Регистрация

EU like YOUПовече за проекта

Избери да научиш повече по темата

Призивите на ЕП за нова политика спрямо Русия

Доклад на Европейския парламент с искания за нови действия, които да доведат до промяна в отношенията между ЕС и Москва в сфери като зачитането на човешките права, международните отношения, енергетиката и др.

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  144
  гласували

  Читателите на "Дневник" подкрепиха мониторинг на върховенството на закона в целия ЕС

  По време на юнската пленарна сесия Европейският парламент (ЕП) гласува резолюция, в която призовава Европейската комисия (ЕК) да инициира специална оценка на ситуацията в Унгария. Освен това евродепутатите искат европейски мониторинг за оценка на демокрацията, върховенството на закона и зачитането на човешките права в целия съюз.

  Теодора Ангелова, 4 коментара

  Гласуване 2

  490
  гласували

  Читателите на "Дневник" гласуваха "за" европейска стратегия за противодействие на Русия

  По време на юнската пленарна сесия Европейският парламент (ЕП) гласува резолюция, в която призовава за създаването на европейски план за действие, който чрез "мека сила" да противодейства на агресивните и пораждащи разногласие политики на Русия при извънредни ситуации.

  Теодора Ангелова, 71 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: