Еврослужбата срещу измамите стана спонсор на антикорупционна коалиция

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВАБългарска антикорупционна коалиция беше учредена в събота в Пловдив. В създаването й се включиха 35 неправителствени организации от 25 града. За събитието пристигна Жералд Барне, представител на ОЛАФ - дирекцията към ЕС, която се занимава с корупцията и измамите при усвояването на европейските фондове.


Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Съдебна система
  Съдебна система
  Рейтинг: Неутрално

  Предлагам да се закрие министерството на правосъдието, всички съдилища и забрана практикуването като съдия и адвокат. Правото да се премахне от всички университети в България. Защото България става вече неправова държава. Спестените пари да се раздадат като увеличение на социалните помощи на мангалите. ДПС шефа Ахмед Доган да бъде избран поживотно за минитър-председател на всички мангали и резани. Награждавена с медал "Стара планина" на всички отличили корумпирани политици и създаване на ранглиста, кой колко краде, и парична награда за първите три места.

 2. 2 Профил на syd
  syd
  Рейтинг: Неутрално

  Няма нужда да се закрива съда. Правете разлика, че в момента нямаме съд, мястото е вакантно. Т.нар. "Български съд" АД е е търговско сдружение с финансова цел. Така, че създаването на правораздавателна организация в България ще запълни една дупка.

 3. 3 Профил на Съдебна система
  Съдебна система
  Рейтинг: Неутрално

  Имам една гениална идея Вместо българският съд да се използва европейският съд в Страсбург за решаване на правните проблеми. Глобите им към България са сурови, но ще доведе само до това, че няма да има бюджетен излишък. Ех, че съм гений!

 4. 4 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  имунитета на депутатите наистина трябва да се премахне! Това ще направи изказванията им по-обективни и по-достоверни и ще повлияе значително върху корупцията !

 5. 5 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  що се отнася до съда, наистина за предпочитане е съда в Страсбург пред нашия. На европейците може да се има доверие по отношение на темата 'корупция' !

 6. 6 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  у нас съда като институция не се ползва вече с доверие !А и какво представлява съдебното разследване? - някой уж под клетва дава показания и те се вземат за верни от съда. А дали са верни?

 7. 7 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  щом в съда може да се докаже,че черното е бяло,значи понятието достоверност губи смисъла си ! А доказателството е нещо съвсем различно.

 8. 8 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  всеки математик може да каже, че 'доказателствата' в съда се неверни или недоказани, т.е. те нямат стойност. Това е съдът ни - виновните биват оневинявани поради 'доказани' или ' недоказани' факти !

 9. 9 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  когато отпадне имунитета на депутатите, тогава бихме повярвали, че пред закона всички сме равни и че носим еднаква Наказателна отговорност за действията и изказванията си! Просто е и логично, нали?

 10. 10 Профил на KRADECA
  KRADECA
  Рейтинг: Неутрално

  в швейцария дали депутатие имат имунитет ? А там има много референдуми, за разлика от тук...

 11. 11 Профил на НПО
  НПО
  Рейтинг: Неутрално

  Ес отдавна получава сигнали от истински НПО-та като Зелени Балкани и накрая са се убедили, че трябва да обединят усилията им,защото ако се разчита на комисиите в парламента... няма оправия.И в ЕС се краде, но там бият през ръцете, като те хванат!

 12. 13 Профил на До НПО
  До НПО
  Рейтинг: Неутрално

  Представяш ли си какъв срам за България, че трябва неправителствена организация да следи за корупция и алармира ОЛАФ. Защото държавният апарат не се контролира сам и представя на Брюксел само лъжливи данни за нивата на корупция( с най-нисша длъжност корумпирани чиновници, които като видят, че шефа им е корумпиран, стават и те такива; според доклада висши корумпирани в България няма).
  От централата на ФАР научили за случаят на корупция от новините, никой от българското правителство или парламентарните комисии не ги е информирал. Това обаче доста ги е вбесило.

 13. 14 Профил на Баба Мара
  Баба Мара
  Рейтинг: Неутрално

  Много се говори за европейските пари и всеки се опитва да се докопа до тях. Имам познание по програма "ЛИДЕР" и искам да кажа, че тези Местни инициативни групи, които ще се създават сега са едно недомислие. Как може да се създава неправителствена организация, която да е зависима от общините и в частност от кмета ? Какви ще бъдат тези казионни организации поставени под пълна зависимост от кметовете на общини. Правилно са наречени от местните хора НПО на кмета. Тука корупцията е заложена още при самото създаване на Местната Инициативна Група. Това за мен са порочно заченати организации и те няма да свършат никаква полезна работа за местните хора, какъвто е уж техния замисъл.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах