Европейската агенция за основните права набира стажанти

Церемония за официалното откриване на FRA на 1 март тази година.

© Агенция на ЕС за основните права.

Церемония за официалното откриване на FRA на 1 март тази година.Агенцията на ЕС за основните права (FRA) предлага два пъти годишно платени стажове за период от три до пет месеца за млади дипломанти.
Агенцията започна работа на 1 март 2007 г. във Виена и замества досегашния Европейския център за мониторинг на расизма и ксенофобията (EUMC). Нейната задача е да осигурява подкрепа и експертен опит на ЕС и държавите членки в областта на основните човешки права.


Стажовете имат разяснителен характер за работата, целите и дейността на FRA. Те са насочени също така и към придобиване на практически опит от млади дипломанти в областта на човешките права.


Избираемите кандидати трябва да са граждани на страна членка на ЕС или страна със статут на кандидат за членство в съюза.
Бъдещите стажанти трябва да имат завършено университетско образование към датата на кандидатстване. Изисква се също много добро владеене на поне два от официалните езици на общността. Не се допускат кандидати, които вече са имали обучение или са били наемани на работа в европейска институция.


Стажовете се заплащат по 1000 евро на месец. На одобрените кандидати ще бъдат покрити разходите за път в началото и края на стажа. Предвидена е и специална добавка към заплащането за хората с увреждания, която може да достигне до 50% от основната сума.


Документи се подават два пъти годишно: до 31 май за стажовете, започващи от 1 октомври и до 30 ноември за стажовете започващи от 1 март.


Повече информация за условията на стажа може да намерите на интернет страницата на Агенцията за основните права.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на desi
  desi
  Рейтинг: Неутрално

  Извинявайте, ама на кого му е хрумнало фундаментални права да се преведат като "основни" - такова понятие просто няма!

 2. 2 Профил на Zahari
  Zahari
  Рейтинг: Неутрално

  Деси, според теб какъв е точният превод?
  Официалният превод на "Charter of Fundamental Rights of the European Union" на български е "Харта на основните права на Европейския съюз".

 3. 3 Профил на Дени
  Дени
  Рейтинг: Неутрално

  Деси, аз съм магистър по международни отношения, държала съм поне 2 изпита относно защита основни права на човека и това е утвърденият и точен превод. Дори не бях чувала за понятието "фундаментални права" - доста привнесено и буквалистко е.
  Така че спокойно, Дневник този път са изрядни, евала

 4. 4 Профил на do desi
  do desi
  Рейтинг: Неутрално

  Деси май нещо се поизложи!

 5. 5 Профил на винету
  винету
  Рейтинг: Весело

  не мога да разбера защо е само за прависти като хората които имат нужда от ограмотяване не са с пеавно образование - отговорете ми защо не е за граждани на евросъюза..??

 6. 6 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: Разстроено

  някой няма ли да отговори на обикнивените граждани защо ги оставят настрани от политиката на ес...

 7. 7 Профил на татяна
  татяна
  Рейтинг: Неутрално

  А къде е Агенцията за защита на човешките права в България.Нарушават ми се основни права, а няма към кого да се обърна, въпреки, че явно е от горните писания, че има дори висше образование по тази тема. Няма я защитата, а лапаницата си е тук.

 8. 8 Профил на татяна
  татяна
  Рейтинг: Неутрално

  А къде е Агенцията за защита на човешките права в България.Нарушават ми се основни права, а няма към кого да се обърна, въпреки, че явно е от горните писания, че има дори висше образование по тази тема. Няма я защитата, а лапаницата си е тук.

 9. 9
  ****

  Този коментар беше изтрит в 13:27 на 20/11/2010 от неговия автор.

 10. 10 Профил на magalenha
  magalenha
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Срокът е бил до 7 ноември. Моля давайте вярна информация следващия път!!!!

 11. 11 Профил на кака мара
  кака мара
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#6] от "еко":

  Да, ето аз ще ти отговоря - защото си достатъчно ограничен да се самоопределяш като обикновен човек или да смееш да определяш други хора с подобно понятие. Ако някой се счита за подценен, нека научи перфектно английски и втори европейски език /български не се брои, естествено/, нека завърши право, финанси, икономика и ще има място в европейските институции. Какво очаквате, че ще почнат да взимат сульо и пульо там да си защитава правата. Дискриминация на неамбициозни хора, няма такова понятие. Нито има дискриминация на хора, чиито професии нямат нищо общо с провеждането на политиката на ЕС. Примерно архитект, лекар, учител, поет, коминочистач...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах