Регистрация

Твоето е-влияние върху ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече по темата

Поправки в закона за Единния надзорен механизъм в ЕС

Националните власти да имат право да налагат административни санкции на кредитните институции под надзора на ЕЦБ само ако ЕЦБ изиска това от тях.

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  164
  гласували

  "За" или "против" националните власти да санкционират банките само по искане на ЕЦБ (обновена с резултатите от анкетата)

  С цел да се избегнат конфликтите на интереси между властите евродепутатите предложиха националните власти да имат право да налагат административни санкции на кредитните институции под надзора на ЕЦБ само ако ЕЦБ изиска това от тях. Това означава, че националните органи се няма да имат право да наказват банки по своя собствена преценка.

  Дневник, 0 коментара

  Гласуване 2

  224
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" ЕП да подкрепи признаването на Палестина (обновена с резултатите от гласуването)

  На 18 декември в Брюксел ще бъде гласувано предложение Европейският парламент да призове правителствата на държавите членки да признаят Палестина като държава. Каквото и да бъде финалното предложение, то няма да бъде задължаващо за държавите членки.

  Дневник, 22 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: