ГЕРБ след четири години управление: магистрали, детски градини и ниски данъци

© Цветелина Белутова

Томислав Дончев представи основните акценти в програмата на ГЕРБ в дълга и атрактивна реч."Имаме воля" е мотото, с което ГЕРБ представи акценти от предизборната си програма на пресконференция днес. Логиката, разяснена от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, е, че "основният дефицит на отчайващо дългия преход беше липсата на политическа воля".


Екипът от бивши министри начело с шефа на предизборния щаб Цветан Цветанов не обеща чудеса, в случай че партията влезе в изпълнителната власт. Вместо това се спря на фразите с доказано положителен ефект – ниски данъци, подобрена инфраструктура, обновяване на поне 1150 училища и детски градини.


Въпреки тенденцията дългите речи да държи Цветан Цветанов, програмата беше представена от бившия министър по еврофондовете Томислав Дончев, който е и ръководител на изготвилия я екип.© Цветелина Белутова

"Нека не възприемаме тук присъстващите като бъдещи министри, а като добри експерти", обясни Цветан Цветанов и добави, без да влиза в детайли, че ако ГЕРБ бъде избрана, вече се знае кой ще е министър-председател.


В предизборния щаб на ГЕРБ влизат още членове на кабинета "Борисов" - Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Делян Добрев, както и бившият заместник-министър на финансите Владимир Горанов.


Томислав Дончев започна представянето с уверението, че за ГЕРБ европейският път на България няма алтернатива и че партията застава зад политиката на растеж, тъй като "само растящата икономика може да осигури доходи и заетост".


Нови министерства


Дончев посочи облекчаването на администрацията като управленски приоритет на ГЕРБ. По думите му първата стъпка, която ще облекчи малките и средни предприятия, е редуциране на сроковете на всички регистрационни и регулационни режими поне наполовина. "Конкретното предложение е администрацията да връща обратно таксите за извършената услуга, ако не е спазила срока за предоставянето й", уточни той. По думите му това ще дисциплинира чиновниците.


Ако всичко върви по план, реалистично е да могат да се привлекат 5 млрд. лева годишно преки чуждестранни инвестиции, каза още Дончев. Той обеща ГЕРБ да осигури подкрепа за поне 12 хиляди нови предприятия чрез еврофондовете.


Друга мярка за подобрение на работата на администрацията е въвеждане на министерство на електронното управление, като идеята е електронното правителство да започне да работи след две години. Предвижда се и от мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма да бъде извадена енергетиката в самостоятелно ведомство. Министерство, което да отговаря само за икономиката и туризма, би позволило политиките към малките и средни предприятия да бъдат много по-фокусирани, смята Дончев.


За да се гарантира евтина електроенергия, от която ще имаме нужда, животът на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен поне с 10 години, като те могат да работят и 20 години, обясни бившият министър в мегаминистерството Делян Добрев. От ГЕРБ обещават още да отделят средства от държавния бюджет, за да стимулират енергийната ефективност.


Като мерки срещу монополите в енергетиката пък се предвиждат отдавна предлаганата либерализация на енергийния пазар паралелно със засилен контрол от страна на ДКЕВР. В състава на държавния регулатор пък половината членове трябва да са представители на граждански сдружения, смятат от ГЕРБ.


© Дневник

Най-често използваните думи в предизборната програма на ГЕРБ


Финансова стабилност без Дянков


Финансовата стабилност е необходимото условие за икономически растеж, обясни Томислав Дончев. С тази цел от ГЕРБ предлагат запазване на валутния борд до влизане на страната в еврозоната и поддържане на балансиран бюджет. "Всеки, който предлага днес бюджет на дефицитите, той предлага трупане на дълг. Дори финансово грамотните би следвало да го знаят", заяви Дончев. Добави, че има само две възможни хипотези, при които може да се генерира заем – едната била образованието, защото тези, които ще изплащат заема, преди това са получили ползите от него, а другата – инфраструктурата, която ще се ползва и от следващите поколения.


На въпрос дали това означава вземане на заеми, за да се строят магистрали, Дончев отговори, че вместо това щели да разчитат на минимум 7.2 млрд. евро финансиране от европейските фондове.


Финансовата политика на ГЕРБ включва още запазване на плоския данък и седемдневен срок за възстановяване на ДДС за изрядните фирми.


По-ексцентрично предложение е еднократна лихвена амнистия за данъчни задължения на фирмите, натрупани към държавния бюджет до края на 2012 г. Идеята е да се отвори "прозорец" от два месеца, в който фирмите да разчистят задълженията си към държавата, без да плащат лихвите по тях, обясни Дончев.


Подкрепа за майките с деца: "Допуснахме грешка"


В социалната сфера се предлага увеличаване на финансовата подкрепа за майките и семействата с деца. "За да изпреваря въпроса дали отказът ни да го направим преди няколко месеца е бил грешка – да, беше грешка", заяви Дончев. И уточни, че увеличаването на помощите за майките не може да бъде противопоставяно на яслите и на детските градини. Затова щели да обновят поне 1150 такива сгради.


За борба с младежката безработица от партията на Бойко Борисов предлагат минимално почасово заплащане, както и стимули за работодатели, които наемат служители на възраст до 29 години. Така можело да се открият до 50 000 временни и постоянни работни места, обясни Дончев.


Заложено е и по-широко участие на бизнеса в образователните политики. Един от инструментите за целенасочено финансиране на сектора е създаването на обща оперативна програма за образование, наука и иновации, като бюджетът на този финансов инструмент, финансиран от Европейския съюз, би бил минимум 750 млн. лева, посочи бившият министър по еврофондовете.


Магистрали, магистрали, магистрали...


"За инфраструктура ще говоря малко, защото знаете, че можем много", похвали се Дончев. "Освен инвестициите в асфалт и магистрали, ние ще завършим "Струма" ще продължим "Хемус", ще направим мащабни инвестиции в пътя към Видин", щедро обеща той. Допълни, че ГЕРБ ще продължат да развиват "жп магистрали и ще инвестират даже в дигитални магистрали".


По актуалната тема за гражданското участие във властта Томислав Дончев обеща цялата информация за обществените договори да бъде достъпна в интернет, както и ефективна гражданска квота във всяко ведомство.


© Цветелина Белутова


Вместо подслушване – видеонаблюдение


В сектора за сигурност, правосъдие и вътрешен ред ще продължим ефективната борба срещу тежката организирана престъпност, обеща Цветан Цветанов. Акцентът в сигурността обаче ще е върху битовата престъпност. "Въвеждането на новите технологии за видеонаблюдение ще даде възможност да отделим повече полицейски ресурс във вътрешността на тези малки населени места", каза Цветанов.


Добави, че е много важно "това, което беше прието като решение в Народното събрание, да продължи тази прозрачност при избора на висши магистрати в съдебната система". Той обеща изпълнителната власт да подобри трудовите условия за магистратите.


Програмата на ГЕРБ все още се съгласува с експерти. "Документът и сега е готов", увери все пак Томислав Дончев и добави, че програмата е дълга повече от 200 страници. Тя ще бъде представена в окончателния си вид след три седмици - този път в присъствието на председателя на партията Бойко Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (166)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Имаме воля! Да град/бим?

  нели ангелова
 2. 2 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Имаме воля"
  -----------------
  Много важно качество на обвиняемите! Стискайте зъби до последно и не признавайте, трябва воля за това! И слушайте адвокатите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 3. 3 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 874 Неутрално

  И лудо крадене с безкрайна мизерия за народа!
  Туй сте пропуснал в заглавието!

  ура и да живей!!!
 4. 4 Профил на van_helsing
  van_helsing
  Рейтинг: 496 Неутрално

  ГЕРБ след още 4 години - за нас ГРОБ завинаги!

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Добрин
  Добрин
  Рейтинг: 4670 Неутрално

  Много воля, много нещо, ма късно....

  От вашето гласуване нищо не зависи.
 7. 7 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 991 Весело

  "Имаме воля"...И ние също...да ви разкараме

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 9. 9 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Изкъпани, чисти, неопетнени!
  На чия съвест са самозапалилите се, 90 % бедни от населението, неизпълнените обещания, убитите и ограбените, унижените българи!
  450 000 безработни и 2 млн. работещи за жълти стотинки!
  I siktir and go to Hall!
  Там ви е мястото, защото направихте България ад за българите и рай за вас, мутрите и мутроолигарсите!

  apoloniy
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3919 Неутрално

  Стопанска разруха, огромна безработица, смазана средна класа, по-силна от всякога мафия, огромен и неподлежащ на контрол сив сектор, и - най-важното - ДУХОВНА ПУСТИНЯ.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на chantilly
  chantilly
  Рейтинг: 409 Весело

  А къде е Вожда, бе?

  Beauty is in the sky of the beholder.
 12. 12 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Абе вие воля че имате имате, ама липсва ви капацитет...

 13. 13 Профил на rigukuku
  rigukuku
  Рейтинг: 466 Весело

  имате воля да грабите, ама ние нямам повече сила да ви издържим.

 14. 14 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 874 Неутрално

  До коментар [#11] от "chantilly":

  Вдигнал е кръвно!

  ура и да живей!!!
 15. 15 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Щом ЦвъЦвъ представя икономическата програма и "постижения", егати обещанията все е едно милиционер да ми говори за икономика ....

 16. 16
  SS
  Рейтинг: 6627 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 17. 17 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  [quote#10:"Norman Granz"]Стопанска разруха, огромна безработица, смазана средна класа, по-силна от всякога мафия, огромен и неподлежащ на контрол сив сектор, и - най-важното - ДУХОВНА ПУСТИНЯ. [/quote]ВОГОНИ строят магистрали ... (Пътеводител на галактическия стопаджия)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 18. 18 Профил на ПРОРОК ИЛИЯ
  ПРОРОК ИЛИЯ
  Рейтинг: 2026 Разстроено

  ГЕРБ след четири години управление: магистрали, детски градини и ниски данъци......... и много самозапалвания на хора
  Повече какво да коментираме

 19. 19 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 515 Весело

  няма да ни липсвате герберасти смотани

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 20. 20 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  воля добре, но акъл не видяхме. А Бистришките тигри обещавате ли в А група?

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  [quote#16:"SS"]Почнаха , но не завършиха мандата ! [/quote]... и хората започнаха да се самозапалват от безизходица ... Това и Живков не го допусна!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 1106 Гневно

  Гьонсуратлък!
  Всичко ври и кипи от скандали, недоволство, мизерия и безизходица.
  Колко трябва да си безочлив и нагъл да продължаваш да обещаваш
  и да лънгуркаш празни приказки.
  Стига вече!

 23. 23 Профил на ЗаНи3А
  ЗаНи3А
  Рейтинг: 3208 Любопитно

  "Имаме воля" - много СИЛНО - изсилване де! Воля всеки има, възможностите са различни. Гражданите за Развитие са големи капацитети в области, нямащи нищо общо с Европейско развитие. Но може в България да се намерят хора, които с капацитет като техния, да им ръкоПЛЯСКАТ?! ЩО не направиха всичко ТОВА - доволно РОЗОВО, след като неустоимият СиДянков създаде такава СТАБИЛНОСТ?!? Май, през май...

  Обогатявай своя свят, опознавайки света на другите...
 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 4341 Весело

  Тези като на циганска сватба.Сега само се обещава.

  М И С Л Е Н Е му е майката!
 25. 25 Профил на comodore
  comodore
  Рейтинг: 469 Весело

  ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... тва не беше ли забранено да се произнася още преди 3 години?
  И що досега не го направиха, ами "ако пак влезнат" в изпълнителната власт!? Нали щяха да "мачкат" всичко наред? Май не СА сигурни вече )

 26. 26 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  ГЕРБ след четири години управление:изхарчен резерв/между 5 и 8 милиарда/, 400 000 по-малко работещи, 200-тина нови мултимилионера и малко над 7 милиона кризуващи перманентно българи...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 27. 27 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ГЕРБ сложи тоталитаризма в малкия си джоб, а лъжите на Бойко и нелепите му изказвания, заминаха тези на Тато.
  Отлични ученици на комунизма са - спор да няма.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 28. 28 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#11] от "chantilly":
  Болен е горкия. Сега го пречистват, за изборите!
  С ново лице, с ново сърце, ще му налеят акъл, ( ще му сменят софтуера ), ще го лъснат, няма да се излага. Скрил се е и чете!
  Икономическа, социална, управленска и др. литература, само с Винету е все едно като Иванко свинаря. ( Електоратът му го изпрати, помните ли? Миро, който организира изпращането, изгоря.)

  apoloniy
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  [quote#9:"Apolon ot Tiana"]I siktir and go to Hall! [/quote]Аз се чудех за къде отиват магистралите ...към Ада!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 16527 Неутрално

  В предаването"Лице в лице" Лилито обеща откриването на 12000 нови предприятия.Това като го изчислиш прави над 8 предприятия на ден.Ура другари,петилетката за 1460дена.Болеста на тези хора се задълбочава,както и цинизма им.

 32. 32 Профил на ikar
  ikar
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#29] от "ГЕРБ високо, Гей далеко.":


  с некачествени прахчета ви е заредил буда като че ли))

  в събота-СОРОС-иада,в неделя-ПРОКОПИ-ада
 33. 33 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 5311 Гневно

  След 3 г и 8 мес наглост, цинизъм, самозапалвания! и недоволство!
  2 млрд откраднахте от парите за здраве на хората! Никого не осъдихте! А както виждаме ГЕРБ е за съд!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 34. 34 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Не! Не! Явно сънувам. Чак такава наглост няма!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 35. 35 Профил на Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Bednqka- в доброзорна отпуска !
  Рейтинг: 516 Любопитно

  Не стига че, докараха народа до просешка тояга.
  Не стига че, умъртвиха дребният и малък бизнес.
  Не стига че, оплюскаха 8 милиарда фискален резерв.
  Не стига че, превърнаха хората във факли.
  Не стига че , при първата трудност сдадоха багажа и се изпокриха като мишки.
  Ами с цялата си наглост продължават да напират пак към парламента. Що за наглост трябва да си за да продължиш да искаш подкрепа. Лумпели с вас я лумпели.

  На прикрит комунист и неосъзнат шовенист, вяра да нямаш!!!
 36. 36 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  [quote#29:"ГЕРБ високо, Гей далеко."]БСП на бунището на историята. Всчики анкети, които видях до сега са 40% за ГЕРБ и 14% за БСП[/quote]Това е анкетата в "дир.бг" според нея ДПС има 1,2 % = грешка поне 15 пъти ...Хи-хи-хи -ха- хо хм По тая логика ГЕРБ ... 40 / 15 > 3% ако грешката е на долу и я влезе , я не ... в следващия парламент

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 37. 37 Профил на d40
  d40
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Вече 12 април ли сме, че стартираха кампанията?

 38. 38 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  ГЕРБ = ОТ КАЛИНКИ- ЗА КАЛИНКИ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 39. 39 Профил на коколино
  коколино
  Рейтинг: 468 Любопитно

  Лъжа!

  няма магистрали! Магистрала Люлин беше готова 7 километра и осигурено финансиране .
  Тракия тази година въобще може да не стане.
  Общо ГЕРБ са похарчи 17 милиарда лева повече(справка за грамотните хора -МФ бюджетите на БГ) и направиха 2800км по-малко пътища(справка МРРБ).

  Данните са достъпни.
  Уверете се сами.

  кому е изгодно?
 40. 40 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Крадци и мошеници.

  А къде е рапоня?

  Никога повече мутри начело на България.
 41. 41 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  [quote#33:"~"] А както виждаме ГЕРБ е за съд![/quote]... ама не като дребни престъпници ...
  а и с военна музика! Заслужиха си я!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 42. 42 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#34] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ": Не сънуваш, 3 г. и 8 м. е така - открито и нагло. Преди това от 2007 до 2009, доноси, комплоти, клевети до къде ли не. Най- мръсните похвати са в техните глави и ръце!

  apoloniy
 43. 43 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#40] от "bgkurshum": виж пост # 11

  apoloniy
 44. 44 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#40] от "bgkurshum": и пост 28

  apoloniy
 45. 45 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 912 Неутрално

  До коментар [#42] от "Apolon ot Tiana":

  Тия слагат и комунистите в малкия си джоб по наглост!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 46. 47 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  Стига с тези детски градини - на всеки му е известно, че всеки път когато открият една нова такава в София поне 3 се затварят в провинцията..Но лентите за рязане и камерите са познайте къде..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 47. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2820 Неутрално

  [quote#37:"d40"]Вече 12 април ли сме, че стартираха кампанията? [/quote]12. V не означава 12 волта ...а 12 май
  Един добър ден за българската демокрация !!!
  Краят на хунтата ... и люляков цвят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 48. 49 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 3091 Неутрално

  Министър Рашидов прави инспекция, как върви реставрацията на паметника на Цар Освободител. Изведнъж изпод земята се чул гласа на самия цар.
  - Вежди, искам нов кон, че този много остаря.
  Уплашил се Рашидов и хукнал да сподели с Цветанов и Бойко. Те помислили, че министъра отново е прекалил с уискито, но все пак, решили да отидат на място и да видят, каква е тази работа.
  Като стигнали до паметника, отново се чул гласът на царя.
  - Вежди, аз те помолих за нов кон, а ти ми водиш две магарета!?!

 49. 51 Профил на emil     БИЙ БЕЗРОДНИТЕ ПЕТОКОЛОННИЦИ ОТ ***!
  emil БИЙ БЕЗРОДНИТЕ ПЕТОКОЛОННИЦИ ОТ ***!
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  Българският народ е един от най самоубийствените народи. Приказки, приказки, приказки. И когато се намери един който що годе да гради нещо, що годе да има поне воля за ограничаване на престъпността, краденето, корупцията, що годе да има намерение да се сложи някакъв ред и веднага настава един кански вой. Воят най-вече идва от тези които ги устройваше краденето, корупцията, престъпността, безредието, и.т.н. Ние на тях няма какво да им се сърдим, те са така устроени. Смешното е обаче че заедно с тях подемат и много от тези които няма причини да са за краденето, корупцията, престъпността, безредието, и.т.н. Просто увлечени от лукавият хор на лукавите и те подемат защото в България ние все сме максималисти, все сме уж перфектни в работата си, все сме уж взискателни към себе си, все от всичко разбираме. Затова сме и все в киреча! ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ ОТ КИРЕЧА. Все се оправяме и все по на зле отиваме. А лукавите вече потриват ръце!

 50. 52 Профил на hobby
  hobby
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До 29 . Ти си или слабоумен или ти плащат от ГЕРБ. Ако е второто , да знаеш, че този път няма да им стигнат парите :) Бойко да си става клиент на прокоратурата, а дай боже и на затвора. Нека повлече крак и всички които са крали и предстои да се изкушат да го правят да го последват. И стига вече с тия "комунисти". Бойко е мачкал доста ушичките на Тодор Живков ;)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 51. 53 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#36:"Bay Tan"]Това е анкетата в "дир.бг"[/quote]

  Аз мислих, че е сред бившите министри на герб, дето вече усукват около БСП я за шефове на агенция, я за някой борд.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 52. 54 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#51:"emil"]Затова сме и все в киреча! ДЪРВЕНИТЕ ФИЛОСОФИ ОТ КИРЕЧА.[/quote]

  Ти да не си бил трудовак?

 53. 55 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#52:"hobby"]Бойко да си става клиент на прокоратурата, а дай боже и на затвора. [/quote]

  Бойко го отсвири ГЕРБ! Това не го ли разбрахте? Той не се крие, а са го заключили да не шава.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 54. 56 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#51:"emil"] И когато се намери един който що годе да гради нещо, що годе да има поне воля за ограничаване на рестъпността, краденето, корупцията, що годе да има намерение да се сложи някакъв ред и веднага настава един кански вой.[/quote]

  Е такъв трябваше да изберем, а не Бойко и крадливата шайка на ГЕРБ!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 57 Профил на Ico Shanov
  Ico Shanov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  герб платете ми сметката на тока за март 2013 година и водата и тогава ще гласувам за вас

 56. 58 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  След четири години управление -
  по-зле сме от заточение!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 57. 59 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 2650 Весело

  [quote#29:"ГЕРБ високо, Гей далеко."]Всчики анкети, които видях до сега са 40% за ГЕРБ 1[/quote]

  И казваш, анкетите изобщЕ не са платени, нали?

 58. 60 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 2650 Весело

  [quote#8:"merkel"]Мирослав Найденов се е ползвал със закрила от много високо ниво в държавното обвинение.[/quote]

  Причината - МирослаБ осигурявал пари на Герб за туйцък-онуйцък...

 59. 61 Профил на Не ви вярвам !!!
  Не ви вярвам !!!
  Рейтинг: 465 Неутрално

  Незнаех че лумпените пишат и тука, аман от БСП-ари

 60. 62 Профил на chichkovuychev
  chichkovuychev
  Рейтинг: 761 Весело

  Тя наглостта е като Вселената - еднакво безкрайни са. Хеле, пък абзац №7 е много ярка илюстрация на твърдението ми. Нормален, коректен, свестен и финансово стабилен чуждестранен инвеститор от ч у ж б и н а ще дойде ли, след като знае каква ВЕЛИКА КОРУПЦИЯ ИМА в България при управлението на ГЕРБ. Не да си, боже, да се повтори!!!!!!!!!! И понеже един колега - съфорумец - явно мното добър математик, по-горе ме е изпреварил с изчисленията за 12 000 нови фирми /предприятия/ за 4 години, като го сочи средно по 8 нови на ден, аз бих попитал саааааамо така между другото, как в рамките на късия зимен работен ден, щото ще има четири зимни сезона - от октомври до март, ще смогват да кръстосват България да режат средно по 8 лентички на ден. Щото в тъмно лентичка не е много лесно да се реже лентичката, току виж, Резача взел, че се порязал в тънтото на декемврийския ден към 17 часа. Аз да добавя още нещо към сметката : в 12 000 нови предприятия като кооооооооолко души се предвижда да работят - па 50 - 100, 200 - 300 или по хиляда, щото 12 000 х 100 прави 1 200 000 р а б о т н и места, а то май ще се наложи да внасяме работници. Еййййййййййййййййййй, и ний да внасяме гастарбайтери, като локомотива на Европа - Германия?!?!?! Няма да го преживея от вълнение, от гооооооооордост този факт. Та тази цифра 12000 да я смалим до 120, че пак бих се гордял. и да завърша с нашенската бг пословица: ХА ДАНО, АМА НАДАЛИИИИИ...

 61. 63 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Ако ГЕРБ действително "има воля" ще се отърве от Борисов и Цветанов. И двамата са компрометирани и пречат на партията.
  Интересно ще е да видим как ще стане това...

 62. 64 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 938 Неутрално

  къде са магистралите нещо не ги виждам.Тия мошеници герб никога повече на власт за 3.5 години нови 200 000 безработни е браво велики сте.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 63. 65 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 566 Неутрално

  И ШУТ В Г.........ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ

  СВОБОДЕН
 64. 66 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 2650 Весело

  ГЕРБ не се притеснява да предложи на българския избирател същото, което му обеща през 2009 г. и не успя да изпълни. 2/3 от новите обещания са неизпълнените стари ангажименти на ГЕРБ за подобряване на бизнес средата, на образованието и здравеопазването, за създаване на електронно правителство, борбата с безработицата. "Гарантирано от ГЕРБ" се заменя "Имаме воля" въпреки бягството на Борисов от решаването на проблемите. И за втория си мандат ГЕРБ издига Борисов за премиер. Цветанов казал, че обещанията можели да бъдат изпълнени на 100%.

 65. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 68 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 806 Гневно

  И ГРОБ, ако мислят Т. Дончев да е им финансов министър, то да го заявят от сега и да си носят последствията! То всеки учител, ако е за тази длъжност...

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?
 67. 69 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  До коментар [#61] от "stiano":

  Това не се бесепари, това са ДСБари. Както знаеш историята на малките секти се характеризира с поговорката- Колкото по- малки толкова по гръмогласни. Оня ден си говорих с един приятел, който започна работа в печатното издание на Дневник от откриването му и ми разказа през смях инстуктажа за насоката на вестника и за Господин КОСТОВ. По- нататък ДСБ се сдоби с първия и оказал се заразителен отдел за форумна пропаганда. После случайно научих от В. Лилков че има отдел под пряката роля на Г-жа Ломева, който е отново под позната форма- юр. лице с нестопанска цел. Не се притеснявай- сигурно си забелязъл, че и най- коментираните теми са с около хиляда влизания, като повечето са от няколко " ентусиасти".

 68. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 2650 Весело

  След като ликвидира малкия и средния бизнес, сега ГЕРБ обещава да се погрижи за него чрез скъсяване до 7 дни на срока за връщане на ДДС и съкращаване наполовина на регулаторните, лицензионните и регистрационните режими, лихвена амнистия за стари задължения на малките и средните предприятия към държавата, натрупани до края на 2012 г.
  Проблема с чуждите инвестиции щял бъде решен в следващите 4 г. - очаквало се по 5 млрд. лв. годишно да влизат в България. След като отвърза помощите за майки от минималната работна заплата, сега ГЕРБ се сети, че трябвало отново да ги обвърже.

 69. 71 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 806 Разстроено

  Многокъщник "смаза" организираната престъпност, та се замислил за битовата... "Конецовързачо", битовата престъпност винаги е била приоритет на МВР, но тя е и скачена със социално-икономическата действителност. А кой скапа страната, заради кой се палят хора?

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?
 70. 72 Профил на Самуил Литов - Non serviam!
  Самуил Литов - Non serviam!
  Рейтинг: 806 Весело

  grayeagle = graveyard

  Свършват парите! Поствай здраво, че като се включат АВАРЪТ и Кърла и няма да има утре за обяд

  Колтуклиева и Беновска искат да пипнат "мекия кинжал", а ти?


ощеЗа да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах