Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Бизнес като на шега

От Боряна Петкова, Мара С. Георгиева
ПРОЕКТЪТ Проектът на Фани Илиева от Дупница е за създаване на зеленчукова и овощна градина в село Мламолово, Кюстендилска област, и е на стойност 25 хиляди евро. Финансиран е по Мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" на Програмата за развитие на селските райони, която подкрепя инвестициите в земеделие на хора на възраст от 18 до 40 (ненавършени) години.Финансирането е за пет години. През първата година Фани Илиева е засадила декар и половина домати, през втората – два дек ...

За да прочетете тази статия, трябва да се регистрирате. Регистрацията е безплатна.

Предимства:

  • Достъп до над 600 000 статии от архивите на Капитал и Дневник
  • Единен вход за всичките сайтове
  • Възможност за персонализация на вашия профил

Ако вече сте регистрирани, влезте с вашия email и парола.

За проекта на "Икономедиа" АД
Този проект е финансиран от Европейския съюз - Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия, по договор № AGRI.2011-0101. Целта му е да представи успешни земеделски практики, реализирани с подкрепата на европейските фондове и в частност чрез Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Ще бъдат представени 24 проекта на фермери и фирми, като извадката не претендира за представителност и изчерпателност на видовете дейности, финансирани по ПРСР.

Опитали сме се да опишем предимно по-малки проекти, доколкото една от основните идеи на Програмата за развитие на селските райони е да подпомага дребните и средните агропредприемачи.

С неоценимата помощ на Международната природозащитна организация WWF в България сме се стремили да изберем и разкажем за добри практики, които подпомагат устойчивото развитие и щадят околната среда.

Със сигурност има и други проекти, които са успешни и интересни. При евентуална последваща възможност кръгът на представяните успешни бизнес истории може да бъде разширен.

Стремим се да погледнем преди всичко от позитивната страна и да представим добри примери и възможности. Не си правим илюзии, че при прилагането на ПРСР няма проблеми или че те драстично са намалели в последните месеци, нито пък, че ще изчезнат след ден или два. Но ни се иска да вярваме, че с показването на успешни практики ще инжектираме дори и у предубедените доза оптимизъм и увереност, че добрите и печеливши агропроекти се случват тук и сега. И че европейското финансиране е възможност, която въпреки всички трудности си струва да бъде използвана.

Отговорността за съдържанието е изцяло на "Икономедиа" АД. Европейската комисия не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване.
Еврофинансиране
Намерете подкрепа за вашите идеи в рубрика "Еврофинансиране"
Реклама
Реклама