Регистрация

е-Включи се в ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Пълната програма на ЕП
  Избрана тема

  Държавите трябва да намалят потреблението на най-често използваните и замърсяващи торбички с 80% до 2019 г.

  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  791
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" задължително поставяне на етикет "Произведено в"

  В момента около 10% от стоките, попаднали в системата за ранно предупреждение за опасни нехранителни стоки на ЕС — RAPEX, не могат да бъдат проследени обратно до производителя. Европейският парламент настоява за по-сериозни санкции за фирмите, които продават несъответстващи на изискванията или потенциално опасни продукти.

  Дневник, 10 коментара

  Гласуване 2

  180
  гласували

  Приключи гласуването за по-строгите правила срещу прането на пари

  Европейският парламент прие нови правила за борба с прането на пари. Имената на крайните собственици на компании и тръстове ще трябва да бъдат публикувани в публични регистри в страните от Европейския съюз. Законодателната резолюция изисква от банките, одиторите, адвокатите, работещите в сферата на недвижимите имоти и казината да бъдат по-бдителни за подозрителни транзакции на техните клиенти.

  Дневник, 7 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: