От вас

Вчера

23.04.2017

Още

Много нагло паркиране

Много нагло паркиране

Нагло паркиране, и то от голяма корпорация, претендираща за социален принос към обществото, печелеща всяка година награди за човешки инициативи.

/ Новини от вас 14
Не е до колата, а до манталитет Не е до колата, а до манталитет Не е до колата, а до манталитет

Не е до колата, а до манталитет

Аварийната лента, изглежда, е за всеки! Шофирането в аварийна лента е изключително нагло и опасно. Замислете се. А всички вие ще бъдете пратени до пътна полиция и глобени!

/ Новини от вас 39
92 години тероризъм

92 години тероризъм

На 16 април 1925 г. е извършен най-кървавият терористичен акт в историята на България и света на 20-ти век. При атентата в църквата "Св. Неделя" в София са убити 213 души, ранените са над 500.

/ Новини от вас 78
Днес е Велика Събота

Днес е Велика Събота

Това е последния ден от страстната седмица. Обикновено на този ден се пече великденския хляб - символ на Христовата плът /днес най-често козунак/, а който не е успял да боядиса яйца в четвъртък може да го направи сега.

/ Новини от вас 4
Параклис "Св. Петка Търновска"

Параклис "Св. Петка Търновска"

В местността Вълча поляна – в близост до паметника на Вълчан войвода, вековен дъб хвърля сянката си върху старо черковище, на метри от което, е издигнат параклиса св. Петка Търновска.

/ Новини от вас 10
Съсипващо кастрене

Съсипващо кастрене

Това е улица Бузлуджа в центъра на София. Въпреки ужасното си име, тя е (все още) улица с красиви големи дървета. Днес е започнало това съсипващо кастрене на дърветата. Може би те трябва да бъдат кастрени понякога. В този случай обаче мисля, че това не се прави правилно. От бърза проверка в интернет видях, че кастрене се прави, когато дървото не е в период на вегетация, а това е периодът на активна жизнена дейност - растеж, цъфтеж и плодообразуване, цветообразуване и запасяване с резервни хранителни вещества, който обикновено протича от март до октомври и както се вижда на снимките, вече е започнал. Също така кастрене са прави много внимателно и то по-скоро клоните се разреждат, а не се кастри безжалостно както тук с оставяне на един ствол с няколко голи пръта на него. Не зная за колко време ще станат някакви подобия на старите дървета, но поне това можеше да се спести едно лято. Цяла зима чакахме красивото раззеленяване, а сега това лято ще имаме голи прътове, а следващото - прътове с по две листа на тях.Кастрени са около 10 дървета, като най-вероятно цялата ни улица ще заприлича на едно нищо.Това, което направих със закъснение, тъй като през деня съм на работа, за да плащам данъци, е да се обадя в столичен инспекторат. От там ме насочиха към еколога на района, с който ще мога да се свържа чак във вторник, надявам се и секачите да изчакат до тогава. Най-вероятно за кастренето има разрешение, но то нито се прави както трябва, нито когато трябва и аз не знам какво мога да направя, за да спася улицата. Дали имате идеи?

/ Новини от вас 34
Раювските камъни

Раювските камъни

"Раювските камъни" са издигнати по подобие на известният в цял свят Stonehenge - от огромни каменни късове, подредени в кръг.

/ Новини от вас 10
Къде е Агенция по храните? Къде са здравните власти?

Къде е Агенция по храните? Къде са здравните власти?

Женският пазар, София. От години се извършва едно сериозно нарушение - продава се риба на открито, дори в топлите месеци. В разрез с всички забрани за продажба на каквито и да е храни на открито (с изключение на плодове и зеленчуци). Агенция по храните и здравните власти, незнайно защо си затварят очите. ... до следващия нещастен случай.

/ Новини от вас 8

още