От вас

Днес

Вчера

Залез над Темза

Залез над Темза

Така си представям и залеза на Британската империя след Брекзит. Ще останат само Биг Бен и реката - мястото, което преди 2000 години римските легиони нарекли Лондиниум...

/ Депутат 241 26
Манастирска църква Манастирска църква

Манастирска църква

Малката църква "Св. Димитър" се намира над гр. Бобошево, около 4 км в северозападна посока. Известна e още като Бобошевски манастир. В храма са запазени и реставрирани ценни стенописи от 1488 г.

/ xali 6
Варна, 27 юли

Варна, 27 юли

Преди руските войски да успеят да превземат Варна, воюващите страни се споразумели да прекратят войната. Въпреки че договорът от Сан Стефано вече бил подписан и в него било упоменато, че шуменската и варненската крепост трябва да бъдат освободени от турските гарнизони, двата града останали в техни ръце.

/ karabastun 22

26.07.2017

Още един паметник Още един паметник Още един паметник

Още един паметник

Паметникът "Създатели на българската държава" е хем на общината, хем държавна собственост, хем се стопанисва от частна фирма.

/ karabastun 31
Ремонтът на бул. "Дондуков" Ремонтът на бул. "Дондуков"

Ремонтът на бул. "Дондуков"

Живеещите в близост до столичния булевард "Дондуков" посвикнахме с неудобствата заради ремонтните дейности и чакаме с нетърпение новата придобивка.

/ xali 16

Още

На полето по залез слънце

На полето по залез слънце

За хрумналия ми фотографски сюжет вчера ми трябва ожъната нива по залез слънце. Докато излизам към нивата по прашния път, случайно срещам местния цигански пастор на петдeсятната църква, който ме спира, заприказва и запознава с мен. Очевидно изглеждам чужд на мястото. Прекарваме един час в разговор за Стария завет, Новия завет, Тора и Авраам под лъчите на падащото слънце.

/ abdelhaqq 38
Тук беше Алеко Тук беше Алеко Тук беше Алеко

Тук беше Алеко

"Ниагара! Дай боже всекиму да изпита такива блажени чувствования, каквито аз изпитах, като наближавахме Ниагарския водопад, а още повече - когато блесна с всичкото си величие пред очите ми това чудо на природата!"До Чикаго и назад

/ deputat241 6
Да прекосиш пустинята

Да прекосиш пустинята

На път за Рилския манастир се отбихме в с. Стоб, където по маркирана екопътека посетихме забележителните стобски пирамиди.

/ xali 9
Страсбург Страсбург Страсбург

Страсбург

Страсбург е не само седалище на европейските институции, но и много красив град.

/ Тsonkooo 11
Лято в Кюстендил

Лято в Кюстендил

Слънчевото време носи много приятни часове и емоции. А в горещите часове на деня предпочитани места са парковете и пейките в близост до шадравани, рекички или езерца.

/ xali 14
България се сбогува с Кристиян Таков

България се сбогува с Кристиян Таков

Днес и времето скърбеше за отишлия си тъй рано изключителен българин. Дали научихме достатъчно от него, за да продължим усилията му за изграждане на една по-морална и одухотворена България?

/ Хелиана 25
"Молът" в Малашевци

"Молът" в Малашевци

Вкусът ми към маргиналното в съботния ден ме отвежда до емблематичния битак в Малашевци. Мястото, където личната история на продаваните вещи се сблъсква с публичността и се надява да придобие нови измерения чрез смяна на собственика им. Там, където английският израз 'the nuts and bolts of life' има едновременно действително и символно значение.

/ abdelhaqq 22
Пожар до София

Пожар до София

Гъст черен дим се вижда в посока Богров. Снимката е от гората над Локорско.

/ Shiznitz 2
Антична вила "Армира" Антична вила "Армира"

Антична вила "Армира"

Антична вила "Армира" се намирa на 4 км. от Ивайловград и е била открита при строителни работи за язовир. Издигната е на р. Армира, десен приток на Арда през I век сл. Хр.

/ xali 11

още