Регистрация

Твоето е-влияние върху ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Пълната програма на ЕП
  Избрана тема

  Държавите трябва да намалят потреблението на най-често използваните и замърсяващи торбички с 80% до 2019 г.

  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  404
  гласували

  Гласувайте "За" или "Против" споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна

  Споразумението между ЕС и Украйна за създаване на зона за свободна търговия и за дълбоко политическо асоцииране беше подписано от ръководителите на EС и Украйна на 27 юни т.г., но все още предстои да бъде ратифицирано от парламентите им. Сега одобрението е ръцете на европейските депутати, които ще решат дали ще подкрепят следващата крачка на сближаване с Украйна.

  Дневник, 36 коментара

  Гласуване 2

  160
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" присъединяването на Литва към еврозоната

  От 1 януари 2015 г. Литва ще стане 19-ият член на еврозоната в ЕС, след като успя да покрие всички нужни критерии. Гласувайте "за" или "против" нейното присъединяване. Това е вторият опит на страната да приеме еврото, след като предишният се провали заради неизпълнената цел за равнище на инфлацията. Европейският парламент има консултативна роля в процеса на проверка на готовността на страните за присъединяване към еврозоната.

  Дневник, 8 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: