Кристалина Георгиева стана "Комисар на годината" и "Европеец на годината"

© Георги Кожухаров

Кристалина ГеоргиеваЕвропейският комисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева снощи беше обявена за "Комисар на годината" и за "Европеец на годината" в годишните награди на електронното издание "Юръпиън войс" (European Voice). Това обяви самият комисар в блога си, като благодари за подкрепата.


Авторитетното издание за европейска политика награждава всяка година европейски политици, представители на бизнеса и публични фигури за приноса им през годината. "Юръпиън войс" публикува своите номинации в няколко категории, а читателите гласуват за своите фаворити.


Номинацията на Георгиева беше мотивирана с авторитета и компетентността, които комисарят е проявила по време на кризите след земетресението в Хаити и след наводненията в Пакистан."Георгиева стана европейски комисар почти случайно, но от февруари несъмнено впечатли много хора", каза Тим Кинг, редактор на "Юръпиън войс".


Преди да заеме поста в Европейската комисия, Кристалина Георгиева беше директор на отдела за устойчиво развитие към Световната банка. Тя беше вторият избор на българското правителство за позицията в Еврокомисията след неуспешното представяне на Румяна Желева на изслушването пред членове на Европейския парламент.


Снощи на галавечерята, организирана от "Юръпиън войс", за "Официален служител на ЕС за 2010" беше обявен председателят на Европейската централна банка Жан-Клод Трише.
Дейвид Камерън, премиерът на Великобритания и коалиционният му партньор вицепремиер Ник Клег са победителите в категорията "Национален политик на годината".
Испанският национален отбор по футбол получи отличието за "Вдъхновение на 2010" заради спечелването на титлата на Световното първенство.
Жанин Хени-Плаасхерт стана "Евродепутат на годината".


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

Коментари (338)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Пффффффффффффф

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 2. 2 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА

  "Комисар на годината",
  "Европеец на годината"!
  Догодина, като ненадмината -
  премиер във родината!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 3. 3 Профил на pekan
  pekan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И ние какво хващаме?Мъчим се тук с ББ и Цв.Цв.

 4. 4 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Честито! Трябва всички да се гордеем с нейните успехи!

  "Man will be what he was born to be, free and independent" - John F. Kennedy
 5. 5 Профил на Polusa
  Polusa
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#2] от "berbenkov":

  Браво "berbenkov", Сатаните Знаят,
  Какво правят!

  Истина, Енергия и Мотивация на Сила, която Градим за България, не е Материя и не е Емоция!
 6. 6 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#4] от "читател":

  Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, какви точно са й успехите?

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 7. 7 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Браво. Добра служба, добра заплата,добри бонуси, добра пенсия. Купища привилегии. Какво повече може да очаква една жена в предпенсионна възраст.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 8. 8
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 9. 9 Профил на pekan
  pekan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  От най-бедната държава,комисарите са най-хвалени.Посланието е: бъдете бедни,не се оплаквайте,по възможност умрете и ние ще ви потупаме по рамото.

 10. 10 Профил на balada
  balada
  Рейтинг: 446 Неутрално
 11. 11 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Ние казваме: Проверката е чисто политическа игра и камуфлаж!
  Коя е Кристилина Георгиева?
  Завършила 80-те години института "Карл Маркс"-специалност"поитическо икономия" и 1993 г. е изпратена от официалното българско правителство в Световната банка на работа.


  Кое е това правителство- това е първото правителство на СДС-производна партия на БСП и лика прилика с първото правителство на Андрей Луканов и партията му БСП,продължило изцяло политиката на Андрей Луканов и старателно прилагало заедно с БСП Плана Ран Ът. Кристалина Георгиева бе лансирана за Световната банка отстария комсомолец и нов СДСарист -Димитър Луджев.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 12. 12 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Световната банка е не само финансова институция, но и ПОЛИТИЧЕСКА, тя изпълнява финансовата политика на американската икономическа система, докарала финансовата кризата и американската външна политика, която сега има нова мисия: да се вклини в други икономики, да ги "глобализира", като "внесе" американските корпорации в националните икономики, с цел те да монополизират части от икономиката на страните и да ги изцежда за своя сметка.
  Особено сега Световната банка така действа в малките страни като България, превърнати в сателити на САЩ, с вкарване на американския либерален-монетарен икономически модел и обществена система, идваща от този икономически модел.
  Кристалина Георгиева е представител именно на тази ПОЛИТИКА НА САЩ и представител на Лукановата номенклатура, която сега продължава да управлява БСП и България, скрила се в кожата на новата българска олигархия от партийните цветова на БСП, СДС, НДСВ, ДПС и ГЕРБ.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 13. 13 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Комисията по досиетата също е политически съставена комисия и служи за ПОЛИТИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТ и изразител на тази олигархия в България.
  Тя отваря досиета само на политическите противници на тази олигархия, завзела 100% политическата власт в НС чрез огромни манипулации и фалшификации и което все още нашия народ в цялост не осъзнава, прикрива досиетата на представителите и техни лакеи -инструментите на тази олигархия в заграбването и главните крадци от прехода. Същата комисия сега се прочу и с това, че съставя нови досиета на политическите си противници, намиращи се вън от НС.

  Световната банка е позната в западна Европа и не е допусната да действа в западноевропейските страни.

  Как ви се струва, след като Кристалина Георгиева е била с годишна заплата СБ над четвърт милион долара плюс още толкоз бонуси, сега да остави тази заплата и да отиде на по-ниската заплата на еврокомисар?

  Това може да стане само ако Кристалина е изпратена от САЩ да провежда неговата политика в ЕС.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 14. 14 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Да чуем нещо хубаво и за нас.

 15. 15 Профил на Сони
  Сони
  Рейтинг: 740 Весело

  Добре, че няма класация "Гаф на годината"! Щяхме и него да спечелим с представянето на Желева!

  :) Усмихни се днес! Утре ще е по-зле!
 16. 16 Профил на pekan
  pekan
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#11] от "diva_selianka":

  Освен това още тогава се превръща в една от най-богатите личности в Б-я.Всики знаем как става това.Но, иначе има качества.

 17. 17 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Лисабонският договор с влизането си в сила стана носител на нови мисии на ЕС: за обща външна самостоятелна политика и отделена от САЩ, за обща икономическа политика, за обща антикорупционна политика, обща отбранителна система и обединена борба с мръсните капитали.
  Но се знае, че САЩ отдавна се противопоставеше на Лисабонския договор и правеше възможно чрез десните в ЕС и създадената от него "Либертас" да осуети влизането му в сила, защото на САЩ никак не е изгодно сега силен ЕС и силно евро, което ще подрива долара на световния пазар като парична единица.
  САЩ води световна битка за запазване хегемонна роля на долара на световния пазар, от там и досегашната роля на САЩ в света като икономически и военен хегемон, за това се стреми всячески да подрива ЕС и да не му позволи да се развива.

  За това е редно да си зададем въпроса: "Как ще бъде приета кандидатурата на Кристалина Георгиева от ЕП?"
  Дали САЩ, който чрез Световната банка докарала бедността на Хаити, сега в лицето на Кристалина Георгиева като комисар, отговарящ за международните отношения, хуманитарната помощ и реагирането при кризи на ЕС ще го спасява от природната катастрофа и има ли моралното право да го прави?.

  Като десен политик и сервилен на САЩ Барозу веднага "прие" кандидатурата на Кристалина Георгиева, както впрочем направи и в началото с кандидатурата на Желева. Но той тук няма никаква дума по избора на Кристалина Георгиева, имат политическите сили в ЕП и комисията за избор, съставена от тях.

  С кандидатурата на Кристалина Георгиева Борисов и марионетното на САЩ правителство на ГЕРБ и вярната на САЩ, стояща зад гърба на ГЕРБ новосъздадена българска олигархия, се опитват да пробутват "големия брат" в управлението на ЕС .

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 18. 18 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3316 Неутрално

  Айде, да ви е честито новото кръстовище!

 19. 19 Профил на !
  !
  Рейтинг: 1002 Весело

  Чудесен повод тиквата да се тупа по гърдите месеци наред и да вика "Булгар, Булгар...." на чужд гръб

 20. 20
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:58 на 01/12/2010 от неговия автор.

 21. 21 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Тя е като Бербатов .... само че в политиката..... и както знаем... Бербатов играе ли в националния? Цъ....

  Нека в нациолналния да играят дивите селяники с фалшивите дипломи..... и да си поделят бокулка на Кофия.... вервейте ми

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 22. 22 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1107 Весело

  Ама какви коментари предизвикват тъпите награди на едно казионно издание...

 23. 23 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#21] от "KOBOLD":

  Така работят марионетните правителства.Извън страната пробутват кадри на Биг брадър от бг произход ,а вътре в страната кадри с германски фалшиви дипломи.Плаща ЦРУ.И ОЛАФ/шефа му де/

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 24. 24 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#16] от "pekan":

  Измяната винаги е носила добри приходи

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 25. 25 Профил на khankroum
  khankroum
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Доста неясни са критериите за "Комисар на годината" - най-много интервюта по медиите, най-много похарчени пари за лобистки фирми, най-добър английски, най-топла връзка с ЦРУ...Или е сделка на Б.Б. с Барозу. Тайнственост в средата на енигма, обвита в мистерия.

 26. 26 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  Като я попитат Кристалината за работа в България.... тя ще им отговори по бербтовски "Ами аз съм вече на въраст.... стара баба... нека младите и кадъъъъъърните в България да се реализират...."

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 27. 27
  Alien
  Рейтинг: 1107 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 28. 28 Профил на KOBOLD
  KOBOLD
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#23] от "diva_selianka":

  Добре де.... това бойковското правителство чия марионетка е? На Тефлон Меркел ли? Която според САЩ била задръстена и непредприемчива....

  When yields declined in silver mines across Saxony in the 16th. Century, Kobold was blamed for stealing the silver and leaving behind worthless rock.
 29. 29 Профил на #43c6dB
  #43c6dB
  Рейтинг: 1640 Весело

  Браво

  it is your mind that defines the reality
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31 Профил на #43c6dB
  #43c6dB
  Рейтинг: 1640 Гневно

  До коментар [#6] от "Cacafuego":

  Защо винаги сме настроени толкова негативно, че когато някой българин бъде похвален някъде, ние бързаме да го оплюем??
  Каква е тая пуста завист, дето вилнее в България?
  Погледни го ако щеш по друг начин - толкова ли е трудно да се зарадваш за това, че този път не са ни изложили, а похвалили??!!
  Заради ей такива малки душици напуснах България и няма да се върна!

  it is your mind that defines the reality
 32. 32 Профил на mitiozo
  mitiozo
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Кристалина Георгиева - ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!

  онлайн копане на биткойни http://goo.gl/8bOHdN
 33. 33 Профил на Калоянчо
  Калоянчо
  Рейтинг: Неутрално

  Честито! И повече Кристалини да има!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на Калоянчо
  Калоянчо
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#30] от "diva_selianka":

  "Схемата" на Калинка с ОЛАФ май стана в хода на работата. А иначе не ми дреме в чие легло какво прави. Ако иска да я разцепват отвсякъде. Младо момиче е

  Виж тъпотията с фалшивата диплома и калпавото управление, латино драмите и уволнението засягат всички.

 36. 36 Профил на Бойко Борисов
  Бойко Борисов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Заслужено.

  Властта на мен не ми трябва. Власт ми е дал народът със своето одобрение, което имам от години. Аз искам да дам властта на вас.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на ДДД
  ДДД
  Рейтинг: 457 Весело
 39. 39 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#35] от "Калоянчо":

  Ти май не разбираш,че Пешо от С. Горно нанадолнище НЕ Е правил ФАЛШИВАТА ГЕРМАНСКА ДИПЛОМА на ОЛАФ мацето

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 40. 40 Профил на Калоянчо
  Калоянчо
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#39] от "diva_selianka":

  Да съм я оправдавал?! Не! Виновна е. Но според мен е излагала и Бойко.

 41. 41 Профил на Cacafuego
  Cacafuego
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#31] от "issunboshi":

  Душо широка, душо необятна, къде видя да плюя?!
  Просто помолих за справка - какви точно са й заслугите?
  Това не е награда за еврокомисар Георгиева от България, а награда за вицепрезидент Геогиеф от СБ. И дори да беше не означава нищо, просто сапунка за широко скроени души като теб!

  Едно съобщение е новина, само ако някой не иска то да бъде публикувано. Всичко останало е реклама!
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 43. 43 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#40] от "Калоянчо":

  Бойко няма нжда от помощници за да се излага. Това му е ежедневие Сам се справя чудесно. Но представители от 10 министерства са одобрили това момиче Пита се -на какво основание или на чии гарантирани протекции вътре и извън страната/напр. от Германия/. за мен лично тя е жертва. трябвало е да се разпределят едни пари през главата на слабо кадърен кадър и фърчащ женски мозък.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 44. 44 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 653 Весело

  И какво излезе-подмолните комбинатори бсп-кунева-първанова стъпиха върху говежди фъшкии.Само със злоба не става,трябва и акъл.Ама на сергията Позитано-нямааааа.Даже и Кирчо Добрев със саковете с долари не може да си купи.А наркотрафиканчето руменчо си трае,за да не падне в шадравана.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 45. 45 Профил на !
  !
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  До коментар [#44] от "Астор":

  Румиту Жьелева ли визираш за акъла?

 46. 46 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 653 Весело

  До коментар [#45] от "Офца":Ти си знаеш кой върти алъш-вериша на позитания.

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 47. 47 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1285 Весело

  Боко се принуди да си изгърми най-мощните боеприпаси още в началото, след като оръдието "Йелева" се оказа дефектно и откри огън по самия Боко.

 48. 48 Профил на Master of puppets
  Master of puppets
  Рейтинг: 556 Весело

  До коментар [#9] от "pekan":

  Ааа, трябваме им живи - все пак сме добър повод за оправдание за собствената им некадърност, нали знаеш, че във всяка корпорация трябва да има хора, които да опират пешкира и после да им се дава бонбонче

  Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams...
 49. 49 Профил на Калоянчо
  Калоянчо
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#43] от "diva_selianka":

  Ами тя е толкова слаба ракия, че едва ли е помогнала много. Освен това да представя фалшива диплома.... вината си е нейна, въпреки всички протекции и т.н.

  Така или иначе си права, че политическата вина е на този който я е бутал напред

 50. 50 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 793 Весело

  )))))))))))))))))

  Честито

  Една хубава новина, Кристалина имаше доста работа тази година и се представи блестящо в областта си

 51. 51 Профил на bette
  bette
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#23] от "diva_selianka":

  Селянко, що не млъкнеш за малко, Кристалина наистина взе присърце задълженията си така че приложи освен знания и много желание в работата си абсолютно заслужава награди и отличия.

 52. 52 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#49] от "Калоянчо":

  Именно. Тя е бушон и изгърмя с подобаващите се фойерверки. Другото /истината / си остава дълбоко заровена. Парите са сила. Заради тях ще гърмят още наивни мераклиийки да блестят от високото за ден-два.

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 53. 53 Профил на Дива селянка
  Дива селянка
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#51] от "bette":

  Браво. Колко и е бонуса дотук за подобен професионален героизъм?

  Дреме ни за мнението на гоите! И хич не ни трябва вашата прошка , стадо! КАРЛА
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 56. 56 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Това е единственият добър кадър на Борисов заедно с Росен Плевнелиев! Всичко друго е в стил Румито Желена Александър Цветков Калина Илиева и т.н.

  При това и Росен Плевнелиев и Кристалина бяха ИМЕНА и успяли ПРЕДИМНО В ЧУЖБИНА още преди да влязат в кабинета! Единия ковчежник на Българо-американската търговска камера и водеше българо-немската такава успял в Германия-Плевнелиев а Кристалина успяла в САЩ след дългогодишен труд издигнала се до поста вицепрезидент на световната банка!

  ЕТО ТОВА Е КОМПЕТЕНТНОСТ! И за съжаление спираме до тук на тема компетентност и герб! Всичките други гадри са ПРОВАЛ И ПОЗОР!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  Моля, коментирайте темата на статията.

  Който държи да не спазва правилата ще загуби временно достъпа си до форумите.

  http://www.economedia.bg/forum/
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 67. 67
  ****

  Този коментар беше изтрит в 11:02 на 01/12/2010 от неговия автор.

 68. 68 Профил на forummoderator
  forummoderator
  Рейтинг: 4941 Неутрално

  Няма да има повече предупреждения.

  http://www.economedia.bg/forum/
 69. 69 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Браво на модераторите! Не мога да разбера тия жалки душици! За една година най-накрая имаме ХУБАВА НОВИНА! ДОБРА НОВИНА! Не новина стил Румито Желева или Калина Илиева и дори на тая една едничка добра новина за цялата 2010 година не могат да се израдват като БЪЛГАРИ! Това си е успех и ПРЕСТИЖ ЗА БЪЛГАРИЯ не само за г-жа Георгиева!

  пс Само една молба към дневник, ако може модераторите да махат целите мнения за да нес тоят така грозно едно след друго десетки изтрити мнение?!? Благодаря

 70. 70 Профил на barsa
  barsa
  Рейтинг: 623 Весело


  ДОБРА НОВИНА ЗА КАБИНЕТА БОРИСОВ !

  Нали затова е ГЕРБ >

  Граждани за Европейско Развитие на България

  МАГИСТРАЛИТЕ И ВТОРИ МАНДАТ

  "BARSELONSKI" отново е "модериран", но НЕ може да бъде цензуриран !


ощеЗа да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах