Регистрация
Новина на деня Правото да бъдеш "забравен" в интернет да работи в целия свят, поиска ЕС

Правото да бъдеш "забравен" в интернет да работи в целия свят, поиска ЕСПоследна промяна: 13:39, 17 коментара

Твоето е-влияние върху ЕППовече за проекта

Избери да научиш повече по темата

ЕП планува да отмени съкращенията на Съвета на ЕС в проектобюджета на съюза за 2015 г.

EП подкрепя увеличаване на средствата по европейските приоритети за бюджет 2015 г.

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
  Стани евродепутат

  Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

  Гласуване 1

  129
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" националните власти да могат да санкционират банките само по искане на ЕЦБ

  С цел да се избегнат конфликтите на интереси между властите евродепутатите предложиха националните власти да имат право да налагат административни санкции на кредитните институции под надзора на ЕЦБ само ако ЕЦБ изиска това от тях. Това означава, че националните органи се няма да имат право да наказват банки по своя собствена преценка.

  Дневник, 0 коментара

  Гласуване 2

  125
  гласували

  Гласувайте "за" или "против" призив на ЕП към държавите членки за признаване на Палестина

  На 18 декември в Брюксел ще бъде гласувано предложение Европейският парламент да призове правителствата на държавите членки да признаят Палестина като държава. Каквото и да бъде финалното предложение, то няма да бъде задължаващо за държавите членки.

  Дневник, 20 коментара

  Фокус образование

  Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

  Въведете e-mail:

  Известия за: