Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
17 фев 2017, 13:15

Патриотите разделиха местата в листите "по равно, не по братски"

От Дневник
Последна промяна в 15:29 на 17 фев 2017, 3822 прочитания, 48 коментара
Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО", представи днес част от водачите в листите си за кандидат-депутати на предстоящите на 26 март избори като заявиха, че принципът на разпределение на местата в листите между партиите в коалициите бил "по равно, не по братски". Допълниха, че до неделя ще бъде ясен целият списък с водачи.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще води листата в 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР) в София, както и листата в Бургас, Юлиан Ангелов ще е в 24-ти МИР, а лидерът на "Атака" Волен Сидеров традиционно ще води в 25-и МИР. Красимир Каракачанов, който е председател на ВМРО, както е обичайно, ще води листата на Патриотите в Плевен. Адвокатът Явор Нотев ще поведе листата в София-област, а Десислав Чуколов в Стара Загора. Листата в Пловдив ще води Славчо Атанасов, Валентин Касабов ще е във Варна, Емил Димитров- Ревизоро в Шумен, а Павел Шопов в Хасково. Все още не са известни кандидатите на коалицията в райони като Силистра и Кърджали, където традиционно най-много гласове печели ДПС.

На въпрос как ще се справи в битката с лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова и на "Глас народен" Светослав Витков, които водят листите си в 25-ти МИР, Волен Сидеров започна с ирония, че мислел да не се кандидатира изобщо. След това обясни, че наистина е имал намерение да не се явява на предстоящите избори, но колегите му в коалицията го убедили, че е важно, за да не се демобилизират избирателите. Иначе отново с ирония каза, че тримата били хора със сериозни позиции и нямало да бъде скучно. 25-ти МИР в София е район на лидерите на партиите, допълни Сидеров. И заяви, че се надява на политическа битка, а не на махленски подхвърляния. Засега той не чувал идеи и според него имало два варианта - ГЕРБ и БСП да повтарят идеите на патриотите, а Светослав Витков (вокалист на група "Хиподил"- бел.ред.) да пеел през това време. Другият вариант бил лидерите да сблъскат реално политическите си идеи.

Иначе Красимир Каракачанов обяви, че патриотите се борят да бъдат първа или втора политическа сила. По думите му коалицията е доказала, че е алтернатива на ГЕРБ и БСП и битката не само между тях. Обвини и медиите, които акцентирали само двете партии, все едно други нямало и опитвали да организират дебати само между техни представители.

Лидерите на трите партии коментираха още, че само с "небългарски" партии като ДПС и ДОСТ не биха се коалирали в бъдещия парламент. За сметка на това били отворени за преговори с всички "български партии".
  • Зарче
Етикети
Реклама
Реклама