Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

EU like YOUПовече за проекта

Избери да научиш повече по темата

Електоралната промяна на ЕС

Предстоящите промени: електронно гласуване и свобода на вота в чужбина

Гласувайте за тема

Гласувайте за темата от дневния ред на Европейския парламент, за която искате да научите повече. Темата (законопроект или резолюция), която събере най-много гласове ще бъде разгледана в дълбочина през целия месец - по нея ще може да задавате въпроси на ресорните евродепутати и експерти. Ще търсим и различни гледни точки "за" и "против" приемането на предложения законопроект на европейско равнище.

Към темите за избор
 •  

  49 гласа

  Мерките за трансформиране на европейската енергийна система

  Европейската комисия приготвя мащабни пакети от законодателство за следващата година, които са стъпки към изграждането на Енергийния съюз на ЕС.

 •  

  22 гласа

  Кризата в селското стопанство

  Фермерите от държавите членки на ЕС проведоха мащабни протести в сърцето на Общността – Брюксел, като поискаха помощ срещу падащите цени и косвените последствия от руското ембарго.

Стани евродепутат

Играта "Стани евродепутат" има за цел да представи важните решения на Европейския парламент, които касаят ежедневния ни живот. Прочетете повече за въпросите гласувани в онлайн пленарната ни зала и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и релания вот в парламента. Коментирайте темата и сравнете гласа си с този на истинските европарламентаристи. Вашите коментари и гласуването на потребителите по въпроса ще изпратим на българските евродепутати и ще потърсим тяхната позиция. Отговорността за съдържанието е изцяло на Икономедиа АД. Европейският парламент не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване!

Гласуване 1

249
гласували

Европарламентът настоя 30% от енергетиката на ЕС да е от възобновяеми източници до 2030 г.

Специалното гласуване за общоевропейската стратегия за климата се проведе на фона на предстоящата конференция, посветена на изменението в климата в Париж (COP 21).

Теодора Ангелова, 22 коментара

Гласуване 2

61
гласували

Руслан Трад, блогър: Дискриминация, бедност и гетоизация радикализират младите в Европа

Европейският парламент ще поиска например интернет компаниите да премахват нелегално съдържание, мерки срещу радикализираните лица в затворите, подобряване на превенцията на радикализацията в образованието и предотвратяване на финансирането на терористичните организации с повече прозрачност на външните финансови потоци.

Теодора Ангелова, 35 коментара

Реклама
Фокус образование

Безплатен бюлетин за стипендии, магистратури и стажове

Въведете e-mail:

Известия за: