Калина Илиева е новият шеф на фонд "Земеделие", Ангел Кинанов остава зам.-директор

© министерство на земеделието

Калина ИлиеваКалина Илиева е избрана за изпълнителен директор на фонд "Земеделие", съобщиха от институцията. Досега тя ръководеше работната група за комуникация с ЕК и ОЛАФ към фонда. Калина Илиева е на 29 г. и е дъщеря на директора на столичната пожарна Иван Илиев.


Тя ще има трима заместници. Новоназначени са ветеринарният лекар Драгомир Господинов и настоящият директор на дирекция "Контрол на разплащателната агенция" към агроминистерството Светослав Стефанов.


Поста си запазва досегашният зам.-директор Ангел Кинанов, който отговаряше за пазарните механизми в кабинета "Станишев". Другите зам.-директори - Емил Дърев, Георги Желев, Николай Маринов, Исай Пешев и Радослав Иванов, са освободени от длъжност, съобщиха от земеделското министерство.
Земеделското министерство обяви конкурс за избор на нов директор на фонда след уволнението на Ализан Яхова. На него се явиха 11 кандидати. След подбора по документи петима от тях бяха допуснати до финално интервю. Сред тях бяха Румен Йончев, бивш зам.-директор на фонда в правителството на Иван Костов, както и Кръстина Галова, която е експерт по еврофондовете към партия ГЕРБ.Коя е Калина Илиева


В разпространената официална биографична справка за Калина Иванова Илиева се посочва, че тя е родена през 1980 г. в София.


Завършила е висшето си образование - магистър по икономически отношения и комуникации, в Университета за техника и икономика в Берлин, Германия.


До 2007 г. е участвала в множество проекти, включително и ръководител на проект "Световната икономическа интеграция и бедността - анализ и иновативни социални продукти" към Deutsche Bank Research.


След завръщането си в България от януари 2008 г. работи в ДФЗ - Агенция САПАРД, а през юли 2008 г. е поканена да участва в екипа, разработил Плана за действие по САПАРД, с чието изпълнение програмата беше удължена от ЕК с една година.


До момента Калина Илиева е била представител на ДФ "Земеделие" в Специализираното звено на ВКП за борба с измами при усвояването на средства от европейските фондове, както и ръководител на работна група за комуникация с Европейската комисия и ОЛАФ.


За заслугите си при организиране и координиране на работата на отделните административни звена в борбата със злоупотреби с европейските фондове в сферата на земеделието Илиева получава множество референции от различни правоохранителни органи, включително и от генералния директор на ОЛАФ Франц Херман Брюнер.


Статията е допълнена в 20.20 часа
Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Ключови думи към статията:

Коментари (245)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 3 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Аами, не вярвам да е Калинка. Друг ще е
  Фатмака ББ съвсем изпростява

 2. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1488 Неутрално

  Много ми се иска това което се пи6е да НЕ е вярно!

  Калина Илиева е спрягана от ГЕРБ за зам.-шеф и дори за шеф на фонд “Земеделие”, въпреки че не отговаря на изискванията - няма нужния трудов стаж, нито подготовка и квалификация за тези постове, споделят експерти от фонда. Илиева бе доверената чиновничка на бившия зам.-шеф на ДФЗ Константин Паликарски, по чиято препоръка тя стана “дясна ръка” на представителя на ОЛАФ Арно Хайнен.

  Калина Иванова Илиева е родена през 1980 г. в гр. София

  Не 6те и дума, стръмна кариара за едно 29 годи6но маце

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 3. 50 Профил на alterin
  alterin
  Рейтинг: Неутрално

  Толкова оплюхте момичето, че ми стана симпатично вече.

  И от коментарите излезе, че всички служители във фонда от мъжки пол са и минали през леглото и че всички са много компетентни, интелигентни, честни и т.н. Е, това някак не се връзва. )

 4. 53 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Успех! Не е ли по-добре преди да разровим родата до девето коляно да дадем време ва момичето да покаже може ли да се справи или не. Всичко останало е типична нашенска реакция, за съжаление.

 5. 96 Профил на pump it!
  pump it!
  Рейтинг: 163 Неутрално

  Чета коментарите и не мога да повярвам - почти всички са критични!

  А пак днес и пак в този вестник под съобщението, че решенията на министерския съвет са качени в интернет - се изля истински порой от благодарности към г-н ББ.

  Защо сега почти няма възторгващи се - това е пак решение на министерския съвет и дори не е нужно да се отваря специалния сайт, всичко ни е пред очите?
  Една от двете ракции е била неадекватна, всеки - сам за себе си - може да реши коя.

  А според CV-то госпожицата дори няма право да се яви на такъв конкурс, камо ли да го спечели!

  Впрочем, изобщо не съм изненадан от тези назначения - все пак познавам в общи линии манталитета на министър-председателя...

  pump it!
 6. 97 Профил на VAL
  VAL
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Стига милиционери и пожарнитари бе . Нема ли нормални хора

 7. 133
  ****

  Този коментар беше изтрит в 17:03 на 07/04/2011 от неговия автор.

 8. 167 Профил на Alee
  Alee
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Тази е третата, която познавам и се е издигнала по този начин. Втората го направи по същия начин и за кратко беше станала съветник към ЕК по въпросите свързани с интеграцията.
  Бащите им и природните им дадености в областта на "езиците" помагат. Не твърдя, че нямат други качества.

 9. 168 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  За тези които разбират - няма такъв Университет в Берлин. Точното име е Fachhochschule für Technik und Wirtschaft. Н За тези които не знаят разликата - всички студенти които не могат да искарат в Университета поради тъпота, се преместват във Фаххохшуле, където изискванията са занижени и е нещо от сорта на полувисшето в БГ.
  Браво Бойко, приказен герой си ти!

 10. 171 Профил на Alexander Buhchev
  Alexander Buhchev
  Рейтинг: 225 Неутрално

  има пожарникарска връзка...

  Ако си глупав, то е за дълго.
 11. 189 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ако правилно си спомням, ББ каза навремето, че за Маниака също "ще намери подходящо място в изпълнителната власт..."

  Бум, мадафака, бум, мадафакъъъ!
  Ау-ау-ау-ау, там агенцийка ме чакъъъ!

  Инак, хората, които се опитват да защитят девойката, мисля, че правят една голяма грешка: не виждат ОБЩАТА картина. Затова напомних за "бум, мадафака" -- ако това беше единичен случай, можеше да приемем, че наистина момичето е способно и почтено, макар и младо и с неясна кариера и образование. Обаче колко пъти вече се повтаря назначаването на хора на постове, дето очевидно не им е мястото. И също е очевидно по каква причина са назначени. Та затова аз не съм оптимист, дори да не са верни слуховете, които се разпространяват каква всъщност била девойката.

  "The Internet is an insecure place."
 12. 199 Профил на ткникодим
  ткникодим
  Рейтинг: Неутрално

  NikolayUK

  Харесвам твоето добронамерено и непредубедено отношение. Дори смятам че намесването на бащата-пожарникар е лоша журналистическа инсинуация. Образованието и е добро, макар че едва ли е нещо повече от УНСС - този германски университет е световно неизвестен в ранг-листите. По-важно е че е живяла в Германия и вероятно е възприела някои добри за управлението качества като организираност и самодисциплина.

  Вярно е, че има много математици и шахматисти, които са постигнали своя мисловен връх около 30-те. Историята познава и такива музиканти-изпълнители, композитори, артисти и писатели. Това, обаче, винаги е резултат от дългогодишни усилия и мъдро настойничество от най-ранната им детска възраст.

  Но няма нито един хирург, който е станал достатъчно добър само с 2-3 годишна практика. А нима оперирането на човешкото тяло със скалпел е по-лесно, от оперирането на икономиката с такива огромни за нашата черга финансови лостове?

 13. 201 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ткникодим,

  Възхищавам ти се на търпението да обясниш така спокойно нещата.

  Естествено, това което казваш е абсолютно вярно и много точно. Но аз пак бих искал да подчертая, че основният проблем дори не е в липсата на достатъчен опит (въпреки, че това много важно, разбира се). Основният проблем е, че такива назначения, нуждаещи се от ТВЪРДЕ много обяснения, и приемане на доверие на съмнителни неща, станаха системни.

  Ако беше едно, две, три дори, можех да приема, че съм твърде мнителен. Но колко са вече?! То не бяха Маниаци, не бяха девойки на ТИМ, не бяха амбициозни и безпардонни партийни секретарки, не бяха стари кучета от системата...

  Е, на целия този фон КАК да повярваш, че това пък точно момиче е света вода ненапита, особено като нищо в кариерата й до момента не го показва, а дори по-скоро навежда на обратните мисли.

  "The Internet is an insecure place."
 14. 202 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  И въобще, мисля, че има три основни типа хора, които изказват подкрепа на такива назначения:

  1. Уморени от чакане на "светлото бъдеще", които се депресират при мисълта, че и този път "няма да се случи". Дълбоко в себе си те се надяват всички лоши неща, които виждат, да са само плод на фантазията или мнителността им. Те вероятно са най-многобройната група -- за щастие, защото в някакъв момент все пак ще приемат истината.

  2. Хора, подкрепили "Бойко Борисов", на които самолюбието не им позволява да приемат, че са сбъркали в избора си. Те вътрешно въобще не одобряват това, което се случва, но ако го признаят, значи също да признаят грешката си. Жалко е, но има такива хора, и не малко. И те биха приели истината, но след доста по-сериозна вътрешна борба. И не всички.

  3. Отчайващи идеалисти или дълбоко наивни хора, които вярват на всичко, което се казва, и когато имат уклон към оптимизъм -- вярват само на хубавите неща, които се казват, защото другото "просто не може да бъде истина". Те са малко, и се страхувам, че никога не се научават от грешките си.

  "The Internet is an insecure place."
 15. 205 Профил на ткникодим
  ткникодим
  Рейтинг: Неутрално

  Kerberos,

  Определенията в 202 са точни, поздравления. За съжаление, Бойко в момента е един модерен Калигула - който, казват, е направил коня си сенатор.

  Ако някой се почувства като Бойков кон, най-добре е да не гледа високомерно на магарето - защото то понякога се сеща, когато бият самара му.

  Калигула е бил убит с преврат 7 седмици преди да изпълни 4-годишнината си на власт. Той е станал непоносим след първите 2 години. А името му означавало на латински "малкият войнишки ботуш".

 16. 213 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  № 208 : "Така че, аз като будала ще замълча с умните коментари..."

  Нещо не виждам да си мълчиш.

  Иначе съм "вечно недоволен", да. Но в смисъла не на мрънкащ, а на критичен -- защото трябва да се върви постоянно напред и нагоре -- защото ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ вървят. И това важи преди всички за самия мен и това, което аз правя. Най-мразя да тъпча на едно място.

  Иначе става като по времето на соц-а. Отчитаха се едни невероятни ръстове, едни 500% преизпълнения на плановете... Ама защо? Защото се равнявахме със страни като Виетнам и Северна Корея. И докато ние правехме великия Правец-16, хората вече масово ползваха 386 процесори.

  "The Internet is an insecure place."
 17. 214 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  № 208

  И какво точно да чакам да се случи? То по същата логика трябваше да чакам Царо, че дори Станишев.

  Ще ти го кажа по друг начин: като ти вкисне гроздето в бъчвите, какво го правиш? Чакаш го с надеждата, че все пак няма да стане оцет, ами хубаво вино? Или още по-краен пример: като ти се запали газовата бутилка, седиш край нея, щото "ми тя може пък и да угасне"? Не че не можеш да го направиш. Може и да оживееш дори. Но колко газови бутилки трябва да се взривят, за да се научиш най-сетне, че тая работа не става така, а?

  "The Internet is an insecure place."
 18. 215 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  № 208

  Въпросът е, че се знае какво трябва да се направи, и какво не трябва да се прави. А ГЕРБ за момента и двете ги бъркат, но най-вече второто.

  Що не четеш по-горе какво съм писал? Или за теб беше ОК също Маниака, мацето на ТИМ, о, да не забравя и прекрасната Цецка... Тя е третия човек в държавата -- кефи ли те? Ако си доволен, няма какво повече да си говорим.

  "The Internet is an insecure place."
 19. 229 Профил на ткникодим
  ткникодим
  Рейтинг: Неутрално

  Muncho 206, oogo 212 - за ботушите на римляните

  Ето какво казва Wiki, не докрай издържан научен източник но добър по клюките, като тази как са били обути римските войни в походите си на север срещу германските племена:

  "Caligula's father, Germanicus, the nephew and adopted son of emperor Tiberius, was a very successful general and one of Rome's most beloved public figures. The young Gaius earned his nickname Caligula (the diminutive form of caliga) meaning "little [soldier's] boot", while accompanying his father on military campaigns in Germania."


 20. 232 Профил на Kerberos
  Kerberos
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  № 230

  Уважаема госпожо, имам известни съмнения доколко сте наистина "майка на Калина", и няма да се учудя да се окажете "колеги" с Николай. Но нека приемем, че казвате истината.

  Първото, което ме смущава във вашите думи е: а вие какво сте очаквали? След толкова очевидно шуро-баджанашки назначения от страна на ГЕРБ, изведнъж се появява вашата дъщеря, дето никой не я е чувал или виждал, и при доста скромната си професионална биография става ръководител на важна държавна агенция, която, забележете, борави с НАШИ пари, и то много. Някак не се връзва много, нали? Или по-точно се връзва, но точно в не много приятната посока на мисли. Та какво очаквате наистина: всенародна радост, еуфория?

  Сама пишете, че сте "твърде запозната с БГ-условията". Еми, какво ви учудва тогава? Ако дъщеря ви е човек на място, тя просто няма да обръща внимание на тези приказки, а ще си върши съвестно работата. И ако си я върши наистина добре и съвестно -- тогава дори на ръце ще бъде носена!

  А че се нуждаела от подкрепа: вие като отидете в банка, дето никой не ви познава, и веднага ви "подкрепят" с безлимитна кредитна линия ли? Или е много вероятно любезно (или не толкова) да ви отпратят? Нека дъщеря ви да започне да работи, да покаже какво може, и доколко е отговорна и добросъвестна, и подкрепата няма да закъснее, ако я заслужава.

  Впрочем, говорите за завист: вие сериозно ли го мислите това? Кой точно от нас е луд да отиде да работи на държавна служба в ТАКОВА правителство?! Освен ако той самият не е от същия кюп. Нали виждате, че нещо не се връзват нещата? Аз лично в такова правителство и 100,000 да ми плащат на месец няма да отида -- просто защото с тия хора знам, че работа няма да се върши. И ако дъщеря ви се е съгласила -- тя е или наивна (няма лошо, но ще си пати) или... са верни нещата, които се говорят.

  И нещо последно: дъщеря ви е на 29 години -- голямо момиче (да ви е жива и здрава). Нещо не усещате ли, че е странно майка й да дойде да я защитава във форума? Утре вие ли ще ходите на по-трудните преговори да й помагате? Вие въобще осъзнавате ли колко идиотско е това като начало?!

  Толкова идиотско, че пак ще изкажа съмнението си, че въобще не сте й майка, ами сте платена агитка заедно с Николайчо, и разигравате театър. Същото беше и с онова 26-годишно "маце" на ТИМ. Само че тоя път леко преиграхте ми се струва.

  "The Internet is an insecure place."
 21. 245 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Интересна дискусия от дистанцията на времето, но все пак някои от участниците в нея се оказва, че са били съвсем прави, а други - много далеч от истината. Допадат ми такива равносметки.

  "Германия: Дипломата на Калина Илиева е фалшива"

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3441771

  ЦАЦАта се вмирисва откъм главата
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах