С какви новини се връща Борисов в България?

Ангела Меркел и Бойко Борисов

© Правителствена Информационна Служба

Ангела Меркел и Бойко БорисовБорисов има план за българското председателство на Европейския съюз. Обсъдил го е в Берлин с Меркел наред с други ключови теми. Получил е от нея и едно обещание за 24 май догодина. "Дневник" публикува интервюто на Александър Андреев за "Дойче веле" с премиера Бойко Борисов:


Ключови думи към статията:

Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 1639 Неутрално

  Да се внушава:" Една безсмислена визита, и нищо добро да не чакаме от ЕС"!!! Черно тролчета чеерно!!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  До кога ще търпят в Дойче велле др.Александър Андреев????
  Този индивид е един злонамерен псевдо кореспондент и далавераджия,от когото освен жлъч нищо друго не може да се очаква!Аман от псевдоинтелектуалци като него!
  А ББ свърши хубава работа ,според мен,колкото и да се "помпат"умните и красивите !
  Разбрах,че и Раковски 134 са им взели !
  Жалко за красивата идея СДС в която наивно вярвахме !

 3. 3 Профил на DJTrump
  DJTrump
  Рейтинг: 853 Неутрално

  "Защото те са се убедили, че не само съм добър човек..."

  Наричайте го вече добрият човек...

  Новината е, че мама Меркел директно ни е засилила към еврозоната, а Боце е приел без дори да има консултации у нас.
  Така се прави, вождът е решил и това е. А той умен. И добър.
  За паспортите съм против, не може така - да идеш и да видиш.
  Има си процедура и ние сме минали през нея.
  Който отговаря на критериите - в ЕС. Останалите да чакат.
  Точка.

 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6305 Любопитно

  Първата обиколка на третия Борисов зад граница…

  karabastun@abv.bg
 5. 5 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 1814 Неутрално

  ъъъ, частта със "и затова на 23-ти правим една голяма среща със семейния бизнес, с финансовия министър Шойбле." изобщо не я разбрах.
  иначе, нелошо интервю на Баце, звучи умерено и уверено.
  харесвам това за западните Балкани.

 6. 6 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Добрите новини са за талпата - от колко време драпа да закаче за газовия бизнес - ново беляне в действие!

 7. 7 Профил на rwe33471675
  rwe33471675
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Като изключим някои типично негови изхвърляния , балансирано изказване.Струва ми се че в международен план ББ не е чак такава излагация каквато някои се опитват да го представят.

 8. 8 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 774 Неутрално

  1. ЕК иска да вкара всички страни, които нямат евро (без Дания) в еврозоната. При влизане в съюза са се подписали, че ще приемат еврото, но срок няма. Сега ЕК е решила, че ще сближава нациите в съюза покрай брекзита и ще насили всички не-евро държави в еврозоната. Никаква заслуга на Борисов.

  2. Това с България в Шенген е по-скоро удар по Унгария. В момента Унгария е граница на Шенген и добре си охранява границите. На това, че са граница на Шенген се опират и при строежа на оградата със Сърбия и Румъния. В момента, в който България и Румъния влязат в Шенген, България става външна граница и би трябвало да изгради доста по-сериозни съоръжения. Тогава ЕК може да накара Унгария да си махне част от загражденията.

  3. Покрай Шенген граничните ни полицаи направо пляскат с ръце, защото трафикът на хора през границата ще стане много доходоносен бизнес. Това свиленградската митница нищо няма да е...

 9. 9 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Между другото, това което го няма в интервюто споменато, но е споменато във Франкфуртер Алгемайне Цайтунг е, че Меркел е казала, че Германия ще подкредпи България за влизане в шенгенското споразумение, но преди това ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖАТ АНТИКОРУПЦИОННИ МЕРКИ. Т.е. Меркел спокойно казва, че в България цари корупция и трябва да се противодейства на нея.

 10. 10 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 774 Неутрално

  According to Federal Chancellor Angela Merkel, the EU country of Bulgaria should join the Schengen zones as soon as possible for passport-free travel in Europe. Merkel said on Wednesday after a meeting with the Bulgarian Prime Minister, Bojko Borissow, in Berlin, she said, "the fulfillment of the requirements in the areas of the rule of law and the fight against corruption. She praised the great efforts of the country to protect its borders, for example, towards Turkey. "In this respect, we want Bulgaria to become a member of Schengen as soon as possible," Merkel said.

 11. 11 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 4588 Любопитно

  “И тук въпросът е дали може да има такъв инструмент като един вид европейски паспорт за хората, които искат да бъдат в Европа, да се чувстват европейци, който да не дава, разбира се, право за работа, право за пребиваване - просто ако искаш да отидеш и да видиш, да можеш да отидеш.”

  На англичаните също ли ще издаваме такива паспорти?

  I Want To Believe
 12. 12 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  Не е най-лошото интервю на ББ в името на истината и част от тези неща, за еврозоната особено се поставят като че ли в дневния ред, макар че досега аз не съм видял реални действия.
  Колкото по-бързи мионем на евро, толкова живота ни ще стане в пъти по-сигурен защото натрупаните над 50 млрд депозити и спестявания са огромна примамка за задкулисните мошеници и след организиряния от тях опит покрай КТБ и ПИБ да разклатят така яко финансите, че да падне борда и те да прилапат парите на хората, докато не влезем в еврозоната, винаги ще има страхотен риск за всички нас.
  И другия ефект от по-ниските лихви и липсата на загуби при преминаване от лев към евро върху бизнеса, за хората ще бъде положителен. Вижте кои са против преминаване на евро и това съвсем не е случайно, това са хората които говорейки за "самостоятелни финанси", всъщност искат да ни цакат с чисто финансови инструменти като инфлации, валутни курсове и прочее и понеже вече минахме по този път (спомнете си Р.Гечев и 96-97-а), редно е повече да не ги допускаме до управлението на страната.

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3285 Неутрално

  Шенген и Еврозоната след съд.реформа. Меркел го каза в прав текст ,а бай Х пак не е чул.

 14. 14 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Хубаво. Но все се чудя защо за резултатите първо разбираме от чужда преса.... Не е ли редно ББ да се отчете първо у нас, пък тогава да дава интервюта.

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3285 Любопитно

  До коментар [#2] от "doroteus":А ти кого предлагаш за ДВ? Някой от придворните ? Мадам В? Беновска? ИЛИ Хикимян?

 16. 16 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3285 Весело

  Нито са умни ,нито красиви...

 17. 17 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1862 Неутрално

  Европа на една или на две скорости. Все теми, по които България като председателстваща ЕС ще взима отношение.
  ................
  Вероятно ще предложи да се доасфалтира по още едно платно на всяка магистрала, за да се реши проблемът с различните скорости в Европа.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 18. 18 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Не е най-лошото интервю на ББ в името на истината и част от тези неща, за еврозоната особено се поставят като че ли в дневния ред, макар че досега аз не съм видял реални действия.Колкото по-бързи мионем на евро, толкова живота ни ще стане в пъти по-сигурен защото натрупаните над 50 млрд депозити и спестявания са огромна примамка за задкулисните мошеници и след организиряния от тях опит покрай КТБ и ПИБ да разклатят така яко финансите, че да падне борда и те да прилапат парите на хората, докато не влезем в еврозоната, винаги ще има страхотен риск за всички нас.И другия ефект от по-ниските лихви и липсата на загуби при преминаване от лев към евро върху бизнеса, за хората ще бъде положителен. Вижте кои са против преминаване на евро и това съвсем не е случайно, това са хората които говорейки за "самостоятелни финанси", всъщност искат да ни цакат с чисто финансови инструменти като инфлации, валутни курсове и прочее и понеже вече минахме по този път (спомнете си Р.Гечев и 96-97-а), редно е повече да не ги допускаме до управлението на страната.
  —цитат от коментар 12 на tsvetko_51


  Еврозоната не гарантира, че няма да има фалит на банки. Ето например в Испания Банко Популар съвсем прясно е била продадена за 1 евро, защото иначе ще фалира. Как е възможно тия неща да се случват в ЕЗ? Ами италианската банка Деи Паши, дето е от най-старите в света, тя е на командно дишане. Пак е в ЕЗ, пак е под контрола на ЕЦБ.

  А относно лихвите. Лихвите няма да паднат толкова. Проблемът си е наш и той се казва лоши кредити. 17% от раздадените кредити са класифицирани като лоши. Т.е. потребителите трудно връщат. При такива условия няма как лихвите да са ниски. Щото те банките могат да вземат на 0% от ЕЦБ, но трябва да върнат парите. Ако могат да върнат само 83% останалите пари трябва да дойдат от лихви... Лихвите в ЕЗ бяха ниски за гърци, испанци, италианци и докъде се докараха. Защо лихвите в Германия са ниски...ами защото всичкото пара се изсипва в Германия, понеже е сигурна държава. Само че кредитният рейтинг на Германия е с няколко А-та, а на България е с положителен тренд, но е BB- . Това лесно се вижда и при търговете на ДЦК. Там бенчмаркът са бундовете, които имаха и имат отрицателни лихви (и на тия лихви са закачени ставките на ипотечните кредити в Германия). Ние сме поне 2-3 процента над бундовете. И днес имаше съобщение в Капитал, че лихвите са ни ниски. Ипотечните са на 4%, а дори има и 3,5-3,8% и то фиксирани за дълъг период. В Германия колко ще дадат? 1-1,5-2% и много зависи от кредитния рейтинг на получателя. Иначе потребителските в Германия са на над 5% и при по-лош рейтинг и 10% ще стигнат. За овърдрафтите да не говорим, че там са на нива 15-20%.

 19. 19 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Европа на една или на две скорости. Все теми, по които България като председателстваща ЕС ще взима отношение.................Вероятно ще предложи да се доасфалтира по още едно платно на всяка магистрала, за да се реши проблемът с различните скорости в Европа.
  —цитат от коментар 17 на СДС


  Пак в немската преса пише, че Меркел е казала, че ще има Европа на различни скорости и че различните държави ще се движат на различни скорости. Важна била интеграцията и всяка държава с различна скорост ще се интегрира в съюза. Така че България спокойно може да е на по-ниска скорост, колкото и Борисов да се опитва да се бори. Европа на различни скорости вероятно отдавна е решено в Берлин, Париж и Брюксел. Държавите отвъд центъра просто трябва да приемат този факт...със салами техниката - "на час по лъжичка".

 20. 20 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1266 Весело

  Вероятно ББ е убедил мама Меркел, че да се отучи нашенеца да краде и взема бакшиш е паратика работа... Или с други думи, не става!
  Или както се казваше във вица - Всичко е наред, моя човек каза "Ще видиме"...
  Виж, за кошийте политиката му е правилна!!

 21. 21 Профил на 1_april
  1_april
  Рейтинг: 1418 Весело


  А, така Батцка, включи веч таз скорост!

  Осем години чекаме включване, е те сега вече нема как да не я включиш....

  Отмяна или отлагане председателството на троянският кон!
 22. 22 Профил на Bojidar Vasilev
  Bojidar Vasilev
  Рейтинг: 1230 Неутрално

  Меркел не се ангажира с нищо докато не я изберат пак , а тогава ще се знае всичко .

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9442 Неутрално

  Слагаческо интервю за "добрия човек" Борисов :)

 24. 24 Профил на Никола Йорданов
  Никола Йорданов
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Премиерът става все по-мъдър! Много ми харесва това интервю. ... Ама той и преди да стане за пръв път 2009 премиер говореше хубаво, верните неща. ... Ама аз и тогава не му вярвах - макар че поне една година се надявах да направи нещо смислено (а 2014 поне 3 месеца, че с "реформатори" в правителството ще има реформи.) Ама не ... крадат си по най-тъпия възможно начин (по цял свят има корупция, но в някои страни тя е ограничена, ефективна и не пречи на развитието) и не дават дори и на собствените си министри да направят нещо смислено като реформа. :-(

  Никола Йорданов
 25. 25 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Ник'ви

  Бях блокиран 71 пъти: 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; 27-28.02; 30.1-6.2; 29.12-29.1; ... Пиша и в dnes.bg
 26. 26 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Пак едно голямо Нищо

  Бях блокиран 71 пъти: 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; 27-28.02; 30.1-6.2; 29.12-29.1; ... Пиша и в dnes.bg
 27. 27 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Само го водят да му превеждат глупостите, които бълва, да ни излага и слага огромно черно, срамно петно в/у България.

  Бях блокиран 71 пъти: 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; 27-28.02; 30.1-6.2; 29.12-29.1; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах