Регистрация

EU like YOUПовече за проекта

Избери да научиш повече по темата

Държавите решават за ГМО

Парламентът се противопостави на свободата на държавите да забраняват ГМО на територията си. Какви са аргументите?

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  143
  гласували

  Отворен е пътят към преговори за общоевропейска система за данните на пътниците, излитащи за и от ЕС

  Европейската комисия представи проект на законодателство за споделянето и защитата на резервационните данни на пътниците (Passenger Name Record PNR), които пристигат и излизат от ЕС.

  Теодора Ангелова, 6 коментара

  Гласуване 2

  226
  гласували

  Европарламентът препоръча бежанците да избират държавата, в която да бъдат настанявани

  Евродепутатите предложиха търсещите убежище да имат възможността, преди да бъдат преместени, да класират държавите членки по ред на предпочитания, базирайки избора си на критерии като семейни връзки, социални и културни връзки, езикови умения, предишни пътувания, образование и професионален опит.

  Теодора Ангелова, 87 коментара

  Реклама
  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: