни го избраха приходящите селяндури,същите тези които с гегата под мишка и наглото си поведение, заливат този прекрасен град.

 7. 7 Профил на айде сега сняг...
  айде сега сняг...
  Рейтинг: Неутрално

  ЧНГ на всички без ония(те си знаят)!

  Бойко е бос, ама не бос като бос ами е бос - демек цървул със самочувствие и неспособен да свърши каквото и да е. Хашлашкото държание не е помогнало на никой. Камо ли на политик (извинете). Това момче се е взело толкова навътре, че ще се задави си мисля. Истината е че той е учен за марионетка - казваш му и той го прави, щом не му дърпаш конците или виси или върши глупости. КАкто се казва да се беше запалила софия - ще я загаси (евентуално), но професионално.

  Та накрая ще кажа - язък за парите ни и за нервите ни! Да ги прокълнем виновните :"Бял ден да не видят" казваше баба и на нея и бяха скусали нервите, ама едни други преди години, но не видяха бял ден - та кажете си го на ум или на глас - па поспод си знае работата!

 8. 8 Профил на Ъ
  Ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Евала на тия юнаци (Софиянски, Костов) дето сключиха договорите с вълка и сега са "ни лук яли ни лук мирисали".

 9. 9 Профил на Крали Марко
  Крали Марко
  Рейтинг: Неутрално

  ММ да Ъ накрая стигна до истината. Костов ,както казва и Б.Б. този черния все още влияе и най вече на времето Ъ. Той прати този снеговалеж,за да повлияе върху имиджа на Гойко Бойко.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 11. 11 Профил на M
  M
  Рейтинг: Неутрално

  Бърборко Борисов
  бе избран за кмет
  не от Софиянци,
  а от приходящи
  провинциалисти!
  Централна София
  гласува срещу
  "гражданина"
  Бърборко Борисов!

 12. 12 Профил на скъпи и некачествени услуги
  скъпи и некачествени услуги
  Рейтинг: Неутрално

  Корумпирани и неработещи държавни служби, скъпи, но некачествени стоки, скъпи, но некачествени услуги, хаос, всеобхватна корупция и всепозволеност. Липса на всякакви правила, изнудване, кражби и измами на гражданите от страна на всевъзможни локални и интернационални-офшорни псевдо инвеститори и какви ли не хитреци и измамници. Вината обаче е само наша - на гражданите на България. Българинът, примирил се с участта си на безправно животно престава да бъде човек и умира, погубен от собственото си волско търпение и пасивна олигофрения.
  Жалко за прекрасната ни страна!

 13. 13 Профил на до номер 8концесията не
  до номер 8концесията не
  Рейтинг: Неутрално

  Абе тъпа тикво, концесията не е на Вълка вече, а на Екукест (пише го и в статията) благодарение на Боко-мафиота .

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 15. 15 Профил на 1
  1
  Рейтинг: Неутрално

  Молим галошите да не злобеят.Ние от Мазохизово знаем кого сме избрали за кмет,а вие ще си го изберете за Министър председател,скоро,ако не му мине котка път.

 16. 16 Профил на BB
  BB
  Рейтинг: Неутрално

  Бахти даржавата щом аз станах кмет на Софиа

 17. 17 Профил на za snega e
  za snega e
  Рейтинг: Неутрално
 18. 18 Профил на Ски-професионалиста
  Ски-професионалиста
  Рейтинг: Неутрално

  Ми зъщо ги пущате в тоз прикрасен град бие? Изгониете ги! Аз нье стъпвам в ниего. Саму в краен случай. Саму в краен случай!
  И се чудя защо в Австрия, Германия и т.н.(дието също карат ски) не се оплакват от селяндурите, ами си ринат снега навреме и са направили така че селяндурите си знаят мястото и спазват правилата по абсолютно същия начин ,както и столичаните. И който и да е кмета си върши работата като всички останали? И други подобни въпроси имам......

 19. 19 Профил на petrov
  petrov
  Рейтинг: Неутрално

  това с концесията е много хитро--Мухобойко и Икуест разиграват театър за пред наивниците като се обвиняват един друг, а всъщност си делят парите. кой ти помни, че мутрата беше идеолога на продажбата на фирмите за чистота. лошото е, че покрай заблудените дето гласуваха за батман, страдаме и тези, които не гласувахме за него.

 20. 20 Профил на Фипс
  Фипс
  Рейтинг: Неутрално

  В този ред на мисли, Общината, ако ще съди "Екуест", да вземе да опраска с глоби и половината (повече всъщност) софияци, `щото аз почистени тротоари почти не видях.

 21. 21 Профил на it is me
  it is me
  Рейтинг: Гневно

  "Жалко за прекрасната ни страна!"

  Колко си прав и колко жалко наистина.

 22. 22 Профил на atanas
  atanas
  Рейтинг: Неутрално

  Преди две-три седмици 10 см. сняг блокира за 10 ч. една основна пътна артерия - автомагистрала Хемус. И тогава също разни чиновници си прехвърляха топката, но оставки за несправяне с работата нямаше. Сега 20 см. сняг две денонощия не може да бъде почистен и блокира София. Всяка година ни заливат наводнение и вилнеят пожари, но Етем,тъпото курве на Доган стои на своя министерски пост непоклатима като скала. Онзи палячо Мутафчиев не съзря никакви проблеми за създадените неудобства на хилядите хора в хаосът на новото летище , но не мърда задника си от топлият министерски стол. Инфантилният ни министър-председател и мафиотското мекере Орешарски се изгавриха с хилядите учители, и не се посвениха след това да обявят че ще си разпределят 1,4 млрд лв за изпълнение на неясни инфраструкторни проекти, а строгите пазители на интересите на обществото-прокуратурата даже и пръста не си мръдна да разбере какви аджеба са тези проекти, за които ще се похарчат толково много пари.А автомагистрала Тракия ще се отдаде с неясни правила на концесия, вместо просто да се довърши с тези 1,4 млрд лв.И да я питам тази гъска Стефка Костадинова с кой акъл се напъва да кандидатства за домакин на зимни олимпийски игри след като се вижда че освен за далавери, националния български спорт, за нищо друго не става тези и онези и всякакви управленци, защото само такава мърша си избираме да ни управлява.

 23. 23 Профил на селска мутра - пожарникар
  селска мутра - пожарникар
  Рейтинг: Весело

  а бе я оставете колегата Мухобойко на мира...
  човекът поиска от БАН да направи технология за чистене на сняг????
  какво искате още...
  хвана и МВР да брои коли???
  скоро и ще организира почистването - на пролет
  викам да го направим премиер и тогава ще рахатясаме - ура за Мухобойко ура

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 25. 25 Профил на държава"
  държава"
  Рейтинг: Неутрално

  "от M"
  нямаш представа колко си прав
  точно разни безпросветни чалгаджий от дълбоката провинция,дошли да мишкуват в столицата и изживявайки се,като "столичани" ни изядоха главата
  особено тетките и момите

 26. 26 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: Неутрално

  Бате Бойко, ако не спиш нощем, ела да пием по едно, че и мен сън не ме хваща. Тъкмо ще измислим някоя далаверка - можем да преместим Витоша например и да построим 30-40 мола, а?

 27. 27 Профил на комунистическа кочина
  комунистическа кочина
  Рейтинг: Неутрално

  ББ говори като че ли е кмет от вчера,и току що научава за договорите на концесионерите.

  Ами нали е вече кмет трета година и самият той смени концесионерите с нови договори.

  Сега се чуди,че в договорите им има клауза ,че "..началото на снегопочистването започва 4 часа след спиране на снеговалежа .."

  Абе кои бяха тези умници ,които избраха този нескопосник за кмет ?

  Защо отхвърлиха вече два пъти едни нормални хора, оперирали с договори и финанси на цяла една държава, научени и доказали отговорно поведение към работата, която вършат?

  Хора, които не се разхождат от телевизионно студио в телевизонно студио и оттам към всяка срещната репортерска кола или екип на улицата, а си вършат работата без много шум, но затова прекрасно,както показват резултатите от нея.

  Ха сега да го духат софиянци, дето са най-умните в България и да газят вече два дена преспи ,за които синоптиците предупреждават от три дена преди нова година!

  Да ги спасява Сиемон Сакскобурготски с коалиционните си партньори,който ,според него самият,е направил България европейска страна за 800 дни.

 28. 28 Профил на хан крум
  хан крум
  Рейтинг: Неутрално

  "Софиянци" - какво точно означава това? Тъпи шопи чалгаджии, дето говорят на "Я Ше ходимЕ", горди с панелките си в Младост и Люлин от Реколта'75. Супер жалки са ми като зареват, че селяните ги заринали... Ако не беше това велико преселение след 90 г. сега наемите щяха да са 200 лв. на месец в Лозенец и и поливината икономика в околността нямаше да е там, защото това са млади, активни хора, често образовани, които здраво бутат потреблението. "Селяндур-чалгаджия" в БГ е диагноза, която не познава географски граници.

 29. 29 Профил на суходолка
  суходолка
  Рейтинг: Гневно

  ББ- тоя комплексиран пожарникар да доведе жандармерията от Суходол да почисти улиците на града ни -така и така дремят там вече два месеца и ги храним с данъците ни

 30. 30 Профил на Домата
  Домата
  Рейтинг: Неутрално

  Па таквия сме шоппе та дрънкаме Па тея дето пишат с дирнико най ги тачиме.Они пииишат пииишат ние с Вуте се брииишем брееешем

 31. 31 Профил на наивници
  наивници
  Рейтинг: Неутрално

  Някой дали се пита как така Румен Вълка -собственик на фирмите за чистота ”сдаде” едва ли не доброволно бизнеса??? Та той пак е собственика, заедно с други, които отхапаха част от баницата, но под формата на Екуест-офшорка с неясни собственици. Те дори не смениха надписите и парка от преправените в Кремиковци стари камиони 2-ра употреба!

 32. 32 Профил на До 27
  До 27
  Рейтинг: Неутрално

  Ох... а утре ще ни е премиер. Господ да ни е на помощ!

 33. 33 Профил на !!!
  !!!
  Рейтинг: Неутрално

  Да живее простотията и неграмотноста!
  Изчистете си тротоарите - ВАШИ са!
  Когато има проблем мислете кой е виновен!
  Веднъж държава!
  Веднъж кмет!
  Веднъж Вие!
  т.е. мислете, а не говорете ГЛУПОСТИ!

 34. 34 Профил на Галин ДЯКОВ
  Галин ДЯКОВ
  Рейтинг: Любопитно

  Да разгледаме снегорините и чистенето със задачките от 7 клас, които Общината упорито, година след година все греши.
  250 снегорина, при средна скорост 20 километра в час, за 12 часа работа ще почистят 60 000 километра.
  В София обаче улиците да дълги едва 2500 километра, което ще рече, че всяка улица може да бъде почистена точно 24 пъти в рамките на същия ден.
  При разход от 40 литра на сто километра и цена на дизела 2.10лева, въпросните 250 машини ще изразходват гориво за малко повече от 50 000 лева.
  Ако към тази сума прибавим и примерна дневна надница от 50 лева на човек на всички заети в почистването (а всъщност те са си на заплата и този разход е съсем примерен в този сметка) на града 1200 души (общо 60 000лв), излиза че идеалното почистване на града за един ден ще струва около точно 110 400 хиляди лева.
  На фона на тази сума предвидения за годината бюджет от 7 милиона лева за зимно почистване изглежда повече от достатъчен за дори 2 месеца обилен снеговалеж.
  Господа, не коментирайте, а смятайте!
  Кмете, Г. Крумов те лъже и премята с цифри. Преброил си машините, смятай.

 35. 35 Профил на аватар
  аватар
  Рейтинг: Неутрално

  Нас,обикновените софиянци,не ни интересува Банкера Бойко с кого какво е уговарял,колко коли е броил,какво са му обещавали и пр.Това е като обслужване"На едно гише"-зад гишето стои Кмета и той за нас носи цялата отговорност.Това сега е провал и той не може да се справя!Затова-вън!Да ходи да си хрупа милионите някъде.Кметът трябва да е МЕНИДЖЪР,по образование,стаж,по призвание!Стига образователни курсове върху нашите глави.

 36. 36 Профил на Големият Тигър
  Големият Тигър
  Рейтинг: Неутрално

  Бедата на Б-г нация е че само говори(пише)а действие никакво-ако продължаваме така скоро в местноста България ще живеят(населяват)други народности Затова ако има родолюбиви Българи да се организираме и на следващите избори да отсраним тази некадърна крадлива управляваща сган

 37. 37 Профил на ха ха
  ха ха
  Рейтинг: Неутрално

  Яко, мутра-каратист начело на София !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах