Регистрация

е-Включи се в ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Пълната програма на ЕП
  Избрана тема

  Държавите трябва да намалят потреблението на най-често използваните и замърсяващи торбички с 80% до 2019 г.

  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  160
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" присъединяването на Литва към еврозоната

  От 1 януари 2015 г. Литва ще стане 19-ият член на еврозоната в ЕС, след като успя да покрие всички нужни критерии. Гласувайте "за" или "против" нейното присъединяване. Това е вторият опит на страната да приеме еврото, след като предишният се провали заради неизпълнената цел за равнище на инфлацията. Европейският парламент има консултативна роля в процеса на проверка на готовността на страните за присъединяване към еврозоната.

  Дневник, 7 коментара

  Гласуване 2

  84
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" резолюцията на Европарламента за младежката заетост

  Европарламентът призова за засилване на мерките за борба с безработицата сред младите хора. Финансирането от ЕС на програми, свързани със заетостта, също следва да се увеличи в бъдещите бюджети. Евродепутатите предупреждават, че младежката безработица е достигнала безпрецедентно високи равнища, средно 23% в целия ЕС, с върхови стойности от над 50% в някои държави членки.

  Дневник, 0 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: