Регистрация

Твоето е-влияние върху ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече по темата

Ограничаване на използването на найлонови торбички

Държавите трябва да намалят потреблението на най-често използваните и замърсяващи торбички с 80% до 2019 г.

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
  •  

    14 гласа

    Европейският парламент даде съгласието си за споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна

  •  

    19 гласа

    Европейската инициатива срещу младежката безработица - как върви прилагането й

Стани евродепутат

Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

Гласуване 1

17
гласували

Гласувайте "за" или "против" съкращенията в бюджета на ЕС

Съвета на ЕС предложи съкращения на бюджета на ЕС за 2015 г. Предстои Европейския парламент да приеме или отхвърли това предложение. Най-сериозните съкращения на Съвета са насочени към програмите за повишаване на конкурентоспособността на Европа и за стимулиране на растежа и създаване на работни места.

Дневник, 0 коментара

Гласуване 2

411
гласували

Гласувайте "За" или "Против" споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна

Споразумението между ЕС и Украйна за създаване на зона за свободна търговия и за дълбоко политическо асоцииране беше подписано от ръководителите на EС и Украйна на 27 юни т.г., но все още предстои да бъде ратифицирано от парламентите им. Сега одобрението е ръцете на европейските депутати, които ще решат дали ще подкрепят следващата крачка на сближаване с Украйна.

Дневник, 36 коментара

Фокус образование

Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

Въведете e-mail:

Известия за: