Volkswagen ще произвежда електромобили в Китай

Volkswagen с нова голяма амбиция: да пуснат първия чуждестранен електромобил на китайския пазар

© Reuters

Volkswagen с нова голяма амбиция: да пуснат първия чуждестранен електромобил на китайския пазарНай-големият европейски автомобилостроител Volkswagen стартира производство на електромобили в Китай, предаде "Ройтерс".


Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Лъчезар Александров
  Лъчезар Александров
  Рейтинг: 833 Неутрално

  http://lachezaraleksandrov.wordpress.com/2011/05/12/12/

  Тенденцията за преминаване към електрически автомобили е трайна. Тя бе стимулирана от повишаването на цените на петрола и тяхната несигурност.
  Това ще бъде и новата вълна. Електрическите коли ще изместят информационните и комуникационните технологии като двигател на растежа.
  Изводите за България са, че има необходимост от още електроенергия. Разбира се, АЕЦ Белене има алтернативи. Единственото, което е сигурно, е, че производството на електричество от ВЕИ е неефективно и не може да замени традиционните производства.

 2. 2 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лъчезар Александров":

  Ел. автомобилите не са автомобилите на бъдещето, а само е. задвижването. Електроенергията за тях ще се произвежда от двигатели работе.и с водород.

  Днешните ел. мобили са само едно свързващо звено. Литийят съвсем не е много в земната кора и акумулаторите ще са полимерни, но все още не е доразвито производството им.

  ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ОТ АЕЦ "БЕЛЕНЕ" ще е само за износ иначе неможем да си покрием разходите, не защото не искаме БЕЛЕНЕ да е българска, а защото ги нямаме парите.

  Ако не се изнася ток, централата ще е вечно руска до пълната и амортизация, а ние сме конкурентни с ниско заплатеният труд на строежа и специалистите и работниците.

  Белене е чужд бизнес проект с повече минуси за страната отколкото плюсове.

 3. 3 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#1] от "Лъчезар Александров":

  А да се мисли,че производството на транспортни средства ще измести информационните технологии е доста необосновано хрумване меко казано...

 4. 4 Профил на Лъчезар Александров
  Лъчезар Александров
  Рейтинг: 833 Неутрално

  http://lachezaraleksandrov.wordpress.com/2011/05/12/12/

  До коментар [#3] от "renegat":

  Наистина не се обосновах. Човекът винаги се е смятал за връх в историята и никога не е предполагал, че в рамките на 25 години животът ще се смени коренно. Така например в края на ХІХ в. хората са смятали, че железницата е връх в човешката история и не са си представяли, че след по-малко от век ще започне масовото производство на автомобили.

  Всъщност нова вълна в развитието на човечеството започва, когато се произведе продукт, който позволява да се повиши производителността при запазване на ресурсите или да остане производителността при използване на по-малко ресурси.

  Ще дам две връзки, които дават бегла предства за това, какво се задава:
  http://www.autoclusters.eu/index.php/project-news/108-bulgarias-first-electromobile
  http://www.anonce.bg/articles/view/belchev_motors_cvetomir_belchev_ekologichni_koli

  Първата връзка е на английски, но дава по-добра представа.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах