Идеалният полов акт - между 7 и 13 минути

© ДневникМомчета, спокойно.


Добрият секс не изисква неуморен труд цяла нощ. В действителност няма нужда да се силите повече от продължителността на един епизод от "Сексът и градът", например.


Това поне твърди проучване, публикувано в сряда в The Journal of Sexual Medicine. Основното заключение в него е, че най-приятният сексуален акт трае средно между 7 и 13 минути плюс малко любовна игра.
Секс-таймер


Твърде кратък: 1.25 минути


Адекватен: 4.91 минути


Желателен: 8 минути


Твърде дълъг: 19.96 минути


Източник: The Journal of Sexual Medicine


Проучването се позовава на наблюденията на 33-ма канадски и американски сексолози, според които 1-2 минути сексуален акт е твърде кратък, 3-7 минути е "адекватен", а над 30 минути е "твърде продължителен".


Разбира се, "желателните" 7-13 минути не означават, че двойката трябва да си нагласи таймер до леглото.


"Не искам данните да се превръщат в някакво правило. Все пак зависи от хората. Освен това продължителността зависи и от възрастта. Целта ни беше най-общо да дадем на обществото повече информация по въпроса", обяснява Ерик Корти, професор по клинична физиология в Щатския университет на Пенсилвания.


Авторите допълват, че желаят също да помогнат за "избягването на сексуални разочарования", тъй като с данните се разбиват нереалистичните очаквания за маратонски секс, често създавани от медиите и филмите.


Първите реакции са по-скоро на недоверие към проучването.


Според учени като Алекс Маккей от Съвета по сексуално образование в Канада е грешка да се измерва количествено който и да е аспект от сексуалния или интимния живот на хората. "Всякакви обобщения за това какво е нормално или адекватно за сексуален акт трябва да се приемат с голяма доза съмнение. Не времето определя дали изживяването е приятно", казва той.


Неговият колега Дейвид Макензи допълва: "Няма такова нещо като "нормално" в секса". Това си личи и от факта, че 24% от анкетираните сексолози за проучването са отказали да отговорят на въпроса за продължителността на половия акт и са посочили, че това зависи от двойката и контекста.


Други изтъкват очевидното разминаване в очакванията на мъжете и жените. Робин Милюзън от Университета Гюлп в Онтарио казва, че според нейните наблюдения жените дават доста различни отговори относно това дали бързият и спонтанен секс е по-желан и добър от този с малко по-продължителни ласки.


Колежката й Сандра Байърс допълва, че не разбира как в проучването са определили кое е "адекватно", след като за повечето хора това означава времето, достатъчно двамата да изпитат удоволствие.

Ключови думи към статията:

Коментари (32)
  1. Подредба: Сортирай
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах