Регистрация

Бизнес като на шега

От Боряна Петкова, Мара С. Георгиева
ПРОЕКТЪТ Проектът на Фани Илиева от Дупница е за създаване на зеленчукова и овощна градина в село Мламолово, Кюстендилска област, и е на стойност 25 хиляди евро. Финансиран е по Мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" на Програмата за развитие на селските райони, която подкрепя инвестициите в земеделие на хора на възраст от 18 до 40 (ненавършени) години.Финансирането е за пет години. През първата година Фани Илиева е засадила декар и половина домати, през втората – два дек ...

За да прочетете тази статия, трябва да се регистрирате. Регистрацията е безплатна.

Предимства:

  • Достъп до над 600 000 статии от архивите на Капитал и Дневник
  • Единен вход за всичките сайтове
  • Възможност за персонализация на вашия профил

Ако вече сте регистрирани, влезте с вашия email и парола.

За проекта на "Икономедиа" АД
Този проект е финансиран от Европейския съюз - Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия, по договор № AGRI.2011-0101. Целта му е да представи успешни земеделски практики, реализирани с подкрепата на европейските фондове и в частност чрез Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Ще бъдат представени 24 проекта на фермери и фирми, като извадката не претендира за представителност и изчерпателност на видовете дейности, финансирани по ПРСР.

Опитали сме се да опишем предимно по-малки проекти, доколкото една от основните идеи на Програмата за развитие на селските райони е да подпомага дребните и средните агропредприемачи.

С неоценимата помощ на Международната природозащитна организация WWF в България сме се стремили да изберем и разкажем за добри практики, които подпомагат устойчивото развитие и щадят околната среда.

Със сигурност има и други проекти, които са успешни и интересни. При евентуална последваща възможност кръгът на представяните успешни бизнес истории може да бъде разширен.

Стремим се да погледнем преди всичко от позитивната страна и да представим добри примери и възможности. Не си правим илюзии, че при прилагането на ПРСР няма проблеми или че те драстично са намалели в последните месеци, нито пък, че ще изчезнат след ден или два. Но ни се иска да вярваме, че с показването на успешни практики ще инжектираме дори и у предубедените доза оптимизъм и увереност, че добрите и печеливши агропроекти се случват тук и сега. И че европейското финансиране е възможност, която въпреки всички трудности си струва да бъде използвана.

Отговорността за съдържанието е изцяло на "Икономедиа" АД. Европейската комисия не носи отговорност за публикуваната информация и за нейното използване.
Еврофинансиране
Намерете подкрепа за вашите идеи в рубрика "Еврофинансиране"
Реклама
Реклама