София дава 4 дка в Борисовата градина за голф игрище

Голф игрище от 4 дка ще бъде построено в Борисовата градина срещу сградата на Българското национално радио в София. Това е една от точките в дневния ред на столичния общинския съвет, която ще бъде обсъдена в четвъртък. Вносител на предложението е Данаил Кирилов от ГЕРБ.


Предвижда се в комплексът да има голф игрище за къса игра и детски миниголф. "Това няма да е стандартното игрище - ще има само четири къси дупки", заяви Кирилов. Избраният терен е собственост на общинското дружество "Спортна София 2000", като то ще отдаде под наем мястото. Наемателят ще бъде избран с конкурс. Предложението за терена е на ръководената от рекламния бос Красимир Гергов Българската голф асоциация, като първоначално идея е било за място зад НДК.


Възможно е строителството на комплекса да започне в съвсем кратки срокове, защото, ако съветниците одобрят предложението, конкурс може да бъде обявен до 14 дни. Право на участие в него ще имат и български, и чуждестранни инвеститори. "Едната полза е за общината, защото ще се получава наем, който няма да е символичен", смята още Кирилов. Освен това според него бъдещият комплекс ще е от ползва и за хората на София, защото ще е още един начин за развлечение. "Спортна София" няма инвестиционен ресурс да строи върху тази площ и така това е добър начин мястото да бъде използвано", каза Кирилов.


"Няма да се налага рязането на дървета или други промени в природата. Всичко ще е съобразено със сегашните условия", заяви още общинският съветник. Наемателят ще бъде задължен да провежда безплатно обучение на деца, както и да представи социална програма.

Коментари (38)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 2 Профил на Wasabi
  Wasabi
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Добре де, кой в България играе голф, че да се отделят 4 дка парк? Този Гергов съвсем се побърка...

 3. 3 Профил на Запознат
  Запознат
  Рейтинг: Неутрално

  В Ирландия само в границите на Дъблин има около 100 подобни игрища. Това лято за 200 топки на Driving Range-a ( мястото където много хора си тренират началния удар) ми взеха 7 евро, като освен това има безплатни Green-ове с дупки където човек също може да потренира къси удари. Да кажа само, че това беше първото ми хващане на стик. Така за 7 евро с брат ми се забавлявахме близо 3 часа. Вярно е, че там не се налага да поливат всеки ден тези играща, но все пак.... Всичките голф игрища там са невероятно поддържани паркове. Повечето са със свободен достъп за хора, които искат да се разхождат ( по изградените специално за това алеи). Адмирирам идеята за подобно нещо и тук, стига то е да е достъпно за всички хора и да не се разрушава и малкото природа в София!

 4. 4 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1416 Весело

  Голфът е измислен от мързеливи богаташи! Сега го играят и други, за да покажат, че и те са такива! Въпросът обаче е - Що е голф и има ли той почва у нас, или само далавера?

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 5. 5 Профил на До 4
  До 4
  Рейтинг: Неутрално

  Сигурен съм, че даже и не си пробвал. Това, че тук е недостъпен не значи, че навсякъде е така. Поинтересувай се малко и тогава говори. И аз така си мислех, но след като пробвах ми хареса и то доста и не мисля, че е за мързеливи.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 7. 7 Профил на Куку
  Куку
  Рейтинг: Неутрално

  Ами щом ти хареса що не пробваш нещо доста подобно
  - вместо стик - МОТИКА

 8. 8 Профил на друг куку
  друг куку
  Рейтинг: Неутрално

  Ами да - мотиката е особено подходяща за къси удари-а дупки по улиците - колкото искаш

 9. 9 Профил на До 7
  До 7
  Рейтинг: Неутрално

  Работя 6 дни в седмицата. Не мислите ли, че човек има право сам да решава как да прекара почивката си? Що за излишна полемика стана. От къде тругнахме до къде стигнахме. От къде има цялата тази злоба във ВАС?

 10. 10 Профил на tzappa
  tzappa
  Рейтинг: Гневно

  Вижте, нещата тук седят малко по-различно. Дават 4 декара в парка, строят голф игрище, след 2 години го затварят (фалират) и на негово място строят бизнес център.
  Честит ни парк!

 11. 11 Профил на родител
  родител
  Рейтинг: Гневно

  Значи има пари за голф игрище. Но няма пари за ограда между сградата му и Музикалното училище на "Оборище"! Сякаш не е бил дете и не е играл футбол.

 12. 12 Профил на ха!
  ха!
  Рейтинг: Неутрално

  Голф инвестициите най не вредят на околната среда.

 13. 13 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И защо в Борисовата градина, където е залесено, а не примерно на изоставената мотописта в едноименния тузарски квартал, на която няма нито едно дърво?

  gradinko.bg
 14. 14 Профил на бачкатор
  бачкатор
  Рейтинг: Неутрално

  Бойко Борисов тъкмо беше взел да ми става симпатичен покрай връщането на Новера в бизнеса с боклука. А сега какво излиза, изберете сами кой да ви взема града и парите от данъците - Румен Гайтански или Красимир Гергов. Ами еднакви са ми.

 15. 15 Профил на До Градинко Ж,Желев
  До Градинко Ж,Желев
  Рейтинг: Неутрално

  Днес имаше форумна атака срещу твоята персона.Причината да не е в твоя пост тук.Солидарен с твоето мнение.

 16. 16 Профил на еколог
  еколог
  Рейтинг: Неутрално

  Гергов уж щяха да му блокират заменките с гори, пък то виж сега му дават голф игрище в центъра на София.

  Ба си и държавата, ба си и партиите...

  И ГЕРБ се продаде по светлия пример на БСПто...

 17. 17 Профил на Бимбо
  Бимбо
  Рейтинг: Гневно

  Дьблин или там кадето и да е... БОРИСОВАТА ГРАДИНА ни е една на нас Софиянци!!!

  Не стига, че с тая Алея Яворов Бай Тошо я разряза като торта. Та сега и голф игрища!

  Малко ли са ливади покрай квартала на "богатите" Горубляне или Казичане!

  А най-добре ще е сега като затворят Кремиковци. Там не 2 дупки, ами от игрище от ранга на US Open направете!

 18. 18 Профил на БЛя
  БЛя
  Рейтинг: Неутрално

  Извинявайте но усещате ли се какво има в момента на ония 4 декара - "дискотеката-убиец", закопана огромчна яма от метрото, една изоставена конна база, храсталаци ползвани като алтернатива за кошче за боклук и тоалетна, а между това място и нагоре автокъщата Капитолия има една изоставена пуста лоянка използваня явно нелегално от някого за складиране на строителни отпадъци Според мен ако всичко това бъде заместено от едно мини-голф игрище за деца - аз съм с три ръце за. Точно това място е най-запустялата, изоставената и най-отдалечената от понятие за "парк" или "природа" място, и тъй като никой няма да даде пари да се оправи то като парк - то голф-игрище е добра алтернатива. Поне ще гледаме зелено райграз-че.

 19. 19 Профил на Бля
  Бля
  Рейтинг: Неутрално

  Освен това Борисовата градина не е създадена за природен резерват, а като място за отдих на Софиянците - колко от вас ходят там да се разхождат с децата си събота и неделя - сигурен към че повечето от вас викат от чиста кортоация или пазят спокойствието на алкохоло-наркоманските пейки в умрелия и осрания (с извинение) Розариум ...

 20. 20 Профил на golfer
  golfer
  Рейтинг: Неутрално

  да ви пикам на райграса

 21. 21 Профил на Petar
  Petar
  Рейтинг: Неутрално

  Искам да оправят и възстановят тази част на парка, но ако построят голф игрище няма да се минава през терена. По-добре да построят такова игрище на друго място а не да отрязват още от парка

 22. 22 Профил на До Бля Бля
  До Бля Бля
  Рейтинг: Неутрално

  от чиста кортоация ще ти кажа, че това ще е голф игрище за ПЕНЦИОНЕРИ както и картинг пистата до Капитолия, шумът от която и ПИНСИОНЕРИТЕ даже не можеха да търпят. Нов, ама много, много мини Софияленд. Предлагам от там до Паркхотел "Москва" да се направят:
  1. МОЛ;
  2. Бизнесценър;
  3. ж.к. "Борисов" 1, 2 и 3.
  а, и военно поделение по възможност.

 23. 23 Профил на Mnogo smeshno
  Mnogo smeshno
  Рейтинг: Неутрално


  Това с голфа е и като "цивилизацията" навремето по Бай Тошевата телевизия на която така се радваше народа -

  Искаме да сме като чужденците - ама нещо все си оставаме башка българи ))

  Но пък и ние - ако имаме силно мнение по въпроса - ако сме пичове - ще отидем и ще попречим с някаква гражданска активност това да стане -

  Онези българи, които са убедени, че са като чуждите голф-играчи - си действат - и ние коиот сме убедени, че сме будни граждани като онези в Еверопа си лаем тук

  И кво става -???

  Берларус 2-ри номер -

 24. 24 Профил на ми
  ми
  Рейтинг: Неутрално

  Нещо не ми е ясно това заглавие.

  "София дава... " или някой иска да даде нещо, което е на София без да пита софиянци дали искат или не?

 25. 25 Профил на bb
  bb
  Рейтинг: Неутрално

  Борисовата градина на Бойко Борисов ли е?

 26. 26 Профил на kbderror
  kbderror
  Рейтинг: 240 Любопитно

  Аз пък искам голф в Борисовата.
  Така както има тенис кортове, езда и басейн и разни други спортни атракции.
  Аман от простотии, се далавери се въртели....
  то е казано че няма се сече нищо и че е миниголф.

 27. 27 Профил на memory
  memory
  Рейтинг: Неутрално

  май ще стане като със Софияленд. Уж за децата, уж за всички а накрая частен парцел за строеж ... Никъде в европейска столица не съм виждала голфигрище в центъра на града. Защо Борисавота градина да не придобие най - после вид на красив градски парк с цветя, храсти и без амбулантна търговия на вкяка крачка. Защо ББ, който обича Виена и често е там не го организира като Stadtpark във Виена? Нека се разходи и да види колко голфигрища, кичозни търговски павилиони и други безвкусици има там? Децата се радват на детските площадки, на езерцата в които плуват патици, на цветята. Отново се убеждавам, че нищо не може да стане у нас в полза на гражданите /не на обикновените хора, както се пише/ , защото винаги ще има търговски интереси , които някой ще защитава до край. Тук ще поясня, че дълбоко ме огорчава, когато се говори за "обикновените " хора. Значи ли това, че останалите, т. е. които имат високи постове осигурени и платени им от нас са " специални" или пък "необикновени"?

 28. 28 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: Гневно

  Бойко, построй си го в полето на Банкя ако е останало място! Ние искаме парк, велоалеи, тенис маси и гора!!! Никой неиграе голф у нас и няма нужда да има подобно нещор особено до бул Драган Цанков. Трябва да е луд някой да играе в прахта, мизерията и изгорелите смръдливи нафти, особено след като се "освободите" от дърветата за да не ви "пречат"!!!

 29. 29 Профил на Puhcho
  Puhcho
  Рейтинг: Весело

  Аз предлагам цялата Борисова градина да я направят "мини" голф игрище та да се приключи с апетитните парцели. Да е сигурно, че децата няма да ги разходждаме по градинките, а по улиците и да е сигурно, че оядените са ояли още повече и най-сетне да вземе да им приседне, че вече започва да ми се повръща.

 30. 30 Профил на ацетон
  ацетон
  Рейтинг: Гневно

  Мръсни комуноиди - краденето и съсипията продължават. Там Хранова има картинг и дивашка кръчма, ае сего голф. Диков дава 47 дек. от Западен прак за увеслителен и накрая съвсем ще изчезнат парковете. Гнусни крадливи лицемерни комуноиди.

 31. 31 Профил на 123
  123
  Рейтинг: Неутрално

  Абсолютно неуместно предложение на бившия БСП-ар Кирилов. Явно се върви към постепенно застрояване първо на покрайнините на парковете, впоследствие ще се "наложи" да се влезе и по-навътре по някаква супер важна причина. И така до пълното им изчезване. В Борисовата градина то не са заведения, картинги, конни бази, басейни, метроспирки... айде стига вече, засрамете се. Сега като са решили да бутат и стадиона на Армията, познайте колко още ще заграбят при новото строителство.

 32. 32 Профил на Stefanaki
  Stefanaki
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Пред блока ми в ж.к. Надежда има едно поле. Предлагам на общината да го предложи за голф игрище...

 33. 33 Профил на balada
  balada
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Всичко тук ми напомня за "София Ленд". Започва се с уж "полезна" за гражданите на София инициатива, а след това някой преобразува терена в нещо полезно, но само за себе си....

 34. 34 Профил на mickmick
  mickmick
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Земята е под наем. Да се надяваме да не е за 99 години

 35. 35 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ха честито - ако затворят Кремиковци, ще си имаме достоен заместител в замърсяването.

  http://theplamen.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html

 36. 36 Профил на 7х7 до пламен
  7х7 до пламен
  Рейтинг: Неутрално

  Браво Пламене! Напиши го и на по-посещавано място.

 37. 37 Профил на alderweireld
  alderweireld
  Рейтинг: 1416 Неутрално
 38. 38 Профил на edin
  edin
  Рейтинг: Неутрално

  "София дава 4 дка в Борисовата градина за голф игрище"
  Че защо да не до дадат, ако искат и градинката пред Народната библиотека ще я дадат! Кой ще им попречи!?

 39. 39 Профил на хаха
  хаха
  Рейтинг: Неутрално

  Ми като не щете едно културно занимание , развлечение и спорт като голфа - стойте си пред телевизорите и си гледайте Мара Отварачката с чашка фалшива ракия (спирт) и гумени египетски домати , които ви продават като турски....
  Между другото, някой от горните противници на голфа знае ли какво е едно от основните качества, които култивира тази игра - почтеността. Хайде почетете малко и не бързайте на всичко да се нахвърляте с балканския хъс на Данко Хаирсъзина.
  А за тоя "разбирач от Европа" дето се чуди що в Австрия нямало голф игрище във Виена - ми австрийците не са от водещите в голфа просто. Да иде в Дъблин и Лондон и да види ако не знае къде да гледа - ще му помогнем.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах