Регистрация

Твоето е-влияние върху ЕППовече за проекта

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
 •  

  9 гласа

  Дебат за миграционната политика на ЕС за 2015–2020 г.

  Ще се обсъждат предложения като схема за преселване в рамките на ЕС при извънредни ситуации и нова политика за законна миграция.

 •  

  10 гласа

  EП ще гласува по-строги правила срещу прането на пари

  Собствениците на фирми трябва да фигурират в национални регистри на страните членки, които са достъпни както за отговорните институции, така и за журналисти.

Стани евродепутат

Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

Гласуване 1

86
гласували

За или против създаването на европейски регистър за собствениците на компании?

Европейският парламент решава за създаването на централен регистър за собствениците на компании. Планираните мерки ще направят списъка достъпен за всички служители на публичния сектор и журналисти. Мярката е предвидена да ограничи прането на парти и практиките за укриване на данъци в рамките на Европейския съюз.

Дневник, 5 коментара

Гласуване 2

160
гласували

За или против единна европейска политика за майчинството?

Бъдещето на стратегията за хармонизиране на майчинството във всички държави членки на ЕС е под въпрос. Гласуване в Европейския парламент (ЕП) по време на майската пленарна сесия решава въпроса дали законодателството в тази сфера ще бъде изобщо разглеждано вбъдеще или на инициативата ще бъде поставен окончателен край заради липсата на съгласие между институциите в Брюксел.

Теодора Ангелова, 11 коментара

Фокус образование

Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

Въведете e-mail:

Известия за: