Регистрация

е-Включи се в ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Пълната програма на ЕП
  Избрана тема

  Допълнителните пенсионни права на работещите в ЕС, които се преместват в друга държава членка, ще бъдат защитени

  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  311
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" неутралност на мрежата и премахване на таксите за роуминг

  Интернет доставчиците няма да имат повече право да блокират или забавят сайтове и услуги на своите конкуренти, а таксите за роуминг ще останат в миналото след 2015 г., това предлага новият телекомункационен пакет, гласуван в Европейския парламент. Законодателният текст цели създаването единeн европейски пазар на електронни съобщителни услуги.

  Дневник, 16 коментара

  Гласуване 2

  106
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" по-добра защита на туристите, избрали пакетна почивка

  Туристите, които сами избират отделните услуги от пакетните почивки, предлагани в интернет, се нуждаят от допълнителна защита, поради факта, че е малко вероятно при сега действащите правила те да получат същите компенсации като тези, които са закупили своята почивка от традиционните туристически агенции, смятат членовете на Европейския парламент.

  Дневник, 4 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: