Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
11 яну 2017, 17:23

От 21 юли Wizz Air открива нова линия от Варна до Тел Авив

От Дневник
Последна промяна в 17:27 на 11 яну 2017, 2939 прочитания, 13 коментара
С три седмични полета от 21 юли т.г. Wizz Air открива нова линия от Варна до Тел Авив. Това съобщиха от компанията, която е най-големият нискотарифен превозвач в Източна Европа. Оттам съобщиха, че билетите за новата линия са вече в продажба на цени от 49.99 лв.

Неотдавна от Wizz Air обявиха, че авиокомпанията ще открие двадесет и седмата си база във Варна, като от 21 юли догодина на летището в града ще бъде разположен един нов самолет Airbus A320. Така варненското летище ще стане второто у нас след София, където компанията ще има своя оперативна база.

Според корпоративния директор на компанията Оуен Джоунс инвестицията на дружеството в новата му база във Варна възлиза на 98 млн. долара, като ще бъдат открити и 36 нови работни места.

Разполагането на новия самолет във Варна ще увеличи броя на линиите, обслужвани от авиокомпанията, на седем.

Честотата на полетите по популярната линия Лондон Лутън също ще се увеличи на 10 седмично. През 2017 Wizz Air ще има над 380 хил. места в продажба по маршрутите си от Варна, което представлява 260% ръст на годишна база, съобщиха от дружеството.

С новия самолет, който ще бъде разположен във Варна в средата на годината, Wizz Air ще има вече осем машини, базирани в България, създавайки екип от над 300 служители. Мрежата на компанията в България сега е изградена от 43 линии, включително една вътрешна между София и Варна, която предстои да стартира през пролетта.

В средата на декември и друг нискобюджетен превозвач, опериращ у нас - ЕasyJet, обяви, че започва полети от Варна с два нови маршрута до летищата "Гетуик" в Лондон и "Шьонефелд" в Берлин.

Така авиокомпанията ще превърне Варна в своето второ летище в България след София.

Полетите от Варна до Лондон ще стартират на 6 юни догодина и ще се извършват три пъти седмично през лятото във вторник, сряда и събота.

От 28 юни самолетите на ЕasyJet ще започнат да летят два пъти седмично в сряда и събота от Варна до Берлин.
  • Зарче
Етикети
Реклама
Реклама