И в заложната къща имаме права

Основният ни съвет е: Внимавайте и четете внимателно договора си

Стигнали сте до заложна къща? Знайте, че дори и в този случай имате потребителски права, защитени от законите и съответните нормативни актове. На първо място, важно е да не приемете незаконно споразумение без договор. Това също се предлага в редица обекти от този тип. Има ползи – по-ниска лихва и малки такси, но големият риск от това е само за вас, защото условията винаги с в полза на кредитора, а при нарушаване не можете да се оплачете никъде.


Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Към заложна къща се обръщат само хора с крадени вещи. Те и затова бяха създадени - за да може по-лесно да се легализира крадената стока (доставяна предимно нощем от наркомани).

  Друго логично обяснение за понятието "денонощна заложна къща" няма.

  Нормалните хора знаят, че "заложна къща" е синоним на "измама".

 2. 2 Профил на -------------
  -------------
  Рейтинг: Неутрално

  БЛА-БЛА Дневник Стефчо от Марс ли пада, а разбрах прочел е една нефункционираща и мъртво родена наредба на МФ както впрочем са и останалите глупости излезли от това ведомство.Ако човек изпадне до там да търси пари от заложна къща то той вече е обречен, там условията са изгодни само за ЗК и ако лихвата е 3% то комисионната към нея е останалото до 10%,а може и повече.Тук ще поясня защо писах, че човека е пътник, ако ЗК не я държат кръгли кретени/което в последно време го има на доста места/никога няма да дадат на клиента пазарната цена на заложената вещ, а нивата на лихви и комисионни са такива, че клиента за няколко периода плаща втори път своята собственост.Сега истински съвет-ако сте изпаднали в затруднение, но имате някакви активи/злато/ продайте го на възможно най-добра цена използвайте ресурса, а когато се стабилизирате ще купувате друго!Не плащайте невъзможни лихви защото така се лишавате от средства точно когато са ви необходими!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах